kokosowy* gotowany sernik podany z powidłami z mirabelki ~ *z dodatkiem mąki kokosowej i wiórków kokosowych PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~70ml mleka sojowego ~15g budyniu śmietankowego/waniliowego ~25g mąki kokosowej ~2 łyżki wiórków kokosowych ~jajko ~cukier/stevia do smaku W garnuszku wymieszać ser i mleko, gotować na małym ogniu aż masa zrzednie. Budyń rozmieszać w mleku i dodać
breakfast of dreamsSernik w wydaniu świątecznym :) z nutką aromatycznych pomarańczy Składniki na serowiec: 1 kg sera ½ szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy 2 jaja 4 żółtka 10 dag skórki z pomarańczy 1 aromat pomarańczowy 1 kisiel pomarańczowy Składniki na ciasto: 30 dag mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka
Tradycyjna Kuchniaporzeczkowym 4. Budyń z kremem kakaoawokado 5. Ciasteczka zbożowe 6. Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7. Czekoladowy suflet 8. Deser malinowy z nutką cytryny 9. Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki
Tradycyjna KuchniaForemki nasmarować masłem, wysypać zmielonymi herbatnikami. Ser zmiksować w melakserze z wanilią, skórką otartą z pomarańczy, cukrem, budyniem i jajami. Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masę wylać do foremek, wstawić do większej formy napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 25-30 minut, wystudzić. Przybrać skórką pomarańczy
SzczyptaSmaQrozpuścić i wystudzić, następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Palcami zagnieść kruszonkę. Masa serowa: 40 dag twarogu na sernik 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 5 białek 1/4 szklanki oleju 2 duże łyżki gęstej śmietany 1 duże(na 3/4 l mleka) opakowanie budyniu śmietankowego 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka octu Dodatkowo: ok. 60 dag śliwek np. węgierek Ser wymieszać
Praktyczna plzdrowo się odżywiają. Mnie oczarował ten sernik! A spód jest obłędnie pyszny - coś na miarę zdrowego brownie. Sama masa serowa jest delikatna i puszysta. Takiego kawałka zdrowego sernika nie można ominąć obojętnie! Spód: 10 daktyli Radix-bis 5 suszonych fig 240 g czerwonej fasoli (z puszki) 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła kokosowego(...)jogurt grecki miksujemy z ksylitolem. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną i budyń, dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywną pianę. Delikatnie łączymy je z resztą masy. Całość przelewamy na przygotowany spód. Wygładzamy wierzch, wstawiamy foremkę do nagrzanego do 160*C piekarnika. Pieczemy 60 minut. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzony sernik polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą z dodatkiem mleka. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
VioletoweKucharzenieoraz sernik z tartym, ciemnym ciastem robiony był dość często, więc postanowiłam wykombinować coś innego. W lodówce miałam masę kajmakową, więc na szybko powstał pyszny sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i prażonymi wiórkami kokosowymi. Kruche ciasto: 1 1/2 szklanki mąki 200g masła 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)torebka budyniu waniliowego (może być śmietankowy) Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodawaj po łyżce twarogu, miksuj. Następnie dodaj budyń oraz olejek. Na sam koniec dodaj ubitą pianę z białek - wymieszaj delikatnie łyżką. Tortownicę wylep ciastem (razem z brzegami), wylej masę serową. Piecz w rozgrzanym piekarniku- 180 stopni około 1h (ja zawsze piekę"na oko"). Gdy sernik
My World by Dagmara RekSernik z makiem i glazurą pomarańczowo - brzoskwiniową, to pyszne i efektowne ciasto, idealne na święta i nie tylko. Polecam. CIASTO : 1,5 szklanki mąki pszennej 100 g margaryny 1 jajko 100 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru MASA SEROWA : 1 kg sera wiaderkowego 5 jajek 2 budynie waniliowe bez cukru(...)następnie dodajemy cały ser i dalej mieszamy. Wsypujemy budynie, na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i dokładnie mieszamy. Masę makową wcześniej przygotowujemy, dodajemy do niej kaszę mannę i dokładnie mieszamy. Na ciasto wykładamy po skosie, w formie wypukłych pasków, masę makową. Na całość wylewamy masę serową, wyrównujemy wierzch ciasta. Sernik pieczemy 1 godzinę w temperaturze
Kulinarne Fantazje MarioliSernik czekoladowy to jedno z pyszniejszych ciast. Pyszny, ciemny biszkopt z mokrym i puszystym serem w środku, do tego polany polewą i posypany kokosem. Przypis znany od lat, wprawdzie z czasów PRL. Jednak warto wracać do takich przepisów bo są na prawdę świetne(...)większa część ciasta. Mikserem ucieramy 4 żółtka z cukrem, dodajemy ser, następnie budyń i proszek, mieszamy a na koniec ubitą pianę z białek. Na ciasto wylewamy cały ser, na wierzch rozkładamy resztę biszkoptu i pieczemy, w piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180 % C. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Kiedy jest jeszcze ciepły polewamy go pozostawiona
Kulinarne Fantazje Mariolikroje nożykiem na kawałeczki. Żółtka wbić do miski, wsypać cukier, wlać aromat pomarańczowy i do białości utrzeć mikserem na najwyższych obrotach. Do żółtek dodać twaróg, jogurt, wsypać kaszę manną, budyń, pokruszoną chałwę, morele suszone pokrojone w paseczki (jeśli są twarde to trzeba je wymoczyć z 30 minut w ciepłej wodzie), ja je tnę nożyczkami od razu do masy, nożyczki(...)szczyptą soli na bardzo sztywną pianę (u mnie można ja nożem kroić, zawsze ubijam z jajek o temperaturze pokojowej), dodać do masy serowej i łyżką delikatnie wmieszać w sernik. Sernik wyłożyć na biskwity, łyżką wygładzić wierzch, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55-60 minut, w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać
W Mojej Kuchni Lubięmałe jajko 2 żółtka 100 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Sernik: 1,2 kg sera twarogowego (u mnie Wieluń Mój Ulubiony) 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 i 1/3 szkl. cukru 4 żółtka + 1 jajko 2 op. budyniu waniliowego bez cukru 1 szkl. oleju 2 szkl. mleka nasionka z 1 laski wanilii 1 cytryna(...)jednak nie jest konieczne). Wstawiamy do piekarnika na około 45-50 minut. Na kilka minut (8-10) przed końcem pieczenia sernika ubijamy bezę. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę dodając do nich po 1 łyżce cukru. Sernik wyjmujemy z piekarnika i ostrożnie wykładamy na niego ubitą pianę z białek. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez
Smaki Na Talerzuefekt wizualny gwarantowany. Smaczku dodae polewa czekoladowa i truskawki. To był sernik imieninowy dla Mamy Sławka, pyszny i dekoracyjny. Składniki: Masa serowa • 500 g sera białego mielonego • 250 g sera mascarpone • 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego • 4 jajka • 1 budyń śmietankowy Masa czekoladowa • 250 g masła • 200 g cukru – 1 szklanka • 1 cukier waniliowy(...)mąkę i wymieszać. Masa serowa • Wymieszać oba sery delikatnie mikserem, dodać mleko skondensowane. • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund cały czas ubijając. • Na koniec wsypać budyń i wymieszać. • Należy starać się, aby jak wymieszać wszystkie składniki jak najszybciej. • Masa serowa wychodzi dość płynna. • Do tortownicy wlać kilka dużych łyżek masy czekoladowej i rozsmarować
To co kochamaromat migdałowy 2 krople, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kakao 4 łyżki + jogurt naturalny 180 gram, puder cukier - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = żółtka, cukier, aromat migdałowy, miękkie masło mikserem utrzeć do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach. Twaróg zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku, dodać do masy jajecznej, wsypać budyń i połączyć składniki. Z białek ubić bardzo(...)pieczenia, na dno formy na środku nakładać na przemian masę serową jasną i ciemną, masa się rozłoży sama w formie. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut do suchego patyczka. Sernik po upieczeniu zostawić w formie w chłodnym miejscu ( najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić do wystudzenia ), sernik wyjąć
W Mojej Kuchni Lubięsię udało, sernik rozpływa się w ustach, słodki smak waniliowy przeplata się z orzeźwiającym smakiem malin, mus jogurtowo malinowy dopełnia całość... Polecam spróbować, może jest trochę roboty ale warto :) Składniki na blaszkę 22cm Spód: - 210g ciastek owsianych - 30g masła Masa serowa, składniki w temperaturze pokojowej: - 500g serka mascarpone - 200g śmietanki 30% - 2 jajka - 1 budyń waniliowy - pół szklanki(...)Śmietankę mieszamy z jajkami, dodajemy serek, mieszamy, dodajemy budyń, cukier, cukier z wanilią i mieszamy do połączenia składników. Dzielimy masę na dwie części, waniliowa trochę większa bo do drugiej części dodajemy przetarte maliny i mieszamy, wylewamy na blaszkę na przemian, raz malinowa masa raz waniliowa, jak na zdjęciu poniżej. Wstawiamy sernik do piekarnika do blaszki, na której jest woda
Wypieki Rene