zagnieść 3/4 ułożyć na blaszce a resztę schłodzić w zamrażalce. Masa serowa 1 kg półtłustego sera raz zmielonego 1 jajko 1 budyń śmietankowy 0,5 szkl cukru pudru 0,5 kostki masła 1 puszka brzoskwiń Ser, jajo, budyń, cukier i masło wymieszać mikserem a następnie wylać na surowym cieście. Na to położyć posiekane brzoskwinie. Białka pozostałe z ciasta ubić(...)szkl cukru i wylać na brzoskwinie a na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około godzinki w temp 180 stopni. Artykuł Sernik z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniabudyń, kaszkę manną i na większych obrotach krótko połączyć składniki dodać ubite białka na sztywną pianę i łyżką delikatnie wmieszać w masę serową forma 25x24 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć pierniczki, wylać masę serową do formy, parę razy suknąć o blat stołu aby odpowietrzyć masę piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec
W Mojej Kuchni Lubięcukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio ser. Dodać budyń, kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik wyjąć z piekarnika, przestudzić i na jeszcze ciepły zetrzeć czekoladę która
Gotowanie jest łatwePrzepis okazał się strzałem w 10. Sernik jest delikatny, puszysty, słodziutki, mój roczny syn objadał się nim bez opamiętania. Przygotowanie ciasta zajmuje góra 10 minut, zapach w domu podczas pieczenia jest bezcenny. 1 kg sera twarogowego półtłustego ( ja użyłam wiaderka) 6 jajek duży cukier waniliowy budyń waniliowy lub śmietankowy 2 łyżki maki ziemniaczanej kostka masła (200g(...)Następnie dosypujemy mąkę (ciągle mieszając) budyń i cukier waniliowy. Ubijamy białka, dokładamy do masy serowej - stopniowo. Rozgrzewamy piekarnik do 200C, blachę smarujemy tłuszczem, przelewamy masę serową do tortownicy(28cm). Pieczemy przez 10 minut, zmniejszamy temperaturę do 180C, pieczemy kolejne 20 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150C i pieczemy do zarumienienia się sernika. Całkowity czas pieczenia u mnie wyniósł
Z butelką mleczka w tlesernik jest jednym z moich ulubionych serników. Połączenie sera i czekoladowego ciasta jest rewelacyjne. Idealne ciasto do weekendowej kawy. SKŁADNIKI: CIASTO: 400 G MĄKI PSZENNEJ SZCZYPTA SOLI 200 G MASŁA 3/4 SZKLANKI CUKRU 2 JAJKA 50 G KAKAO 1 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA MASA SEROWA: 4 JAJKA SZCZYPTA SOLI 750 G TŁUSTEGO TWAROGU 3/4 SZKLANKI DROBNEGO CUKRU(...)DODAĆ JAJKA, SZCZYPTĘ SOLI ORAZ CUKIER I DALEJ ZBLENDOWAĆ. POD KONIEC DODAĆ BUDYŃ I EKSTRAKT WANILIOWY I DOBRZE WYMIESZAĆ. CIASTO WYJĄĆ Z LODÓWKI. TORTOWNICE O ŚREDNICY 26 CM WYŁOŻYĆ NA DNIE PAPIEREM DO PIECZENIA. NASTĘPNIE DNO I BOKI TORTOWNICY WYLEPIĆ KAKAOWYM CIASTEM. ZACHOWAĆ KAWAŁEK CIASTA DO OZDOBY SERNIKA. NA TAK PRZYGOTOWANA TORTOWNICE WYLAĆ MASĘ SEROWA. Z ZACHOWANEGO CIASTA ODRYWAĆ MAŁE
Pani M - kuchnia smakowitaJeden z moich ulubionych serników, zaraz po serniku idealnym . Nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobry także z całego serca polecam ten przepis. Składniki: spód biszkoptowy kakaowy ( przepis tutaj ) 1,5kg sera białego śmietankowego 1 szklanka cukru pudru 5 jajek 400g jogurtu naturalnego 100ml likieru czekoladowego 400g masy kukułka (dostępna w puszce) 2 budynie śmietankowe posypka czekoladowa/starta czekolada(...)jajkami i jogurtem naturalnym. Do gotowej masy dodajemy dwa budynie oraz likier czekoladowy, miksujemy około 2 minut. Połowę masy serowej wlewamy na upieczony biszkopt, pozostałą miksujemy z masą kukułkową. Drugą część masy wlewamy powoli do foremki, wyrównujemy. Delikatnie robimy zagłębienia łyżką, by masa się lekko wymieszała i utworzyła wzorki. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 70minut
Gotowanie i blogowaniepachnącej, brązowo, żółtej masie mmm~~~ Delikatny miękki, puszysty sernik ... Taki jak lubię.. Przepis na ten smakołyk znalazłam TUTAJ – odrobinę zmodyfikowany przeze mnie dał smakowity efekt. ;-) Składniki: Składniki: 5 jajek 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 2 budynie śmietankowe (40 g) 1 cukier waniliowy(...)rozdrobniłam blenderem na jednolitą masę ) Tortownicę średnicy 26 cm wyłożyć masą herbatnikową i schłodzić w lodówce. . Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać jogurty , budynie , olej, cukier waniliowy i krótko zmiksować. Osobno białka ubić na sztywno , delikatnie wymieszać z masą jogurtową i przelać do tortownicy. Piekarnik nagrzać do temp
Na słodko lub wytrawnieSERNIK TRADYCYJNY - NAJLEPSZY! Muszę przyznać, że jestem sernikożercą i żyć bez serników po prostu nie mogę :) A to jest zdecydowanie najlepszy sernik jaki dotąd robiłam. Naprawdę polecam. SPÓD CIASTECZKOWY Opakowanie herbatników wieloziarnistych, bądź zwykłych ( lub ciasteczek Digestive – te są najlepsze. 80 g roztopionego masła Masło roztopić, ciastka pokruszyć, najlepiej malakserem/ blenderem. Wymieszać składniki, tak by powstał mokry(...)Budyń waniliowy lub śmietankowy (proszek) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Utrzeć żółtka z cukrem na gładką masę, następnie dodać masło i znowu utrzeć. Do tej masy dodać budyń, ekstrakt z wanilii i ser. Wymieszać delikatnie, by ser się za bardzo nie napowietrzył. Ubić pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Wlać na przygotowany spód ciasteczkowy. Sernik piec w temperaturze
Calzonella.comSzybki w przygotowaniu, rozpływający się w ustach sernik z kawałkami czekolady polany polewą. SKŁADNIKI Spód 250 g herbatników 180 g masła orzechowego 3 łyżki roztopionego masła Masa serowa 1 kg białego sera 20 dag masła 30 dag cukru 2 jajka 1 budyń waniliowy ulubiony aromat 100 g gorzkiej czekolady Polewa Szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g kostka(...)utrzeć na puch, żółtka cukier oraz cukier waniliowy i aromat zmiksować na kogiel-mogiel dodać do masła i dokładnie połączyć. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ser i budyń. Na końcu do masy serowej dodać pokruszoną czekoladę i sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać. Masę serową wylać na schłodzony spód z ciasteczek. Piec godzinę w temperaturze
RAROSSAtwarogu, wsypać budyń, wlać 2 łyżki stopionej margaryny, jogurt, sok z cytryny i mikserem połączyć składniki. Na ciasto dodać do miski wszystkie składniki bez kakao i mikserem połączyć składniki. Z ciasta odłożyć do osobnej miski połowę i wymieszać z kakao i 1 łyżką jogurtu. Forma 30x20 cm z papierem do pieczenia, do formy łyżka wkładać porcje ciasta, sernika, na wierzch
W Mojej Kuchni LubięCześć! Serniki można robić na różne sposoby. To jest jedna z kilku moich propozycji :) Składniki: Na masę serową: * 1,2 kg sera tłustego zmielonego * 8 żółtek * 5 białek * 1 szkl. cukru drobno mielonego * 1 budyń waniliowy * 1 małe opakowanie cukru wanilinowego * ekstrakt waniliowy lub zapach waniliowy * 1/2 kostki masła * 100 ml śmietanki 30% Na ciasto(...)podpiekałam przez 20 minut. W tym czasie zrobiłam masę serową. Masło i żółtka utarłam z cukrem na puszystą masę. Małymi porcjami dodawałam ser. Kiedy już uwierciłam składniki, dosypałam budyń, dodałam kilka kropel ekstraktu waniliowego oraz cukier wanilinowy. Zmiksowałam do momentu uzyskania jednolitej masy. Na sam koniec wlałam śmietankę 30% - wymieszałam i pianę z ubitych na sztywno białek. Wymieszałam delikatnie
Pieprzyć z Fantazjąjajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 0.5 kg sera (może być z wiaderka) 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli 2 garści malin Mus malinowy: 1 kg malin 1 galaretka malinowa lub cytrynowa Zagniatamy szybko ciasto z podanych składników, wykładamy nim okrągłą formę(...)wstawiamy całość do lodówki. Sernik najlepiej smakuje po wychłodzeniu. Instrukcja dla użytkowników Thermomixa: Potrzebujemy: Ciasto: szklanka mąki pszennej 75 g masła 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa 0.5 kg sera (może być z wiaderka) 2 jajka, białko i żółtko oddzielnie 100 g miękkiego masła 1/2 szklanki cukru 1 budyń malinowy 2 łyżki jogurtu
MamaOskarkanależy pamiętać o kilku sprawach: masło musi być w takiej samej temperaturze jak ugotowany budyń, czyli temperaturze pokojowej. Budyń należy gotować do momentu mocnego zgęstnienia, a następnie przykryć folią, dotykając nią wierzchu budyniu (by nie stworzył się kożuch). Dopiero całkowicie wystudzony, bardzo gęsty budyń, dodajemy do masła i innych składników. Jeśli chcecie może być to ciasto z serem(...)mocnej herbaty lub soku brzoskwiniowego na sernik: 500 g sera zmielonego trzykrotnie, duża szczypta wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 250 g mascarpone, 3 duże jajka, 60 ml śmietanki kremówki (30 lub 36%), szklanka cukru, 2 łyżki mąki na krem budyniowy czekoladowy: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 2 opakowania budyniu (w opakowaniach po 40 g), 3 szklanki
Lekcje w kuchnipomarańczowy 1 łyżeczka, twaróg śmietankowy 80 dag, kasza manna 4 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, herbatniki 150 gram, rabarbar 4 łodygi, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, olejek pomarańczowy, miękkie masło utrzeć mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach. Dodać twaróg śmietankowy, budyń, kaszę manną i mikserem połączyć składniki z 2 minuty na średnich obrotach(...)dnie formy wsypać połamane herbatniki, wyłożyć masę serową, na wierzch rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, delikatnie wcisnąć w masę serową. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 55 minut, do suchego patyczka, sernik w formie dobrze wystudzić, przed podaniem można posypać cukrem pudrem - sernik pieczony z twarogu śmietankowego, tego twarogu nie mielę
W Mojej Kuchni Lubiężółtka, cukier, cukier waniliowy utrzeć mikserem na kogel-mogel do "białości" ze sparzonej dużej cytryny zetrzeć skórkę do ciasta dodać jogurty greckie po 330 gram każdy, wsypać kaszkę manną, budyń i mikserem wymieszać z 2 minuty następnie dodać pianę i delikatnie łyżką wmieszać do ciasta - duże, umyte winogrona przekroic na pół i jeśli są pestki to je usunąć - obsypać połówki(...)wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować - wlać ciasto i piec w 200C około 45-50 minut zupełnie wystudzone ciasto dopiero wyjąć z blaszki i posypać cukrem pudrem - jogurtowy sernik jest bardzo delikatny i wilgotny.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię