sernik z budyniem - 4108 przepisów (strona:129/274)

Sernik z ananasem 101

pyszny sernik. Najlepiej smakuje, jak dobrze stężeje w chłodnym miejscu. Można użyć innych owoców - ananasy były dobre, ale był trochę twarde i do krojenia przydaje się porządny ostry nóż.   Składniki: 1 kg dobrego sera wiaderkowego (u mnie z Piątnicy) 200 g masła - rozpuścić i ostudzić 250 g serka mascarpone 6 jajek 2/3 szklanki cukru 3 budynie śmietankowe(...)obrotach miksera. Po minucie masa już powinna być gładka. 3. Blaszkę 20x36cm wyłożyć papierem do pieczenia, na wierzch ułożyć odsączone plastry ananasa. Można je pokroić jak ktoś woli. 4. Sernik piec w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku przez 1 godzinę. Następnie zmniejszyć moc pieczenia do 140 st.C i piec jeszcze ok 30 minut, warto pilnować, by sernik się

Kuchnia domowa Ani
Sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym 176

sernik jagodowo-waniliowy z białą czekoladą i sosem jagodowym' Składniki: * spód: - 2 jajka - 2 łyżki (płaskie) cukru - 90g białej czekolady - 50g masła - 2,5 łyżki mąki pszennej * masa serowa: - 1kg sera twarogowa wielokrotnie zmielona - 250g sera mascarpone - 200g gęstej śmietany 22% - 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - 4 jajka - 75 ml śmietany kremówki 30% - 200g białej czekolady - 3 łyżki budyniu(...)budyń i dokładnie wymieszać. Delikatnie przełożyć masę jagodową na masę serowo-waniliową. Wyrównać wierzch ciasta. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180C i piec 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 150C i piec 40-50 minut, aż ciasto dobrze się zetnie. Po upieczeniu, delikatnie obkroić ciasto od brzegów tortownicy. Zostawić do wystudzenia w lekko uchylonym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu, sernik

CookYourself
Sernik z mango na migdałowym spodzie 145

mango. Takie mango-migdalenie, jak określiła ten sernik moja sąsiadka ;) I miała rację.  Składniki: Spód: 150 g migdałów 75 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego (najlepiej trzykrotnie) 530 g słodzonego mleka skondensowanego 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki skrobi ziemniaczanej lub budyniu  1 duże dojrzałe mango (zmiksowane(...)Miąższ mango rozdrabniamy blenderem na gładki mus, który następnie krótko miksujemy mikserem z pozostałymi składnikami masy serowej, tak aby powstała jednolita masa. Masę przelewamy do formy z migdałowym spodem. Sernik pieczemy w temperaturze 150 stopni C przez około 70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Wystudzony sernik wstawiamy

Smakowity Blog Kulinarny
SERNIK Z KAWOWĄ PIANKĄ 131

słodki smak sernika. To po prostu istny raj dla podniebienia :) Polecam wypróbować, z  całą pewnością to jeden z lepszych serników jaki kiedykolwiek jadłam :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru 25 dag masła lub margaryny 2 całe jajka 1 budyń śmietankowy(...)krótko miksujemy, na końcu wlewamy tłuszcz. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia (zimny schowałam na noc do lodówki) PIANKA: Kawę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody. Wlewamy mleko i wsypujemy żelatynę

Pani na deser
Sernik krówka na pierniczkach 81

idą święta Skoro atmosfera już taka świąteczna, to może sernik na piernikowym spodzie? To był nasz pierwszy raz, ale już wiemy, że nie ostatni Składniki SPÓD 300g pierniczków lukrowanych 50g masła   MASA SEROWA 1kg zmielonego twarogu (zmielonego minimum dwukrotnie) 500g mascarpone 250g kajmaku – masa krówkowa 2 budynie waniliowe (bez cukru) 3 jaja sok z 1/2 cytryny POLEWA(...)tortownicy może być trochę krótszy. Warto już po 45 minutach pieczenia kontrolować sytuację Z wymiany doświadczeń wiemy też, że to piekarnik odpowiedzialny jest często za czas pieczenia. Kiedy sernik już wystygnie polewamy wierzch naszą polewą, posypujemy prażonymi migdałami i wstawiamy do lodówki. POLEWA Czekoladę połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej ( w miseczce nad wrzącą wodą), pod koniec

Tajemnice Smaku
SERNIK Z CHOINKAMI 107

mąką, budyniem, cukrem, mlekiem i żółtkami.  2. Osobno ubijamy białka na sztywną pianę, a następnie delikatnie mieszamy z masą serową. 3. Foremkę natłuszczamy i wykładamy papierem.  4. Na spód wysypujemy pokruszone ciasto i układam ciasno choinki (jedna za drugą). Zalewamy masą serową. 5.  Pieczemy w 160 st. C ok. 60-70 min. Wystudzony sernik można polać

Marcepanowa kuchnia
Sernik krówka 2697

trochę w internecie i znalazłam na blogu Kulinarne przeboje przepis na sernik krówka. Przypadł mi ten przepis do gustu, ponieważ to ciasto można przygotować z serem z wiaderka. Sernik różni się od tych tradycyjnych spodem, ponieważ jest on wykonany z pokruszonych ciasteczek owsianych z masłem. Natomiast wierzch ciasta jest polany kajmakiem i posypany orzeszkami ziemnymi, które idealnie łączą(...)wbić jajka, dodać cukier puder, śmietankę, budyń śmietankowy i przestudzone masło. Całość zmiksować na jednolitą masę. Nie miksować zbyt długo, tylko do połączenia składników. Następnie przelać do tortownicy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st.C. i piec około 70-80 minut. Po tym czasie skręcić piekarnik i uchylić drzwiczki. Pozostawić sernik do ostudzenia. Puszkę z masą krówkową umieścić

Danka Pichci
Sernik czekoladowy z musem malinowym 124

przez cały rok. Takie zapasy na pewno się przydadzą. Sernik czekoladowy z musem malinowym idealnie sprawdzi się na nadchodzące Walentynki Składniki: Spód: 250 g kakaowych ciastek 90 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń czekoladowy (bez cukru) 200 g czekolady deserowej 100 g śmietany(...)wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Odstawić do przestudzenia. Do miski przełożyć twaróg i mascarpone. Dodać jajka, cukier puder, wsypać budyń i dodać roztopioną czekoladę. Zmiksować tylko do połączenia składników, nie dłużej. Gotową masę wylać na schłodzony spód i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 150°C przez 60 minut. Wyłączyć

Oryginalny smak
Śmietankowy sernik z musem truskawkowym 133

uwielbianymi owocami. Sernik w kształcie serca może być idealnym słodkim prezentem na Dzień Matki, Babci, Dziadka, Walentynki czy urodziny. Składniki: Spód: 100g masła 200g mąki pszennej 70g cukru pudru 1 jajko 1/3 łyżeczki  proszku do pieczenia szczypta soli Masa serowa: 1kg białego sera (trzykrotnie mielonego) 250g mascarpone 4 jajka 140g cukru 35g budyniu śmietankowego 60g mleka w proszku(...)około 15-25 minut. 2. Masa serowa: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie stopniowo dodawać ser mascarpone i biały ser z wiaderka. Pod koniec ucierania dodać mleko, budyń, mleko w proszku i aromat śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać i wylać na wcześniej podpieczony spód. Piec w piekarniku nagrzanym  do 180 stopni przez około 60-65 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Sernik z musem czekoladowym 3177

stopni na około 30-35 minut. Kwaśną śmietanę łączymy z cukrem pudrem, mieszamy. Rozprowadzamy ostrożnie na podpieczonym serniku. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 10-15 minut. Sernik odstawiamy do całkowitego przestudzenia Do metalowej miski lub garnka dajemy wszystkie żółtka (6 sztuk), przesiane przez sito kakao, schłodzoną śmietanę oraz około 50 g drobnego cukru. Naczynie ze składnikami(...)konsystencję niezbyt gęstego czekoladowego budyniu). Wówczas garnek odstawiamy na bok i dodajemy do niego pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz posiekaną na mniejsze kawałki czekoladę. Mieszamy do połączenia się składników. W międzyczasie białka (3 sztuki) ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo wsypujemy pozostały cukier (100g). Pianę delikatnie łączymy z czekoladową masą. Czekoladowy mus wykładamy na zimny sernik. Wstawiamy do lodówki

Smaki Na Talerzu
Puszysty sernik 208

cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy uprzednio zmielony twaróg, masło, oraz budyń i mąkę. W osobnych naczyniach ubijamy białka ze szczyptą soli oraz śmietankę kremówkę- do uzyskania sztywnego kremu. Przekładamy zarówno pianę z białek jak i kremówkę do masy serowej. Mieszamy szpatułką tylko do połączenia składników. Sernika nie należy zbytnio napowietrzać, bo będzie nam pięknie rósł, ale po upieczeniu równie(...)serową i wyrównujemy. Blachę z sernikiem układamy na większej blaszce- najlepiej tej głębszej z wyposażenia piekarnika i wypełniamy wrzącą wodą do połowy wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170⁰C piekarnika na 15 minut, a następnie zmniejszamy temp. do 160⁰ i pieczemy jeszcze 55 minut. Po upieczeniu uchylamy delikatnie drzwiczki piekarnika i nie wyciągając sernika pozostawiamy go na min. kilka godzin

Kuchnia w czekoladzie
Sernik Rafaello 194

Uwielbiam wilgotne i kremowe serniki! Ten właśnie taki jest!  Z migdałami i wiórkami kokosowymi, udekorowany połówkami Rafaello! Piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm - jest bardzo wysoki, wypełnia formę po brzegi. Składniki na spód: 30 g rozpuszczonego masła 90 g ciasteczek* 30 g mielonych migdałów Ciasteczka mielimy na puch przy pomocy blendera. Roztopione masło mieszamy z ciasteczkami oraz(...)partiach. Kiedy masa jest dobrze zmiksowana dodajemy 1 łyżkę budyniu, cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodajemy pojedynczo jajka - wrzucam jedno i miksuję 30-40 sekund, potem następne i znowu miksuje 30-40 sekund. Na koniec dodaje wiórki kokosowe miksując jeszcze chwilkę całość. Masę serową wylewamy na przestudzony ciasteczkowy spód. Sernik przez pierwsze 15 min piekę w 170 stopniach, następnie

Plate of Joy
Błyskawiczny sernik waniliowy w domowej polewie czekoladowej. To się musi udać! ;) 121

Przyznam z resztą, ze to pierwszy pieczony sernik jaki samodzielnie wykonałam. Skoro mi się udał to znaczy, że Wam też wyjdzie, jeśli tylko spróbujecie ;) Składniki (na jedną blaszkę): 1/2 kg twarogu półtłustego lub tłustego (ale i z chudego wyjdzie) 2 jaja 1/2 szklanki cukru  1/2 cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/3 masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 170-175 stopni przez 60-70 minut (to już zależy od piekarnika). Sernik studzimy nie wyciągając z pieca, więc warto piec go kilka minut krócej bo i tak dojdzie. Kiedy ostygnie przygotowujemy polewę. Zapraszam po przepis Polany sernik dekorujemy wedle uznania

Kuchnia po mojemu
SERNIK ZE SŁONECZNIKIEM 168

dzień. Ja od rana zakasałam rękawy i go upiekłam, szybko ostudziłam i przełożyłam. Trzeba przyznać, że jest przy nim trochę pracy, dlatego rozłóżmy ją sobie na dwa dni :) Sam sernik jest mało słodki, ale w połączeniu z masą krówkową jest w sam raz. Na pewno go jeszcze zrobię. Ciasto godne polecenia, słodkie i ten chrupiący słonecznik.... pyszności :) CIASTO(...)cytryny, ucieramy. Mleko mieszamy z budyniami i mąką ziemniaczaną, dodajemy do sera. Ubijamy tylko do połączenia składników. Wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50 minut w 180 stopniach C. BEZA: Białka ubijamy i stopniowo wsypujemy cukier. Orzechy, mannę oraz mąkę mieszamy ze sobą. Partiami wsypujemy do białek i mieszamy za pomocą łyżki.  Sernik delikatnie wyciągamy (uważamy żeby

Pani na deser
Czekoladowy sernik bez sera 224

rozdrobniłam blenderem na jednolitą masę )   Tortownicę  średnicy 26 cm wyłożyć masą herbatnikową i schłodzić w lodówce. . Żółtka utrzeć z  cukrem pudrem,   dodać jogurty ,  budynie  , olej, cukier waniliowy,  3 czubate łyżki kakao i wszystko zmiksować. Osobno białka ubić na sztywno , delikatnie wymieszać z masą jogurtową i przelać do tortownicy. Piekarnik nagrzać do temp(...)łyżki kakao 3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko do połączenia się wszystkich składników. Polać ostudzony sernik Smacznego :-) Uczestniczę w akcjach

Na słodko lub wytrawnie