składniki na masę serową: 1000 g białego sera, zmielonego 200 g cukru 2 budynie waniliowe 3 jajka ziarenka z 1 laski wanilii 100 ml mleka 200
Domowy Smak Jedzeniaskładniki * 8 jajek * 1 szklanka cukru pudru * 3 kubki jogurtu greckiego (3 x 400 g) * 3 budynie śmietankowe * aromat pomarańczowy lub inny ulubiony * biszkopty podłużne polewa
Mix smaku500 g serka śmietankowego w wiaderku ( użyłam Juliko ) 500 g serka mascarpone 400 g masy krówkowej kajmakowej 2 budynie śmietankowe ( po 35 g ) 4 łyżki brązowego
Ewa w kuchniwiększego znaczenia, a smak.. oj warto powracać do letnich, czerwonych wspomnień okraszonych malutkimi zielonymi piegami :))) Ciasto dodatkowo posmarowałam konfiturą truskawkową od MarokoSklep , dzięki czemu mój sernik jest podwójnie truskawkowy! Szczerze polecam, na każdą okazję. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)się składników. Dodajemy jogurt i budyń i również mieszamy tylko do momentu połączenia się składników. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i łączymy delikatnie z masą serową. Ciasto smarujemy konfiturą truskawkową i wylewamy na nie masę serową. Wkładamy do piekarnika na około 50 minut/180 stopni, nie trzeba wcześniej nagrzewać piekarnika. Najlepiej jeśli sernik ostygnie przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
MamaOskarkawaniliowym. Następnie po kolei dodajemy ser, budynie, olej i na sam koniec wlewamy mleko. Wszystkie mieszamy, konsystencja masy serowej jest bardzo rzadka, ale taka ma być :) Ubijamy pianę w sumie z 9 białek z dodatkiem cukru na sztywno. Łączymy ubitą pianę z masą serową i wylewamy ją na podpieczony wcześniej spód. Sernik wstawiamy do piekarnika o temp
Różne smaki w kuchniOdkąd pamiętam, na wielkanocnym stole w moim domu rodzinnym zawsze gości ten sernik. Sprawdzony przepis z zeszytu mamy. Delikatny, wilgotny, rozpływający się w ustach, a piana kokosowa dopełnia smaku. Polecam nie tylko na Wielkanoc. SKŁADNIKI Kruche ciasto: blaszka o wym. 24x38 cm 2 szkl. mąki, 2 żółtka, 125 g margaryny, ½ szkl. cukru(...)wiaderka. Budynie rozrabiamy w mleku, dodajemy do masy serowej, dodajemy kaszę mannę i olejek cytrynowy, mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy, wykładamy na blaszkę, nakłuwamy widelcem, posypujemy kakao. Wylewamy masę serową. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni. Pod koniec pieczenia na 15 min. przed wyjęciem ubijamy białka z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe. Rozsmarowujemy pianę na serniku i zapiekamy
słodki bratektortownicę o średnicy 25 cm) 1kg mielonego twarogu 5 jajek puszka mleka skondensowanego 530g (słodzonego) 2 budynie śmietankowe bez cukru (mogą być także waniliowe lub bananowe) skórka otarta z 1 sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy Wykonanie : Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budynie, mleko skondensowane oraz twaróg. Wszystko krótko zmiksować na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników(...)stopni i piec przez 30 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
Walijskie PichceniePyszny, mięciutki sernik wg przepisu mojej Cioci :) Bardzo łatwy w przygotowaniu, po prostu nie może się nie udać! Zapraszam do przygotowań! Składniki na formę o wymiarach 24x24 cm: 1 kg sera z wiaderka 200 g masła 1 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 8 jajek szczypta soli 2 budynie waniliowe bakalie wg uznania (u mnie skórka pomarańczowa, rodzynki(...)piekarnika i pieczemy ok 50 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy na 15 minut do lekkiego przestygnięcia. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Do sernika idealnie będą pasować maliny na ciepło i lody waniliowe :) Smacznego
My Culinary ArtWitajcie :) Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik z masą krówkową o smaku kukułki na herbatnikowym spodzie z polewą czekoladową i śliwką w czekoladzie.Nie uwierzycie ale blaszka poszła w jeden dzień tak wszystkim smakował :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 kg sera w wiaderku President 500 g sera białego w kostce półtłustego 3/4 szklanki cukru 1 puszka masy krówkowej(...)masłem, budyń waniliowy i kaszę mannę, wszystko dokładnie mieszamy trzepaczką. Następnie porcjami dodajemy pianę z białek i bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na spodzie układamy herbatniki ja akurat wyłożyłam kakaowe ale mogą być jasne maślane. Na herbatniki wykładamy ser i wyrównujemy. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni i pieczemy około 45/ 50 minut. Jeśli sernik
Sama słodycz i szczypta chilibudynie. Ciągle miksować. Masa będzie bardzo rzadka, ale taka właśnie ma być :). Dodać olej. Wymieszać. Opcjonalnie w tym momencie można dodać namoczone wcześniej rodzynki.Wszystko wymieszać. Ser delikatnie wylać na oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu). Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru. Wyłożyć na upieczony gorący sernik (fot.3
Świat Ciastasię pysznym kawałkiem domowego sernika ;) Daję słowo, zasmakuje nawet najbardziej wymagającym gościom. Składniki: (forma o wymiarach 24x35 cm) Biszkopt jasny: 4 jaja w temperaturze pokojowej 2/3 szkl mąki pszennej 2/3 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wkładka serowa: 600 g zmielonego sera w temperaturze pokojowej (z kostki lub wiaderka) 200 g cukru pudru 1 budyń śmietankowy 6 jajek(...)cukrem, w pozostałym rozpuścić budynie. Mieszankę wlać do gotującego się mleka i cały czas mieszając, gotować do zgęstnienia. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło utrzeć do puszystości, dodawać stopniowo budyń, cały czas miksując do uzyskania puszystego, jasnego kremu. 5. Na dnie formy umieścić biszkopt. Na biszkopcie rozprowadzić 3/4 kremu budyniowego. Schłodzić minimum 60 minut w lodówce. Po tym czasie
Nastoletnie Wypiekaniepudru 3 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki oleju Ciasto zagnieść, podzielić na pół. Jedną część wykładamy spód blaszki, a drugą część ciasta przeznaczamy na zdobienie wierzchu sernika. Jeśli chcecie ozdobić swoje ciasta, zajrzyjcie na stronę http://allegro.pl/Shop.php/ Show?id=4183971 Składniki na masę serową: 1,2 kg sera białego, najlepiej z targu, a nie sklepowego(...)dodawać dwu krotnie zmielony ser. Dodajemy budyń, roztopioną wystudzoną margarynę, rodzynki, cukier waniliowy. Ścieramy skórkę z całej cytryny na drobnych oczkach. Następnie ubijamy na twardo pianę z wszystkich białek i całość delikatnie mieszamy łyżką. Masę serową wylewamy do foremki na wyłożone na spód ciasto. Następnie resztę ciasta wałkujemy i tworzymy na wierzchu sernika kratkę. Temperatura pieczenie ok 200 stopni
Apetyczna babeczkamoim przepisie, ale pozmieniałam kilka rzeczy. W efekcie sernik wyszedł mokry i to okazało się strzałem w 10! Polewa chałwowa – teraz będę robić tylko taką. Jest pyszna! Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy czekoladowej * 150ml śmietany 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 1/2 szklanki oleju(...)wyłożoną pergaminem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania masy serowo-chałwowej. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam je z cukrem na puszystą masę. Dodałam kolejno ser, chałwę, budyń, olej i śmietanę po krótkiej chwili miksowania składników. Po dodaniu śmietany ( dodałam ją w ostatniej kolejności) miksowałam chwilkę, tak aby tylko połączyła się z masą. Zanim dodałam chałwę zblendowałam
Pieprzyć z Fantazjąinnym moim przepisie, ale pozmieniałam kilka rzeczy. W efekcie sernik wyszedł mokry i to okazało się strzałem w 10! Polewa chałwowa - teraz będę robić tylko taką. Jest pyszna! Składniki: * 1 kg mielonego białego sera * 40 dkg chałwy czekoladowej * 150ml śmietany 30 % * 3/4 szklanki cukru * 5 dużych jajek * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 1/2 szklanki oleju(...)wyłożoną pergaminem do pieczenia. Wstawiłam do lodówki na czas przygotowania masy serowo-chałwowej. Żółtka oddzieliłam od białek i utarłam je z cukrem na puszystą masę. Dodałam kolejno ser, chałwę, budyń, olej i śmietanę po krótkiej chwili miksowania składników. Po dodaniu śmietany ( dodałam ją w ostatniej kolejności) miksowałam chwilkę, tak aby tylko połączyła się z masą. Zanim dodałam chałwę zblendowałam
Pieprzyć z Fantazjąsernik na zimno do tego wszytko polane czekoladą 💛 Wyszło klasycznie pysznie! Uprzedzamy, że krem-sernik z dodatkiem białka waniliowego to dość ważny element aby przypominało tak bardzo wnętrze Ptasiego Mleczka. Odżywka dodaje takiego aromatu oraz wyjątkowej piankowej struktury. Składniki (18cm): Kakaowy biszkopt -4 duże jajka -50g mąki ryżowej -40g budyniu (waniliowy(...)pianę (z odrobiną soli). 2. Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować do jego rozpuszczenia. 3. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). 4. Mąkę, budyń wymieszać razem z kakao i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie szpatułką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. 5. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać
Candy Pandasprzepisach na chleb i babkę przyszedł czas również na sernik, który co roku gości na Naszym Wielkanocnym stole :) Tym razem w lekkiej i jogurtowej odsłonie z delikatną dekoracją. Warto upiec go nie tylko od święta ! 🐣 🐣 🐣 🐣 Korzystając z okazji pragnę życzyć Wam, aby te święta Wielkanocne wniosły do Waszych serc wiosenną(...)cukru ). Zmielony ser miksujemy z jogurtem i budyniami i utartymi żółtkami, a następnie ostrożnie łączymy z pianą z białek. Gotową masę wykładamy na podpieczony spód, posypujemy płatkami migdałów/ wiórkami czekolady. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st.C ok. 30-35 min ( należy sprawdzać , bo czas pieczenia zależy od mocy piekarnika). Aby sernik nie opadł warto pozostawić go do wystudzenia
Marcepanowa kuchnia