sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:94/501)

Sernik nowojorski 129

wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 10 minut . Po tym czasie temperaturę obniżamy do 110 stopni i pieczemy ok 50 minut do momentu aż powierzchnia sernika się zetnie. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Gdy sernik jest gotowy to robimy galaretkę malinową. Maliny wraz z cukrem wrzucamy do rondelka i lekko przesmażamy

Kuchenne Wariacje
SERNIK NA ZIMNO 224

Przepyszny sernik na zimno, bardzo szybko się go przygotowuje zwłaszcza jeżeli biszkopt zastąpimy np. biszkopcikami tak jak np. w serniku Truskawkowe love   🍓 🍓 🍓 😍 😍 😍. w SKŁADNIKI   ( tortownica 25 cm ) Biszkopt:    2 jajka    0,5  szklanki cukru    0,5 szklanki mąki pszennej    łyżka mąki ziemniaczanej Masa serowa 1 kg sera(...)serową odstawić aby zaczęła tężeć. ¾ tężejące masy serowej wylać na biszkopt – wyłożyć pokrojoną w kostkę galaretkę przykryć pozostałą masą serową, wstawić do lodówki na około 30 minut. Śmietanę ubić na sztywno. Sernik udekorować bitą śmietaną i wylać tężejącą galaretką. Gotowy sernik wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego

RAROSSA
Sernik na ciemnym spodzie z kruszonki 167

przekładam do masy serowej i mieszam łopatką do połączenia się składników. Gotową masę przekładam na spód i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmuję sernik i posypuję po wierzchu pozostałym  ciastem  kakaowym. Ponownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C i piekę jeszcze 30-40 min. Wyłączam piekarnik

Ciasteczkowy Potwór
Sernik na miodowym cieście z pianką z nutelli 1225

nagrzanego do 180*c piekarnika i podpiec 15 minut. Masa serowa: Mielony twaróg umieszczamy w misie miksera, wbijamy jajka, wsypujemy cukry, wlewamy mleko i wsypujemy mleko w proszku oraz budyń śmietankowy. Całość miksujemy około 3-4 minuty.  Tak przygotowaną masę wylewamy na podpieczone miodowe ciasto kruche w formie.  Sernik wkładamy do nagrzanego do 180*c piekarnika(...)pieczemy 10 minut, po czym temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy jeszcze 30 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż do całkowitego wystygnięcia. Pianka z nutelli: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fiks, dodajemy krem orzechowy i delikatnie całość miksujemy.  Masę rozprowadzamy na całkiem zimnym serniku, oprószamy kakao. Dekorujemy wg uznania. Chłodzimy

Wanilia i Kardamon
Sernik z mascarpone i polewą czekoladową 93

Sernik to jedno z ciast za którymi wprost przepadam. Serniki można zrobić na każdą okazję i znikają równie szybko jak się pojawią. Dzisiaj zapraszam Was na delikatny, puszysty sernik polany czekoladą. A Wy lubicie serniki? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Składniki 1 kg sera (może być z wiaderka lub półtłusty(...)piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy 20 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120 C i pieczemy godzinę. Pod koniec pieczenia (20 minut przed końcem) ciasto polewamy śmietanką lekko ubitą z cukrem (200 ml śmietanki i 3 łyżki cukru), wstawiamy do piekarnika i pieczemy pozostałe 20 minut). Jeśli chcecie obniżyć kaloryczność sernika ten etap można pominąć). Sernik studzimy

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik kokosowy z ananasem 224

Bardzo lubię serniki, są łatwe do zrobienia, zawsze się udają i śmiało można łączyć różne smaki. U mnie dzisiaj wersja z kokosem i ananasem. Sernik ma orzeźwiający, lekki smak, jest bardzo delikatny i kremowy. Spód kokosowy z kawałkami ananasa, masa serowa i odrobina warstwy śmietankowej. Bajka ;) Prezentuje się doskonale. Polecam. Na Wielkanoc też się nada :D Składniki(...)około 15 minut. Kawałki ananasa odsączyć z zalewy i powykładać na spód masy kokosowej. Twaróg dokładnie zmiksować ze śmietaną, cukrem, jajkami i śmietankowym budyniem. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Piec 15 minut w temperaturze 170 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 80 minut. Wystudzić w piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce, najlepiej

Domowa cukiernia Ewy
Puszysty sernik dyniowy bez spodu – przepis krok po kroku 176

nagrzanego do 180º C , bez termoobiegu, na drugi poziom od dołu, na 30 minut. 10. Po tym czasie, zmniejszamy temperaturę piekarnika do 160º C i pieczemy przez kolejne 30 minut. 11. Kiedy czas pieczenia dobiegnie końca, wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki blokując je przed zamknięciem. Sernik powinien stygnąć w piekarniku przez ok. 2,5 godziny. Dodam tylko(...)czasie stygnięcia sernik może nieco opaść, co jest całkiem normalnym zjawiskiem 12. Po tym czasie, wyciągamy go i dajemy mu jeszcze ok. 30 minut, zanim wyciągniemy go z formy. I to już wszystko. Nasz sernik dyniowy bez spodu jest już gotowy. Teraz wystarczy zaparzyć ulubioną kawę lub herbatę i delektować się jego smakiem. Warto to zrobić jak najszybciej

Okiem Blondynki by McBlondi
Sernik z czekoladowym musem 138

drobno przygotowane wcześniej ciastka z masłem. Lekko ubić dno tortownicy. Schłodzić w lodówce. Tortownicę szczelnie owinąć folią aluminiową, sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Tzn. że formę z sernikiem wkładamy do większej formy lub naczynia żaroodpornego, do którego nalewamy wrzącej wody do połowy wysokości formy z pieczonym ciastem U mnie rozmiar tortownicy 24cm. Składniki masy serowej: 500g sera białego(...)należy zbytnio napowietrzyć sera aby podczas pieczenia nadmiernie nie wyrósł i potem gwałtownie opadł. Przygotowaną masę przełożyć na wcześniej przygotowany spód ciasteczkowy, piec ciasto przez 45 minut w 150 stopniach. Gotowy sernik powinien mieć ściętą powierzchnię choć w środku może się jeszcze wydawać dość luźny. Po upieczeniu ciasto schłodzić. Składniki na mus czekoladowy: 100g czekolady mlecznej u mnie Goplana

W garach u Gosi
Sernik kawowy z wiśniową nutą 160

zanurzone w czekoladzie białej. Niebo w gębie! Chyba na ten weekend też upiekę :) A do upieczenia tego sernika wykorzystałam otrzymany ser "Mój Ulubiony" z Wielunia. Już używałam go w sernikach, zachęcona wpisem koleżanki z forum kulinarnego, i byłam bardzo zadowolona - ten ser jest idealny! Wyłącznie naturalne składniki, żadnych ulepszaczy, zagęstników czy innych poprawiaczy smaku. Sami się przekonajcie :) Składniki: Spód(...)wolnych obrotach do połączenia składników. Masę serową wylewamy na zapieczony spód, wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach, a potem jeszcze 20 minut w 150 stopniach. Gdyby sernik zbytnio się przypiekł w ciągu godziny wstawiamy nad niego pustą brytfannę. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 1 łyżką śmietanki 30%, oblewamy górę sernika. Dookoła brzegów robimy

Kolorowy Przepisownik
SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ 223

serową zmiksować na gładką, jednolitą masę, cały czas miksując dodawać puree z dyni. Masę serową przelać na schłodzony sód ciasteczkowy. Piec w nagrzanym piekarniku około 60 minut w temperaturze 170°C. Sernik udekorować masą krówkową rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Sposób na banany według Nigelli 185

delikatny, wcale nie ciężki, choć kremowy. Słodki, ale tak w sam raz. Z odrobiną sosu smakuje wybornie! Jak kiedyś będziecie mieli zbyt dojrzałe banany - to jest pomysł idealny!Bananowy sernik z sosem toffi od NigelliSkładniki:(na tortownicę o średnicy 23 cm)spód:125 g ciastek digestive55 g masłamasa serowa:700 g serka śmietankowego125 g jasnego brązowego cukru6 jajek4 dojrzałe(...)zmiksować na gładką masę.Piec 85-95 minut w 150 st. C.Wystudzić w uchylonym piekarniku.Schłodzić w lodówce przez noc.Wszystkie składniki na sos umieścić w rondelku. Podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier i masło się rozpuszczą. Wymieszać, żeby wszystkie skłądniki dobrze się połączyły. Gotować 2 minuty, zdjąć z ognia, wystudzić. Sernik podawać z sosem w temperaturze pokojowej.Smacznego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Proteinowy sernik truskawkowy (bez glutenu, cukru białego) 131

dodać ksylitol. 3. Dodać jajka i całość znów zmiksować. 4. Wylać masę serową do tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia i wyrównać górę. 5. Sernik piec w 170’C ok 50-60 minut w kąpieli wodnej*(góra ma być lekko zarumieniona). 6. Po wystudzeniu sernik umieścić w lodówce na kilka godzin najlepiej na całą noc. 7. Jogurtem

Candy Pandas
Sernik waniliowy ze śliwkami (bez glutenu, cukru białego) 115

chcecie bardzo gładki to można składniki zblendować) 5. Przecięte w pół śliwki ułożyć obok siebie na spodzie. 6. Wylać masę serową i wyrównać górę. 7. Sernik piec w 170’C ok 50-60 minut w kąpieli wodnej*(góra ma być lekko zarumieniona). 8. Po wystudzeniu sernik umieścić w lodówce na kilka godzin. 9. Czekoladę rozpuścić nas parą

Candy Pandas
Ciasta i desery - 25 przepisów 145

wegańskie) Sernik z brzoskwiniami i bezą Rurki z kremem budyniowym Ciasto kruche z rabarbarem, jabłkiem i budyniową pianką Lody kawowe (z 3 składników, w 5 minut, bez maszyny) Lodowa kawa mrożona Sernik na zimno z musem jabłkowym Ciasto "Stefanka"  Spodobał Ci się ten wpis? Udostępnij go! :)   Będzie mi bardzo miło, jeśli zdecydujesz się przygotować coś według

Kolorowy Przepisownik
Sernik kawowo-dyniowy z polewą czekoladowo-kawową i figami 174

układam kawałki na serniku dyniowym. Tortownicę 22 cm wyciągamy z lodówki, na twardy herbatnikowy spód wlewamy sernik kawowy i kilka razy uderzamy tortownicą w blat. Obie blaszki wkładamy do zimnego piekarnika, nagrzewamy go do temperatury 180*C. Pieczemy przez 30 minut(...)temperaturze 180*C, następnie zmniejszamy do 140*C i pieczemy przez kolejne 30 minut. Ostatni raz zmniejszamy temperaturę do 110*C i pieczemy 30 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Swoje serniki piekę wieczorem i ostudzone wkładam do lodówki - razem z tortownicą. Następnego dnia rano zajmuję się składaniem ich w całość. Wtedy mam pewność, że nic się nie rozpadnie

Gotowanie i blogowanie

Proponowane wyszukiwania