sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:102/501)

Sernik dyniowy z błyszczącą polewą czekoladową 171

poziom wyżej ustawiamy tortownicę z sernikiem. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 175 C piekarnika na 15 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze 80 minut. Po tym czasie uchylamy delikatnie piekarnik i zostawiamy do wystygnięcia. Gdy sernik będzie już zimny ściągamy obręcz i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Polewamy i rozsmarowujemy lekko przestudzoną

Delicious Titbits
Sernik Snickers 211

orzechy i piec jeszcze ok 5 minut, po czym lekko uchylić piekarnik i zostawić ciasto w wyłączonym piekarniku jeszcze na ok 15 minut (pod wpływem ciepła warstwa orzechowa ładnie przyklei się do sernika, a dodatkowo sernik odpocznie). Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika. 6. Śmietankę doprowadzić do wrzenia, dodać czekoladę, mieszać do rozpuszczenia. Polać polewą warstwę orzechową. Całość

Kto ugości moich gości?
Sernik z brzoskwiniami + film 155

pomocą mieszadła z miksera a następnie dłonią energiczne zagniatamy ciasto .Wyrobione ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki . Odsączone z syropu brzoskwinie kroimy w kostkę. Schłodzonym ciastem wylepiamy posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą tortownicę. Ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C. Do miski przekładamy zmielony ser, dodajemy żółtka, cukier i budyń, wlewamy(...)serowej przekładamy na upieczone i wystudzone ciasto ,na masie serowej kładziemy pokrojone brzoskwinie. Owoce przykrywamy resztą masy serowej i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st .C. W trakcie pieczenia sernika białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Na około 15- 20 minut przed końcem pieczenia ciasto wyjmujemy smarujemy pianą i ponownie wstawiamy do piekarnika

Smakowite Dania
Sernik o smaku krówkowym 103

pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Wszystkie składniki zagnieść (można zrobić kulę i włożyć na 30 minut do lodówki, by ciasto się schłodziło). Następnie wylepiamy nim tortownicę o średnicy 26cm. (tortownicę smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą, następnie wylepiamy). Masa serowa: 700 g twarogu na sernik (ja używam President) 100 g miękkiego masła 130 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)koniec dajemy mąkę i ser jednocześnie miksując. Masę serową wlewamy do tortownicy. Pieczemy 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Po tym czasie zostawiamy ciasto w piecu na około 20 minut. Całość oblewamy rozpuszczoną czekoladą. Zajrzyj również tu: 1. Sernik na kruchym spodzie z masą kajmakową i prażonymi wiórkami kokosowymi 2. Sernik z tartym, ciemnym ciastem

My World by Dagmara Rek
pyszny sernik z budyniem bananowym na jogurtach,herbatnikach z rodzynkami i kruszonką herbatnikową... 147

kawałki, do form przełożyć masę jogurtową, wierzch posypać herbatnikami i delikatnie przycisnąć do wierzchu. W nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół piec około 45 minut, do suchego patyczka, w formach serniki dobrze wystudzić. Polewę czekoladową stopić wg opisu na opakowaniu i polać wierzch serników, zostawić do zastygnięcia polewy - sernik jogurtowy jest pyszną alternatywą dla sernika

W Mojej Kuchni Lubię
smaczny sernik pieczony na biszkoptach z żurawiną ... 161

białości z 4 minuty na najwyższych obrotach (twaróg powinien być zmielony na bardzo drobnym sitku w maszynce do mięsa) do masy dodać zmielony twaróg w maszynce do mięsa na drobnych oczkach sitka, wsypać namoczoną i odsączoną żurawinę, kaszę manną i połączyć składniki na koniec dodać ubite na sztywno białka i delikatnie łyżką wmieszać w sernik(białka zawsze ubijam(...)męża do pracy), na dnie poukładać biszkopty piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, wstawić formy i piec około 50-60 minut, do suchego patyczka, w formach dobrze wystudzić serniki, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik na biszkoptach z żurawiną jest bardzo smaczny, delikatny i bardzo łatwy, szybki do upieczenia.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z dyni hokkaido 161

koniec dodajemy budyń (proszek). Masę serową przelewamy na spód z biszkoptów i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 70 minut. Masę serową wkładamy do nagranego piekarnika. Wierzch sernika powstał z gęstej polewy i posiekanych płatków migdałów i pestek dyni. Sernik ozdabiamy dopiero po przestudzeniu

Życie zaczyna się w kuchni
Łaciaty sernik kakaowo-kokosowy z Super Krówkami (bez glutenu, cukru białego) 277

również wymieszać. 11. Na spód wykładać partiami raz masę kakaową, raz kokosową tworząc łatki (nie ma tu większej filozofii, robiłyśmy to na oko :P). 12. Sernik piec w 180’C ok 40-50 minut (Jednak my posiadamy piekarnik przenośny więc czas i temperaturę możecie dostosować do swoich sprawdzonych piekarników). 13. Gdy sernik się ostudzi należy wyciągnąć

Candy Pandas
Kefirnik jaglany z malinami 153

Ciasto, które z powodzeniem może zastąpić sernik. Jego przygotowanie wcale nie jest skomplikowane. Jest puszysty, delikatny i bardzo oryginalny w smaku. 200 g kaszy jaglanej 400 g kefiru 2 jajka maliny mrożone wedle uznania 3 łyżki erytrolu lub innego słodziwa Kaszę gotujemy w 300 ml wody. Gdy wchłonie całą wodę dodajemy kefir i miksujemy na gładką masę. Dodajemy jajka(...)przez ok. 50 minut. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Przekładamy na talerz. Jeśli chcemy z polewą to garść, dwie malin gotujemy z ok. 50 ml wody i łyżką erytrolu. Dodajemy łyżeczkę agaru lub żelatyny i rozpuszczamy. Z agarem gotujemy przez ok. 2 minuty. Przestudzoną frużeliną polewamy nasz prawie sernik :) Prawie sernik jest rewelacyjny w smaku i z powodzeniem

Kucharzyca
Sernik z ricotty z brzoskwiniami i rodzynkami 122

ubijamy na sztywno, dodajemy powoli do masy naprzemiennie z mąką. Delikatnie łączymy. Masę wylewamy na brzoskwinie. Całość pieczemy w temperaturze 180 o C, przez około 50 minut. Po wyłączeniu i otworzeniu piekarnika sernik przez chwilę pozostawiamy w środku ( aby szybko nie opadł ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Sernik na zimno z mango i z borówkami, przekładany szpinakowym ciastem 98

pyszny i kolorowy deser. Taki sernik na zimno, przekładany szpinakowym ciastem to fajny pomysł na weekedowe ciasto. Tak było u mnie, ciasto upiekłam wieczorem w piątek, przez noc przestygło i w sobotę dokończyłam dzieła. Aby ułatwić sobie zadanie do sernika wykorzystałam twaróg sernikowy z mascarpone President.   Jest idealny do deserów jak i serników, na zimno lub na ciepło(...)suchego patyczka”. Upieczone ciasto, wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. SERNIK Wszystkie składniki na sernik dzielimy na pół, ponieważ drugą warstwę zaczniemy przygotowywać dopiero, jak zastygnie pierwsza. Pierwsza warstwa sernika – 5 g żelatyny zalewamy 30 ml zimnej wody i odstawiamy na 10 minut. Następnie podgrzewamy (nie gotujemy!), mieszamy, aż żelatyna się rozpuści. Lekko przestudzoną żelatynę

Tajemnice Smaku
Leśny sernik z nutą egzotyki 208

wylewamy na posmarowaną tłuszczem tortownicę. Pieczemy ok 15 minut w nagrzanym do 180st C piekarniku. Studzimy, jeśli trzeba delikatnie ścinamy wierzch by wyrównać przed nałożeniem warstwy sernika. rozpuszczamy galaretki: 2x owoce leśne w 3/4 szklanki wody 2 x pomarańcza w 3/4 szklanki wody 1x owoce leśne w 400ml wody. 2. Sernik jagodowy: Śmietankę ubijamy na sztywno wraz z cukrem(...)oraz jagody, a na końcu wlewamy tężejące galaretki rozpuszczone w 3/4 szklanki wody. Masę wylewamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki. Po ok 20 minutach delikatnie, łyżką nakładamy połowę galaretki jagodowej. Ponownie schładzamy w lodówce. 3. Sernik mango: W czasie schładzania przygotowujemy drugą warstwę sernika. Ponownie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem, serem , musem mango oraz galaretkami. Przelewamy na zastygniętą galaretkę

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z białą czekoladą na białkach. 524

jestem mile zaskoczona. Wystarczy dodać tylko masło i jajko, ciasto szybko i łatwo się zagniata, a w dodatku naprawdę dobrze smakuje. Jest miękkie i delikatne, idealnie nadaje się pod sernik. Składniki na ciasto: mieszanka do wypieku ciasta kruchego z Mąki Szymanowskiej 100 g. masła 1 jajko Składniki na masę serową: 1 kg. sera z wiaderka 2 tabliczki białej czekolady(...)ubitą na sztywno. Wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach. Gotową masę serowa wylać na przygotowane wcześniej ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni 60 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik na 2-3 godziny do przestudzenia. Wystudzony sernik posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Sernik ze słonecznikiem 230

Prażony słonecznik, masa krówkowa, ser i kruche ciasto... wszystko razem znakomicie się komponuje. I niech nie zdradzi Was ta masa krówkowa, bo wbrew pozorom, sernik nie jest wcale za słodki:) Za przepis baaaaardzo dziękuję Beatce W. Polecam Wam to ciasto. Składniki na formę  wymiarach 35x25 cm: Ciasto: 300 g mąki pszennej; 100 g margaryny; 1 łyżka smalcu(...)sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu, aż piana będzie lśniąca. Następnie dodać pozostałe składniki, delikatnie wymieszać, Ciasto wyłożyć delikatnie na wierzch podpieczonego sernika i kontynuować pieczenie jeszcze około 20-30 minut w temperaturze 180 st.C. Masa krówkowa: 200 g masła; 1 mała puszka masy krówkowej (kajmakowej); 2 łyżki spirytusu; Masło utrzeć na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać

In my kitchen
Sernik z pieczonym rabarbarem i imbirową kruszonką / Rhubarb and ginger crumble cheesecake 219

tortownicy, jeżeli to konieczne wyłóż spód folią aluminiową, włóż do piekarnika na średnią półkę i piecz przez 30 minut. W celu przygotowania kruszonki, umieść wszystkie jej składniki w misce i mieszaj rozgniatając kawałki masła do powstania typowej kruszonki. Wyjmij sernik z piekarnika, wyrzuć(...)folię i posyp sernik przygotowaną kruszonką. Wyjmij z piekarnika naczynie z wodą, zwiększ temperaturę do 200 oC i piecz kolejne 30 minut aż kruszonka ładnie się zarumieni. Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw w nim sernik do schłodznia przy uchylonych drzwiczkach. Po tym czesie przełóż do lodówki i podawaj po schłodzeniu. Smacznego! English version Rhubarb and ginger

karmelowy

Proponowane wyszukiwania