sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:90/501)

Sernik 97

Moja 12 letnia córka Sara po raz czwarty samodzielnie zrobiła świąteczny sernik Tysiąca Smaków z przepisu należącego do serwisu kulinarnego przepisy.pl   Sernik ma królewski smak, rozpływa się w ustach, a w upały zachęca do zjedzenia tym bardziej, gdyż smakuje niebiańsko podany prosto z lodówki!   Składniki: Spód: herbatniki 200 g 100 g masła dwie łyżki wody Masa(...)kolei,aż do wyczerpania składników. Sernik wstaw do nagrzanego do 200 stopni Celsjusza piekarnika i piecz najpierw 20 minut, a następnie obniż temperaturę do 140 stopni Celsjusza i piecz 50 minut. Wystudzić w uchylonym piekarniku. Ja zostawiłam sernik w piekarniku na całą noc Żelatynę zalać dwoma łyżkami zimnej wody i odstawić, by napęczniała. Do rondelka włóż masę krówkową

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik miodowy z cynamonem (pieczony) 159

kremówkę, a na końcu mąkę z cynamonem. (Masę należy mieszać tylko do połączenia się składników. Nie warto jej napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i delikatnie wyrównać.  Piec około 60-80 minut (*) w 170 stopniach.  Ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika i później schłodzić (minimum 3 h, a najlepiej przez całą(...)wierzch opcjonalnie posypać orzeszkami.  (*) Używam piekarnika gazowego, który czasami ma swoje humorki. Przeważnie ciasta piekę odrobinę dłużej, więc w tym przypadku czas pieczenia sernika może być krótszy (niż podałam wyżej) o 5-10 minut

Di gotuje
Sernik dyniowy 300

czajnika (ok. 1 litr). Sam sernik wstawiamy na środkowy poziom, zmniejszamy od razu temperaturę do 150ºC (bez termoobiegu!) i pieczemy przez ok. 90 minut. Chłodzimy potem przy lekko uchylonych drzwiczkach. Przed podaniem sernik dyniowy posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. * twaróg musi być 2-3 krotnie zmielony przez maszynkę, może być też ser wiaderkowy, ale tylko dobrej jakości(...)piec przez 20-25 minut w 200°C, potem odciąć skórkę i zblendować *** ciasteczka speculoos pojawiają się w sklepach w okolicy listopada i grudnia (np. Kaufland, Lidl) – są idealne na spód do sernika, zawsze robię sobie ich zapas; poza sezonem świątecznym można użyć ciasteczek digestive z 1 łyżeczką imbiru w proszku Post Sernik dyniowy pochodzi z bloga Poezja

Poezja smaku
Sernik "idealny" z polewą chałwową . 1003

nagrzewamy go do temp. 170'C Masę serową wlewamy na schłodzony spód i umieszczamy blachę na kolejnej półce piekarnika. Powstająca para wodna wpłynie na delikatność sernika i zapobiegnie pekaniu. Po 15 minutach obniżamy temp pieczenia do 150 stopni i pieczemy kolejną godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączamy zostawiając w nim sernik na kolejne pół godziny . Teraz możemy już otworzyć

Malinowa Kawiarenka
Sernik malinowy 152

cukrze*. Do przygotowanej masy serowej dodać śmietanę kremówkę i za pomocą miksera wszystkie składniki jeszcze raz ze sobą połączyć. Masę serową wylać na spód ciasteczkowy. Sernik piec około 60-80 minut w 175ºC (jeżeli zauważycie, że podczas pieczenia wierzch ciasta zmienia kolor - przykryjcie górę ciasta folią aluminiową). Najlepiej, aby w piekarniku było dodatkowe naczynie z wodą. Dzięki pieczeniu

Ugotować
Sernik z Kokosem Siostry Anastazji 541

minut w temperaturze ok. 180 stopni do momentu aż wierzch sernika wyraźnie "zgęstnieje". Wtedy wykładamy przygotowaną wcześniej warstwę kokosową: Pianka Kokosowa: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo, ciągle miksując wsypujemy cukier. Na końcu wsypujemy kokos i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia składników (warstwę kokosową przygotowujemy tuż przed wyłożeniem jej na ciasto, bezę kokosową najlepiej wyłożyć na sernik bez wyciągania formy z piekarnika, a jedynie wysuwając ruszt.) Pieczemy jeszcze minimum 20 minut do zrumienienia kokosu i "suchego patyczka". Gdy ciasto całkowicie ostygnie (najlepiej na drugi dzień) możemy przygotować polewę: Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy. Następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz alkohol, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy do otrzymania gładkiej kuwertury. Strużkami czekolady polewamy ciasto i od razu

Słodka Strona
Sernik leśny 202

jagody – także mrożone. Możecie zrobić wyjątkowo wysoki sernik tak jak ja – w tortownicy ok. 23-24 cm (wtedy trzeba zrobić przedłużkę z papieru do pieczenia) lub po prostu upiec niższy sernik w tortownicy nawet 28 cm. Można go piec z ciasteczkowym spodem lub bez – jak lubicie. Sernik leśny: 1 kg mielonego twarogu (lub bardzo(...)minuty. Dodajemy partiami do masy serowej i delikatnie mieszamy szpatułką lub łyżką (nie mikserem). Wlewamy masę do przygotowanej wcześniej tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (góra-dół, bez termoobiegu) – pieczemy przez 10 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze 80-90 minut. Studzimy 10 minut przy lekko uchylonym piekarniku i wyjmujemy. Sernik

Poezja smaku
Sernik z czereśniami 300

składniki posiekać razem, na koniec dodać żółtko i wszystko krótko zagnieść na gładkie ciasto- ciasto schłodzić 30 minut w lodówce- formę wyłożyć papierem do pieczenia, dno wylepić równą warstwą ciasta- ciasto nakłuć widelcem, podpiec w 190-200 stopniach przez 15-20 minut, zmniejszyć temperaturę piekarnika do 160 stopni- po upieczeniu ostudzić- składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową(...)czereśnie podzielić na połówki, owoce układać blisko obok siebie na masie serowej przecięciem do spodu  - na dolnej półce piekarnika postawić naczynie z gorącą wodą, sernik piec w 160 stopniach przez 75-85 minut do ścięcia się masy na środku- studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach- po wystudzeniu sernik schłodzić w lodówce, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem Sernik

Smakołyki Bereniki
Sernik dyniowy z figami 166

śliwkami  tutaj . Tym razem sernikowi towarzyszą figi. Trudno się oprzeć świeżym figom, tak kuszą fioletową barwą, a figi pieczone to już poezja smaku. Warto korzystać z ich obfitości, bo to dobra inwestycja w zdrowie. Gęsta kremowo - mazista konsystencja sernika i delikatny aromat dynii to wypiek dla koneserów serników dyniowych. Spód sernika z wyrazistym aromatem prażonych orzechów laskowych i wykwintny(...)tylko do połączenia składników masę serową wyłożyć na przygotowany spód orzechowy, wyrównać szpatułką. W masie serowej ułożyć 1-cm grubości plasterki fig, następnie lekko je wcisnąć sernik piec w 180`C 30 minut. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Podawać schłodzony, najlepiej przez całą noc w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik z dynią i mascarpone 168

Sernik z dodatkiem serka mascarpone i dyni jest smaczny, na delikatna konsystencję, ładnie się prezentuje. Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki pszennej 3,4 kostki masła 1 jajko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia kakao do posypania Masa serowa: 0,6 kilograma tłustego twarogu 200 gram serka mascarpone 1,2 szklanki śmietany 30% 2 jajka(...)posypujemy kakao. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180 stopni. Do miski przekładamy wszystkie składniki masy serowej oprócz białek, miksujemy na gładką masę, dodajemy pianę ubitą z białek, delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na podpieczony spód, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50 minut. Serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem, sernik wyjmujemy z piekarnika, smarujemy serkiem

Bajeczna Kuchnia
Sernik na zimno z borówkami 153

dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny ponadto:   2 szkl. borówek  1 niebieska galaretka Zawartość opakowania zmiksować z mlekiem(...)wylać na przygotowany spód.  Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przyrządzić w/g wskazówek na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Borówki ułożyć na masie serowej i zalać tężejącą galaretką. Sernik pozostawić na 2-3 godziny w lodówce,potem można się nim delektować

Kolorowa kuchnia Elki
Jagodowy sernik na zimno 169

Lipiec to czas na jagody więc u mnie dziś jagodowy sernik. Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła 20 g mlecznej czekolady  Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać(...)Tortownicę o średnicy 26 cm (użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno Dr. Oetkera 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny  1 szkl. jagód ponadto: 1 galaretka jagodowa 1 szkl. jagód Zawartość opakowania

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik straciatella z malinami 206

Tortownicę o średnicy 26 cm (użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową.  Masę ciasteczkową przełożyć do formy i  równo rozprowadzić na folii. Wstawić do lodówki na 20 minut. Masa serowa: 1 op. sernika na zimno (użyłam Dr. Oetkera) 400 g serka waniliowego 500 ml mleka 100 g czekolady deserowe 2 łyżeczki żelatyny ponadto:   2 galaretki malinowe 250 g malin(...)wody. Całość dokładnie połączyć i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przyrządzić w/g wskazówek na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Maliny ułożyć na serniku   i zalać tężejącą galaretką. Sernik pozostawić na 2-3 godziny w lodówce,potem można się nim delektować

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik mango-dynia na spodzie z bezglutenowych ciasteczek speculoos z polewą daktylowo-kakowo-pomarańczową (bez glutenu , cukru 179

dodać jajko, mąkę i znów całość zmiksować. Na podmrożony spód wlać masę serową i piec w 160-170’C ok 40-50 minut (to zależy od piekarnika, my mamy mały, przenośny i w nim czas jest krótszy). Sernik nie może przypalić się u góry.  Po tym czasie zostawić do wystudzenia i schować go na kilka godzin do lodówki(...)włożyć a kilka sekund do mikrofali). Wlać do masy daktylowo-kakaowej i całość ponownie dobrze zblendować. Masę umieścić w lodówce i co kilka minut sprawdzać czy zaczyna się ścinać. W tym czasie wyjąć sernik z obręczy i umieść go na paterze. Gdy polewa jest gotowa, nałożyć ją na górę sernika i udekorować całość dodatkami.  ______________________________________________ Na samym końcu życzymy

Candy Pandas
Sernik z brzoskwiniami 147

wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika (ja pieczę sernik na jednej półce poniżej środkowej). Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje zdjąć obręcz z formy

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania