Sernik jaglany z dynią 250Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nią rozwałkowane ciasto i piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. W tym czasie przygotuj masę. Kaszę jaglaną dokładnie przepłukaj wrzącą wodą. Następnie gotuj ją na mleku jaglanym z dodatkiem szczypty soli przez ok. 20 minut. Ugotowaną kaszę odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Do malaksera włóż: ostudzoną kasze jaglaną, miód(...)piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 35 minut. W tym czasie przygotuj karmel. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na ok. 20 minut. Następnie odcedź wodę (nie wylewaj, może się przydać). Do daktyli dodaj masło orzechowe i zblenduj. Gdy karmel będzie zbyt gęsty, dodaj trochę wody z moczenia daktyli. Upieczony sernik wyjmij z piekarnika, pozostaw na ok. 30 minut
365 dni dookoła kuchni
Sernik z frużeliną wiśniową 380spód położyć herbatniki, na które delikatnie wylać masę serową. Sernik piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C przez 60 minut. Na dno piekarnika można wstawić naczynie z 300 ml wody, wtedy sernik po upieczeniu będzie równy i dużo nie opadnie. Po upieczeniu sernik studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Na zimny sernik wyłożyć(...)lekko wystudzoną frużelinę i wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, aby sernik zastygł. Frużelina: Do garnka włożyć wiśnie, cukier, sok z cytryny i gotować około 15 minut, aby cukier się rozpuścił. Mrożone wiśnie gotować dłużej, wcześniej je rozmrozić. W garnku po rozpuszczeniu się cukru powinno być około 500 ml masy z płynem, jeśli jest mniej to dodać
Kuchcik gotuje
Sernik łaciaty z czekoladową polewą dla gości 220drugiej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. 3. Na ciasto wylewamy warstwowo biały i ciemny ser. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez ok. 80-90 minut. Odstawiamy do wystudzenia.Polewa: tabliczka czekolady migdały w płatkach 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze, można dodać 2-3 łyżki wody, aby była bardziej płynna. Roztopioną czekoladą polewamy wystudzony sernik
Apetyczna babeczka
Sernik mediolański z powidłami (na dużą blaszkę) 219zrobiłam :) Ja do tego sernika jeszcze na pewno wrócę! Nie wiem, czy będzie potrzebny aż tak duży, jeśli nie to upiekę w tortownicy, ale w jakiej formie by nie był - warto! :) Polecam na specjalne okazje, w tym święta! P.s. Tylko te zdjęcia poprzedniego ciasta i tego sernika wcale mi się nie podobają :) ale też i fotografowałam resztki (okrawki) ciast, więc(...)kawałki i układamy jedna obok drugiej na podpieczonym serniku. Jeszcze raz wstawiamy ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 30 minut, wierzch powinien się ładnie zrumienić. Ostudzony sernik oprószamy cukrem pudrem. Smacznego
Kolorowy Przepisownik
Sernik piernikowy w świątecznym klimacie 151. Nie ma świąt Bożego Narodzenia bez sernika! Tym razem to moja mała wariacja na jego temat, bo z dodatkiem pierniczków. Nieważne, jakie to będą – zwyczajne kruche, z czekoladą czy nadzieniem. Na pewno dodadzą wyjątkowego smaku. Pamiętaj, aby tuż po upieczeniu, nie wyciągać sernika z piekarnika. Uchyl drzwiczki na kilkanaście minut, a potem wysuń blachę. Stopniowo przyzwyczajaj ciasto(...)dokładnie. Wyłóż blachę pierniczkami połączonymi z masłem. Umieść spód do sernika w lodówce . Utrzyj ser z 1/2 szklanki cukru. Dodawaj stopniowo po 1 żółtku, nadal miksując. Wsyp budyń śmietankowy. Ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę. Dodaj do nich cukier (1/2 szklanki) i dalej ubijaj przez kilka minut. Ubij śmietanę (musi być mocno schłodzona, prosto z lodówki) na sztywną
Rozdomowiona
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 212ależ owszem ;) Zastanawiacie się nad ciastem na weekend majowy ? Proponuję zrobić ten sernik . Delikatna masa polana pyszną polewą . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny(...)cukrem na krem , następnie dodajemy jajka, i po łyżce mąkę z dodatkami. Gotowe ciasto wylewamy do foremki o wymiarach 38 x 25 Piec ok. 20 minut w temp. 160 C. Składniki na sernik: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki 4 łyżki mąki ziemniaczanej Kajmak
Różne smaki w kuchni
Ciasto cytrynowe 158posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zapraszam również na inne szybkie ciacha: BABKA TWAROGOWA SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zdrowo i aktywnie
Ciasto cytrynowe 183posypujemy cukrem pudrem. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zapraszam również na inne szybkie ciacha: BABKA TWAROGOWA SZYBKI MURZYNEK NA MAŚLANCE SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik Izaura 213wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa: Masło ucieramy z jajkami i cukrem, następnie dodajemy ser, a a samym końcu budyń waniliowy. Gotową masę wylewamy na ciasto. Sernik pieczemy przez 50-60 minut w temp. 180*C Ostudzone ciasto polewamy polewą czekoladową, którą uzyskamy, roztapiając czekoladę w kąpieli wodnej czy też w rondelku. Do roztopionej czekolady dodajemy śmietanę, mieszamy
W Moim Magicznym Domu
Bananowo-jogurtowy „sernik” 206powoli dodajemy do masy bananowej. Ca\u0142o\u015b\u0107 przelewamy do tortownicy o \u015brednicy 18cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170\u00b0C przez 50 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gotowe! \r","Gotowy sernik mo\u017cna ozdobi\u0107 cukrem pudrem Diamant lub zmielonym cukrem bia\u0142ym Diamant. "]} Jeszcze żaden sernik nie był tak lekki, tak delikatny(...)ubijamy na sztywno i powoli dodajemy do masy bananowej. Całość przelewamy do tortownicy o średnicy 18cm. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 50 minut. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Gotowe! Gotowy sernik można ozdobić cukrem pudrem Diamant lub zmielonym cukrem białym Diamant. Mostek radzi W pierwszym etapie przygotowywania masy najlepiej rozmieszać ją tylko do momentu niedokładnego
Mostek w kuchni
Czekoladowo waniliowy sernik (bez spodu) 318góra-dół). Pieczemy około 45-50 minut (ciasto należy obserwować, czas pieczenia może różny w zależności od piekarnika). Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik przy uchylonych drzwiczkach piekarnika na około 15 minut. Wyciągamy, studzimy ciasto. Gdy ciasto przestygnie wkładamy je do lodówki, najlepiej na noc. Po wyjęciu z formy ciasto zdobimy czekoladową polewą i połówkami czekoladowych jajeczek
Słodkie okruszki
Sernik samych dobroci Faceta w Kuchni 163Sernik samych dobroci, bo któż nie lubi, sernika, kawy, cukierków Michałków, orzechów włoskich, migdałów zwieńczonych delikatną Panna Cottą z miętową nutą. Uwielbiam wszystkie składniki te składniki osobno, więc czemu ich nie połączyć w jedną całość i zrobić sernik bez spodu, by było więcej miejsca na dobroci w nim zawarte. Zapraszam na kolejną moją sernikową wakacje(...)stopni na dokładnie 90 minut, następnie otwórz lekko drzwiczki i zostaw sernik do całkowitego ostygnięcie. 🛠️ Schowaj sernik najlepiej na noc do lodówki. 🛠️ Teraz musimy przygotować plotek migdałowy na Panna Cottę. 🛠️ Od brzegu ciasta ok. 0,5 cm, delikatnie natnij rowek wokoło sernika. 🛠️ Włóż teraz prażone płatki migdałów tak by powstał plotek na Panna Cottę. 🛠️ Wlej śmietanę, mleko
RafalCook
Sernik pomarańczowy z dżemem z gorzkich pomarańczy 226wyciśnięty z pomarańczy (razem z miąższem). Ponownie miksujemy. Na sam koniec wlewamy powoli śmietankę, cały czas miksując na wolnych obrotach. Masę rozprowadzamy na ciasteczkowym spodzie. Sernik pieczemy przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wierzch powinien być ścięty i lekko złoty. Po całkowitym wystudzeniu serniczek umieszczamy w lodówce. Po ok. 2 godzinach możemy posmarować jego wierzch
MyCookBook.pl