sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:84/501)

SERNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 101

Sernik, który zawsze się udaje,  jest delikatny w smaku z pysznym, kruchym spodem.  Szybki w przygotowaniu i niezwykle smaczny, gotowy do krojenia praktycznie zaraz po upieczeniu a maliny można użyć zarówno świeże jak i mrożone. Kocham serniki zarówno piec jak i jeść, jednam w moim domu praktycznie ja je jem, więc piekę je najczęściej wtedy, kiedy(...)między czasie przygotować masę serową. Wszystkie składniki (oprócz malin) umieścić w misce, dobrze wymieszać mikserem. Na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzchu wyłożyć maliny. Sernik piec przez 55- 60 minut

Zrób to smacznie
Sernik lekko migdałowy z malinami 420

kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Ciasto można przygotować w malakserze. Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem  i podpiec w temperaturze 190st.C przez około 15-20 minut na lekko złoty kolor. Ciasto wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. W tym czasie przygotować masę(...)serze poukładać maliny i całość posypać płatkami migdałów. Sernik należy piec w temperaturze 150 st.C przez 1 godzinę i 15 minut lub dłużej, do momentu aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty przy dotyku patyczkiem. Upieczony sernik wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce przez kilka godzin

In my kitchen
Wiosenny sernik z mascarpone 327

Dziś ostatni dzień konkursu na Mikserze, w sieci więc całe mnóstwo serników. I ja postanowiłam wykorzystać tę ostatnią chwilę, i jeszcze coś przygotować. Choć z zasady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszysty sernik na delicjach. 131

Sposób wykonania :   T ortownicę o wymiarach około 26 - 28 cm wyścielamy papierem do pieczenia ciast. Boki tortownicy smarujemy cieniutko roztopionym masłem, margaryną lub smalcem. W ten sposób sernik łatwo odejdzie nam od boków po upieczeniu. Na spód tortownicy wykładamy delicje. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser mielimy  2 - 3 razy na najdrobniejszym sitku. Do sera dodajemy(...)ostrożnie, aby delicje nie przemieszczały się do przygotowanej tortownicy. Górę wyrównujemy łyżką . Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 170 C ) i pieczemy około godziny i 15 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik jeszcze na około 2 -3 godziny w piekarniku, nie otwierając w tym czasie drzwiczek piekarnika, co mogło by spowodować jego szybkie opadnięcie i popękanie

Przepisy i porady kulinarne
kawowe ciasto z sernikiem... 201

opakowanie, skórka pomarańczowa kandyzowana 10 dag jajka "L", cukier, olej zmiksować mikserem z 4 minuty, wsypać mąkę, proszek, kawę rozpuszczalną i zmiksować z 1 minutę w robocie jajka "L", cukier ubić na "kogel-mogel", następnie dodać ser z wiaderka bezsmakowy, budyń i z 1 minutę mieszać dodać opakowanie skórki pomarańczowej kandyzowanej i wszystko wymieszać łyżką 2 keksówki 22cm wysmarować masłem(...)uderzyć o blat stołu aby ciasto dobrze osiadło po 3 łyżki dać na wierzch ciasta i nożem na cieście rozsmarować delikatnie piec w 200C około 45 minut, z blaszek wyjąć jak całkiem wystygnie sernik jest z ciastem kawowym bardzo smaczny i szybko się zjada nie tylko do kawy.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na kruchym cieście z kaszą manną 172

Sernik to najlepsze ciasto na świecie, gości u mnie bardzo często. Uwielbiamy serniki i za każdym razem piekę inny. Miło jest gdy wszyscy proszą o dokładkę i zjadają do ostatniego okruszka. Polecam i dobrej soboty życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na wcześniej przygotowane ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do ładnego zrumienienia się. Dokładnie studzimy. Sernik studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni
Sernik z rabarbarem 214

stopni przez 25-30 minut do lekkiego zrumienienia i tzw. suchego patyczka - upieczony kruchy spód ostudzić MASA SEROWA - twaróg zemleć dwukrotnie razem z masłem - do zmielonego twarogu dodać jajka i białko (pozostałe z przygotowywania kruchego ciasta), domowy cukier waniliowy, przesiany cukier puder oraz obie mąki: ziemniaczaną i pszenną - składniki krótko zmiksować (około 1 minuty) lub wymieszać trzepaczką - rabarbar oczyścić, pokroić(...)serowej ułożyć dość gęsto kawałki rabarbaru, wciskając je lekko w masę - sernik wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni, piec 70-80 minut do ścięcia się masy , zwłaszcza na środku sernika - sernik studzić w wyłączonym i uchylonym piekarniku - po ostudzeniu sernik schłodzić w lodówce przez całą noc lub 8-10 godzin - sernik przechowywać w chłodnym

Smakołyki Bereniki
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1868

lodówki na co najmniej 15-20 minut, aby przed pieczeniem ciasto się schłodziło. Po tym czasie podpiekamy spód przez 12-15 minut w 190°C, wyjmujemy i jeszcze gorący smarujemy białkiem za pomocą pędzelka. Następnie studzimy. Sernik klasyczny: Najważniejsze to aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Ser, śmietanę i jajka należy wyjąć z lodówki na kilka godzin przed(...)resztę białek. Przelewamy masę na ostygnięty spód. Wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika z parującą wodą na dnie i pieczemy przez około 80-90 minut. Wyłączamy piekarnik, a po 5 minutach wkładamy w drzwiczki drewnianą łopatkę. Studzimy. Sernik delikatnie opadnie, ale nie poniżej poziomu do którego był wlewany. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku i podgrzewamy co jakiś

Poezja smaku
Niebiański sernik 208

ciasteczkowy spód. Sernik przez pierwsze 15 min piekę w 170 stopniach, następnie zmniejszam temperaturę do 120 stopni i piekę jeszcze przez mniej więcej godzinę i piętnaście minut. Następnie wyłączamy piekarnik, ale sernik zostawiamy w zamkniętym piekarniku do całkowitego wystudzenia, po czym chłodzimy w lodówce. 330 g śmietanki kremówki 30%  2 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki czubate

Plate of Joy
Sernik Rafaello 215

ciasteczkowy spód. Sernik przez pierwsze 15 min piekę w 170 stopniach, następnie zmniejszam temperaturę do 120 stopni i piekę jeszcze przez mniej więcej godzinę i piętnaście minut. Następnie wyłączamy piekarnik, ale sernik zostawiamy w zamkniętym piekarniku do całkowitego wystudzenia, po czym chłodzimy w lodówce. 330 g śmietanki kremówki 30%  2 łyżki cukru pudru kilka sztuk Rafaello prażone

Plate of Joy
SERNIK- wilgotny ,puszysty -- SERNIK umido, soffice 141

papierem do pieczenia i wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około 60-65 minut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika (po okolo 20-30 minutach),kiedy lekko przestygnie . Polukrować lub,posypać cukrem pudrem,można też dac polewę czekoladową . Smacznego

w mojej kuchni
SERNIK z irlandzkiej whiskey --- CHEESECAKE Irish whiskey 187

Ciastka i stopione masło zmiksować do otrzymania masy o konsystencji wilgotnego piasku. Blaszkę wyłożona papierem pokryć masą piaskową . Wklepać w dno formy, i upiec 10 minut w nagrzanym piekarniku. Ostudzić(...)jednolita masę i dodać do masy serowej. Wymieszać wszystko łyżką ,dodając whiskey Tak przygotowaną masę wlać na ciasteczkowy spód... Pieczemy w temperaturze 160ºC przez około 50-60 minut w kąpieli wodnej Upieczony sernik ,który powinien być rowny jak stół,pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiami . Potem wyjąć, ostudzić całkiem. Włożyć do lodówki na 3 godziny, a najlepiej

w mojej kuchni
Sernik "Krówka" - bardzo prosty, pieczony sernik z dodatkiem ganache i orzechów. 303

przepis na coś słodkiego, i to nie byle na co, bo na pyszny pieczony sernik o smaku krówkowym, który przy okazji jest bardzo łatwy, i ośmielę się stwierdzić - nie do zepsucia. Spód tworzą herbatniki i masło, masę serową zrobimy w ciągu kilku minut, a delikatne i długie pieczenie sprawi, że ciasto fenomenalnie się uda. Całość muśnięta ganache z dodatkiem(...)kolejne. Masę wylać na herbatniki.  Sernik wstawić do nagrzanego pieca w 180 stopni na 20 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez jeszcze 100 minut. Łącznie pieczemy 2 godziny. PIECZEMY BEZ TERMOOBIEGU. Studzić przy uchylonych drzwiczkach. Gdy sernik jest już chłodny, przygotować polewę.  W rondelku umieścić pół pozostałej puszki kajmakowej, kremówkę oraz połamaną

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sernik królewski, czyli sernik z kakaową kruszonką 3896

drobną kruszonkę i taką wykorzystać do sernika, ja zagniatam ciasto w całość (jest to dość trudne i wymaga czasu), schładzam je i dopiero wtedy kruszę na wypiek- tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części, po schłodzeniu jedną z części pokruszyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiec przez 15-20 minut w 180 stopniach- składniki na masę serową powinny(...)wymieszać do połączenia się składników - na podpieczony i ostudzony spód wyłożyć masę serową, wyrównać, na nią kruszyć drugą część ciasta, pokrywając całą jego powierzchnię- sernik piec w 170-180 stopniach przez 60-80 minut w zależności od piekarnika, najlepiej sprawdzić po godzinie pieczenia, czy sernik jest upieczony- studzić pozostawiając w uchylonym piekarniku- po wyjęciu z piekarnika nie kroić

Smakołyki Bereniki
Sernik pomarańczowo-pistacjowy (co zrobić, żeby sernik nie pękał) 190

przez 10 minut na najwyższej półce w piekarniku, wyjmujemy i zmniejszamy temperaturę do 175°C. 5. Ubijamy na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli, w połowie ubijania dodajemy sok cytrynowy, a kiedy piana jest sztywna - cukier puder. Tu mała uwaga: piana ubita z dodatkiem kwasu cytrynowego jest trwalsza, a struktura pęcherzyków widoczna jest nawet w upieczonym serniku, po szczegóły(...)więcej niż175°!). 9. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 160°C, po kolejnych 30 minutach zmniejszamy do 150°C i znów po 30 minutach zmniejszamy do 120°C. Po tym czasie można sernik pozostawić w wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach do wystygnięcia, ja zmniejszyłam temperaturę do 60°C i trzymałam kolejne 30 minut, potem pozostawiłam do wystudzenia, dopiero lekko

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania