sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:84/501)

Sernik Słony Karmel z popcornem 122

kajmakowej 100 g popcornu solonego   ( najlepszy jest   świeżo uprażony, nie z torebki ) WYKONANIE: kruche ciasto( nakłuwamy widelcem)   4 łyżki masy kajmakowej   sernik       pieczemy 60 -70 minut w 175 stopniach (+termoobieg) +studzimy w lekko uchylonym piekarniku   smarujemy pozostałą masą kajmakową   posypujemy świeżo uprażonym popcornem   Smacznego

Domowe ciasta
Przyprawa do sernika 141

jednej lub półtorej łyżeczki gotowej przyprawy. Przyprawa ta będzie też idealnie nadawała się do ciasta drożdżowego. A ponieważ wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc, podczas której na naszym stole królują serniki, mam nadzieję, ze ten przepis okaże się Wam przydatny 😍. Na blogu znajdziecie także inne przepisy na przyprawy do dań słodkich: Przyprawa do piernika II Przyprawa do ciasta dyniowego Domowa(...)przyprawa ziołowa Przyprawa meksykańska do chili con carne Przyprawa do dań z kapustą Aromatyzowany olej z chili i czosnkiem Domowa warzywna pasta bulionowa Domowa vegeta Przyprawa do sernika Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1 duża pomarańcza 1 cytryna 3/4 szklanki  domowego cukru waniliowego 1/2 łyżeczki suszonego imbiru 1 łyżeczka mielonego kardamonu Wykonanie: Pamiętajmy, aby przez starciem skórki z cytrusów

Kulinarne przygody Gatity
Kokosowy sernik z ajerkoniakiem. 189

pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie do blaszki z ciastem. 4. Pieczenie: Następnie sernik pieczemy w temperaturze 160 stopni do zrumienienia przez około 70-80 minut. 5. Studzenie i krojenie: Upieczony sernik dokładnie studzimy. Ja studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki na kilka godzin. Gotowy kroimy. 6. Podanie: Przed podaniem każdy kawałek sernika dekorujemy ajerkoniakiem

Izabelawkuchni
Puszysty sernik wiedeński. 159

wylej na wyłożoną papierem do pieczenia ( boki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką ) blaszkę , równo rozsmaruj. Piec w nagrzanym piekarniku ( góra - dół ) 150 C przez około 90 - 100 minut. Jeśli chcesz, aby sernik nie popękał wstaw do piekarnika małą miseczkę z wodą , wtedy para wodna zapobiegnie popękaniu ciasta. Pod koniec pieczenia obserwuj czy sernik jest już ładnie z góry

Przepisy i porady kulinarne
Pyszny sernik z rodzynkami 141

Przepis na pyszny sernik z wiaderka z rodzynkami  gotowy w kilka minut do pieczenia, bez spodu idealny na święta. Składniki (na formę 25cm) 1kg sera z wiaderka (niebieski president) 200g margaryny palma lub masła 2 łyżki rodzynek 3/4 szklanki cukru (250ml szklanka) 4 łyżki mąki tortowej 4 jajka 1 cukier migdałowy (delecta)  Przygotowanie Margarynę rozpuść w garnuszku(...)masę. Piekarnik nagrzej do temperatury 190 stopni, piecz (góra  dół) przez 20 minut, zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz 25minut, zmniejsz temperaturę do 120 stopni i wypiekaj jeszcze 30 minut. Wyłącz piekarnik, zostaw na 10 minut, stopniowo otwieraj piekarnik, po pewnym czasie, wtedy sernik nie opadnie. Smacznego! P.S. Sernik jeszcze gorący, dodam  zdjęcie środka wkrótce

Kurnikowo
Sernik z rabarbarem i białą czekoladą 162

sernik jest wart każdej minuty poświęconej na jego wykonanie. Wbrew pozorom jest bardzo prosty i niebiańsko smaczny :-) Aksamitny, rozpływający się w ustach.. delikatnie owocowy i zwyczajnie piękny. Czas przygotowywania:  1 h Czas chłodzenia: minimum   2 h Czas pieczenia: 90 minut - 160 stopni Ilość porcji:  tortownica o średnicy

AniaGotuje.pl
Sernik z rabarbarem wg Aleex 174

tarce resztę kakaowego ciasta. Ilość wiórków można zmniejszyć lub je pominąć. Jeśli jest ich tyle, co w przepisie, wierzchnia warstwa ciemnego ciasta może się oddzielać. 10. Sernik piec przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C w opcji dół i termoobieg. 11. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Posypać cukrem pudrem. 12. Po ostudzeniu wstawić do lodówki

W mojej kuchni
Seromakowiec 215

piekarnika zakryłam tortownicę folią aluminiową. W przepisie jest napisane , że w ten sposób piec 40 minut. Ja po takim czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze jakieś 20 minut. Nie należy wyjmować sernika z piekarnika dopóki nie ostygnie. ( przy otwartych drzwiczkach ) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik wiedeński 1785

masę serową przełożyć do tortownicy, wyrównać - sernik wstawić do piekarnika, piec w 140-150 stopniach przez 70-80 minut do ścięcia się całej powierzchni sernika, zwłaszcza na środku (sprawdzam to, delikatnie dotykając wierzch sernika końcem wykałaczki) - upieczony sernik powinien mieć sprężysty i ścięty wierzch - po upieczeniu sernika wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik, lekko uchylając drzwiczki

Smakołyki Bereniki
Sernik królewski z wanilią 183

średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną wylepiamy spód foremki. Wlewamy gotową masę serową. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Sernik pieczemy przez 60 minut

VioletoweKucharzenie
Sernik 140

pokrojone brzoskwinie. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę  i delikatnie łączymy z masą serową. Masę przekładamy do tortownicy  i wstawiamy do zimnego piekarnika. Sernik pieczemy ok. 60 minut  w temperaturze 170 stopni.  Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika  i zostawiamy na godzinę. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Pyszności Słodkości
Sernik z jagodami 264

masa. Tak przygotowaną masę wykładamy na nasz spód. Na wierzch wysypujemy połowę jagód. Sernik wkładamy do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 120 stopni na 70-80 minut. Musimy cały czas pilnować żeby sernik się nie przypalił a masa była zastygnięta. Po upieczeniu należy wyjąć z piekarnika i ostudzić. Najlepiej smakuje mocno schłodzony. Przed podaniem należy na wierzch wysypać pozostałe

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z musem wiśniowym 228

całkowicie się rozpuści . Odstawić mieszankę do czasu aż zacznie tężeć. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowy, Połączyć z tężejącymi wiśniami. Tak przygotowany mus wyłożyć na sernik . odstawić na kilkanaście minut do lodówki ,żeby mus całkowicie zastygł. Smacznego :) Polecam

Malinowa Kawiarenka
Sernik po kapitańsku 163

olejku. Białka ubijamy na sztywna pianę. Delikatnie mieszamy ją z masą (silikonową szpatułką). Masę przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą foremki o wymiarach 24x29 cm. Sernik pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180*C, następnie w 160*C przez 45 minut. Ciasto studzimy i dekorujemy masą kajmakową, pokrojonymi orzechami i czekoladowymi kuleczkami

VioletoweKucharzenie
Sernik Zebra 330

każdej masy osobnej łyżki). I tak na przemian do wyczerpania mas. Sernik włożyć do piekarnika. W piekarniku pod sernikiem umieścić naczynie z wrzącą wodą.  Sernik piec przez 15 minut w temperaturze 180 stopni, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec kolejne 90 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi stąd

Moja Galeria Smaku
.896. by umilić powrót 97

sernikowego (mielonego) ~100g puree z dyni ~jajko ~2 łyżki proszku budyniowego waniliowego ~20g ciemnej czekolady słodzonej ksylitolem ~cukier/stevia do smaku Czekoladę siekamy. Łączymy wszystkie składniki i pieczemy sernik ok. 40-45 minut w 170*C. Zostawiamy na noc w piekarniku. (lub po prostu do całkowitego ostygnięcia). Smacznego! P.S. Z okazji Światowego Dnia Kota macie tutaj jeszcze zdjęcie mojego Simby

breakfast of dreams
Sernik z malinami 225

posypać 1/3 czekolady).  Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę na 150 stopni, program góra/dół (bez termoobiegu! - serniki tego nie lubią).  Ubić białka na sztywną pianę z cukrem waniliowym.  Wyłożyć na wierzch sernika.  Piec około 90 minut.  Po upieczeniu studzić najpierw w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce lub w lodówce.  Przed podaniem

Garniec Magalie
Serniczek z borówkami amerykańskimi i konfiturą jagodową. 170

cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na masie rozłożyć równomiernie borówki amerykańskie. Sernik piec 50 - 60 minut w temperaturze 175ºC. Pozostawić do ostygnięcia w lekko uchylonym piekarniku jeszcze około 60 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika i ostudzić całkowicie. Konfiturę jagodową

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sernik na biszkoptach pod puszystą bezową pierzynką, czyli "rosą" 356

niej cukier i miksujemy do momentu, gdy się rozpuści. Na koniec dodajemy proszek budyniowy i całość jeszcze raz miksujemy. Gotową masę bezową delikatnie rozsmarowujemy na wierzchu sernika. Sernik pieczemy około 50 minut w 180°C. R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google_ad_width = 300; google

Smakowy Raj
Sernik z brzoskwiniami i bezą 268

cukier sie rozpuści. Przygotowaną pianę wyłożyć na pokrojone brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut funkcja góra dół. Sernik pozostawić do wystygnięcia w uchylonym piekarniku

Monia miesza i gotuje
Sernik z suszonymi śliwkami 1109

naczynie z gorącą wodą (np. żaroodporne lub blachę)- sernik wstawić do piekarnika, piec przez 60-70 minut lub do ścięcia się masy na środku sernika (podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika, można to zrobić pod koniec przewidzianego czasu)- upieczony sernik pozostawić na trochę w wyłączonym, uchylonym piekarniku, następnie wyjąć na blat, ostudzić- ostudzony sernik schłodzić przez całą

Smakołyki Bereniki
Czysty sernik 240

dnie papierem do pieczenia. Boki również wyłożyć papierem, tak aby dzięki niemu podwyższyć brzeg formy dwukrotnie. 8. Przelać ciasto do wysokości takiej, jakiej ma być finalny sernik. 9. Piec 50 minut w temperaturze 160 C i ok 15 minut w 180 C. Wyłączyć piec, ale go nie otwierać. Niech ciasto będzie tam tak długo aż ostygnie

Matka Żywicielka
Ciasta. Przepisy na ciasta. 171

bardziej wyszukane i pracochłonne.   Ciasta  Red Velvet Cake – czyli czerwone ciasto z kremem Piankowy torcik truskawkowy na biszkoptach (pianka z galaretką i trukawkami) Bardzo puszysty sernik Tarta w 15 minut! Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem Post Ciasta. Przepisy na ciasta. pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 161

się dużym powodzeniem i jest stałą pozycją w menu na każdym większym przyjęciu. Ilość porcji: 20 - 24 porcje Czas przygotowania: 80 minut + czas chłodzenia Forma o wymiarach 24 cm x 34 cm x 7 cm. Składniki na sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250 g masła (schłodzić) 5 żółtek 3 łyżki cukru 2 łyżeczki(...)każdym razem, aż się rozpuści. Ubitą pianę wyłożyć na ser i zetrzeć na tarce o grubych oczkach drugą część zamrożonego ciasta. Sernik piec w nagrzanym (góra-dół) do 180 stopni C piekarniku 60 minut. Jeśli wierzch ciasta zbyt szybko się przypieka, należy przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Zobacz również: sernik

Kuchcik gotuje
SERNIK Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 131

SERNIK Z MALINAMI I KRUSZONKĄ  Pyszny, delikatny, lekko kwaśny, lekko słodki, kremowy i piękny. Tak określam ten sernik. Przygotowałam go na chrzciny mojej małej córeczki. Każdy był zachwycony i pytał co to za ciasto :)  ~~PRZEPIS~~ Ciasto mąka 200 g.  proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki cukier puder 4 łyżki szczypta soli masło(...)serniku. Drugą część ciasta zetrzeć nad sernikiem na tarce o dużych oczkach. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, najlepiej w kąpieli wodnej. Piec około 50 minut. Wierzch musi się przyrumienić. Ostygnięty sernik oprószyć cukrem pudrem

Kuchnia Paulettes
Sernik pomarańczowy na spodzie z figami 104

Czas czytania: 3 min Sernik pomarańczowy na spodzie z figami Dawno nie było przepisu na  sernik , a przed  Wielkanocą  warto wypróbować jakąś nowość! Dziś proponuję sernik  pomarańczowy  na spodzie z  figami .  Smak  tego sernika to połączenie śmietankowej gładkości z nutą pomarańczy przełamaną lekko grudkowatą strukturą figowego dżemu połączonego z kruchym(...)szpatułką. Masę serową wylać na schłodzony spód , wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę, na półkę niżej wstawić naczynie żaroodporne z gotującą się wodą. Sernik pieczemy przez około 75 minut, brzegi ciasta powinny zarumienić się, a środek będzie lekko ścięty. Jeśli podczas pieczenia zobaczycie, że wierzch przypieka się zbyt mocno, przykryjcie go folią aluminiową. Po upieczeniu uchylcie

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkoptowe z sernikiem i truskawkami 151

ręcznie, za pomocą np. drewnianej łyżki. Biszkopt przelewamy na wyłożoną papierem do pieczenia (tylko spód) blaszkę i wkładamy do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na ok 20 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Sernik: Masło topimy i studzimy. Żółtka ucieramy z cukrami na jasny krem. Dodajemy partiami ser, tłuszcz i proszek budyniowy. Białka ubijamy ze szczyptą soli i łączymy(...)minut. Studzimy najlepiej kilka godzin w uchylonym piekarniku. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w ½ szklanki wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Rozpuszczamy także wg przepisu na opakowaniu 2 galaretki na wierzch ciasta i studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie stopniowo dodajemy rozgniecione np. widelcem truskawki. Do kremu dodajemy gęstniejącą (nie płynną!) galaretkę.  Przełożenie: Biszkopt- ½ kremu truskawkowego- sernik- pozostały krem truskawkowy

Kuchnia w czekoladzie