sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:248/478)

SERNICZKI Z TUŃCZYKIEM NA SERKU RICOTTA 118

puszka kukurydzy 9 suszonych pomidorów 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/2 łyżki posiekanego koperku 1 ząbek czosnku 5 jaj sól pieprz bazylia DEKORACJA  sałata japońska kukurydza Dzień przed zrobieniem sernika wylać jogurt na gazę aby jogurt miał konsystencje sera. Płatki owsiane uprażyć na patelni. Masło rozpuścić. Dodać płatki oraz ser  i wymieszać. Masę wyłożyć na spód tortownicy. Oliwki, szczypiorek(...)jajka, przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Miksujemy. Dodajemy tuńczyka odsączonego z sosu oraz szczypiorek i mieszamy do połączenia się składników. Przelewamy masę na spód serowo-owsiany. Pieczemy ok 50 minut w temp 160 st C. Schładzamy. Dodajemy na wierzch odrobinę kukurydzy i sałaty japońskiej

Kuchnia w oparach
Tarta ze śliwkami pod kruszonką. 204

niemowlaka i czy w słodkościach można ukryć witaminy? Złocista tarta z masą budyniową i frużeliną owocową. i tu: Tarta z jogurtem greckim i truskawkami a’la sernik. Miękkie i zdrowe ciasto dla niemowlaka.   Tarta ze śliwkami i kruszonką Ciasto – składniki 250 gramów mąki pszennej typ 450 150 gramów zimnego masła z lodówki ( /tłuszcz minimum(...)gramów mąki pszennej typ 450 15 gramów cukru kokosowego kruszonka:  ciasto rozdrobnić i wykleić formę 26 cm średnicy. wstawić do piekarnika 200 stopni góra dół i piec 10 minut. wyjąć wyłożyć połówkami śliwek i posypać kruszonką piec 20 minut Kruszonka – wykonanie Składniki rozetrzeć w palcach i wstawić do lodówki. Ciasto wykonanie Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier

Krupeczki
Tofurnik z mango na owsianym spodzie (bez glutenu, laktozy, cukru białego, wegańskie) 117

Rośliny  :) Szczególnie cieszymy się, że wypróbowałyśmy tą propozycję, bo w końcu przekonałyśmy się (ba! wręcz się zakochałyśmy) w połączeniu tofu z mango i generalnie zapałałyśmy miłością do "oszukanych" serników :D  Nigdy także nie wykorzystywałyśmy winogrona do ciast, więc i to jest nasza pierwsza i niezwykle udana próba <3  Składniki (śr: 18cm): Owsiano-żurawinowy spód(...)miąższu z mango -1 dojrzała limonka (sok i otarta skórka) -ksylitol -10g agaru Dodatkowo -winogrono + inne ulubione owoce SPÓD Żurawinę zalać gorącą wodę i zostawić na 5 minut. Po tym czasie przepłukać ją i zostawić na sitku do odsączenia. Włożyć żurawinę do obrotowego blendera wraz z bananem i zmielić (nie całkiem na papkę, żurawina ma być w kawałkach. Taką

Candy Pandas
Wiosenne herbaciane ciasteczka 158

Ciasteczka dzięki dodatkowi tak dobrej herbaty wyszły lepsze niż kiedykolwiek. Polecam Wam spróbować moich wiosennych herbacianych ciasteczek. A jeśli wśród Was są wielbiciele kawy, to zapraszam na pyszny kawowy sernik z amaretto . Składniki: (na 10-12 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej 100 g masła / margaryny 1/3 szklanki cukru 3 łyżki zaparzonej herbaty ziołowej Lapacho Pomarańcza/Wanilia Tommy Cafe mała(...)cukier i małą szczyptę soli. Następnie dodajemy masło lub margarynę. Całość siekamy nożem, dodajemy herbatę i szybko zagniatamy. Tworzymy kulę z ciasta i schładzamy ją w lodówce przez 30 minut. Następnie na podsypanym mąką blacie rozwałkowujemy ciasto lub rozgniatamy ręką na grubość około 3 mm (ciasto można z wierzchu lekko posypać mąką jakby się lepiło). Foremką wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka

Słodkie okruszki
sernik gotowany 3342

dodatek ostatnio spaliłam mikser i wśród wypieków królują te, które wystarczy zamieszać łyżką. Jednak na Święto zapragnęłam czegoś więcej i na swoje szczęście znalazłam u Asi przepis na sernik gotowany. Zrobiłam i mogę z czystym sumieniem polecić :-) składniki: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego (może być z wiaderka) 4 jajka 200 g masła 1 szklanka cukru cukier waniliowy 3 budynie(...)nieduże kawałki masło, ser, rozbełtane jajka i cukier. Podgrzewałam na niedużym ogniu często mieszając. Budynie rozpuściłam w zimnym mleku. Gdy masa zaczęła bulgotać wlałam budynie i gotowałam około 3 minut bez przerwy mieszając. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyłam folią aluminiową, ułożyłam warstwę herbatników, wylałam 1/3 gorącej masy serowej. Czynność tę powtórzyłam jeszcze dwa razy. Wierzch ciasta posypałam pozostałymi, pokruszonymi

babka w formie
SERNIK IZAURA 156

szkl.cukru 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 5 łyżek wody 1 op.cukru waniliowego   Masa Serowa: ************************** 50 - 70 dag.sera na Sernik 0.5 kostki margaryny 4 jaja 1 szkl.cukru wiórki kokosowe ***********************"***********  Robimy ciasto- margarynę miękką , cukier , cukier waniliowy , kakao i 5 łyżek zimnej wody , gotujemy ( licząc od zagotowania) 5 minut.Studzimy , odlewamy(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , znów miksujemy ciasto.Ubijamy na sztywno pianę z białek i dodajemy do ciasta.Wymieszać delikatnie ciasto.Wlać ciasto na blaszkę. Ser miksujemy 1-2 minuty z jajami ,margaryną i z cukrem.Wlać do formy na ciasto .Pieczemy 60 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu Polać ciasto zostawioną w szklance masą i Posypać wiórkami kokosowymi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sernik na zimno z wiśniami i galaretką 138

Składniki (na tortownicę o średnicy 21 cm) : Spód: 150 g ciastek Oreo 40 g masła Ciasteczka pokruszyć, ja to robię w moździerzu. Masło roztopić, połączyć dokładnie

Moja Galeria Smaku
Sernik prawie Wiedeński 178

brat by go nawet nie spróbował. Wiadomo, nie każdy jest fanem bakalii ;-). Jednak zawiera kruchutki spód. Jest on dość wysoki, ponieważ tak lubię i koniec ;-). Dlatego właśnie PRAWIE wiedeński. Sernik prawie Wiedeński - Przepis Kruchy spód: 2 szklanki mąki tortowej (można mieszać z żytnią 2000) 3/4 kostki masła 1 jajko L (najlepiej z wolnego wybiegu) 3 łyżki cukru pudru (można(...)mieć bardzo cienki spód obciążmy ciasto fasolą. Polecam jednak wersję z nakłuwaniem :). Ciasto wsadzamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut (termoobieg), zależnie od skuteczności Twojego piekarnika. Mi wychodzi zawsze 17 minut i jest idealne. *Jeżeli przy wykładaniu do formy przed pieczeniem zostanie ci nadmiar ciasta, to ulep z niego małe kuleczki, wciśnij w środek

Eat Shrimps
Sernik z gruszkami 379

smaku przypomina mi nieco sernik na zimno, i ja czasem na taki właśnie sernik mam ochotę. :) Efekt końcowy w dużej mierze zależy od rodzaju użytego sera. Sernik z gruszkami   PRZEPIS Ciasto kruche 2,5 szkl. mąki pszennej 250 g masła lub margaryny (użyłam KASI) 3 łyżki cukru trzcinowego lub zwykłego łyżeczka aromatu 2 łyżeczki proszku(...)Ciasto wyjąć z zamrażarki. Większą cześć porcji ciasta zetrzeć na tarce na grubych oczkach na przygotowaną formę (posmarowaną tłuszczem i obsypanej lekko bułką tartą). Spód ciasta zapiec ok. 20 minut w temperaturze 190ºC. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. Można posypać wierzch ciasta bułką tartą lub mielonymi migdałami. Zmniejszyć temperaturę do 170-180ºC.. Masa serowa. Białka oddzielić od żółtek

coolinarnastrefa.blogspot.com
Sernik z gruszkami i czekoladą 109

Sernik z gruszkami i czekoladą Puszysty, kremowy serniczek na kruchym spodzie, z gruszkami, ozdobiony mleczną i białą czekoladą. Bardzo smaczne i efektowne ciasto     Składniki: KRUCHE CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g margaryny lub masła MASA SEROWA: 6 jajek 0,5kg mielonego sera białego 100g masła(...)lodówce na około 2 godziny *** *** Po tym czasie ciastem wykładamy dno tortownicy (moja blaszka ma średnice 24 cm), nakłuwamy w kilku miejscach widelcem i podpiekamy przez około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180’C *** *** Zmielony biały ser mieszamy dokładnie z miękkim masłem. Żółtka jaj ubijamy z 1/3 szklanki cukru na puszystą masę, a następnie dodajemy do nich

Blog z Apetytem
Pierogi z kapustą i grzybami 101

Gotowe pierogi układać na desce podsypanej mąką (można przykryć ściereczką aby się nie zeschły). W garnku zagotować lekko osoloną wodę, partiami wrzucać pierogi i gotować około 2-3 minut od wypłynięcia. 5. Zasmażka : Cebulę drobno posiekać i przesmażyć do zrumienienia na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem, doprawić do smaku solą i pieprzem. 6. Gotowe pierogi z kapustą i grzybami podawać(...)Bigos, śledzie na kilka sposobów, pierogi z pysznym farszem, zupa grzybowa z łazankami, barszcz czerwony z uszkami, pieczone mięsa w Pierwszy Dzień Świąt czy wreszcie domowe wypieki takie jak sernik, makowiec czy korzenne pierniczki… Mmm… Aż ślinka cieknie na samą myśl o nadchodzącym czasie… Świąteczne potrawy to ważny element naszej tradycji, z którego nie musimy rezygnować. Chcemy, abyście mogli

Szalona Kuchnia Eweliny
SERNICZEK CZARNO-BIAŁY 217

Obłędny sernik na zimno na ciasteczkowym spodzie, z kruchymi ciastkami w środku. SKŁADNIKI Masa serowa: 500 g sera z wiaderka, 200 g jogutu naturalnego, 3 łyżki cukru pudru, 1 op. cukru z wanilią 5 łyżeczek żelatyny 1 op. ciasteczek (kilka odkładamy do dekoracji) Spód: 1 op.ciasteczek Blacky, 60 g rozpuszczonego masła WYKONANIE Spód: Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy(...)folią spożywczą. Ciastka blendujemy, dodajemy lekko schłodzone płynne masło, mieszamy. Wykładamy masę na tortownicę, równomiernie dociskamy. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szkl. wrzątku. Masę serową miksujemy z jogurtem, dodajemy cukier puder i waniliowy, dodajemy wystudzoną żelatynę. Następnie dodajemy pokruszone ciasteczka, mieszamy łyżką. Całość wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Na wierzchu układamy połówki ciastek. Odstawiamy

słodki bratek
Mus malinowy z białą czekoladą 149

kalorycznością, zdecydowałam się na użycie kaszy jaglanej. Dobrze uprażona traci swoją charakterystyczną goryczkę i zyskuje łagodny smak. To dla mnie nieustające źródło kulinarnych inspiracji! Z kaszy zrobiłam już kilka serników i kremów do tortów czy ciastek. Nie mogło jej zabraknąć w letnim deserku! Mus malinowy to zdecydowanie  HIT SEZONU LETNIEGO!  Dobrze schłodzony niesie ukojenie w upalne dni... musicie(...)słodkiego zamiennika) ewentualnie odrobina mleka szczypta soli Kaszę jaglaną prażymy w garnuszku w celu pozbycia się charakterystycznej goryczki. Podlewamy wodą i zagotowujemy dodając szczyptę soli. Gotujemy przez kilka minut pod przykryciem na małym ogniu. Najlepiej gdyby kasza była lekko rozgotowana. Studzimy. Białą czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w mikrofali/kąpieli wodnej. Ostudzoną kaszę przekładamy do malaksera, wlewamy roztopioną białą

Kuchnia Ellie
Sernik cytrynowy (bezglutenowy) 117

płatków jaglanych idealnie komponuje się z cytrynową masą na bazie płatków ryżowych, serka wiejskiego i cytryny.  Jeśli poszukujecie czegoś lekkiego, ale wyjątkowo smacznego na okres świąteczny - upieczcie  sernik cytrynowy. 😌 Składniki:  na cynamonowy spód 1,5 szklanki płatków jaglanych 2-3 łyżki mąki ryżowej  1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka masła orzechowego 1 łyzeczka(...)dodajemy do pozostałych składników wraz z cynamonem i miodem. Całość dokładnie mieszamy i zagniatamy na jednolite ciasto. Wykładamy nim spód natłuszczonej wcześniej formy.  Podpiekamy przez ok. 10-15 minut w temp. 200 stopni C.  na masę cytrynową 1,5 szklanki płatków ryżowych  1 szklanka mleka (może być roślinne) kilka łyżek wiórków kokosowych 150 g serka wiejskiego

Kuchnia Ellie
Ciasto krówka 359

bardzo wygodny sposób. Na jeden blat biszkoptu wykładamy ubitą masę i wyrównujemy. Przykrywamy drugim biszkoptem. Puszkę kajmaku wstawiamy do garnka z gorącą wodą i zostawimy na 5 minut. Wyjmujemy i mieszamy kajmak (ciepły zrobi się płynny i będzie nam łatwiej rozsmarować go). Smarujemy wierzch ciasta warstwą kajmaku. Rozsypujemy posiekane orzechy włoskie. Wkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny(...)jednym cieście - migdały, czekolada, mak... Czekoladowy tort Pavlovej Tort Pavlovej to beza udekorowana bitą śmietaną i owocami, k... Czekoladowa chmura Gdy podarowałam kiedyś mamie książkę "Nigella gryzie&qu... Sernik z sosem malinowym Sernik z sosem malinowym to wysoki, bardzo puszysty i delika... Post Ciasto krówka pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Mangolada - sernik na zimno 359

galaretka cytrynowa 2 łyżki cukru masa czekoladowa jasna: (forma 17cm) 120 g czekolady z okruszkami mango np. Wedla lub zwykłej białej 200 g serka białego (użyłam takiego jak na sernik z wiaderka) 100 ml śmietany 30% (+ połowa ubitej śmietany z żelatyną ) masa czekoladowa ciemna: (wypełnieni do formy 24 cm) 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietany(...)ubijamy na sztywno dodając cukier, a następnie żółtka i olej. Do masy przesiewamy kakao oraz obydwie mąki, mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy 17 cm i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach.Studzimy. masa mango: Mango miksujemy na puree, dodajemy cukier, a następnie zalewamy galaretką rozpuszczoną w wodzie. Tężejącą masę przelewamy do formy 17 cm , wyłożonej folia spożywczą (ułatwi wyjęcie

Bon appetit mon amie
Drożdżowe ciasto z jagodami na noc z lodówki 227

piekarnika i piec około 40 minut - czas pieczenia mocno zależy od specyfiki posiadanego piekarnika, najlepiej stan upieczenia sprawdzać testem patyczka .   Ponieważ nie posiadam termoobiegu, to po pierwszych 20 minutach pieczenia, odwracam blaszkę z ciastem, aby oba jego końce dokładnie się upiekły.   Gdy ciasto trochę przestygnie, wyjąć je z formy  na metalową kratkę. W międzyczasie przygotować lukier, ucierając(...)WSPÓLNIE Z:   RÓŻOWA KUCHNIA - Jagodzianki TERESA WALCZAK [FB] - Ciasto jogurtowo-jagodowe ESMERALDA ZE SMAKIEM - Tort "trzy czekolady" z borówkami MARCEPANOWY KĄCIK - Jagodowa Panna Cota DORCIA W KUCHNI [FB] - Sernik z borówkami LIDIA WESOLOWSKA [FB] Biszkopt z galaretką z jagody kamczackiej, ptasim mleczkiem z jogurtu naturalnego

Grunt to przepis!
Kruche ciasteczka kukurydziane - bezglutenowe 138

Szybkie i proste ciasteczka bezglutenowe - z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej. Można je upiec bez żadnych dodatków - będą się doskonale przechowywały.  Można je potem wykorzystać do bezglutenowego spodu, do sernika na zimno. Składniki: 300 ml mąki kukurydzianej 100 ml mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 całe jajka 1/2 kostki margaryny(...)rozgnieść ją, tak jak na kruszonkę. Dodać jaja i trochę zagnieść. Jeśli ciasto będzie za gęste dodać śmietanę i dalej zagnieść. Ciasto wstawić do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie rozwałkować je na grubość ok. 1-1,5 cm i wycinać ciasteczka lub rozgnieść dłońmi. Układać na blasze (może być wyłożona papierem do pieczenia). Na wierzchu ciasteczek zrobić

Ze smakiem bez glutenu
Marchewkowe ciasto z orzechami 142

puszki bez dodatku cukru /z tego co się orientuję jedyne takie znajdziemy w NETTO) 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki krem: około 400-500g sera mielonego do serników PRESIDENT + ksylitol wg. smaku (ja ograniczyłam ksylitol do minimum bo same ciasto jest dość słodkie, dlatego niesłodka masa idealnie przełamie smak ciasta) Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sposób(...)olejem łączymy zawartość obu naczyń dodajemy marchewkę, orzechy i ananasy, mieszamy przekładamy ciasto do formy (prostokątnej lub tortownicy) wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w temperaturze 175ºC przez 40 - 45 minut lub do tzw. suchego patyczka studzimy w formie, następnie wyjmujemy i studzimy na kratce przekrawamy ciasto wzdłuż na pół i przekładamy kremem pozostawiając trochę sera na wierzch tak przygotowane ciasto

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik Ciasto marchewkowe 175

szklanka mąki 1 łyżeczka. soda oczyszczona 1 ½ łyżeczki. Cynamonu 1 ½ szklanki startej  marchewki Polewa 100 g - kremowego słonego serka śmietankowego 2 łyżki - masła 4 łyżki - miodu Na sernik: Zmiksować ser, wanilię i cukier, na gladką masę Dodać budyń i jajka {pojedynczo}. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na bok. ciasto z marchwi: Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym Powoli(...)wsypać marchewkę startą na tarce ,oraz posiekane orzechy, wymieszać. Formę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto marchewkowe ,a na to serek i piec przez ok. 50-60 minut (najlepiej sprawdzać patyczkiem) w temp. 180 st. C. Masło utrzeć. Stopniowo dodać ser. Posłodzić miodem lub cukrem pudrem. Masą posmarować wierzch zimnego ciasta i schłodzić w lodówce. blacha 30x20cm

w mojej kuchni
Mleko migdałowe 148

dodawać do kawy (trzeba je najpierw podgrzać, w przeciwnym razie zważy się), do zupy mlecznej, lub - tak jak ja - wypić samo. Powstałą pulpę migdałową możemy dodać do płatków owsianych, sernika, itd.... Jeżeli chcemy żeby mleko było słodsze, do namaczania i miksowania dodajemy suszone daktyle. Przepis znalazłam na stronie WEGANIE . Mleko po przygotowaniu należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż(...)kranu i wkładamy min. 8 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. 2/ Migdały odcedzamy, wkładamy do misy blendera i zalewamy trzema szklankami wody źródlanej. Miksujemy kilka minut na wysokich obrotach.  3/ Na dzbanku kładziemy sitko, a na sitku gazę lub czystą ścierkę. Przelewamy mleko, a następnie zawijamy dokładnie gazę i wyciskamy bardzo dokładnie. Po tej czynności powinna

My Culinary Art