Moja mama twierdzi, że jest to sernik w stylu fit, niestety jako dietetyk nie mogę się z nią zgodzić, chociaż z pewnością jest to lżejsza alternatywa dla standardowych serników z masłem lub ciast z tłustymi kremami. Polecam ze względu na to, że to na prawdę pyszne ciasto. Składniki (na blachę 20 cm x 20 cm): 100 gram biszkoptów(...)gorącej wody Biszkopty rozkładam w formie. W dużej misie ubijam śmietanę, dodaję cukier i jogurty. Miksuję, dodaję ostudzoną żelatynę. Mieszam i wykładam masę na biszkopty. Odstawiam na 30 minut. Rozkładam umyte i pokrojone na pół truskawki. Zalewam gęstniejącą galaretką. Chłodzę w lodówce minimum 4 godziny lub całą noc. Podaję z pozostałymi truskawkami. Smacznego, Klaudia
Mango Papajakosteczkę. Szczypior siekamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos odstawiamy do lodówki na noc, do przegryzienia. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie zdrowia(...)zmielonej mąki owsianej. Nie ma piękniejszego uczucia Różowe jajka Różowe jajka będą piękną ozdobą Waszego Wielkanocnego stołu. Dzięki naturalnemu barwieniu, jajka zyskują nie tylko Rolada z jabłkami w 45 minut Puszysta i delikatna rolada z jabłkami. Od momentu zaczęcia jej przygotowywania, zjecie ją już za .related-post{}.related-post .post-list{ }.related-post .post-list .item{ }.related-post .post-list
NiePieprz.plprzepisem z blogu: Cukrowa Wróżka. I wiecie co? To nie do pomyślenia, ale naprawdę dooobre ciastko mogę wymienić... na te płatki. Są przepyszne! Robiłam je do sernika, i to podwójną ilość.. Zabrakło i musiałam dorabiać. Koniecznie musicie się przekonać o ich sile uzależniania! I ten zapach... Po prostu obłęd... a to tylko zwykłe płatki... 170g płatków(...)solą. Całość zalać roztopionym masłem i dokładnie wymieszać. (Masło całkowicie powinno pokryć płatki.) Płatki rozsypać (równomiernie) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec 25 minut w 135 stopniach. (W międzyczasie warto przemieszać.) Blachę wyjąć i pozostawić do ostudzenia. (Płatki początkowo będą miękkie, ale po wystygnięciu - stwardnieją.) Deska i łyżka widoczne na zdjęciu pochodzi z pracowni
Di gotujezrobiłam go w tortownicy o średnicy 15 cm to nie urósł mi tak bardzo jak na zdjęciu z danej strony. Mimo to wyszedł bardzo smaczny i w smaku przypomina sernik :) Przepis jest bardzo prosty i nie może się nie udać :) Składniki: 4 jajka, 150 g białej czekolady, 150 g serka śmietankowego (taki do smarowania kanapek). Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy(...)czekolady i miksujemy. Na końcu przekładamy pianę z białek do masy z czekolady i delikatnie mieszamy. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, a boki natłuszczamy. Ciasto pieczemy 15 minut w 170 stopniach, następnie 15 minut w 160 stopniach i zostawiamy na kolejne 15 minut w wyłączonym piekarniku. Po ostudzeniu posypałam cukrem pudrem i posypką cukrową
Aga w kuchniużywać cukru drobnego lub cukru pudru gdyż kryształ może się nie rozpuścić w cieście. Po zagnieceniu należy rozwinąć je folią spożywczą aby nie wyschło i schłodzić przez minimum 30 minut. Ciasto najlepiej rozwałkować zmrożonym wałkiem do ciasta (ciasto chodzimy w lodówce, a w tym czasie wałek w zamrażalce). Dzięki temu trikowi ciasto nie będzie się przyklejać do wałka. Aby przenieść(...)odcinamy. Spód nakłuwamy gęsto widelcem, kładziemy krążek wycięty z papieru do pieczenia i wysypujemy nieco grochu lub fasoli, dzięki temu spód się nie wybrzuszy. Pieczemy jak zwykle :) Jego wysokość sernik! Wg mnie sernik jest smaczny tylko wtedy kiedy jest wilgotny i puszysty. Sposobów na puszysty sernik jest co najmniej kilka. Ja osobiści zastępuję tłuszcz (masło
Pyry na Gazsłodko toleruję wyłącznie w serniku. Nie wiem, czemu zdecydowałam się zrobić te placki, ale kiedy okazało się, że smakują jak maleńkie serniczki, zawładnęły moim sercem…. a raczej moimi kubkami smakowymi na dobre J Z polewą truskawkową są wyśmienite! Przepis Nigelli nieco zmodyfikowałam, ale nie żałuję;) Składniki 3 jajka 1 łyżka cukru 200 g serka waniliowego 4 łyżki mąki Przygotowanie Oddzielamy(...)dodajemy serek waniliowy i mąkę – wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Na patelnię kładziemy po łyżce masy i smażymy na średnim ogniu ok. minutę z każdej strony – trzeba pilnować, bo szybko się przypalają. Placuszki najlepiej smażyć na teflonowej patelni bez użycia tłuszczu. Polewa truskawkowa 10 truskawek ( ja użyłam mrożonych) 1 łyżeczka octu balsamicznego
Kulinarne Inspiracjestudzimy masę przez ok. 3 godziny. Jak nasz domowy twarożek przestygnie, wlewamy powoli zawartość garnka z serem na drobne sitko (lub durszlak wyłożony gazą). Odsączamy przez 30-60 minut. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy po jednej łyżce sera (nie więcej), miksujemy i tak do wykończenia. Bakalie można dodać do środka masy – wtedy pascha będzie miała(...)przezroczystą folią (najlepiej jak pascha jest wysoka, można przygotować na wielkanocny stół dwie mniejsze – w pojemniczkach po dużej śmietanie lub jedną dużą np. w wiaderku po serze na sernik). Pascha wielkanocna musi się schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem dekorujemy bakaliami. Odsączony domowy twaróg Post Pascha wielkanocna pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuboskie! Obłędnie kremowe, nie przesadnie słodkie, z wyraźną nutą śliwkową... Zakochałam się w nich, a i Karolina, która miała okazję spróbować, nawychwalać się nie mogła. Na pieczenie dużego sernika jest już z pewnością za późno, ale może ktoś z Was skusi się na takie słodkie maleństwa...? Marcepanowe mini serniczki z powidłami śliwkowymi Składniki: (na 12 serniczków w formie(...)jajka 2 łyżki miodu dodatkowo: 125 g powideł śliwkowych Płatki wymieszać z miodem. Rozłożyć cienką warstwą na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 160 st. C. przez 20 minut, w połowie pieczenia przemieszać. Blachę wyjąć z piekarnika, na płatki wysypać migdały, lekko przemieszać. Piec w 160 st. C. przez 5 minut. Ostudzić. Ostudzone płatki krótko zmiksować w malakserze - masa
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeden z najpyszniejszych serników jaki robiłam! Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji. Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 20 dag margaryny (lub pół na pół ze smalcem) 4 jajka niepełna szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia kwaśna śmietana (tyle, ile zabierze ciasto) szczypta soli Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń(...)cukru kryształu 1/2 kostki masła 1 cukier waniliowy Dodatkowo: polewa kakaowa Sposób przygotowania: 1. Mąkę z tłuszczem posiekać, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Schować do lodówki na 30 minut, po czym wyjąć, podzielić na 3 części i upiec 3 placki (190 st C na złoty kolor). 2. Do garnka włożyć ser, dodać masło, jajka, cukier, cukier waniliowy. Wymieszać
Kuchnia domowa Anirazem propozycja na pyszne, słodkie śniadanie lub podwieczorek. Delikatne, puszyste, wilgotne placuszki, w smaku przypominające sernik. Podaję je z sosem truskawkowym i cukrem pudrem, ale świetnie pasowałby też gorący sos czekoladowy lub konfitura z dowolnych owoców. Składniki: 250g twarogu 2 jajka 1/2 laski wanilii 25g cukru pudru 50g mąki pszennej olej do smażenia Przygotowanie: Ser wkładamy do miski(...)widelca. Z białek ubijamy lekką pianę i mieszamy z ciastem twarogowym. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, łyżką nakładamy porcję ciasta i formujemy z niej placek. smażymy 2-3 minuty z każdej strony. Przekładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z cukrem pudrem, sosem owocowym lub czekoladowym, miodem lub ze świeżymi owocami
Smakowity Blog KulinarnySernik tradycyjny, na kruchym cieście. Obowiązkowo z rodzynkami i skórką pomarańczową. Dodatkowo truskawki i galaretka, co dodaje mu lekkości. Nam będzie smakował na pewno, a S uwielbia truskawki! Składniki : Ciasto : * 100 g masła * 100 g cukru pudru * 225 g mąki pszennej * 1 jajko Masa : * kg sera wiaderkowego * 150 g masła * 1,5 szklanki cukru * 7 jajek * budyń waniliowy * szczypta(...)łyżki rodzynek * kilkanaście truskawek * galaretka truskawkowa Przygotowanie : Ze składników na ciasto zagnieść kruche i odłożyć na pół godziny do zamrażarki. Wyłożyć ciastem blaszkę i podpiec spód 20 minut w 180 stopniach. Masło utrzeć z twarogiem. Żółtka ubić z cukrem na kogel, dodać do masy twarogowej. Dodać proszek budyniowy oraz ubite na sztywną pianę białka. Rodzynki sparzyć, przesypać mąką
Magiczne Życie Martytradycyjną, lukrowaną kratką – zawsze będzie ozdobą świątecznego stołu… i nie tylko. Chyba jako jedno z niewielu ciast, jest pieczony i na Wielkanoc, i na Boże Narodzenie. Sernik krakowski. Składniki na dużą blaszkę o wymiarach 39 x 30cm Ciasto półkruche: - 750 g mąki krupczatki - 187 g cukru pudru - 375 g masła (mocno schłodzonego) - 3 żółtka - 1,5 łyżki(...)wyjmując. Ciasto nie wymaga podsypywania mąką, a na blaszkę przenosimy już rozwałkowane na papierze. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C na ok. 15 minut (do zezłocenia). Gotowe wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy w blaszce do przestudzenia. W międzyczasie szykujemy masę serową. Ponieważ twaróg zrobiłam sama, nie wymagał on mielenia – przełożyłam go do dużej miski
mojewypiekiinietylkomojprzepisna.pl | Jak upiec idealną bezę Pavlovą Kilka wskazówek, które ja wykorzystuje podczas pieczenia bezy Pavlova, może i wam się przydadzą. Ponoć Pavlova zawsze pęka, więc nie
moj przepis naOdkryłam dziś przeglądając folder ze zdjęciami, że jeszcze nie podzieliłam się z Wami przepisem na ten kremowy sernik z dodatkiem borówek. Spójrzcie tylko na niego, jest po prostu idealny, gdybym go odrobinę nie przypiekła to czysta perfekcja w smaku i wyglądzie. Nie będę się nad nim dłużej rozpływać tylko zapraszam na przepis. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki(...)wkładamy do lodówki, a 1/3 do zamrażalnika. Po co najmniej godzinie rozwałkowujemy 2/3 ciasta i wykładamy na blaszkę do pieczenia (23x33 cm) i zapiekamy na złoty kolor (ok 10 minut w 180 st. C) Masa serowa: 1 kg sera twarogowego (użyłam takiego z wiaderka) 1 szklanka śmietany 18% 200 g masła 2 jajka 2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Cynamonowe szczęścieTruskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy z karmelem Sernik pomarańczowy Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami (na żółtkach) Proporcje na 2 foremki o średnicy 21 cm. Czas przygotowania: 2,5 godziny Składniki: 500 g mąki pszennej(...)cytryny Dodatkowo: kolorowa posypka Wykonanie: Mleko lekko podgrzewamy (ma być letnie), dodajemy rozkruszone drożdże i odrobinę cukru oraz tyle mąki, aby uzyskać konsystencję śmietany. Odstawiamy na 10 - 15 minut do wyrośnięcia. Żółtka miksujemy z cukrem tak długo, aż uzyskamy jednolitą puszystą masę. Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji i studzimy (ma być letnie). Mąkę przesiewamy do dużej miski, wsypujemy szczyptę soli
Kulinarne przygody Gatitydyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem Tarta z dynią i szpinakiem Proporcje na formę o wymiarach 24 x 24 cm Składniki: Ciasto 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła(...)szybko zagniatamy, używam do tego malaksera, żeby zbytnio nie ocieplić masła. Z ciasta robimy kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 60 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę. W misce mieszamy jajka, śmietanę, czosnek i przyprawy. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Formę smarujemy tłuszczem, ciasto wałkujemy i następnie wykładamy
Kulinarne przygody Gatitycukru; 1 łyżka oleju; Szczypta soli. Dodatkowo: Papier do pieczenia; Margaryna/masło do wysmarowania papieru do pieczenia; Mąka do oprószenia papieru; Ulubione nadzienie - u mnie 400 g sera na sernik (z wiaderka) + 3 łyżki białego cukru. Sposób przygotowania: Do miski (u mnie misa od miksera) wlać/wsypać wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe tj. mleko, mąkę, 2 jaja(...)delikatnie oprószyć mąką. Na tak przygotowany papier, na blasze, wylać ciasto naleśnikowe, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez 20 minut. Upieczony naleśnik wraz z papierem zdjąć z blachy, posmarować ulubionym nadzieniem np. dżemem i zwinąć, jak roladę, powoli ściągając papier do pieczenia. Naleśnika podawać bezpośrednio po upieczeniu. SMACZNEGO! Uwagi
Gospodyni MiejskaCzekolada, gruszka i ser to wymarzone połączenie ciasta na świątecznym stole:) Pyszne!:) Składniki na formę o wymiarach 22 cm x 33 cm Blaty kakaowe: 0,75
In my kitchenPOCZWÓRNIE SEZAMOWY SERNIK /przepis własny/ /1 porcja/ Ciasto: 350 g twarogu sernikowego 40 g mąki sezamowej duże jajko płaska łyżka pasty sezamowej pomarańczowej płaska łyżka pasty sezamowej naturalnej dwie łyżki cukru z kwiatu kokosa szczypta soli łyżeczka masła do natłuszczenia foremek Do podania: tahini kakaowa i truskawki Przygotowanie : Twaróg zmiksować na gładką masę z jajkiem i solą. Dodać(...)dwie części. Do jednej dodać łyżkę tahini pomarańczowej, do drugiej - naturalnej. Do natłuszczonego naczynia przełożyć jedną masę, następnie drugą. Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni. Piec około 30 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator). Jeść na ciepło lub zimno po ostudzeniu, podane z pastą sezamową kakaową i owocami. Smacznego! *** Zestaw past sezamowych w różnych smakach możecie nabyć w sklepie
Poranek na słodkokażdą okazję :) Sernik na zimno na biszkopcie Składniki : Biszkopt jajka- 3 szt cukier- 0,5 szklanka mąka -0,5 szklanki proszek do pieczenia -0,5 łyżeczki kakao -2 łyżki Masa serowa : jogurt grecki(...)cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy, o wymiarach 24-26 cm, piec ok. 25 minut w 180 stop, ostudzić. Masa serowa : Ser trzykrotnie zmielić, przełożyć do miksera razem z jogurtem i cukrem, zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuscić w gorącej wodzie, odstawić do ostygnięcia , miksując
Kuchnia Danusilata temu przygotowaliśmy z mężem Wielkanoc u siebie w domu upiekłam babkę czekoladową i sernik. Teraz sytuacja się powtarza – święta też będą u nas, ale nie będzie sernika. Babka czekoladowa z przepisu mojej babci – wyszła wspaniała, (przygotowałam ją w ramach testów). Upieczona w starej babcinej, kamionkowej formie pięknie się prezentuje. W ogóle spodobał mi się pomysł odtworzenia(...)białka osobno) 1 paczkę proszku do pieczenia ekstrakt waniliowy 3 łyżki kakao Masło ucieramy z żółtkami i cukrem dodając na przemian oba składniki. Po ok 10 – 15 minutach porcjami dodajemy na przemian mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko oraz ekstrakt waniliowy – cały czas ucieramy. Białka ubijamy na pianę i dodajemy do ciasta a na samym końcu dodajemy
Szybko Tanio Smaczniejednak na sernik...? Ciasto. Sernik. Ciasto. Co wybrać? Czasem mam takie dni, że nie mogę się zdecydować na co bardziej mam ochotę... Efekt? Oceńcie sami. :) SERNIK MAKOWY ze ŚLIWKAMI i KRUSZONKĄ Składniki: śliwki około 10 sztuk ciasto: 225 g mąki 125 g masła 1 jajko 60 g cukru 1 cukier waniliowy 1/2 łyżeczki(...)Wszystkie składniki na ciasto wsypujemy do miski, zagniatamy, a następnie ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do formy (24cm) wysypanej bułka tartą. Formę z ciastem wstawiamy do lodówki na około 20 minut, w tym czasie zajmujemy się przygotowaniem śliwek, sera i kruszonki. masa serowa: Ser, mak, jajka, śmietanę, cukier i mąkę przekładamy do miski, miksujemy tylko do połączenia składników (dłuższe miksowanie
Bon appetit mon amiewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszne połączenie sera, gruszek i chrupiącego, kokosowego wierzchu. Ponadto sernik jest kremowy i bardzo delikatny. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Wierzch kokosowy: 100g wiórek kokosowych 50g masła 50g cukru pudru Ciasto na spód: 3/4-1 szklanka mąki 60g margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku(...)średnie gruszki 4 łyżek soku z cytryny Przygotować ciasto na wierzch kokosowy. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, uformować w kulę i włożyć do zamrażalnika na około 15 minut. Gruszki obrać i oczyszczone pokroić w kostkę. Przygotować ciasto na spód. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko a na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wyrobić i wyłożyć
Di gotujeCoś pysznego. Ciasto wręcz rozpływa się w ustach. Delikatne i puszyste jak chmurka. Do tego ta czekoladowa polewa - niebo w gębie. W minione święta Wielkanocne, ciasto
CookYourselfCałkiem zapominałam o tym przepisie! A on sobie grzecznie czekał na dysku i czekał na spisanie. Więc oto jest! Słonawy sernik z serka ricotta, przełamany wanilią, imbirem i miodem plus figi - połączenie dość zaskakujące, ale dobre :) Składniki: Spód: 200 g herbatników maślanych 70 g rozpuszczonego masła 2 łyżki miodu 1/5 łyżeczki imbiru Masa serowa: 1 kg serka ricotta(...)Spód: Herbatniki dokładnie kruszymy, mieszamy z imbirem. Dodajemy rozpuszczone masło i miód i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Wykładamy takimi ciastkami dno tortownicy i podpiekamy 10 minut w temperaturze 170 stopni. Masa serowa: Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misce i wszystko dokładnie mieszamy, do uzyskania jednolitej masy (można to zrobić mikserem). Tak przygotowaną masę serową
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!dzisiaj. I nic dziwnego, bo te kluski są naprawdę pyszne. Dlatego pomyślałam, że by pokazać Wam jak można urozmaicić ich smak dodając bakalie charakterystyczne dla serników. Dla łasuchów to będzie wspaniałe danie :) Składniki: około 200 g twarogu , 1 jajko , mąka pszenna , szczypta soli , 1 łyżka cukru waniliowego >klik!< , 1 łyżka rodzynek - użyłam rodzynek(...)końcu dołożyć do ciasta rodzynki i skórkę pomarańczową, wymieszać. Kluseczki nakładać małą łyżeczką i kłaść na wrzącą i osoloną lekko wodę. Gotować krótko, 2-3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać jako samodzielne danie obiadowe lub na słodką kolację, polane lekko zrumienionym na patelni masłem. Twaróg do kluseczek może być najzwyklejszy, ja lubię wyczuwać
Codzienna kuchnia niecodziennaserka mascarpone fix do ubijania śmietany 3-4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2,5 łyżki wiórków kokosowych 50 g gorzkiej czekolady galaretka truskawkowa ok. 300 g truskawek Kremowy Sernik na Zimno Straciatella z Truskawkami i Galaretką - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Tortownice ze ściąganym pierścieniem (20 cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka(...)partiami wsypujemy mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka". Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy*. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz wiórkami kokosowymi. Powoli, delikatnie
Słodka StronaKażde śniadanie powinno zaczynać się od takich placuszków. Składniki: 1 jajko 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 3/4 szklanki płatków owsianych 0,5 szklanki mąki z płatków
Kuchnia ŁukaszaWiększość uważa, że domowy makaron jest to bardzo skomplikowana sprawa. Ja właśnie tak nie uważam, bo moim zdaniem jest to do zrobienia bardzo łatwe, najtrudniejsze moim
Kuchnia Łukaszażółtko 1/2 szklanki cukru niepełna szklanka mąki 1 opakowanie cukru wanilinowego Margarynę rozpuścić i wystudzić, następnie połączyć z pozostałymi składnikami. Palcami zagnieść kruszonkę. Masa serowa: 40 dag twarogu na sernik 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 5 białek 1/4 szklanki oleju 2 duże łyżki gęstej śmietany 1 duże(na 3/4 l mleka) opakowanie budyniu śmietankowego 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)wyłożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć połówki śliwek, posypać kruszonką. Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni, następnie pozostawić we wyłączonym i uchylonym piekarniku na 10 - 15 minut
Praktyczna pl