Sernik na zimno na bazie sera twarogowego. Bardzo jagodowy, orzeźwiający , na upalne dni , które mam nadzieję , że jeszcze będą tego lata :) Jagody jeszcze są , chociaż
Słodkości i nie tylkoMasa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 łyżeczki spore · cukier puder 1
ciasta i desery czyli na słodkoIdealny, letni deser - Cytrynowy Puch, czyli delikatna, puszysta, mocno cytrynowa pianka z chrupiąca, kokosową kruszonką... Ciasto jest intensywnie cytrynowe, bardzo orzeźwiające i znika błyskawicznie z talerzyków
Słodko-Słony Świat IlonyMasa serowa: · serek homogenizowany 500 g · śmietana kremówka 30% 200 g · biszkopty okrągłe · żelatyna spożywcza 2 lyżeczki spore · cukier puder 1 łyżeczka DODATKOWO: · galaretka niebieska 2
Camilla w kuchnikorzystam z miksera ręcznego Vintage Cuisin e. Mam go już ponad rok, a w maju przeszedł testy życia – 20 ciast (nie byle jakich bo były to biszkopty, bezy, szarlotki i przeróżne serniki) w 10 dni i jak widać nadal mi służy. Mam wersję kremową i taka kolorystyka zdecydowanie pasuje mi i mojej kuchni J Mikser łatwo się myje, jest(...)jajka 4 łyżki masła 5 łyżek mleka 7 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 4 kostki czekolady mlecznej 3 łyżeczki kakao Lukier : ½ cytryny 10 łyżeczek cukru pudru + drażetki czekoladowe Przygotowanie: Masło rozpuszczamy z mlekiem, czekoladą i słodziłem w rondelku. Przelewamy do miski. Dodajemy kakao, jajka, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Piekarnik
Czarnawisienkawlać galaretki do śliwek do zakrycia ich, schować do lodówki, galaretkę wiśniową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i zostawić do tężenia. Twaróg Sernikowy z Mascarpone Président z wiaderka, cukier puder,kawę rozpuszczalną w misce mikserem połączyć na najwyższych obrotach do jednolitej masy. Do masy sernikowej wkruszyć 3 opakowania sezamek, mikserem na najwyższych obrotach połączyć składniki, następnie wlać resztę wystudzonej(...)sernika, na biszkopty wylać prawię stężałą wiśniową galaretkę, schować do lodówki najlepiej na całą noc. Wąski dłuższy nóż włożyć do dna przy ściance pojemniczka i delikatnie wokoło nożem przejechać, pojemniczki odwrócić i serniczki lekko same wychodzą, przed podaniem serniczki można przystroić kawałkami sezamków wkładając je w galaretkę - dzięki użyciu twaróg Sernikowy z Mascarpone Président powstały pyszne, lekkie serniczki bez
W Mojej Kuchni Lubięsernik jaki robiłam, a moja mama ostatnio jak pytam co upiec to domaga się właśnie tego sernika, bo jest taki pyszny. Dlatego zapraszam spróbujcie i oceńcie sami. Spód: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru 1 jajko 2 żółtka 100 g masła Z wszystkich składników zagniatamy kruche ciasto i odkładamy do lodówki(...)Masa serowa: 1 kg dobrego twarogu 4 żółtka szklanka cukru 2 budynie 2 szklanki mleka pół szklanki oleju Ucieramy żółtka z cukrem do białości, następnie dodajemy pozostałe składniki i krótko miksujemy, tylko do uzyskania jednolitej masy. Ser wykładamy na podpieczony spód, wyrównujemy i pieczemy godzinę w 170 st. C Beza: 6 białek szczypta soli szklanka cukru Białka ubijamy z solą
Cynamonowe szczęściemiodu - 100 g cukru - 1 jajko XL - 2 łyżeczki sody - 2 łyżki kakao - 60 g przyprawy do piernika bez mąki w składzie - 120 g margaryny bądź masła JAK ZROBIĆ LUKIER NA PIERNIKI? LUKIER NA PIERNICZKI: - 1 białko - 3/4 szklanki cukru pudru bardzo dobrze zmielonego - ozdoby do zdobienia, orzechy, kuleczki, czekolada DALSZY CIĄG TUTAJ 5. TARTA ORZECHOWA CZEKOLADOWA(...)zimnego masła - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka przyprawy korzennej do pierników - 2 łyżki masła orzechowego - 1 jajko ekologiczne - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia W/w składniki bardzo szybko zagniatamy w elastyczne ciasto, owijamy folią i chowamy na kwadrans do lodówki, w tym czasie zrobimy masę orzechową. DALSZY CIĄG TUTAJ 6. MIODOWNIK Z KARMELEM 7. SERNIK PIERNIKOWY SKŁADNIKI NA CIASTO
SMYKWKUCHNIFormę z tak przygotowanym spodem wkładamy do lodówki (na czas przygotowania masy serowej. Do jednej miski wbijamy żółtka do drugiej białka. Białka dokładnie ubijamy. Żółtka miksujemy wraz z cukrem, cukrem z prawdziwą wanilią i miękkim masłem. Następnie dodajemy 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej i ser (najlepiej porcjami) miksując. Kolejno dodajemy ubite białka i krótko miksujemy na najmniejszych obrotach miksera. Z drugiego(...)spód (formę wyciągamy z lodówki). Sernik pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 210 stopni piekarniku (u mnie gazowy) przez około 45 minut (sernik powinien odejść od boków formy). Po tym czasie zostawiamy go przez kilka minut w wyłączonym lekko uchylonym piekarniku. Uwaga sernik może popękać, ale taki jego urok. Gdy sernik przestygnie posypujemy go rozdrobnionymi
Słodkie okruszkiUwielbiam serniki a ten w szczególności. Szybki i prosty w wykonaniu. Masa jest kremowa i słodka. Idealny na rodzinne spotkania przy kawie. Ciasto to dedykuję Akademii Kulinarnej Whirrlpool w Warszawie. Z okazji Waszego 3 Jubileuszu życzę Wam niebanalnych pomysłów, zaangażowania w pracę i tworzenie idei Firmy. Życzę Wam również aby ilość fanów stała się przeogromna a zadowolenie z pracy(...)łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 125 g margaryny 4 żółtka Masa serowa: 5 jajek 1 szklanka cukru 16 g cukru waniliowego 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 40 g budyniu waniliowego (1 opakowanie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki mleka 3,2 % 125 g margaryny Beza: 4 białka 3/4 szklanki cukru Ciasto: Do misy miksera wsypujemy
VioletoweKucharzenieSzybki w przygotowaniu, deser na zimno, już na zakończenie sezonu truskawkowego, jest delikatny w smaku, kremowy i orzeźwiający ale też sycący, dla dorosłych bo z dodatkiem
Wanilia i Kardamonformę przełożyć masę z ciastek. Rozłożyć równomiernie, lekko zakładając półtora-dwu centymetrowy brzeg do góry. Blender umyć, włożyć do niego twaróg, masło i 1 jajko. Zmiksować. Dodać resztę jajek, cukier - zmiksować. Obie mąki połączyć razem w miseczce i przesypać do masy serowej. Wszystko razem zmiksować na jednolitą masę. Połowę masy serowej wylać na spód z ciastek(...)nawilżała nasz sernik, a po upieczeniu nie będzie on suchy. Piekarnik nagrzać do temperatury 150-160 stopni i wstawić ciasto na około 80-90 minut. Po upieczeniu, piekarnik wyłączyć i pozostawić w nim ciasto na około 30-40 minut, po tym czasie uchylić drzwiczki i pozwolić sernikowy przestygnąć tak, aby można było go wyjąć bez rękawic ochronnych
Codzienna kuchnia niecodziennapostulaty. Jedni mają kapustę z grochem, inni kutię, pierogi z makiem, z kapustą i grzybami. Ktoś znów woli zupę rybną od barszczu, gdzieś nie można się obejść bez makiełek, śwątecznego sernika, ryby w galarecie, po grecku. Wielu nie lubi karpia, więc jada inne ryby. Reasumując, w każdym domu święta są inne, wyjątkowe. W moim domu jest mieszanka(...)czymś zastąpić, Babcia została złowrogo zlustrowana wzrokiem. STRUCLA MAKOWA /źródło: "Ciasta i desery" Biblioteczka Poradnika Domowego 7(17)10" / składniki na jedną, dorodną struclę ciasto: 3 szklanki mąki szklanka cukru 170g masła 2 łyżki oleju jajko 2 żółtka szklanka mleka aromat waniliowy 50g świeżych drożdży Masa makowa: 300g maku 3/4 szklanki cukru 3 łyżki miodu' 2 białka szczypta soli
W kuchni Karmel-itkiKremowy sernik w orzechowej otoczce Pyszny kremowe sernik z dodatkiem skórki pomarańczowej w orzechowej otoczce, to moja dzisiejsza propozycja na deser i nadchodzące święta
Słodkie okruszkiPrzepis na truskawkowy sernik na zimno z serków homogenizowanych jest bardzo prosty i pozwala szybko przygotować deser z tych sezonowych owoców. Podczas mojego wyjazdu na
niecodziennikpary