wysmarować tłuszczem i wyłożyć ciasteczkową masę na dno. Przygnieść dokładnie łyżką i wstawić do lodówki na około godzinę (można krócej jak ktoś jest niecierpliwy) Składniki na masę serową: 900g serka mascarpone 200g cukru 3 łyżki mąki pszennej cytryna 3 jajka jedno żółtko 200ml śmietany kremówki szczypta soli W mikserze na niskich obrotach mieszać powoli serek mascarpone. Stopniowo dodawać cukier
wysmienityMoje pierwsze trufle i na pewno nie ostatnie. Są idealne również na prezent. Składniki: - 4 wafle Lusette czekoladowe - 4 wafle Lusette mleczne - 250 g serka mascarpone - 1 biała czekolada - 1 mleczna czekolada - dodatki ( kokos, kakao, mleko w proszku, posypki) Przygotowanie: Miksujemy dokładnie wafelki czekoladowe, dodajemy do nich 125 g serka mascarpone i miksujemy lub dokładnie mieszamy łyżką
Kulinarne życiekawą, a co. Do tego mus z mrożonych malin :-). Udanego dnia Wam życzę :-) Składniki na 3 porcje: 1/2 szklanki mocnego/ostudzonego naparu kawy u mnie Caprissimo Belgique 250 g serka mascarpone 350 g śmietany kremówki 30 % 80 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru mrożone maliny - mogą być inne owoce Do miski blendera dajemy serek mascarpone i śmietankę 30%, miksujemy
kruche babeczkiforemki. Nakłuć widelcem. Piec około 15 minut w temp. 180st. Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem: 300ml śmietanki 30%, 3 łyżki cukru pudru, 250g serka mascarpone, 200g wafelków w białej polewie, np. "Princessa", 300g świeżych malin, 100g świeżych borówek amerykańskich. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem i serkiem mascarpone. Dodać
Z miłości do słodkościcytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę rozsmarować na papierze do pieczenia tworząc kształt koła. Piec około godziny w temp. 100st. Ostudzić. Krem: 250ml śmietanki 30%, 125g serka mascarpone, 1/2 laski wanilii, 2 czubate łyżki cukru pudru, 300g świeżych truskawek. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać serek mascarpone oraz nasiona wanilii
Z miłości do słodkościfrastagliate lub tagliatelle, 4 łyżki cukru, 40 g masła, 250 g serka mascarpone, 300 g drylowanych czereśni, 400 g agrestu, 200 g jagód, listki mięty Agrest umyć, osuszyć i ogolić (odciąć końcówki). Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni skarmelizować cukier, wrzucić agrest i czereśnie, zamieszać dokładnie, tak aby wszystkie owoce były oblepione karmelem, dodać masło(...)zamieszać. Dusić aż rozpuści się cały cukier. Dodać serek mascarpone, dokładnie wymieszać. Następnie dodać makaron, wymieszać i nakładać. Posypać jagodami i listkami mięty. Najlepiej cukier zacząć karmelizować gdy wrzucimy makaron do wody. Owoce będę gotowe akurat gdy makaron będzie al dente. Prosto z garnka przełożyć makaron na patelnię z owocami i serkiem. zastawa
królestwo garówpiec 15 minut. Następnie z ciasta zdjąć papier z grochem i ciasto dopiec na złoty kolor (około 10-15 min.). upieczone ciasto dobrze wystudzić. Składniki na nadzienie: 500g serka mascarpone; 0,5 szklanki cukru pudru; 1 cukier waniliowy; 200 ml śmietany 30% lub 36%; sok z połowy limonki lub cytryny; dżem truskawkowy; Wykonanie: Serek mascarpone delikatnie wymieszać z cukrem pudrem
In my kitchenpszennej - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 szklanki cukru - szczypta soli - syrop z kwiatów czarnego bzu (link) do nasączania biszkoptów Masa do przełożenia tortu: - 2 opakowania serków mascarpone - 2 opakowania śmietanki 30% - 3 łyżki białego cukru Dodatkowo do przełożenia: - dżem z czerwonej porzeczki (link) Masa do posmarowania tortu na wierzchu i do dekoracji: - 1 opakowanie serka(...)mascarpone - 1 opakowanie śmietanki 30% - 2 łyżki białego cukru - barwnik spożywczy czerwony (użyłam barwnika w kropelkach) Przygotowuję jasny biszkopt - ubijam białka ze szczyptą soli, stopniowo dodaję żółtka, następnie cukier, wymieszane mąki i proszek do pieczenia. Wszystko dodaję drobnymi partiami. Kiedy ciasto jest już dobrze wymieszane, piekę przez 20 minut w temp. 160'C (grzałki góra/dół ). Lekko
Wielopokoleniowoskładniki: 250 g serka mascarpone 200 g świeżych truskawek 200 ml śmietany kremówki 30%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku w zależności od słodkości truskawek) 1 galaretka truskawkowa 250 ml gorącej wody ok. 10 szt. biszkoptów, podłużnych wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Do lekko tężejącej galaretki dodajemy serek mascarpone oraz
Domowy Smak JedzeniaILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki podstawowe: biszkopt (u mnie o średnicy 22 cm.) - PRZEPIS TUTAJ :) dżem truskawkowy Łowicz. Składniki kremu: 100 g śmietany 30%, 100 g serka mascarpone, cukier puder. Nasączenie: 1/2 szklanki mocnej herbaty o smaku truskawkowym. Dodatkowo: kolorowe posypki do dekoracji. Przygotowanie: Przygotowuję krem: śmietanę ubijam z cukrem pudrem (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie(...)przerywając pracy miksera (najmniejsze obroty) stopniowo dodaję serek mascarpone. Biszkopt przecinam na 3 lub 4 części (w zależności od wysokości), następnie foremkami do ciastek wycinam różne kształty. Biszkopty lekko nasączam przygotowaną herbatą. Biorę po dwa biszkopty tego samego kształtu i przekładam nadzieniami w następującej kolejności: biszkopt, dżem truskawkowy, biszkopt, krem mascarpone. Wierzch ciasteczek dekoruję kolorowymi posypkami. #lowicz #truskawki #dzem #konfitura
JejKuchniawyśmienity posiłek. składniki na 3 porcje 300 g makaronu 100 g wędzonego łososia słoik suszonych pomidorów w oleju pęczek natki pietruszki 2 cebule szklanka bulionu 250 g serka mascarpone 3 łyżki oleju lub masła do smażenia czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę kroimy w drobną kostkę, odsączone z oleju suszone pomidory kroimy w paski a wędzonego łososia rozdrabniamy(...)cebuli dodajemy pokrojone pomidory oraz wędzonego łososia i całość krótko podsmażamy, często mieszamy. Następnie zawartość garnka zalewamy bulionem, wszystko doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy. Pod koniec dodajemy serek mascarpone, podgrzewamy stale mieszając aż ser się rozpuści. Całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem, wrzucamy posiekaną zieleninę i wszystko razem łączymy. Makaron gotujemy w garnku z lekko osolonym
Smakowite DaniaSkładniki: Beza* – 3-4 zimnych białek – 200g cukru Masa – 125 ml śmietany 30% lub 35% – 125 serka mascarpone – 1 łyżka cukru – 3 figi – 3 łyżki płynnego miodu – 1 łyżeczka soku z cytryny – ziarenka wyłuskane z 1 laski wanili Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni (góra – dół). Białka ubijamy w metalowej misce na sztywną pianę(...)porządnie się wysuszy. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Bezę można przygotować dzień wcześniej. Masę przygotowujemy np. godzinę przed podaniem tortu. W misce ubijamy śmietanę, serek mascarpone oraz dodajemy łyżkę cukru. Miksujemy do połączenia składników. Masę wykładamy na bezę i układamy na niej przekrojone na ćwiartki figi. Polewamy sosem ( łuski wanili wymieszane z miodem i łyżeczką
I LOVE LIFEEfektownie wyglądające ciasto nie musi być ani drogie ani skomplikowane w wykonaniu. Biszkopt, masa z kremówki i serka mascarpone oraz owoce - to smakuje każdemu:). Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 300 ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1/2 kg truskawek borówki i mięta do dekoracji
Szefowa kuchniCake w smaku przypomina domowy biszkopt. Nie jest ani za suchy ani za bardzo nawilżony. Składniki: * 1 paczka gotowego spodu tortowego * 250 ml śmietany kremówki 36% * 250 g serka mascarpone * cukier puder do smaku * owoce do dekoracji- u mnie było truskawki, kiwi, banany i borówki amerykańskie Wykonanie: Śmietanę kremówkę ubić, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone i cukier puder
Zrób to smacznie