lubicie połasuchować to koniecznie się skuście. Gwarantuję słodki odlot! *foremka 25*34 cm Składniki: na piankę malinową: 2 szklanki malin (mogą być mrożone) 400 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru duża łyżka żelatyny na bezę: 6 białek 1 szklanka cukru pudru łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny na krem: 250 ml śmietanki kremówki(...)serka mascarpone łyżka cukru pudru dodatkowo: arkusz ciasta francuskiego 60 g płatków migdałowych Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec przez około 20 minut. Wystudzić. Białka ubić na sztywno i nadal ubijając dosypywać powoli cukier. Na końcu dodac sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Masę wyłożyć do wyścielonej papierem blaszki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniamakarony. Uwielbiam wszelkiego rodzaju kluseczki z różnymi sosami, z mięsem lub bez, z warzywami, serami, pachnące bazylią mmmmm. Ostatnio przygotowałam tagliatelle z pysznym, aksamitnym sosem z serka mascarpone, z suszonymi pomidorami i kawałkami kurczaka. Musicie tego spróbować - rewelacyjny smak i aromat, a jednocześnie prostota przygotowania. Składniki: 250 g serka mascarpone (używam lidlowego - bardzo
Moja kraina smakówSkładniki ( 2 porcje) : 2 jaja 1 łyżeczka masła do smażenia 200 g pomidora 125 g mozzarelli 1 łyżka ( 30 g) serka mascarpone sól, pieprz Przygotowanie: jaja umyj, wbij do miski, wsyp sól i pieprz, rozbij trzepaczką na puszystą masę do masy dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj mozzarellę pokrój w plastry pomidory umyj i pokrój w plastry na patelni rozgrzej
Oka w rosole czyli KaFka gotujeubijać jeszcze przez kolejne 2 minuty, aż powstanie gęsty krem. Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasteczkowy spód. Schłodzić. Masa śmietanowa: 150 g śmietanki 30%, 2 łyżki serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru, starta czekolada do dekoracji. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno w raz z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijać. Masę rozsmarować
Z miłości do słodkościżebym czegoś nie zmieniła, a do kawy najlepiej pasuje słodycz i alkohol hihi. Dlatego moją propozycją jest propozycja dla dorosłych. Składniki: 2 paczki podłużnych biszkoptów 250 g serka mascarpone 400 g śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru 250 ml kawy espresso 100 ml burbonu 50 g czekolady deserowej Przygotowanie: Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem, w osobnym
Niezły MłynekDODATKOWO: Potrzebujemy 2 opakowania ciastek Paryskich z Biedronki( podłużne przekładane kremem i marmoladą) Masa Michałkowa: 0,5l śmietany kremówki 30% (najlepsza Rawicka z woreczka dostępna w Dino) 250 g serka mascarpone 1 śmietan-fix 12-15 michałków w białej czekoladzie Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixem i dodajemy do ubitej serek mascarpone. Na koniec wrzucamy pokruszone michałki:) POLEWA: 1/2 kostki margaryny
Moje Słodkie PiekiełkoGalaretki rozpuścić we wrzątku i przestudzić. Dodać maliny. Tężejącą masę wylać na przestudzone ciasto. Wstawić do lodówki, by masa całkiem zastygła. Krem śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250g serka mascarpone, laska wanilii, 3 łyżki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, pod koniec ubijania dodając po łyżce serka mascarpone oraz nasiona wanilii. Masę rozsmarować
Z miłości do słodkościłyżka herbaty matcha; Przy wykonaniu ciasta zielonego postępujemy identycznie jak przy cieście kakaowym. Masa śmietanowa: 300 ml śmietany 30%; 2 łyżki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 500 g serka mascarpone; owoce (u mnie brzoskwinie z puszki); Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno razem z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, następnie dodać serek mascarpone i wszystko razem wymieszać mikserem do momentu
In my kitchendeserem. Zobaczcie i spróbujcie sami. SKŁADNIKI: 1 galaretka agrestowa lub w kolorze zielonym 1 galaretka czerwona lub pomarańczowa mały kubek jogurtu naturalnego 25 dag serka mascarpone 1 łyżeczka miodu 25 dag truskawek 1 banan WYKONANIE Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, mieszamy i studzimy. Serek mascarpone miksujemy z jogurtem naturalnym
W kuchennym oknie Ewy21cm (w razie potrzeby połamać je na mniejsze kawałki). Wylać gorący budyń, przykryć kolejną warstwą herbatników. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem cappuccino: 250ml śmietanki 30%, 400g serka mascarpone, 8 łyżek cappuccino w proszku, 2 czubate łyżki żelatyny, 3/4 szklanki cukru pudru. Śmietankę ubić na sztywno, dodawać po łyżce serka mascarpone oraz cukru pudru. Żelatynę rozpuścić
Z miłości do słodkościwytrawna i mocno kakaowa. Dla podbicia smaku czekolady dodałam do niej odrobinę kawy. Całość ze świeżymi, lekko kwaskowymi malinami stanowi wspaniały deser. Polecam! SKŁADNIKI masa z białą czekoladą 150g serka mascarpone 100g białej czekolady 3 łyżek wódki lub białego rumu 1 łyżka mleka w proszku ( opcjonalnie, jeśli masa będzie zbyt rzadka) masa z gorzką czekoladą 150g serka mascarpone 150g gorzkiej
DefinicjaSmakuforemek na babeczki do 3/4 ich wysokości. Jeśli używacie metalowych foremek należy wyłożyć je papilotkami. Piec około 20 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem i mus truskawkowy: 250g serka mascarpone, 150g masła, 1/2 szklanki cukru, 200g truskawek (mogą być mrożone). Oczyszczone (lub rozmrożone) truskawki zmiksować blenderem na papkę. Dodać łyżkę cukru. Miękkie masło utrzeć(...)serkiem mascarpone o temp. pokojowej i pozostałym cukrem. Na środku każdej babeczki zrobić mały otwór, włożyć w niego mus truskawkowy, można do tego użyć szprycy. Następnie udekorować kremem mascarpone i pozostałym musem. Przy pomocy wykałaczki zrobić esy-floresy
Z miłości do słodkościurocze i obłędnie smaczne dzielę się z Wami pomysłem i przepisem. Ciasto, to znane Wam już Brownie z cukinii, ostatnio nasze ulubione a krem to lekki śmietankowy miks z mascarpone i konfiturą z żurawiny. Wyszło pysznie. Możecie śmiało przystąpić do działania. Składniki na spód Brownie: 150 g masła 100 g mąki 100 g gorzkiej czekolady 70% 350 g cukinii(...)pomocą okrągłych foremek do ciasteczek lub za pomocą szklanki wycinamy kółka. Tak naprawdę zależy od nas jakie duże maja być torciki. Mi wyszło 6 większych. Krem: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g sosu lub konfitury z żurawiny borówki do dekoracji cukier puder do posypania Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone wkładamy z konfiturą do misy
Made By Mom And SonKremowy sernik z dużą ilością jagód i spodem z dodatkiem orzeszków pistacjowych - idealny sernik na lato. Cudownie kremową konsystencję zawdzięcza dodatkowi serka mascarpone. Wyjątkowo krótki czas pieczenia jak na sernik, bo tylko 30 minut zachęca do wypróbowania. Przepis bardzo prosty, na pewno Cię nie zawiedzie. Inspirowałam się tym przepisem. Składniki na spód: 80 g obranych orzeszków pistacjowych(...)sucharków pełnoziarnistych 60 g masła Składniki na masę serową: 500 g sera twarogowego 250 g serka mascarpone 3/4 szklanki ksylitolu 2 łyżki mączki kukurydzianej/ Mondaminy 2 jajka esencja waniliowa Dodatkowo: 2 szklanki jagód Wykonanie: obrane ze skorupek orzeszki, sucharki i zimne masło umieścić w kielichu blendera i zmiksować do dowolnej konsystencji. Zmielilam dość grubo. Masę wyłożyć na dno tortownicy wyłożonej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dziś moje imieniny dlatego wymyśliłam sobie ciasto dla siebie :) Mój projekt więc smak poznałam dopiero po upieczeniu i wystudzeniu... Kruche, delikatnie słodkie ciasto...nadzienie z serka mascarpone z dużą ilością pysznych jagód i świeżymi figami....co tu dużo mówić...pyszne :) Składniki na foremkę 26cm Ciasto: - 200g mąki krupczatki - 80g masła - 50g cukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki(...)żółtko - kilka kropel olejku waniliowego Masa serowa: - 250g serka mascarpone - 4 duże łyżki cukru pudru - 80ml śmietanki 30% - 1 całe jajko - kilka kropel olejku waniliowego - 2 duże łyżki budyniu waniliowego Dodatkowo: - 300g mrożonych lub świeżych jagód - 1 duża świeża figa Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny
Wypieki Rene