serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:128/428)

Wielkanocny czekoladowo-kokosowy serniczek w kieliszku, bo nie zawsze potrzebna jest blaszka ciasta 154

czekoladowo-kokosowych serniczków w kieliszkach. Spróbujcie i Wy, polecam. ... i choć, to faktycznie smakowity kąsek, to ta karteczka widnieje tam z innego powodu... Składniki: (2-3 porcje) 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki kremówki 30% (schłodzona) 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny + 5 łyżek gorącej wody do rozpuszczenia 1/2 tabliczki białej czekolady 1/2 łyżki wiórków kokosowych 3/4 tabliczki(...)mlecznej czekolady 1/2 łyżki kakao Przygotowanie: Śmietankę kremówkę 30% ubijamy na sztywno (ważne, aby śmietanka była schłodzona), powoli dodając cukier puder. Następnie dodajemy powoli serek mascarpone, delikatnie mieszając łyżką. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i wlewamy (ostudzoną!) do naszej serowej masy, mieszamy. Masę dzielimy na pół. Do jednej miseczki z masą serową dodajemy startą na drobny oczkach białą czekoladę i wiórki

Słodkie okruszki
Tort czekoladowy z musem z porzeczek 91

zbliżające się święta Składniki biszkopt 6 jajek / 1 szklanka cukru pudru / 1 szklanka mąki pszennej tortowej / 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej / 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy 500 g serka mascarpone (w temp pokojowej) / 200 g dobrej, gorzkiej  czekolady / 500 g śmietanki 36% dobrze schłodzonej / 3 łyżki cukru pudru mus porzeczkowy 150 g mrożonych czarnych porzeczek / mały słoiczek konfitury(...)krem czekoladowy Czekoladę połam na kawałki, przełóż do rondelka o grubym dnie i roztop w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę zdejmij z ognia, lekko przestudź, a nastepnie partiami łącz z serkiem mascarpone. Ja do tego celu użyłam dużej łyżki. W mikserze ubij dobrze śmietankę z cukrem pudrem, a następnie połącz delikatnie z masą czekoladową.  mus porzeczkowy Mrożone porzeczki zalej wiśniówką

Raj dla Podniebienia
Tarta z cynamonowym kremem i figami (bez pieczenia) 122

wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka do nasmarowania formy Krem: 1 kubek (330 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 kubek (250 g) serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki goracej wody Dodatkowo: 5-6 świeżych fig miód (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Przygotować spód: herbatniki zmiksować(...)przygotowania kremu. 2) Przygotować krem: żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dobrze przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Cały czas mieszając mikserem, dodawać partiami cukier, cynamon oraz serek mascarpone, a na koniec powoli dolać wystudzoną żelatynę. 3) Krem wyłożyć na przygotowany spód i wyrównać. 4) Na kremie ułożyć pokrojone w ósemki figi i odłożyć do lodówki na kilka

Fitsweet.me
Tarta z cynamonowym kremem i figami (bez pieczenia) 128

wyjmowanym dnem): Spód: 400 g herbatników 120 g masła + 1 łyżka do nasmarowania formy Krem: 1 kubek (330 ml) śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 kubek (250 g) serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru 1 i 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki goracej wody Dodatkowo: 5-6 świeżych fig miód (opcjonalnie) Przygotowanie: 1) Przygotować spód: herbatniki zmiksować(...)przygotowania kremu. 2) Przygotować krem: żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dobrze przestudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę. Cały czas mieszając mikserem, dodawać partiami cukier, cynamon oraz serek mascarpone, a na koniec powoli dolać wystudzoną żelatynę. 3) Krem wyłożyć na przygotowany spód i wyrównać. 4) Na kremie ułożyć pokrojone w ósemki figi i odłożyć do lodówki na kilka

Fitsweet.me
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 182

szklanki cukru brązowego -0,5 szklanki cukru białego -1,5 łyżeczki sody -1,5 łyżeczki cynamonu KREM -400 ml śmietany 30% -3 łyżki cukru pudru -250 g serka mascarpone -1 śmietan-fix (opcjonalnie) BUDYŃ MARCHEWKOWY -700 ml soku marchewkowego typu kubuś -u mnie marchewkowo-jabłkowo-brzoskwiniowy  -0,5 szklanki mleka -2 budynie śmietankowe po 40 g -100 g margaryny(...)uchylonym piekarniku na 10 minut i wyciągamy. Studzimy. Kroimy na 2 blaty-ciasto jest wilgotne. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder ze śmietan-fixem. Następnie dodajemy serek mascarpone. Oczywiście śmietan-fix nie jest konieczny, ale z nim krem jest stabilniejszy i lepiej się utrzymuje :-) wiem, ze niektórzy nie lubią śmietan-fixów, więc nie ma konieczności dodawania go. Krem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tarta z owocami leśnymi, cytrynowym mascarpone i bezikami. 155

spróbować! SKŁADNIKI: kruchy spód 100 g masła 1/3 szklanka brązowego cukur 2/3 szklanki mąki 2 czubate łyżki kakao szczypta soli 1 jajko krem 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone sok z 1 cytryny cukier puder do smaku ( 2-3 łyżki) dodatkowo maliny jeżyny jagody poziomki lub inne ulubione owoce 2-4 beziki pół tabliczki mlecznej czekolady świeża mięta(...)wyłożyć nim formę od tarty. Nakłuć ciasto widelcem i włożyć do piekarnika, piec ok 25-30 min. Wystydzić. 3. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Wmiksować do niej serek mascarpone. Dodać sok cytryny i cukier puder.  4. Krem równomiernie rozprowadzić na wystudzonym kruchym spodzie. 5. Na wierzchu ułożyć owoce, oraz miętę. Pokruszyć beziki i obsypać nimi tartę. Dodatkowo ciasto można

DefinicjaSmaku
Pavlova - tort bezowy z jagodami 154

jagód można użyć jakichkolwiek owoców sezonowych. Potrzebujemy: 5 białek 200 g cukru pudru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Krem: 330 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Dekoracja: wybrane owoce sezonowe listki mięty Piekarnik nagrzewamy do 120 stopni.  Największą blachę dołączoną do piekarnika wykładamy papierem do pieczenia na którym malujemy(...)czasie zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i suszymy przez 2h-2,5h.  W mikserze ubijamy na sztywno śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie łączymy ją z serkiem mascarpone.  Gotowy krem dzielimy na dwie równe części. Pierwszą warstwą przekładamy bezę i posypujemy niewielką ilością owoców, następną rozsmarowujemy na górnej części. Dekorujemy owocami i liśćmi mięty.  Wkładamy

Kolejny blog o gotowaniu
Kokosowe ptasie mleczko 110

dzieci (misie lubisie). Spód: 6 biszkopcików z mlecznym nadzieniem (np. Lubisie) Masa: 1 puszka  mleczka kokosowego  Radix-bis (400 g) ¾ szklanki ksylitolu lub białego cukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki żelatyny 0,5 szklanki gorącej wody Dodatkowo: wiórki kokosowe Na dnie foremki o średnicy 18-20 cm układamy biszkoptowe ciastka. Delikatnie ugniatamy dłońmi aby spód był(...)całości zakryty. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej (nie wrzącej!) wodzie. Odstawiamy do przestygnięcia. Do miski przelewamy całą puszkę mleczka kokosowego. Wsypujemy ksylitol lub biały cukier. Dodajemy serek mascarpone. Całość miksujemy na średnich obrotach. Dolewamy przestudzoną żelatynę, ponownie miksujemy. Masę przelewamy na biszkopty. Na wierzchu ciasta tworzą się pęcherzyki powietrza, dlatego ciasto jest tak lekkie i puszyste. Ciasto chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
Włoskie tiramisu w pucharku 277

uświetni każdy jesienny podwieczorek , podawany w szklanych pucharkach prezentuje się najlepiej. Składniki na 6 dużych pucharków: 20 dag podłużnych biszkoptów Savoiardi 3 żółtka 350 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 1 szklanka posłodzonego  naparu z mocnej kawy espresso 90 ml amaretto Kakao do oprószenia Sposób wykonania deseru: Jajka do deseru sparzam wrzątkiem, wycieram, oddzielam(...)białka od żółtek. Do szklanej misy wlewam żółtka , dodaję cukier puder, miksuję końcówką do ubijania piany prawie do białości, najlepiej nad gorącą parą wodną. Śmietankę i serek mascarpone ubijam razem na gęsty krem , stopniowo miksując na niskich obrotach  dodaję po łyżce masy jajecznej, miksuję do połączenia. Biszkopty łamię  na 2-3 kawałki, maczam w zimnym osłodzonym naparze kawy

Wanilia i Kardamon
Zupa krem brokułowo-szpinakowa 95

Zupa krem brokułowo-szpinakowa Składniki – 4 porcje: Brokuły – 1 sztuka Szpinak – 250g Ziemniaki – 200g Marchew – 2 sztuki Woda lub wywar jarzynowy – 250-300ml Serek mascarpone – 1 łyżka Ser feta – 2-3 łyżki Ryż dziki Risana – 200g Sól, pieprz, czosnek Wykonanie: Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do nich różyczki brokułów i umyty szpinak. Całość zalać(...)wodą lub bulionem i gotować do miękkości. Następnie wszystko zmiksować i w razie potrzeby uzupełnić wodą lub wywarem. Zupę zabielić serkiem mascarpone i doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Zupę podawać z pokruszonym serem feta i dzikim ryżem

Kuchnia Bon Appetit
Kinder Country 343

się , że to ciasto dla dzieci. Jednak smakuje wszystkim.  Ciasto przypomina smakiem batoniki Kinder Country.     Składniki: (przepis na małą tortownicę) 400 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady  3,5 szklani Nestle Kangus (płatki z prażonej pszenicy) 4 paczki herbatników 3 łyżki roztopionego masła Dwie paczki herbatników kruszymy(...)rozdrabniamy blenderem. Dodajemy roztopione masło. Tak powstałą masą wykładamy dno tortownicy. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej  i studzimy. 250 ml śmietany ubijamy  i dodajemy do niej serek mascarpone. Wlewamy rozpuszczona czekoladę  i wsypujemy płatki z prażonej kukurydzy. To wszystko wykładamy na masę z herbatników. Pozostałe herbatniki drobno kruszymy  i posypujemy białą masę. Mleczną czekoladę również

Pyszności Słodkości
czekoladowe ciasto z masą chałwową 353

suchego patyczka. Po upieczeniu odstawimy ciasto do wystudzenia. Następnego dnia przekrawamy na dwa blaty. składniki na masę chałwową: 200 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 30% dodatkowo: 200 g dżemu z czarnej porzeczki wiórka czekoladowe wykonanie: Do rondelka wlewamy śmietankę, dodajemy drobniutko pokruszoną chałwę. Całość podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Następnie(...)zestawiamy z ognia, odstawiamy do całkowitego wystudzenia a następnie wkładamy do lodówki na noc. Następnego dnia do naczynia wkładamy schłodzony serek mascarpone, rozmiksowujemy go, dodajemy masę chałwową i miksujemy tylko do połączenia się składników ( nie za długo aby masa się nie ścięła). Na pierwszy blat rozsmarowujemy dżem porzeczkowy a następnie 2/3 masy chałwowej. Przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z figami. Najszybszy z blendera. Bez tłuszczu. Nisamowicie aksamitny. 136

weekend. Tak więc już dzisiaj należy zaopatrzyć się w potrzebne składniki, blender  i do dzieła. Samo przygotowanie zajmuje 15 minut. Składniki: 500 g białego sera 125 g serka mascarpone 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka (osobno żółtka i białka) 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli himalajskiej 1 laska wanilii 3 świeże figi. Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy(...)program góra-dół. Małą foremkę, u mnie tortownica o średnicy 17 cm wykładamy papierem do pieczenia. Do blendera wlewamy mleko skondensowane, żółtka, serek mascarpone. Całość miksujemy. Dodajemy po kawałku sera białego i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną i ziarenka wydłubane z laski wanilii. Całość miksujemy jeszcze przez chwilkę. W drugiej misce ubijamy na sztywną pianę

Naturalna Kuchnia
Deser Tiramisu 190

Echhh..., przepyszne! Tyle Wam powiem:) Składniki na 4 porcje: 4 jaja; 250 g serka mascarpone; 4 łyżki cukru; 2 łyżki kawy cappucino; 2 łyżki amaretto lub rumu; 1 łyżeczka żelatyny; 4 łyżki bitej śmietany (nie jest konieczna); Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na parze, dodać alkohol i cappucino. Ubijać tak długo, aż powstanie gładka masa. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej(...)wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem. Wierzch posypać kakao lub startą gorzką czekoladą

In my kitchen
Mazurek dla początkujących 153

nawozów oraz kupionych w sklepach sprzedających mikro zioła i kwiaty do celów spożywczych. Masa,  tak jak dekoracja może mieć wiele twarzy. W tym przepisie biała czekolada z serkiem mascarpone.  Jak ktoś lubi dużo słodyczy może spod posmarować ulubioną konfiturą i dopiero na nią wylać masę czekoladowo-serową. Czas przygotowania: 15 minut + chłodzenie Składniki: Spód: 175 g mąki pszennej(...)schłodzonego masła, 20 g cukru pudru różanego lub zwykłego, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej drobno posiekanej, 1 żółtko. Masa: 200 g schłodzonego serka mascarpone, 100 g białej czekolady, 5 0 ml likieru baileys, adwocaat lub innego(opcjonalnie), do zabarwienia 1-2 łyżeczki świeżego soku z buraka lub syrop barmański grenadina. Dekoracja: 2 łyżki uprażonych migdałów, łyżka pokruszonego ciasta (rozwałkowane

SzczyptaSmaQ