serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:125/428)

Kulki kokosowe z czereśniami – ekspresowy i efektowny deser 218

kulki kokosowe z czereśniami są bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania kulek kokosowych będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 30 kulek 250 g serka mascarpone 140 g wiórek kokosowych około 30 czereśni 60 g cukru pudru oraz wiórka kokosowe do obtoczenia około 60 gramów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Kulki kokosowe(...)czereśniami Przygotowanie: Umyte i osuszone czereśnie dryluję, jeżeli nie mamy drylownicy to do usunięcia pestek możemy użyć grubej słomki do napojów. Przygotowanie masy: Do miski przekładam serek mascarpone, dodaję cukier puder, wiórka kokosowe i dokładnie mieszam widelcem, tak żeby powstała jednolita masa. Formowanie kulek: Nabieram około jednej kopiatej łyżeczki masy i na dłoni formuję placuszek. Na środek kładę czereśnię

Uwaga Babcia Gotuje
MAKARON ZE SZPINAKIEM I MASCARPONE 183

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 350 g ulubionego makaronu, 45 0 g mrożonego szpinaku, opakowanie serka mascarpone, plaster sera żółtego (opcjonalnie), 2 łyżki masła, 3 małe cebule, 2 duże ząbki czosnku,  tymianek, gałka muszkatołowa, papryka ostra, papryka słodka, rozmaryn, sól, świeżo mielony pieprz. Przygotowanie: Makaron gotuję(...)dente. Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na maśle wraz z przyprawami. Dodaję szpinak, smażę, często mieszając, aż cała woda wyparuje, solę. Następnie dokładnie mieszam z serkiem mascarpone. Kiedy się rozpuści, dodaję porwany na kawałki ser żółty, gotuję jeszcze chwilę. W razie potrzeby sos doprawiam do smaku. Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem

JejKuchnia
Ciasto jagodowe bez pieczenia 194

zarazem smaczne. Można wykorzystać czarne jagody leśne, jak ja lub jagody kamczackie czy też borówki amerykańskie.  Ciasto jagodowe bez pieczenia 500 ml leśnych jagód 500 ml kremówki 250 serka mascarpone 4 galaretki cytrynowe   250 g biszkopcików około 50 g obranych i posiekanych migdałów Umyj i obierz jagody. Przygotuj jedną galaretkę wg instrukcji  na opakowaniu. Wyłóż prostokątną formę(...)Rozłóż równomiernie pokruszone biszkopty. Polej je tężejącą galaretką i wstaw do lodówki. Przygotuj kolejne dwie  galaretki w 250 ml wody. odstaw do schłodzenia. Ubij kremówkę. Wymieszaj ją z serkiem mascarpone. Gdy galaretka  zacznie tężeć wymieszaj ją energicznie z masą. Połowę  masy rozłóż na biszkoptach, drugą połowe wymieszaj z jagodami i rozłóż ją na poprzedniej. Odstaw do lodówki

Gotuj Sam!
Zielone ciasto z granatem czyli leśny mech 156

ozdoba stołu. Składniki : * 2 szklanki mąki krupczatki * 1 szklanka cukru * 3 jajka * 1 szklanka oleju * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * 450 g szpinaku rozdrobnionego * 400ml śmietanki kremówki * 250 g serka mascarpone * 2 śmietan fixy * 4 łyżeczki cukru wanilinowego * 1 granat  Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać szpinak rozmrożony i dobrze(...)odciśnięty. Piec ciasto 50 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić ciasto na pół. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i fix-ami. Wymieszać z serkiem mascarpone. Na połowę ciasta wyłożyć krem. Drugi blat  pokruszyć i posypać ciasto. Pestkami granatu udekorować wierzch ciasta

Magiczne Życie Marty
Francuskie ciasto z owocowym mascarpone 182

Składniki gotowe ciasto francuskie, 1 opak białko jaja, 1 szt cukier, 2-3 łyżki serek mascarpone, 300g dżem wiśniowy, 1 słoiczek cukier puder, 2-3 łyżki Przygotowanie Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy, przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Brzegi ciasta zawijamy na szerokość 1 cm do środka, smarujemy białkiem i posypujemy obficie cukrem. Środek ciasta gęsto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez(...)około 20 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Wyciągamy z pieca, studzimy. Serek mascarpone miksujemy z dżemem na gładką masę. Cukru pudru dodajemy do smaku, w zależności od tego jak mocno słodkie ciasta lubimy. Masę przekładamy na zimne ciasto. Wkładamy do lodówki na 2 godziny

Gotowanie moimi oczami
Tiramisu - łatwy i szybkie deser we włoskim stylu 195

jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu, a taki samodzielnie wykonany smakuje o niebo lepiej niż gotowiec. Musicie koniecznie spróbować, gwarantuję, że się zakochacie jak my :) Składniki: 500 g serka mascarpone 3 jaja 3 łyżki cukru ok 1 szklanki mocnej kawy 50 ml amaretto ok 200 g. podłużnych biszkoptów (u mnie lidlowe biszkopty do tiramisu, których muszę sobie zrobić zapas(...)póki jeszcze są dostępne) kakao do oprószenia Parzymy kawę i studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a następnie dodajemy po łyżce serka mascarpone dalej ucierając. Gdy masa będzie gładka ostrożnie łączymy ją z białkami. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w naczyniu, blaszce, lub w czym tam komu wygodnie (ja użyłam plastikowego zamykanego pojemnika

Cynamonowe szczęście
Niedzielna kremowka 197

Niedzielna kremowka  herbatniki digestive maslo 250g serka mascarpone 1 jako  cukier puder  cukier waniliowy 4 papierowe male brytwanki badz jakie sie ma  owoce do przystroju ( tu akurat truskawki)   Herbatniki ok 6 wrzucamy do sniadaniowki i walkiem kruszymy  W rondelku rozgrzewamy 50g masla  Do masla dodajemy rozkruszone herbatniki i razem mieszamy  Wsypujemy(...)brytwanek herbatniki do kazdej po rowno i odstawiamy Teraz do miski wrzucamy serek mascarpone wbijamy jako i mieszamy ubijaczka  Wsypujemy cukrier puder i cukier waniliowy (ja wsypuje na oko) az bedzie odpowiadala slodkosc Calosc razem mieszamy ubijaczka  Gotowa mase ukladamy do brytwanek na herbatniki po rowno do kazdej  Do rozgrzanego piekarnika (150°) wstawiamy brytwanki

Klaudynkowa kuchnia
Truskawkowa kremowka 159

ciastek Digestive  1/4 masla  15 sztuk truskawek  250 serka mascarpone  250 ml smietany kremowki  1 saszetka cukru waniliowego  cukier puder  Ciasteczka wrzucamy do sniadanowki i kruszymy ubijajac walkiem ( moze byc cos innego)   Maslo rozpuscic w rondelku i dodac pokruszone ciastka  Do salaterek wrzucic po rowno mase cistkowa(...)pokroic truskawki w plasterki i ukladac ( do kazdej salateki po 4 srednie truskawki)  W osobnej misce rozmieszac serek mascarpone ze smietana kremowka  Dodac cukier waniliowy i lyzke cukru pudru Wszystko dobrze wymieszac ( powinnien powstac krem)  Wlac po rowno do kazdej salaterki krem  Mozna jeszcze przystroic truskawkami i posypac cukrem pudrem  Odstawic do lodowki

Klaudynkowa kuchnia
Ciasto leśny mech 539

szklanki mąki pszennej -pół szklanki mąki ziemniaczanej -3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -250 g świeżego szpinaku (lub 450 g mrożonego) Krem: -500 ml śmietany kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: -250 g malin -250 g borówki Przygotowanie --> Ciasto: --> Świeży szpinak umyć i bardzo dobrze odsączyć na sicie z wody. Mrożony należy wcześniej rozmrozić(...)około 1/3 ciasta). Odciętą część kruszymy w dłoniach na okruszki. Dolny blat ciasta przekładamy z powrotem do tortownicy. --> Krem: --> W misie miksera ubijamy śmietanę, gdy śmietana będzie gęstnieć dodajemy serek mascarpone i ubijamy na sztywny krem. Pod koniec dodajemy cukier puder. Do masy dodajemy maliny i borówki (trochę zostawiamy do dekoracji na wierzch ciasta). --> Wykonanie: --> Gotowy krem wykładamy na spód

Marta Gotuje
Rolada truskawkowa 185

szczypta soli 140 g cukru 150 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki wody Nadzienie: 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru 2 śmietan-fixy 2 listki żelatyny 500 g truskawek Dekoracja: 100 g mlecznej czekolady + kilka łyżeczek mleka kilka truskawek WYKONANIE Biszkopt(...)boku. Zostawić do ostudzenia. Nadzienie: 200 g truskawek zmiksować (najlepiej blenderem ręcznym). Do miski wlać zimną śmietanę i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać serek mascarpone, zmiksowane truskawki i śmietan fixy, po czym krótko zmiksować do połączenia składników. Listki żelatyny namoczyć, następnie rozpuścić na małym ogniu nie doprowadzając jednak do wrzenia. Ostudzoną żelatynę wlać

Passions hobbies life
Babeczki z kremem z masła orzechowego 153

masła (pół kostki) 100 g cukru 3 jajka, żółtka oddzielone od białek 50 g mąki Składniki na krem: 100 ml schłodzonej śmietanki 30% 4 łyżki masła orzechowego 200 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN +studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej , odstawiamy na bok do wystudzenia. Białka ubijamy(...)minut. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Śmietankę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty do minimum i łyżka po łyżce dodajemy masło orzechowe, a następnie serek mascarpone. Za każdym razem bardzo dokładnie miksujemy. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nim babeczki. Smacznego

My Culinary Art
Mini serniczki z mango 100

propozycję na mini serniczki z musem z mango i limonki. Jest to lekki, orzeźwiający deser doskonały na upalne dni! : ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 70 g herbatników 35 g masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki cukru pudru 1 limonka 1 mango (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Herbatniki dokładnie rozdrobnić, dodać roztopione masło(...)wymieszać. Rozłożyć do 3 pucharków (lub 4 mniejszych) i lekko przyklepać. 2. Do śmietanki dodać cukier puder z cukrem waniliowym i ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać serek mascarpone i miksować do połączenia składników. Rozłożyć do pucharków. 3. Limonkę umyć. Zetrzeć skórkę z limonki i częścią skórki posypać masę serową. Resztę pozostawić na wierzch. 4. Mango obrać, pokroić na mniejsze

Danka Pichci
Deserek w pucharku Dacquoise (dakłas) 474

podany w pucharkach inspirowany słynnym tortem bezowym Dacquoise (dakłas). Do przygotowania w prosty sposób w kilka chwil. 8 deserków 100 gram bezików  300 ml. śmietanki 30% 250 gramów serka mascarpone 150 gramów masy kajmakowej z puszki 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej użyłam kremowej 1 łyżka cukru pudru duża garść orzechów włoskich 10 szt daktyli suszonych  Dodatkowo do dekoracji odrobina(...)kakao 4 daktyle kilka orzechów włoskich Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki. Orzechy posiekać. Daktyle pokroić w drobną kosteczkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem gdy zacznie tężeć dodajemy stopniowo serek mascarpone cały czas miksując. Do ubitego na sztywno kremu dodajemy masę kajmakową i kawę rozpuszczalną miksujemy do połączenia składników. Do gotowej masy wsypujemy posiekane orzechy włoskie i pokrojone daktyle, mieszamy

Andzia Pichci
Puch z piankami 186

Składniki: - ok. 30 szt. herbatników (Petit beurre) - 28 szt. pianek w czekoladzie - 1 litr schłodzonej śmietanki 30% - 6 łyżek cukru pudru - 2 galaretki truskawkowe (+ 2 szklanki wrzątku*) - 500 g serka mascarpone Dodatkowo: - 2 galaretki truskawkowe (+ 2,5 szklanki wrzątku*) - truskawki do dekoracji *Jako szklanki używam miarki o pojemności 250 ml Rozpuszczamy galaretki – w pierwszej misce dwie w 2 szklankach wrzątku(...)drugiej misce kolejne dwie w 2 i ½ szklanki wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. Formę wykładamy papierem do pieczenia i układamy herbatniki. Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem. Dodajemy serki mascarpone, zmieniamy trzepaczkę na mieszadło i chwilę mieszamy na najniższych obrotach miksera. Cienkim strumieniem (dalej mieszamy na najniższych obrotach) wlewamy zimną, ale jeszcze płynną galaretkę (porcję rozpuszczoną w mniejszej ilości wrzątku). Mieszamy tylko

mojewypiekiinietylko