ser - 17000 przepisów (strona:860/1134)

sałatka z selera, kukurydzy, szynki… 168

Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 słoik selera krojonego 1 puszka kukurydzy 4 krążki ananasa 10 jajek 30 dag szynki 20 dag sera żółtego -tartego lub startego 1/2 pory 2 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu sól

Ugotujmy Coś
Sernik bananowy z limonką 230

pieczenia. Bok tortownicy uprzednio posmarować masłem.Umieścic w lodówce do stężenia na czas przygotowywania masy serowej banany obrać, pokroić, obwicie skropić sokiem z limonki i zblendować na gładkie puree ser zmiksować z cukrem, budyniem i bananami. Do masy serowej wbijać po jednym jajku i miksować krótko, tylko do połączenia składników mase serową przelać do tortownicy  piec przez pierwsze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dietetyczne ciasto marchewkowe z orzechami i rodzynkami 279

oprószyć mąką pszenna. Wlać ciasto i wyrównać.  Piec 60-70 minut w 170°C. Wyjąć  z formy jeszcze lekko ciepłe. Przełożyć na deskę i wstydzić. Przygotować polewę. Ser przełożyć do miski, dodać cukier waniliowy i sok z pomarańczy lub cytryny. Wymieszać na gładki krem. Ciasto podawać z przygotowanym kremem. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Serek ziołowy z szynką, kukurydzą i pomidorami 167

kolację proponuję pyszny serek ziołowy z warzywami i szynką. Prosto, szybko i smacznie :) Propozycja dla osób, które nie przepadają za serem wiejskim w czystej postaci. Oczywiście możecie go wzbogacić o dowolne, ulubione składniki takie jak papryka. Polecam! Składniki : 1 opakowanie serka graniastego np. z Piątnicy 4 plastry szynki 1 pomidor 1 mała puszka kukurydzy zioła prowansalskie sól pieprz Szynkę

Chocolate Muffin Blog
SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 390

następnie podgrzewamy do rozpuszczenia i studzimy. Uważamy, żeby nie zagotować żelatyny, gdyż straci ona swoje właściwości! Śmietanę ( zimną! ) ubijamy na puch, dodając pod koniec cukier puder, a następnie wkładamy ser i wlewamy żelatynę – wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty, wykładamy. Przygotowujemy 2 kąpiele wodne – w jednej roztapiamy krówki, w drugiej posiekane drobno batoniki Twix. Pojedynczo

Ostra na Słodko
chłodnik z ogórka 202

średnich liści jarmużu bez łodygi 2 łyżki jogurtu naturalnego Jarmuż blenujemy (przed samym podaniem) razem z jogurtem do uzyskania jednolitej masy oraz efektu "spienienia" , dekorujemy potrawę. DODATKOWO krążki z sera mozzarella  plastry z ogórka świeżego 1 kromka chleba typu WASA z pestkami dyni - pokruszony 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej listki i korzeń młodej pietruszki 1 łyżeczka siemienia lnianego Smacznego

na gazie
Bawarskie pieczarki z grilla 234

łatwo też wszystko przygotować w warunkach polowych, na pikniku, czy rodzinnym zjeździe. Podaję przepis na 10 sztuk, ale zwykle przygotowuję co najmniej 20. 10 średnich pieczarek 150 g sera feta czosnek granulowany mielony pieprz 2 listki bazylii lub bazylia suszona Pieczarki umyć i odjąć im nóżki :) Można się posłużyć nożykiem lub płaskim wąskim trzonkiem łyżeczki. Serek feta pokroić

Trzeci talerz
"Wspaniały" - Ciasto Siostry Anastazji z Warstwą Serową, Makową i Orzechową (Seromak) 425

osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do całości - delikatnie mieszamy do połączenia składników. Warstwa Serowa: Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy zmielony ser, mąkę oraz wcześniej roztopione i przestudzone masło i dalej ucieramy. W osobnym naczyniu ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do całości - delikatnie mieszamy do połączenia składników. Warstwa Orzechowa: Żółtka ucieramy

Słodka Strona
Sardyńska zupa warzywna minestrone, przepis na długowieczność 312

makaron. Gotujemy dalej na małym ogniu, aż makaron będzie al dente. Zupę przyprawiamy pieprzem, dodajemy posiekane zioła i podajemy. Już na talerzu zupę skrapiamy oliwą i posypujemy tartym serem

Kulinarne przygody Gatity
Kawowa bomba 190

pomocą małej łyżeczki położyć kajmak i pozwolić mu się zatopić w musie kawowym, wstawić do zamrażalnika na około 20-30 minut Masa sernikowa: 1. W małej miseczce wymieszać ser z cukrem pudrem. 2. Żelatynę zalać 1 łyżeczką wody i odstawić na 10-15 min by napęczniała. 3. Po tym czasie dolać 1 łyżeczkę wrzątku i wymieszać dokładnie by żelatyna się

KreatywnePiny
REWOLUCJA NA TALERZU, CZYLI O TYM, JAK W JEDNEJ CHWILI DIETA SIĘ ZMIENI 225

pantałyku. I zasmucona – choć nie muszę wykluczyć z diety aż tak wielu składników, to mimo wszystko stanie się znacznie uboższa. Najgorszym faktem jest konieczność całkowitej eliminacji wszelkiego nabiału. Mleko, sery, jogurty od teraz są tylko pysznym wspomnieniem (prócz produktów fermentowanych). Choć akurat nietolerancji laktozy się spodziewałam, obserwując występujące objawy. To samo z owsem, skrobią ziemniaczaną, kukurydzą, ryżem, ziemniakami (także bataty

W kuchni Karmel-itki
Czarny makaron z szynką w pesto z rukoli 167

szynki parzonej Nove, kiełki rzodkiewki, sól himalajska do smaku, pieprz zielony świeżo mielony do smaku, Przygotowanie: pesto: Orzeszki  miksujemy za pomocą blendera, dodajemy  rukolę, ser i ponownie miksujemy. Wlewamy olej rzepakowy, sok z cytryny, doprawiamy solą do smaku, ponownie miksujemy. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Szynkę kroimy w dużą kostkę. Na patelni podgrzewamy pesto

Moniki Smakołyki
Cottage Pie - zapiekanka wiejska 214

oregano i/lub tymiankiem, rozmarynem, majerankiem, bazylią. Marchewkę i pieczarki można zastąpić kukurydzą, groszkiem, papryką, kalafiorem, brokułem, cukinią czy kabaczkiem. Wierzch zapiekanki można, przed włożeniem do piekarnika, posypać startym zółtym serem. Zapiekankę podawać polaną sosem pieczeniowym lub grzybowym. Gdyby wierzch zapiekanki nie przypiekł się ładnie po 25 minutach zapiekania w temperaturze 180 stopni, wówczas, po upływie tego czasu, ustawić grzałkę piekarnika

Gospodyni Miejska
Ryzyk - fizyk, czyli loteria w nadmorskich restauracjach na rzecz plażingu, a wszystko to w ramach nadmorskiej diety cud ;) 138

muszę przyznać, że nad morze pojechaliśmy z gigantyczną lodówką turystyczną wypełnioną jedzeniem. Znalazły się w niej - na obiad: dwa słoiki klopsów i leczo produkcji Teściowej, na śniadania: wędliny, serki, sery, paszteciki i konserwy no i oczywiście na zagrychę: rybki w occie produkcji Teścia i zeszłoroczne, marynowane grzybki naszej produkcji. Prawda jest taka, że wyjeżdżałam z determinacją do żywienia się

Kuchnia po mojemu
Indyk z kurczakiem zapieczone w papryce na pełnoziarnistym penne z mozzarellą i pomidorami 158

podlałam go kilkoma łyżkami zalewy z mozzarelli. Na ostatnie pięć minut ułożyłam na makaronie pokrojoną w plastry i oprószoną bazylią mozzarellę. Papryki piekły się jeszcze kilka minut - do roztopienia sera. Po mniej więcej godzinie spędzonej w piekarniku papryka była gotowa. Jedynie zastrzeżenie i nauczka na przyszłość - mięso z udźca indyka do faszerowania papryki należy najpierw upiec w piekarniku bądź udusić

Kuchnia po mojemu