ser - 17000 przepisów (strona:855/1134)

Sernik z białą czekoladą i malinami 200

najmniej kilku godzinach w lodówce. Spód: 180 g ciastek owsianych (użyłam ciastek owsianych z orzechami) 80 g masła Masa serowa: 500 g tłustego twarogu trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników 250 g mascarpone 200 g białej czekolady 0,5 szklanki cukru pudru 20 g budyniu śmietankowego (proszku) 2 czubate łyżeczki mąki ziemniaczenej 3 jajka Dodatkowo: 100 g malin, łyżeczka

Bullio
Pizza z rukolą 155

cienko rozwałkować (podsypywać mąką żeby nie przywarło do blatu) i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować sos (brzegi pizzy zostawiamy nieposmarowane) a następnie całość posypać serem. Równomiernie rozłożyć pozostałe składniki: wędlinę, pomidory i oliwki. Piec około 10 minut w temperaturze 250°C. Pizzę należy wkładać do rozgrzanego piekarnika. Po upieczeniu posypać rukolą i posiekaną bazylią

Bullio
Makaron z warzywami i tofu 228

siemię lniane chilli szczypior Wykonanie: Na patelnie przekładamy pokrojone warzywa, dolewamy trochę wody i gotujemy pod przykryciem przez kilka minut. Gdy odrobinę zmiękną, jednak nie będą całkowicie ugotowane dodajemy ser tofu pokrojony w kostkę. Doprawiamy chilli, sosem rybnym i sojowym, który jak wiecie jest słony, dzięki czemu nie używamy już soli. Następnie do warzyw i tofu dodajemy wcześniej ugotowany makaron

Taste Of My Day
Przepis na sycylijski przysmak – crocchè 274

sosów. Obieramy ziemniaki, kroimy je w niewielkie sześcienne kawałki. Gotujemy, a następnie odcedzamy. Odcedzone ziemniaki musimy ugnieść, wymieszać z kilkoma łyżeczkami oliwy z oliwek i dwoma jajkami. Dodajemy ser żółty (najlepiej w typie pecorino), sól i pieprz. Z całości ugniatamy dowolnej wielkości kulki lub wałki, które następnie smażymy na wolnym ogniu na patelni. Należy odczekać aż zrobią się złociste. Wtedy

Bon Ton Italia
KURCZAK/INDYK W POMIDORACH I MOZZARELLI 261

minut. Jeśli sos będzie za kwaśny dodaj do niego 1 łyżeczkę cukru. Na koniec do sosu dodaj kawałki lub plasterki mozzarelli, przykryj pokrywką i podduś całość do rozpuszczenia się sera. Danie podawaj z kuskusem, ryżem, ziemniakami, frytkami lub kaszą, według uznania. Gotowe! Smacznego!  Przepis lekko zmodyfikowany, z Kwestii Smaku

Słodko-Słony Świat Ilony
Jaglane serniczki . 268

jednej formie, np. w małej keksówce. Z formą postępujemy podobnie jak wyżej. Kaszę po ugotowaniu i wystudzeniu, należy zmiksować na gładką masę, po czym mieszamy dokładnie, kaszę z  serem.  Jaja rozdzielamy, z białek ubijamy sztywną pianę dodając 40 g, dodając tyle samo cukru do żółtek ubijamy  pulchną masę.  Do masy jaglano serowej dodajemy kolejno: skórkę otartą

Farmażony
Niby lody, niby śniadanie czyli serowo-kefirowo-bananowe danie! :) 164

Duży zastrzyk energii pochodzącej z banana + białko idealnie się komponują !  Składniki: -> 1 zamrożony banan -> Sok z 1/3 limonki + skórka -.> 200g gęstego kefiru naturalnego -> 150g sera białego -> 3 kostki lodu Wykonanie: Banana wkładamy dzień wcześniej na noc do zamrażarki. Następnego dnia wyjmujemy i kroimy na drobniejsze kawałki, dodajemy kefir i przy użycia blendera dokładnie

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Sernik wiedeński w pysznej polewie kajmakowej 332

sernika ;) klik  . Można sernik zrobić bez spodu . Wymiary blaszki : 38x25 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 20 min. + 60 minut Składniki: 1 kg mielonego twarogu ( użyłam sera z wiaderka z Lidla) 8 jaj 1 szkl. cukru cukier waniliowy 400 ml kremówki 4 łyżki mąki ziemniaczanej Kajmak : 3/4 szkl. mleka 3/4 szkl. cukru 20 g masła Sposób wykonania : Żółtka

Słodkości i nie tylko
Rogaliki śniadaniowe mleczno – maślane 184

pierwszy raz i bardzo mi zasmakowała. Rogale z tego przepisu są bardzo miękkie i puszyste. Możecie je również zjeść z innymi dodatkami, np. serem czy wędliną. Polecam   Post Rogaliki śniadaniowe mleczno – maślane pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Sabih, czyli pyszna sałatka z samodzielnie robioną tahiną 225

pieczony bakłażan i sos z tahiny wpisuję na listę kultowych, niezawodnych połączeń.  Bakłażan jest dość mdłym warzywem, które dość długo kojarzyło mi się po włosku czyli z pomidorami, serem, bułką tartą, albo w cieście. Pieczony, polany sosem z tahiny, cytryny i czosnku wydaje się pokazywać swoje nowe oblicze. Mam plan zmiksować go z tym sosem i mieć rewelacyjną pastę

W kuchni wieczorem
Bułki z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką 195

pomylić z konwalią, która jest bardzo często spotykana w naszych ogródkach, ale zapachu nie pomylicie!, intensywny i czosnkowy. Bułeczki zrobiłam w wersji wegetariańskiej, ale dobrym dodatkiem będzie szynka czy ser, jeśli nie macie dostępności do czosnku to można zamiennie dać liście rukoli lub świeżego szpinaku. Składniki na ok 25-27 sztuk: 1 kg mąki pszennej 10 dag świeżych drożdży

Apetyczna babeczka
Potrawka marchewkowo-ryżowa z kurczakiem 376

Kostkę rosołową rozpuszczamy w wodzie i wlewamy do kurczaka. Dosypujemy ryż i przyprawy (sól, pieprz, papryki, lubczyk). Mieszamy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Danie podałam z frytkami i serem camembert, który się ładnie rozpuścił

VioletoweKucharzenie
Sycylijska pizza z rybą 188

papierem do pieczenia i rozwałkuj ciasto.Zostaw trochę na kokardki. Wylep nim blachę. Posmaruj ciasto oliwą z oliwek i ponakłuwaj widelcem w kilku miejscach Dodatki na wierzch u mnie to -ser koryciński swojski -cukinia baby -papryka grillowana, może być zwykła papryka -szczypiorek -brokuł ugotowany na parze -oliwa z oliwek, sól -szynka Dodatki komponujecie sami według potrzeb kubków smakowych. Z pozostałego ciasta

Z Kuchni Do Kuchni
Kuchnia Lidla: Trzy sosy-dipy do grilla – różowy, biały i śliwkowy 189

ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę 1 łyżka soku z cytryny pieprz czarny, mielony – do smaku 5 łyżek powideł śliwkowych Składniki na biały dip: 1/2 opakowania sera typu bałkańskiego 1 ogórek zielony, długi 1/2 pęczka zielonej pietruszki, drobno posiekanej 1/3 pęczka koperku, drobno posiekanego 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 400 ml jogurtu typu greckiego Sposób przygotowania: Wymieszaj

WojnaNaSmaki.pl
Zrazy wołowe z ogórkiem 182

wielbicieli czerwonego mięsa. Składniki: 4-6 plastrów wołowiny, u mnie karkówka  1-2 cebule musztarda chrzanowa  ogórki kiszone sól pieprz maka pszenna 1/2 litra bulionu opcjonalnie ser żółty olej rzepakowy  wykałaczki  1. Mięso podzielone na plastry rozbij dobrze tłuczkiem, każdą porcje oprósz solą i pieprzem. Jedną stronę smarujemy musztardą i układamy plastry ogórka oraz cebuli, mięso

Apetyczna babeczka