ser - 17000 przepisów (strona:858/1134)

jajka faszerowane serem wędzonym 113

Produkty: 3 jajka pół plasterka sera żółtego wędzonego 2 łyżeczki majonezu sól

Ugotujmy Coś
Sernik z pianką na kruchym spodzie 232

pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno formy. Masa białkowa: 8 białek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo cukier, aż do jego rozpuszczenia. Masa serowa: Mieszamy mikserem składniki: ser, żółtka i cukier, dodajemy 1 budyń , na koniec wlewamy rozpuszczone masło, wszystko dokładnie miksujemy. Przekładamy masę serową do formy, pieczemy sernik ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lidl na święta 104

recenzje   win można znaleźć na stronach: Winicajtywa NaszeWina Winiacz Warto również zaglądać na stronę internetową Lidla – zakładka WINNICA LIDLA . Oprócz win Lidl zaprezentował salami, kiełbasy   Chorizo oraz sery .  Stanowią one dobre uzupełnienie do prezentowanych win. Na szczególną uwagę zasługuje bardzo starannie przygotowany katalog   „święta o smaku wybornych win” stanowiący przewodnik po aktualnej ofercie. Znajdują się

królestwo garów
LUXITALYWINE & WHITE TRUFFLE 113

DOCG Chianti Rufina 2008 PODERE LA CHIESA – „Sabiniano di Casanova” IGT Toscana Rosso 2008 BADIA DI MORRONA – „N’Antia” IGT Toscana Rosso 2009    Risotto z kremem z sera Parmigiano Reggiano i Trufli. IL MORO – „Il Moro di San Giovanni” IGT Toscana Rosso 2010 FATTORIA CASA DI TERRA – „Moreccio” DOC Bolgheri Rosso 2010 DI FILIPPO – Sagrantino di Montefalco DOCG

królestwo garów
Zapiekanka warzywna. 122

zapiekania. Doprawić solą, pieprzem z kolendrą, chilli. Wlać około 100 ml wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 minut. Zapiekankę można posypać tartym serem i zapiec.   zastawa

królestwo garów
Luis Pato i jego Baga 151

Atlantika, firma od lat przybliżająca nam winiarstwo portugalskie. Degustowałem na zaproszenie importera Atlantika. Na zakończenia spotkania Szef Kuchni Jose Costa przygotował dla nas lunch: zupę rybną, polędwicę wołową z serem i krewetkami - popularne w Portugalii połączenie mięsa z owocami morza, Pastel de nata - ciasto francuskie nadziewane masą puddingową z jajek, śmietany i cukru

królestwo garów
Emilio Moro w Casa Pablo 99

bardzo przyjemnym finiszu. Będzie doskonale pasować do smażonych roladek z ciasta Won-Ton wypełnionych mięsem z ogona wołu i sosem Pedro Ximenez DeSabor jest również importerem hiszpańskich szynek, wędlin, serów, oliwek oraz oliwy I właśnie kilka rodzajów oliw mieliśmy również okazję zdegustować.    Almazara "El Tendre"to firma która powstała w 1839 roku. Jest to firma rodzinna w której

królestwo garów
Monte del Fra z Veneto 134

Riesling – Sauvignon. Kolor żółty z zielonymi refleksami. Wino pachnie jabłkami, egzotycznymi owocami oraz kwiatami. Bardzo dobra przyjemna kwasowość. Wino to będzie dobrym uzupełnieniem sushi, sashimi, białych mięs oraz twardych serów.  Soave Classico 2012 ( 43 zł. ) 100% Garganega. Wino w kolorze jasno żółtym z zielonkawymi refleksami. Wino jest lekkie i aromatyczne, dominują aromaty owocowe i kwiatowe, jest dobrze zrównoważone. Gleba

królestwo garów
True Brunch w Hotelu Hyatt Regency w Warszawie 128

duży i różnorodny. Zaczynając od dań śniadaniowych – mleko, jogurt... z różnymi dodatkami, omlety, domowe pieczywo z dżemami oraz wspaniałym miodem z własnej pasieki , duży wybór różnego rodzaju wędlin i serów z dodatkami;  poprzez dania na ciepło – zapiekanki, makarony,  wspaniałą pieczoną wołowinę ,  pizzę – na zamówienie, wypiekaną w piecu opalanym drewnem....   Na deser duży wybór słodyczy z własnej

królestwo garów
Spaghetti, sos z pietruszki, suszone pomidory w oliwie 146

lekko osolonej wodzie. Z pomidorów zdjąć skórkę, podgrzać je na oliwie. Sos z pietruszki podgrzać. Wymieszać spaghetti z sosem i delikatnie z pomidorami. Ułożyć na talerzu, posypać startym serem. Posypałam czarną solą. Przepis bierze udział w konkursie organizowanego na Durszlak.pl - Fusion w kolorach #omnomnom. Makarony otrzymałam w kolorowej paczce omnomnom.   zastawa

królestwo garów
Marqués de Castilla – wina na lato. 124

sympatyczne nieskomplikowane wino. Pachnie cytrusami, morelami agrestem. Jest świeże i soczyste z lekką nieagresywną kwasowością. Schłodzone idealne na letnie dni. Dobrze skomponuje się z większością ryb, owocami morza i serami.   Marques de Castilla Garnacha-Tempranillo. Generalnie nie jestem fanem win różowych ale w tym przypadku bardzo miłe zaskoczenie. Wino posiada intensywny owocowy aromat, pachnie wiśniami i truskawkami. Ma przyjemną

królestwo garów
Pokochaj oliwę - FLOSOLEI TOUR in WARSAW 120

godz.14:00 ponad 30 producentów oliwy zaprezentuje swoje produkty polskim miłośnikom zdrowej kuchni oraz profesjonalistom gastronomicznym i mediom.  Podczas imprezy będzie również okazja do: • spróbowania portugalskich produktów gourmet, • serów z różnych stron świata, • obejrzenia kulinarnego show z pokazaniem czarów oliwnych w kuchni w wykonaniu Marco Ghia z Akademii Kulinarnej Whirpool • zakupienia niedostępnego w Polsce przewodnika po oliwach extra vergin

królestwo garów
Cannelloni z pora z mięsem 108

rozpuścić masło, dodać mąkę, przesmażyć. Nie rumienić. Powoli wlewać mleko mieszając, tak aby nie powstały grudki. Mieszając gotować do zagęszczenia. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Cannelloni polać sosem, posypać serem. wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.   zastawa

królestwo garów
Barolo i Przyjaciele 143

owocową sałatką lub lekkim deserem. Doskonałe dla wielu podniebień Polaków. Po zakończonym seminarium i degustacji wybranych win uczestnicy ochoczo ruszyli między stoliki zastawione butelkami z winem, oliwą i serami, by oddać się dalszej pasji doznań smakowych i konwersacji z licznie przybyłymi mieszkańcami Piemontu. Do zobaczenia za rok. Tomasz Noga, specjalista do spraw wina

królestwo garów
„Flavours of Portugal” - Esporão 140

mięso, Miguel Vaz zaserwował nam iberyjską wieprzowinę confit, ziemniaki i oliwki. Do tej delikatnej karkówki dobrane zostało czerwone Esporão Reserva 2010.   Na zakończenie lunchu podany został wybór serów, suszonych owoców i orzechów, cripsy tosty oraz pomarańczowo waniliowy krem brulee, ale o tym …. pomilczmy...  Na zakończenie w kieliszkach pojawiły się dwa wina Esporão Private Selection 2008 oraz Herdade

królestwo garów