cebulkę pokroić i przesmażyć delikatnie na patelni z odrobiną oleju i karobu (dzięki niemu cebulka nabierze głębszego, słodkiego posmaku). Jaja wbić do jogurtu i dodać pokrojone w kosteczkę ser topiony i suszone śliwki. Nadzienie wyłożyć na ciasto i zalać masą jajeczno- jogurtową, z wierzchu posypać mielonym kolorowym pieprzem. Tartę piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z kolorowymi
Wielki apetytdzień wcześniej. Pycha! Składniki: 200g mąki 100g masła łyżeczka soli 3 łyżki wody Nadzienie: 3 papryczki chilli 1 czerwona papryka duża garść bazylii 1 łyżeczka oleju kokosowego 50 g sera Gorgonzola 50g makaronu penne ( u mnie om nom nom) 300 ml śmietanki 30% sól morska gruboziarnista pieprz kolorowy 50 g tartej mozzarelli 1/4 łyżeczki Karobu cebula Sposób przygotowania: Ciasto
Wielki apetytstopni ok. 15 minut. Gruszki i gorgonzolę pokroić w kosteczkę tej samej wielkości. Jajka rozkłócić i wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli. Gruszki z serem i masę śmietanową wylać na podpieczony spód i zapiekać ok. 20 minut. Podawać z orzechami i rukolą, które świetnie komponują się z resztą. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetytwyjątkowo smaczna. Jej przygotowanie zajmie ci dosłownie 2-3 minutki a zadowolisz nią nawet największego łasucha. Składniki: ciabata pomidor malinowy papryka czerwona ulubiona sałata plaster boczku plaster sera 1 łyżeczka majonezu krem balsamiczny Sposób przygotowania: Bułkę przekrój na pół i podgrzej w piekarniku. Następnie plasterek boczku przesmaż na patelni ( nie używając tłuszczu!). Na posmarowanej majonezem bułce ułóż piętrowo skłądniki
Wielki apetytproblemów). Składniki: na ciasto 500g mąki pszennej typu 550 30g świeżych drożdży 1 szklanka mleka 120g masła 4 łyżki cukru 1 jajo 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli dodatki: ser szynka suszone pomidory bazylia pieprz papryka mielona Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Z drożdży, cukru, połowy ciepłego mleka i 2-3 łyżek mąki zrób rozczyn ( uzyskując
Wielki apetytpoznawania literek i składania ich w pierwsze, krótkie słowa. Znalazłam gadżet kuchenny, który znacznie ułatwił mi życie foremki do odciskania cyferek i literek . Dziś Wera przygotowała sobie kanapkę z serem i szynką i zainspirowała mamę do dalszych kulinarnych wariacji. Zarówno cyferki jak i literki mogą posłużyć nam również przy wykrawaniu ciasteczek i napisów z masy cukrowej (do ozdobienia tortów
Wielki apetytSkładniki: chleb (w całości) oliwki oliwa czosnek sól tymianek tarty ser mozzarella Sposób przygotowania: Chleb natnij z wierzchu w równych ok. 1,5 cm odcinkach. Oliwki, czosnek, oliwę zmiksuj na gładką masę (ilości wg. uznania). Dopraw do smaku solą. Pastę nałóż w nacięciach chleba. Dołóż również gałązki świeżego tymianku. Grilluj pod przykryciem aż chlebek będzie chrupiący
Wielki apetytpomysłu na swój strój- jeszcze możecie go zamówić. ) O słodką stronę imprezy zadbają FajneBaby (ich baby są naprawdę bajeczne i koniecznie musicie spróbować ), Danmis ( imponuje nie tylko świetnymi serami, ale o tym przekonacie się na imprezie) , Jeżyki (moje ulubione,ukochane jeżyki- nie mogło ich zabraknąć) Ale będą tez z nami Dobre Moce i MaMate Yerba Mate , która zadbają
Wielki apetytWielkanocnych. Jeśli nie Masz pomysłu na niedzielne śniadanie a klasyka wychodzi Ci już uszami- polecam. Jajka są łatwe i szybkie w przygotowaniu, smaczne i zupełnie niecodzienne. Składniki: 20 g sera gorgonzola 4 ugotowane na twardo jaja 1 łyżka majonezu (u mnie jak zawsze Winiary) szczypiorek 2 plastry boczku sól pieprz Sposób przygotowania: Jajka wydrąż łyżeczką. Dodaj do nich majonez
Wielki apetytkryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 jajka 200 ml śmietany kwaśnej 18% 200 g konfitury truskawkowej (lub wiśniowej, porzeczkowej itp.) 50 g płatków migdałów Ser ucieramy. Ciągle ucierając dodajemy stopniowo cukier. Kolejno wsypujemy mąkę, ekstrakt z wanilii. Ucieramy krótko. Następnie dodajemy jajka i śmietanę. Ucieramy do połączenia się składników. Masę serową wylewamy na przygotowany wcześniej
Made By Mom And Sontemperatury 190 stopni i piec ciasto do lekkiego zrumienienia. Upieczone przestudzić bez wyjmowania z formy. Farsz: 1 średni pęczek botwinki , 1 średnia cukinia lub 2 mniejsze, 1/3 opakowania sera feta , 1 jajko , 5 łyżek kwaśnej śmietany , 1 łyżka płynnego miodu , 2 łyżki oliwy z oliwek , sól , pieprz . Botwinkę dokładnie wypłukać i osuszyć. Odciąć liście (można
Codzienna kuchnia niecodziennasałatki, jestem zakochana w lekkich zielonych i chrupiących sałatkach. Sałatki nauczyłam się jeść we Włoszech. Codziennie obowiązkowo sałatka. Składniki na moją -mix sałat gotowych do użycia -papryka -ogórek -rzodkiewka -ser koryciński -pomidorek koktajlowy -kilka kropel majonezu -glassa sojowa z octem balsamicznym z Modeny mieszanka ziaren SŁONECZNE POLA od ZIARENKOWO kilka kropel oliwy z oliwek Z podanych składników skomponuj zdrową
Z Kuchni Do Kuchniboczki" - czyli wyłożyć boki formy do połowy masą herbatnikową). Wkładamy do lodówki na czas robienia masy serowej, aby spód stwardniał. MASA SEROWA : 1 kg sera półtłustego (zmielonego trzykrotnie) 4 jajka 400 ml śmietanki kremówki (30% lub 36%) 1 - 1,5 szklanki cukru (w zależności czy wolimy bardzo słodkie wypieki, czy raczej mniej) 2,5 łyżki
JedzeniomaniaProsta, świeża sałata z niewielką ilością składników, ale bogatym smakiem. Idealnie pasuje do mięsa z grilla. Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 niewielka czerwona cebula 200 g sera feta pokrojonego w kostkę Dressing: 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny sól Składniki dressingu wymieszać. Sałatę pokroić lub porwać na niewielkie kawałki. Cebulę
Trzeci talerz