który nie dość, że ma szeroka gamę zastosowań to jest po prostu smaczny i zdrowy. Lekko kwaskowa nuta zgra się nie tylko z daniami mięsnymi ale tak że z serami czy po prostu kanapką. Zapraszam... Skala smaku 10/10 mrożoną żurawinę nie jest tak łatwo dostać. Kupiłam ją w Piotrze i Pawle. Ja zrobiłam z podwójnej porcji, wyszły mi cztery słoiki
Kubki smakużaden sposób sernika tradycyjnego. Delikatna nuta alkoholu fajnie komponuje się z czekoladą i serową podstawą. Zapraszam... Skala smaku 9/10 sernik jest mało słodki mimo, że powiększyłam ilość cukru w serze, gorzka czekolada powoduje, żę ciasto staje się bardziej wytrawne. Zródło "moje wypieki" Składniki na masę serową: 500 g twarogu półtłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 3 jajka 125 g drobnego
Kubki smakukuchni zawsze bałam się robić potrawy, które z ręki mamy wychodziły niebiańskie. Tak było z leniwymi, w końcu po próbach i błędach znalazłam przepis idealny. Zapraszam... 200 g. sera białego półtłustego 1 jajko - żółtko +piana 1/2 szkl. mąki pszennej 1 łyżka cukru waniliowego do polania 1 czubata łyżka masła 2 łyżki bułki tartej Twaróg rozdrobnić widelcem, połączyć
Kubki smakuDeser z nim można jeść bez wyrzutów sumienia, gdyż ma niską zawartość tłuszczu w przeciwieństwie do swojego "kolegi" serka mascarpone. Warstwy można układać wg swoich upodobań. Składniki: 250 g sera ricotta ok. 1 łyżka cukru pudru 100 ml schłodzonej śmietanki 30 % kruche herbatniki, pełnoziarniste ciastka lub inne ulubione- ja upiekłam ciasteczka z przepisu na moim blogu "najlepsze chrupiące ciasteczka owsiane
Kubki smakuprawie każdemu. Zapraszam... Skala smaku 10/10 jedna sałatka jest bez szpinaku - akurat nie miałam -ale jest również pyszna. Składniki na 1 porcję pół dojrzałego awokado połowe 1 dużej kulki sera mozzarella 1 średni pomidor młoda mała cebulka garść liści szpinaku oliwa z oliwek 1 łyżeczka ketchupu 1/2 łyżeczki chrzanu kilka listków bazylii sól, pieprz Obrać awokado i pokroić w drobną
Kubki smakuoliwek, wymieszać. Włożyć do piekarnika na 40 min. 180st.w razie potrzeby w trakcie pieczenia można delikatnie podlać wodą. Upieczone warzywa wymieszać z ugotowanym ryżem. Doprawić do smaku, posypać startym serem
Kubki smakucałego dnia przy garach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku! Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem
Szefowa kuchniInteresujące połączenie świeżego smaku gruszki ze słodyczą miodu i ostrym smakiem sera pleśniowego. Taka przekąska dobrze się sprawdzi gdy przyjdą niezapowiedziani goście. Pasuje do piwa, wina i ... herbaty. Dodatkowym plusem tej przekąski jest to, że smakuje dobrze zarówno na ciepło jak i na zimno
Milion SmakówZainspirowałam się przepisem z blogu: Ostra na Słodko. (Zrobiłam z połowy proporcji.) Nachosy są idealną przekąską do podjadania przed tv. Można je podawać z dowolnym sosem, roztopionym serem lub jeść bez jakichkolwiek dodatków. Mają jedną wadę - niesamowicie kuszą i uzależniają! 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 50 ml ciepłej wody 1/2 łyżeczki proszku
Di gotujegotowego ciasta francuskiego. Kiedy mają się pojawić niespodziewani goście można z niego wyczarować słodkie rożki z budyniem albo rogaliki z szynką. Można błyskawicznie przygotować cebularze czy zapiekane z żółtym serem parówki albo róże z jabłkami. Możliwości wykorzystania ciasta francuskiego są setki i ogranicza nas jedynie wyobraźnia. Ponieważ wczoraj mieliśmy właśnie takich, bardzo nam miłych, ale niezapowiedzianych gości więc przygotowaliśmy rożki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszne połączenie sera, gruszek i chrupiącego, kokosowego wierzchu. Ponadto sernik jest kremowy i bardzo delikatny. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Wierzch kokosowy: 100g wiórek kokosowych 50g masła 50g cukru pudru Ciasto na spód: 3/4-1 szklanka mąki 60g margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Di gotujeCukinia faszerowana mięsem Rybne: Kulki z tuńczyka na ananasie Rafaelo z wędzonego łososia Sałatka z awokado i tuńczyka podana w łódeczkach z awokado Fishcakes Łosoś wędzony z buraczkami i serem z odrobiną wódki Sushi Deserowe: Carpaccio z pomarańczy Stir fry z ananasa Smacznego
Codzienne GotowanieParówki w cieście francuskim to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę . Polecam na nadchodzącego Sylwestra :) Przepis oczywiście można dowolnie zmodyfikować, np. dodając ser żółty, parmezan lub zastępując mak sezamem. Jeśli szukacie jeszcze innych inspiracji na sylwestrowe menu to polecam wpisy: Sałatki na Sylwestra oraz Przekąski na Sylwestra Parówki w cieście francuskim – Składniki: 6 parówek dobrej jakości
Kulinarne Przebojekanapek. Funkcja opiekania sprawia, że płyty grzejne nie stykają się, ta opcja bardzo mi się spodobała, bo mój syn często przygotowuje sobie grzanki z szynką i serem. Zwykle robił to w piekarniku, a teraz nie musimy odpalać dużego piekarnika, który nie dość, że długo się nagrzewa to jeszcze pobiera dużo więcej prądu niż grill, a efekt jest identyczny
Blondynka Gotujewymagają zbyt wiele czasu, smakują bosko, są przyjemną przekąską i do tego niskokaloryczną! Sałatka z selerem naciowym! Sałatka z tuńczykiem i makaronem! Sałatka z ośmiornicą! Sałatka z kurczakiem i serem feta! Sałatka warstwowa z tuńczykiem! Sałatka z orzechami i mozzarellą! Szaszłyki, możecie je wykonać w piekarniku zamiast na grillu
SMYKWKUCHNI