ser - 17000 przepisów (strona:737/1134)

Domowe zielone pesto (alla genovese) 217

pietruszki 1/3 szklanki oliwy 100 gram parmezanu lub grana padano 50 gram ziaren słonecznika 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz Domowe zielone pesto (alla genovese) Wykonanie: Mrożone zioła, tarty ser, obrany czosnek, łuskany słonecznik, umytą natkę i oliwę wrzucamy do blendera i miksujemy do uzyskania gładkiego, zielonego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ilość oliwy dostosowujemy zależnie od tego

Pyza i Surówka
Paluszki drożdżowe z jabłkami 211

wypiek z ciasta drożdżowego ,tym razem w formie paluchów świetny pomysł na imprezy ale i na deser albo do porannej kawy :) U mnie są z jabłkami ale można użyć sera lub innych owoców. Składniki na 20 sztuk : - 280 g mąki - 190 ml letniego mleka - 50 g roztopionego masła - 25 g świeżych drożdży - 75 g cukru - 1.5 jajka ( pół jajka

Wypieki Rene
Pasta z makreli 190

/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Pastę z makreli chyba zna każdy. Osobiście robię ją w najprostszej wersji, ale można do niej dodać np. jajka ugotowane na twardo, biały ser czy korniszonego ogórka.   Taka pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem - posmarowanym masłem.   1 makrela wędzona 70g masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz   Wszystkie składniki

Di gotuje
Pieczone ziemniaki z twarogiem, cheddarem i wędzonym pstrągiem 273

aluminiowej i szczodrze posypujemy wiórkami masła. Szczelnie zawijamy folię i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Pieczemy 40-50 minut, do miękkości ziemniaków. W międzyczasie łączymy śmietanę, twaróg, ser i czosnek, doprawiamy solą i dużą dawką pieprzu. Odstawiamy do lodówki do czasu, aż ziemniaki będą gotowe. Na upieczone plastry ziemniaków nakładamy łyżkę serowego farszu i dekorujemy kawałkami wędzonego pstrąga

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Zapiekanka naleśnikowa 154

kroimy na plasterki. Filety i cebule   kroimy w kostkę. Całość podsmażamy na maśle, nadmiar płynu odparowujemy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy i mieszamy ze startym serem oraz z osączoną z zalewy, kukurydzą. Farsz układamy na uprzednio usmażonych naleśnikach, zawijamy jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy sos. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, chwilę razem

R'n'G Kitchen
Pączki serowe 182

jajka 2 1/4 szkl. mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka wódki 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego olej  do smażenia cukier puder do posypania Ser przepuścić przez maszynkę lub praskę.Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Zwilżyć dłonie wodą i formować małe kuleczki i wrzucać do rozgrzanego oleju [ ja smażyłam we frytkownicy]. Smażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie
Pizza bianco ze szpinakiem 280

Ciasto do pizzy 400 g pszennej mąki 400 ml mleka 10 g świeżych drożdży 1 łyżka oliwy po ½ łyżeczce tymianku i bazylii 1½ łyżeczki soli Sos bianco 250 g sera ricotta 4 duże ząbki czosnku, upieczone po szczypcie oregano i rozmarynu sól i pieprz do smaku 250 g świeżego szpinaku 120 g mozzarella oregano i płatki chili do posypania Przygotuj

codojedzenia
Orkiszowe pierogi z serem i malinami 194

Orkiszowe pierogi z białym serem i malinami (Danie jednoosobowe- 10 pierożków) Składniki: 50g mąki orkiszowej 50g mąki pszennej razowej 1/4 łyżeczki soli 50 ml gorącej wody 100g twarożku domowego grani cukier bądź słodzik garść mrożonych lub świeżych malin Przygotowanie: Do miski wsypujemy obie mąki, sól i zalewamy gorącą wodą. Szybko mieszamy ciasto łyżką i wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy (cienko) na blacie

Moja Micha
Sernik pomarańczowy 205

dokładnie wyszorować szczoteczką. Zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Do masy serowej potrzebne będzie 150 ml soku. Jajka lekko roztrzepać ze śmietaną i cukrem. Dodać proszek budyniowy i ser. Wymieszać. Dodać sok i skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się składników. Masę serową przelać na schłodzony ciasteczkowy spód. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C. Piec sernik przez

maniapieczenia
Sałatka z pęczakiem, pomidorami i fetą 191

posiekane 6 rzodkiewek, pokrojonych w ćwiartki garść płatków migdałów duża garść natki pietruszki, drobno posiekanej duża garść listków świeżej bazylii, drobno posiekanej duża garść rukoli, drobno posiekanej 200 g sera feta drobno otarta skórka i sok z 1 cytryny 2 łyżki oliwy sól i świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku około 20 minut, odcedzamy i studzimy. Przesypujemy

Smakowity Blog Kulinarny
Bajgiel z szynką, serem i pomidorami 109

jednym z moich ulubionych gatunków pieczywa. Charakterystyczny kształt, doskonały smak. Już tylko ze świeżym masłem smakują pysznie a co dopiero z dobrze dobranymi dodatkami. Dziś prosto i smacznie: szynka, ser i pomidory

Milion Smaków
Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej 155

smaku. Wspomaga trawienie tłuszczów. Liście szałwii w starożytności uznawane były jako symbol wiecznego życia. Świeże liście to popularna przyprawa do potraw oraz środek konserwujący. Szałwia to dobry dodatek do serów czy dipów z twarożku. Liście możemy dodać do zupy z cebuli, pomidorów, frittaty ziołowej. Zioło to nadaje się do suszenia, ale musi być wtedy najwyższej jakości.  Oregano  Niezastąpiony

Moja smaczna kuchnia
75 przepisów fit 2897

kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kaszy pęczak, z kabanosem, rukolą i serami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka owocowa

Moja smaczna kuchnia
Idealny przepis na naleśniki 160

uzyskania ciekawego koloru naleśników polecam dodania szczypty kurkumy. Tak przygotowaną masę rozlewamy na patelnie. Smażąc obustronnie i cieszymy się wspaniałym smakiem naleśników z dowolnym nadzieniem :) Polecam biały ser doprawiony na słodko + dżem  z czarnej porzeczki

W Moim Magicznym Domu