Bułkę przekroić na 4 części i przeciąć tak, aby powstały kieszonki. Podgrzać w piekarniku. Mięso wymieszać z sosem. Do bułek wkładać farsz w kolejności wg uznania (najlepiej zacząć od sera, aby się rozpuścił). Całość posypać prażoną cebulką i polać ketchupem
Di gotujeząbki czosnku (lub więcej jeśli są małe) łyżeczka suszonego tymianku pęczek natki pietruszki oliwa z oliwek 4-5 łyżek sól i pieprz do smaku parmezan lub inny podobny ser do posypania ( często używam Dziugasa Litewskiego) Na dużą patelnie wlewam oliwę i wrzucam zmiażdżony czosnek oraz tymianek. Gdy zaczną wydzielać zapach wrzucam marchewkę i cukinię pokrojone na bardzo
Simple Dishgotowych placków tortilli pomidor ogórek kukurydza filet z kurczaka kapusta pekińska czerwona cebula przyprawy do kurczaka sos czosnkowy - majonez, jogurt naturalny, czosnek granulowany, sól, pieprz i troszkę startego żółtego sera Przygotowanie: Sos: wszystkie składniki mieszamy. Ja daję mały kubek jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu. Pozostałe składniki sosu trzeba dodać według własnego smaku. Kurczaka pokrojonego w paski podsmażamy
Lawendowe Niebonaczynia żaroodpornego natłuszczonego masłem. Na wierzchu wyłożyć pomidory z patelni i posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut aż ser się przyrumieni, funkcja termoobieg
Monia miesza i gotujeśmietanę. Gotowałem kilka minut. Do płaskiego żaroodpornego naczynia wlałem sos pomidorowy. Włożyłem odcedzone muszle, każdą napełniłem nadzieniem z łososia. Posypałem parmezanem, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C, aż cały ser się rozpuścił
R'n'G KitchenSzybki pomysł na wegetariański obiad z kaszą jaglaną i ciecierzycą w roli głównej Przepis na: Kotlety jaglane z żółtym serem Sałatka z ciecierzyca
Tradycyjna Kuchniakaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kaszy pęczak, z kabanosem, rukolą i serami Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej 1 mała cebula 2 łyżki czerwonej, słodką papryki w proszku oliwa z oliwek
Moja smaczna kuchniaskórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Keks Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z pomarańczy
Moja smaczna kuchniasolą i całość dokładnie zblenduj. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta możesz dodać jeszcze wody lub mleka sojowego. Podałam zupę z grzankami. Chleb pokroiłam w drobną kostkę, dodałam starty wegański ser, posypałam czosnkiem suszonym i skropiłam oliwą truflową. Zapiekałam je podczas pieczenia czosnku przez 10 minut. Smacznego
greenscarfcudowna w swojej prostocie, szybkości wykonania i smaku potrawa pochodzi z kuchni włoskiej. Klasycznie składa się z sera mozzarella i pomidora. Zimą pomidory są bez smaku i całość niestety traci cały urok dlatego zamieniłam pomidora na buraka. Wspaniale się komponuje w tej potrawie i idealnie radzi sobie w zastępstwie :). Potrzebne składniki: 2 średnie ugotowane buraki
Łycha smakówjedzenia. Pesto z rzeżuchy Składniki: 4 jajka od szczęśliwej kurki garść rzeżuchy garść orzechów włoskich 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 10 g sera grana padano pieprz, sól Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Rzeżuchę z oliwą rozdrabniamy za pomocą blendera, aż składniki się dobrze posiekają. Następnie dodajemy orzechy, czosnek, grana padano, pieprz
Łycha smakówdrobną kosteczkę i wrzucamy do osolonej i gotującej wody. Gotujemy przez ok. 5 min. następnie odcedzamy. Do przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy botwinką, pokrojony w kostkę ser kozi, oliwę, pieprz, sól i mieszamy. Na koniec dekorujemy słonecznikiem
Łycha smakówznajdziesz tutaj ) garść prażonych pestek słonecznika 5 łyżek oliwy z oliwek pieprz, sól Przygotowanie: Sałatę myjemy i dodajemy pokrojony pomidor, zapieczone szparagi, pokrojony ser pleśniowy. Pesto z botwinki rozrabiamy z oliwą i polewamy sałatkę. Na koniec przyprawiamy pieprzem i solą i posypujemy pestkami słonecznika
Łycha smakówwszędzie. W jednej restauracji do obiadu otrzymaliśmy deser gratis oraz kieliszek regionalnego alkoholu - strasznie miły gest :). Mąż był wniebowzięty z dwóch deserków :) Odkryliśmy również miejscową farmę gdzie był wyrabiany ser kozi oraz półwytrawne wino :) Zdecydowanie nie jestem smakoszką owoców morza, nie są to do końca moje smaki. Cieszę się, że udało mi się ich spróbować, a zdecydowanie
Łycha smakównajpierw grillujemy plasterki cukinii . Jak się cukinia zarumieni dodajemy pokrojony w plaster pomidor i mozzarelle. Całość grillujemy jeszcze przez chwilę zanim nie rozpuści się ser. Podajemy plasterek cukinii, pomidor, mozzarella i plasterek cukinii
Łycha smaków