Pyszne, czekoladowe babeczki dla dzieci udekorowane na wzór ciasteczkowego potwora z Ulicy Sezamkowej. Uroczy deser dla każdego malucha. Przepis jest banalnie prosty a takie babeczki na pewno ucieszą nasze pociechy oraz doskonale sprawdzą się na kinder balu. Chwila mieszania, pieczenia a potem tylko dekoracja i gotowe :) Jak Wam się podoba taka propozycja podania babeczek? Składniki na około 14-15 babeczek(...)śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * kilka kropel niebieskiego barwnika spożywczego Dodatkowo: * kilka ciastek (wykorzystałam ciasta, które upiekłam z gotowego mixu od Baking Concept , wpis na temat ciastek tutaj ) * odrobina białej masy cukrowej na oczy * kilka kulek czekoladowych na oczy Wykonanie: W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce wymieszać całe jajka z kwaśną
Zrób to smacznieŚwiąt Bożego Narodzenia bez piernika i pierniczków, dlatego przedstawiam Wam kolejny przepis na szybki piernik, który nie wymaga dojrzewania. Ciasto można przygotować nawet rano w dzień Wigilii, jest od razu miękkie i gotowe do jedzenia. Przełożone powidłami i otulone polewą czekoladową zachowuje długo świeżość i jest wilgotne. Przepis pochodzi ze strony Wędrówki po kuchni . Polecam serdecznie :) Składniki
Kocham..lubię..gotuję..szkl.mąki 1 szkl.cukru 1/2 szkl.oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl.maku 1/2 szkl.wiórek kokosowych 1 łyżka kakao Do przełożenia ciasta: ************************** Krem karpatkowy 1/2 słoika dżemu wiśniowo- kokosowego lub porzeczkowego Do posypania: *********************** wiórki czekoladowe i wafelki kokosowe ************************************************* Białka oddzielić od żółtek.Ubić białka z cukrem ,dodać żółtka,olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.Miksujemy mikserem na jedynce.Ciasto dzielimy(...)drugiej mak , a do trzeciej kakao.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy na przemian po łyżce każdej masy do wyczerpania się ciasta.Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. Studzimy.Kroimy ciasto na pół , smarujemy dzemem i przekładamy 3/4 przygotowanej masy , zrobioną według przepisu na opakowaniu.Przykrywamy druga połową ciasta , lekko je przyciskając.Smarujemy resztą kremu i dżemem.Posypujemy wiórkami i pokruszonymi
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiczekolady. Murzynek z tego przepisu jest miękki, wilgotny i bardzo delikatny, do tego ma pyszną polewę czekoladową. Najbardziej go lubię w wersji klasycznej czyli tylko z polewą czekoladową, ale możesz go zrobić również w wersji z dżemem czy kremem. Wystarczy, że przekroisz ciasto i przesmarujesz ulubionym dodatkiem. Ciasto piecze się szybki i łatwo można je przechować kilka dni, choć
To Musisz WiedziećCiasto Stefanka Cappuccino bez pieczenia to pyszny deser na bazie herbatników i masy grysikowej z czekoladową polewą. Robi się je bardzo szybko, nie wymaga wiele pracy i jest proste w wykonaniu. Klasyczną Stefankę uwielbiam od dzieciństwa, ale tym razem postanowiłam pokombinować i do masy dodałam cappuccino orzechowe, co okazało się bardzo dobrym pomysłem. Ciasto wyszło tak smaczne, że sama mogłabym
e-PrzepisyKulinarneburaczkach gotowanych jest inna, a inna w pieczonych. Ciasto powinno być konsystencji gęstej, kwaśnej śmietany. Upiecz ciasto w temp. 180 st.C do suchego patyczka. Odstaw do ostudzenia. Przygotuj masę daktylowo-czekoladową Wodę wlej do rondelka, wsyp daktyle bez pestek - doprowadź do zagotowania. Wsyp żurawinę, dodaj kako i masło kokosowe. Wymieszaj wszystko rozgniatając owoce
Gotuj Sam!Jedwabisty, czekoladowy deser z masłem orzechowym i pokruszonymi ciasteczkami natychmiastowo podnosi poziom endorfin 🙂 Trudno go nazwać ciastem, bo tu się nic nie piecze. Deser składa się z kombinacji musowych kremów, wylanych na ciasteczkowy spód. Autorka oryginalnego przepisu używa w nazwie słowa “sernik”, mnie jednak kompletnie ten sernik nie pasuje, bo po […] Artykuł Kremowy deser czekoladowy
Wiszniówkaśliwkowych 30 dag marcepanu Polewa czekoladowa Posypka karmel-Decorada Sposób przygotowania: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miękkie masło ucieramy na puch z żółtkami jaj. Białka ubijamy osobno na sztywną pianę. Do masy jajeczno maślanej wlewamy miód i cienkim strumieniem piwo, oraz mąkę wymieszaną z sodą, kakao i przyprawą korzenną, mieszamy-ciasto będzie dość gęste. Dodajemy ubite białka(...)Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Marcepan wałkujemy na prostokąt o wymiarach piernika. Całkiem zimny piernik kroimy wzdłuż na połowę, pierwszy blat ciasta smarujemy połową powideł układamy warstwę marcepanu, smarujemy znów resztą powideł, i przykrywamy piernikiem, dekorujemy polewą czekoladową posypujemy posypką karmelową Decorada. Wynosimy na jakiś w chłodne miejsce aby smaki sobą przeszły. Wesołych Świąt! Wpis dodaję do akcji
Wanilia i Kardamongotowaniem, sięgnęłam więc po przepis z bloga Ginger & honey , który kusił mnie od dawna. Połączenie kleistego, intensywnie czekoladowego brownies z kwaskowatymi wiśniami i słodką chałwą jest obłędne. Sprawdziłam już to połączenie w torcie urodzinowym i wiedziałam, że się nie zawiodę. Ciasto wyszło bardzo wyraziste w smaku, z odpowiednio zbalansowaną słodyczą i głębokim smakiem. I mimo, że dość ciężkie(...)palnika, dodać kakao i cukier, wymieszać. Po jednym wbijać jajka, dokładnie mieszając po każdym dodaniu (najlepiej trzepaczką). Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z solą, dodać do masy czekoladowej. Przelać masę do formy, na wierzchu ułożyć wiśnie, na nie pokruszyć chałwę. Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Smacznego! Przepis dodaję do akcji Mirabelki
Pożeraczka, czyli raz adobrzePyszne mięciutkie churros z nutą pomarańczy i sosem czekoladowym z chili. Do czekolady chili idealnie się nadaje i sprawia że wyostrza się jej smak jeszcze bardziej. Zanurzamy w sosie churros i zajadamy ze smakiem. Znikną z talerza bardzo szybko. ciasto: 1 szklanka i 1 łyżka mąki pszennej typ 500 3 jajka wielkość M szczypta soli 1 łyżeczka skórki kandyzowanej tartej
wesoła kuchniaWuzetka Nasączony kakaowy biszkopt, odrobina konfitury wiśniowej, polewa czekoladowa przypieczętowana obowiązkowym zawijasem z bitej śmietany. To właśnie wuzetka. Najlepsza pod słońcem z pyszną kawą z pianką. Opis przygotowania jest trochę długi, ale tak naprawdę W-Z, to proste ciasto. I za to między innymi ją bardzo lubię. Bo smaku chyba zachwalać nikomu nie muszę? Nie biję się co prawda
Pełny talerzłyżka śmietana esencja waniliowa Masa toffi: 1 budyń waniliowy z cukrem 350 ml mleka 200 g cukru Polewa czekoladowa: 60 g masła 1 i 1/2 tabliczki czekolady mlecznej kilkanaście malusieńkich batoników Twix lub jeden duży pokrojony na mniejsze kawałki. Ciasto kruche 1. Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chowamy do lodówki na pół godziny. 2. Następnie wykładamy ciasto(...)odstawiamy aby przestygł. 5. Gdy cukier zamieni się już w karmel, dodajemy do niego budyń i całość dokładnie ze sobą mieszamy. Następnie wykładamy na wystudzony kruchy spód. Polewa czekoladowa 6. Nad kąpielą wodną roztapiamy czekoladę wraz z masłem i tak przygotowaną polewę wylewamy na masę toffi. Całość dekorujemy batonikami toffi i chowamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego !!! Źródło inspiracji Tutaj
Gotowanie...to proste !znała-specjalnie dla niej dodaję go na mojego bloga . Pyszne placki z miodem przełożone kremem z kaszy manny sa bardzo smaczną propozycją na ciasto na święta. Miodownik Ciasto 2 jajka 0,70 dag mąki 20 dag margaryny 1 szkl cukru 2 łyżki śmietany 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Wszystkie składniki ugnieść(...)cukru pudru aromat migdałowy Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę , stopniowo dodać kaszę a na koniec aromat. Przekładać placki i polać polewą czekoladową- u mnie akurat na wierzchu masa krówkowa i posiekane orzechy włoskie. Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi a nawet na trzeci dzień, kiedy placki zmiekną i zwilgotnieją od kremu. Artykuł Miodownik pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa KuchniaPyszne ciasto które ekspresowo można zrobić w kilka chwil Składniki • 400 g ciastka czekoladowe kruche prostokątne • 1 słoik dżemu wiśniowego • 1 opakowanie kremu do karpatki bez gotowania • 400 ml mleka • nalewka wiśniowa polewa • 2 łyżki masła • 100 g czekolady deserowej • 2-3 łyżki wody Sposób przygotowania 1. Rozrobić krem do mleka wsypać zawartość torebki i miksować(...)warstwa ciastek moczona w likierze, reszta kremu i ciastka moczone w likierze a na górę polewa 3. Polewa Czekoladę i masło rozpuścić dodać troszkę wody posmarować górę ciasta ozdobić wg uznania, ja dałam kandyzowane wiśnie i listki mięty Z okazji 3. urodzin Akademii Kulinarnej Whirlpool pragnę życzyć wielu miłych gości, wielkiej popularności, słonecznych dni, nowych pomysłów, jeszcze
W królestwie smaków BeatyZabierałam się za to ciasto, zabierałam i nie mogłam zabrać. Ale w końcu się udało! Mocno czekoladowe, gorące... Czekoladoholikom na pewno się spodoba i zasmakuje :) Składniki (na 6 ramekinów): 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 150 g masła 1 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mąki 3 jaja 3 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Masło i czekoladę roztopić(...)połączenia się składników. Masę przelać do kokilek wysmarowanych masłem i wysypanych gorzkim kakao. Wstawiać do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec z termoobiegiem przez około 15 minut. Wierzch ciasta powinien wyglądać jak upieczony biszkopt, a ciasto w środku pozostać płynne - obserwujcie Wasze ciasta, bo jak sami wiecie - różne piekarniki różnie pieką ;) Wyjąć, lekko podważyć nożem i przełożyć na talerzyki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!cynamonem, idealnie kruche ciasto i obłędny smak domowych lodów. Jestem pewna, że tak podana szarlotka będzie twoim ulubionym ciastem niezależnie od pory roku, ale możesz też wypróbować przepis na szarlotka z budyniem . Do jabłek na szarlotkę tradycyjnie już dodaję odrobinę goździków. Szarlotka z lodami nie jest ciastem dietetycznym, ale dla nas to królowa jesiennych i zimowych ciast z jabłkami(...)przepisu, ale możecie też użyć gotowych jabłek do ciast. 4. Formę do ciasta posmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia (papier lepiej przylega do natłuszczonej formy). Połowę ciasta pokrój na równej grubości plastry i wyłóż nimi dno formy, tak, aby nie było pustych przestrzeni. Nakłuj całą powierzchnię ciasta widelcem. Pozostałe ciasto zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Piekarnik nagrzej
Cztery Fajery