ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:751/1509)

Churros 140

Byłam w Hiszpanii i jadłam słynne churros. Ciężko określić je bo ni to ciastka, ni to pączki…Hiszpanie namiętnie jedzą je do porannej kawy, maczając w sosie czekoladowym lub jako dodatek do czekolady na gorąco. Mnie to zestawienie jakoś nie przekonuje. Za dużo dobrego Ale kiedy w Krakowie pojawiły się churros… nie, nie musiałam je kupić. Musiałam(...)odpowiednią końcówką. Nie jest idealnie, ale już trochę churrosy przypominają. Przepis zaczerpnięty z Kwestii Smaku . Same churrosy zrobione są z ciasta parzonego, smażonego w gorącym tłuszczu. W smaku, nieco przypominają nasz oponki (gniazdka). Możecie dorobić sos czekoladowy, lub poprzestać jak ja, na samym cukrze pudrze. Zapraszam na słodką podróż do słonecznej Hiszpanii. Drukuj Churros Składniki 250 ml mleka

Mieszam w Garnku
Różany mazurek na kruchym cieście (wg babci) 154

migdałowych 2 czekoladowe jajeczka Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę dokładnie smarujemy tłuszczem (margaryną) i obsypujemy kaszą manną (strzepując nadmiar). Do misy dojemy 3 łyżki schłodzonego masła, dodajemy 1/2 szklanki cukru i 2 żółtka. Całość ucieramy. Następnie dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Miksujemy do uzyskania kruszonki. Odkładamy mikser i szybko ugniatamy ciasto ręką w jedną(...)miski i mieszamy rózgą lub mikserem na małych obrotach z konfiturą z płatków róży. Tak przygotowanym kremem smarujemy ciasto. Brzegi ciasta zdobimy obficie uprażonymi (delikatnie, mają się zarumienić) na suchej patelni płatkami migdałowymi. Na środek układamy połówki czekoladowych jajeczek (u mnie nadziewane) i kilka płatków migdałowych. Mazurka wkładamy do lodówki na około 30 minut. Podajemy. Smacznego

Słodkie okruszki
Clafoutis z jabłkami 130

spróbować z ulubionymi owocami. Gotowy deser przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub gotowe porcje na talerzu polać syropem owocowym lub polewą czekoladową. CLAFOUTIS z jabłkami Bardzo prosty deser – wystarczy wymieszać rózgą wszystkie składniki i polać ciastem dowolnie wybrane owoce, np. posiekane morele, śliwki, czereśnie, borówki, maliny, jagody, jabłka, itp. 20 minut w piekarniku i gotowe! Smacznego SKŁADNIKI

Zasmakuj Kuchni
Ciasteczka dyniowe z nadzieniem 178

mieszankę migdałów, pestek z dyni, słonecznika i żurawiny. Ciasto jest dość lepkie więc w momencie formowania ciasteczek podsypujmy dłonie na bieżąco mąką. Ciasto nabieramy łyżką po czym delikatnie spłaszczamy na dłoni. Na środek kładziemy odrobinę masy czekoladowej, zamykamy ciasteczko formując kulkę. Gotową kulkę ponownie lekko spłaszczamy. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni Celsjusza. Pieczemy przez 40 minut. Smacznego! Ja nie używam

mecooks
Sernik z wiśniami i wiórkami kokosowymi. 166

Ostatnio na niedziele upiekłam taki sernik. Trochę pokombinowałam, na ciasto wyłożyłam wiśnie z syropu, a do masy serowej dodałam wiórki kokosowe. Dolałam też odrobinę likieru kokosowego dla podkręcenia smaku :) Całość udekorowałam polewą czekoladową i posypałam wiórkami kokosowymi. Wyszło całkiem nie źle :) Dlatego polecam. Bardzo lubię serniki i dość często je piekę. Wymyślam i kombinuje, żeby nie było za nudno. Jednak(...)przyznaję, że tradycyjny sernik nie ma sobie równych. Chociaż jest jeszcze jeden, który uwielbiam, to  sernik z białą czekoladą . Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 1 jajko 1 żółtko (białko zostawić do masy serowej) 2 łyżki śmietany Masa serowa: 1 kg sera w wiaderku 6 jajek 1 szklanka cukru

Agusiowe smakołyki
Rogaliki z budyniem 45

ziemię, że ona chce rogaliki i to z budyniem, a jeszcze lepiej gdy ten budyń był czekoladowy. Moje matczyne serce musiało spełnić tą zachciankę. Wróciłam do mojego sprawdzonego przepisu na rogaliki ale postanowiłam tym razem ubić żółtka z cukrem, dzięki temu ciasto wyszło jeszcze bardziej puszyste i mięciutkie, także jeśli macie chwilę więcej czasu to polecam tą metodę. Mąż, który(...)łyżki cukru  szczypta soli  słoik gęstego dżemu lub marmolady 1 jajko do posmarowania rogalików   Nadzienie: 2opakowania budyniu  po 40 g każde (u mnie czekoladowy) 900 ml mleka  4 łyżki cukru Zaczynamy od przygotowania rozczynu. Mleko podgrzewamy tak aby było letnie. Drożdże kruszymy do miseczki, posypujemy 1 łyżką cukru i czekamy chwilę, zaczną się rozpuszczać wtedy

Cynamonowe szczęście
Pierniczki w czekoladowych sweterkach 79

czasie ciasto podsypujemy mąką i rozwałkujemy na grubość około 0,5 cm (ważne aby nie było za cienkie) i za pomocą foremek wykrawamy pierniczki *** *** Gotowe pierniczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 7-10 minut. Po wyjęciu studzimy na kratce *** *** Gdy pierniczki całkowicie wystygną przygotowujemy polewy czekoladowe. W osobnych(...)Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Pierniczki w czekoladowych sweterkach pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Cycki murzynki 734

aromatu migdałowego Dr.Oetker 120 g okrągłych biszkoptów –używam petitki 1 galaretka np.  agrestowa Dr. Oetker rodzynki Polewa czekoladowa: 125 g masła 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka 2 łyżki ciemnego kakao 1 czubata łyżeczka  żelatyny Dr.Oetker Sposób przygotowania: Ciasto: Białka jaj ubić na sztywną lśniącą pianę, cały czas ubijając wsypywać stopniowo cukier, ubijać aż masa będzie bardzo(...)szklance gorącej wody, wystudzić, maczać w zimnej galaretce biszkopty wykładać na ciasto, resztę tężejącej galaretki wylać między biszkopty na krem. Schłodzić w lodówce. Polewa:  Żelatynę zalać mlekiem, odstawić do spęcznienia.  Resztę składników umieścić w garnuszku i podgrzać w kąpieli wodnej aż składniki się połączą do gorącej czekoladowej masy dodać spęczniałą żelatynę mieszać do momentu uzyskania gładkiej lśniącej masy

Wanilia i Kardamon
Łatwy Makowiec z Jabłkami , czyli Makowiec Japoński po mojemu 326

łyżeczki kaszy manny 4 jaja 3 jabłka sok z cytryny 1/4 szklanki + 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru opcjonalnie suszone wiśnie i migdały w płatkach Polewa czekoladowo - kawowa: 100 g czekolady mlecznej 70 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka miodu lub golden syrup 2 łaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej 10 g masła w temperaturze pokojowej Sposób wykonania: Spód.  Łatwizna(...)ciasto nie wyrosło. Na szczęście dużo nie wyrosło i wszystko zostało w formie. Trochę popękało na wierzchu, ale pęknięcia zniknęły pod polewą. Aaaa, właśnie. Ciasto piekłam w temperaturze 175 stopni przez około 45 minut. Polewa czekoladowo-kawowa. To jest jedna z moich ulubionych. Kremówkę wlałam do rondelka wsypałam kawę i wlałam golden syrup, wymieszałam i doprowadziłam do wrzenia. Zestawiłam rondelek

Blondynka Gotuje
Muffiny szarlotkowe – muffiny z jabłkiem 51

Jeśli nie masz czasu zrobić dość pracochłonnych ciast z jabłkami, zrób takie pyszne i zdecydowanie bardziej ekspresowe muffiny. Wystarczy wymieszać osobno składniki suche, osobno składniki mokre i dodać tarte jabłka Pieczenie jest szybciutkie i już można cieszyć się fantastycznymi muffinkami o obłędnym szalotkowym smaku! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px(...)także na kilka przepisów na inne muffiny: –  jogurtowe muffiny z borówkami –  muffiny malinowe –  muffiny ananasowe –  róże z ciasta francuskiego –  muffiny dyniowe z figami –  muffiny z nutellą –  muffiny piernikowe –  blok czekoladowy –  muffinki z borówkami MUFFINY Z JABŁKAMI Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut Składniki: – 250 g mąki pszennej lub orkiszowej

nietylkopasta.pl
Piernik staropolski długo dojrzewający 499

przed świętami upiekłam piernikowe blaty, przełożyłam powidłami i zostawiłam na 4 dni żeby dobrze zmiękły. Później tylko pokroiłam na mniejsze porcje, posmarowałam czekoladową polewą i przybrałam. W sumie niedużo przy tym pierniku roboty a mnóstwo pysznego ciasta, którym podzieliłam się z rodziną. Zapach i smak takiego piernika są niesamowite i wiem, że będę go przygotowywać już na każde Boże Narodzenie.Jak

Smaczna Pyza
Galette pomidorowo - bazyliowe 176

manny ( u mnie manna ) 1/4 łyżeczki soli 113 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę 75 ml maślanki i trochę do posmarowania ciasta 2-3 duże pomidory, najlepiej w różnych kolorach ( u mnie malinowy, żółty i czekoladowy ) 100 g pesto (własne lub ze słoika) Przygotowanie: W dużej misce wymieszałam mąkę, cukier, kaszkę mannę i sól. Następnie dodałam kosteczki masła i rozcierałam

Chilli Czosnek i Oliwa
TORT MARCHEWKOWY Z ORZECHAMI 109

łyżeczki) + gorąca woda (1/4 szkl.) Dekoracja: sos karmelowy (pozostały) migdały (około 100 g) posiekane nożem.  wiórki czekoladowe do ozdobienia brzegu torcika. Potrzebne gadżety: mikser szpatułka  papier do pieczenia  tortownica 26 cm. szklanka 250 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Ciasto . Do dużej misy przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i gałkę muszkatołową.  Odstawiamy(...)wyłączamy mikser. Dodajemy posiekane orzechy włoskie,  startą marchewkę i mieszamy szpatułką. Przelewamy ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 180°C ~ 45 min. do tzw. suchego patyczka. Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty. 2.) Sos karmelowy : Do rondelka o grubym dnie wsypujemy cukier, wlewamy wodę

RITA food channel

Proponowane wyszukiwania