zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Placuszki z cukinii z fetą Proporcje na ok. 10 placuszków Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 500 g cukinii 150 g fety 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki starego sera Pecorino sól pieprz olej do smażenia Wykonanie
Kulinarne przygody Gatitydomu, okazało się, że miałam białą i żółtą gorczycę, szukajcie więc białej gorczycy jak chcecie by sos kurkowy z prażoną gorczycą był smaczny. Polecam Wam Przepis na sos kurkowy z prażoną gorczycą i serkiem mascarpone makaronem farfalle bo był pyszny, Składniki: 30 dag kurek 1 mała cebula 4 łyżki sera mascarpone (opcjonalnie śmietana 36 %) 2 łyżki gorczycy 50 g masła
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSpróbujcie posypać przygotowany makaron ze szpinakiem i serem feta taką gremolatą! Istne niebo w gębie! Włosi wiedzą co dobre! Gremolata Składniki: pęczek natki z pietruszki 1 cytryna 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Natkę z pietruszki i cytrynę myjemy, osuszamy. Cytrynę dodatkowo sparzyć, ząbki czosnku obieramy ze skórki. Obieramy cytrynę ze skóry (tylko żółtą część, bez białej części, która jest gorzka
Moja smaczna kuchniałyżki majonezu 5 dkg zera żółtego 1 łyżka masła 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka mleka sól,pieprz Wykonanie Ziemniaki gotuje na półtwardo w mundurkach . Ugotowane na twardo 2 jajka i wędlinę kroję w kostkę ,przekładam do salaterki ,dodaję majonez 1/2 łyżki masła ,kukurydze i z tarty na drobno ser. Dokładnie mieszam ,doprawiam solą i pieprzem
Eli Gotowanieprzepisy na obiad, które zawierają ten ser i pozwolić im, żeby nas wszystkich inspirowały i były w jednym miejscu! Czekam na Wasze kreatywne przepisy! Wpis musi zawierać zdjęcie i przepis dodanej potrawy! Zapraszam do udziału! Mój przepis na Obiad z Fetą: Składniki: Ulubiony makaron 2 piersi z kurczaka Opakowanie Fety Żółta Papryka Czerwona cebula Sałata Ogórki Konserwowe
Chocolate Stop Temptingprzepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Chłodnik z pieczonych buraków Chłodnik z pieczonych buraków z fetą Proporcje na 4 porcje Czas przygotowania i chłodzenia: 3 godziny Składniki: 500 g pure z pieczonych buraków 400 g kefiru 100 g jogurtu typu greckiego 75 g sera feta 1 ząbek czosnku
Kulinarne przygody Gatitygalaretki , 2 czerwone i dwie żółte ( można dać każdą inną) owoce świeże lub z kompotu, np truskawki,gruszki, ananasy, brzoskwinie. Jak robimy Rozpuścić jedna galaretkę w półtorej szklanki wody. Ostudzić i połączyć z serkiem, Wlać do tortownicy i wstawić do lodówki. W tym czasie , gdy tężeje rozpuścić następną galaretkę, połączyć z serem wlać na zastygniętą postępować tak samo
W kuchennym oknie Ewypatelni. Na nadzienie pokrusz resztę koziego sera, po czym wbij po 2 jajka na porcję. Lekko posyp solą i pieprzem. Wstaw foremki do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 min. Długość pieczenia zależy tak naprawdę od Twoich preferencji, czy wolisz jajko mniej lub bardziej ścięte. Ja lubię, aby białko było ścięte, a żółto jeszcze lekko lejące. Gotowe jajka podawaj
Chilli Czosnek i Oliwasmażenia 80 g pora (żółto-zielonej części) 125 g dyni surowej, pokrojonej w grubą kostkę 125 g soku wyciśniętego z pomarańczy 125 g wytrawnego, białego wina 500 ml bulionu jarzynowego skórka otarta z jednej niedużej pomarańczy na tarce do ziemniaków lub na bardzo drobnych oczkach 2 łyżki igieł rozmarynu, posiekanych dość grubo 50 g sera peccorino lub parmezanu
Kuchnia Prezydentowejmoją niekonsekwencję w podlewaniu ziół ;) O europejskich znakach jakości na pewno słyszeliście: Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. To te pomarańczowo-żółte lub granatowo-żółte kółeczka na opakowaniach: Obecnie oznaczenia te znajdziemy na 1248 produktach z 32 krajów. Już po tej liczbie widać, że to nie tylko kraje Unii Europejskiej. Na liście znajdziemy na przykład(...)żywności pochodzi jednak z Włoch (268), Francji (219), Hiszpanii (180), Portugalii (125) i Grecji (101). Polska plasuje się na 8 miejscu z 36 produktami. Włochy to przede wszystkim oliwy, sery, owoce i warzywa. Francja to sery i mięsa. Po owocach, warzywach i zbożach, nabiał to drugi najczęściej wyróżniany przez UE produkt. W gąszczu marketingowych trików, takie oznaczenia są zawsze dobrym
W kuchni wieczoremsklepowy niestety miał inny smak a córcia zażyczyła sobie abym jej zrobiła taki sklepowy sernik. No i zrobiła, ale nie na serkach homo tylko na mielonym białym serze. Składniki: biszkopt: 2 jajka 35g mąki 35g cukru 1 łyżeczka(...)szklanki wrzątku 200ml śmietanki kremówki (musi mieć temperaturę pokojową) 3/4 szklanki cukru po 1 galaretce czerwonej, zielonej, żółtej 2 galaretki zielone Przygotowanie: biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i miksować
Amatorka kuchennadodajemy stopniowo sery i mąkę, cały czas miksując. Mleko podgrzewamy w garnuszku z laską wanilii, którą po 10-15 minutach wyjmujemy i wyciągamy ze środka ziarenka. Razem z mlekiem dodajemy do masy serowej, chwilę mieszamy. Ciasto dzielimy na 6 podobnej wielkości kubków - do każdego dodajemy barwniki spożywcze: fioletowy, niebieski, zielony, różowy, pomarańczowy i żółty. Co istotne, dodajemy
sama złodyczgrupy zaliczamy m.in.: wielkopolski ser smażony, jabłka grójeckie i kiełbasa lisiecka. Ostatnim znakiem jest GTS czyli Gwarantowana Tradycyjna Specjalność , a wśród oznaczonych nim produktów można znaleźć np. olej rydzowy, kiełbasę myśliwską i miody pitne. Poszczególne produkty i regiony są w krótki sposób scharakteryzowane, a dodatkowo ozdobione ładnymi zdjęciami. W przewodniku znajdziemy dwie trasy: czerwoną i żółtą, które pomagają zlokalizować poszczególne
Pasja SmakuZielone i żółte miniaturowe patisony są bardzo wdzięcznym materiałem w kuchni. Owoce patisonów można przyrządzać ze skórką, podobnie jak cukinię i najlepiej smakują faszerowane. Dynia jest znakomitym źródłem beta-karotenu, witaminy C, B, a także K, Ca i Fe. Patison z grzybami ( zimowy ). Składniki: 1 patison 20 dkg świeże grzyby 1 cebula 10 dkg ser grecka feta Miąższ
Kulinarny karnet Christopherawanilią żółta masa 1 brzoskwinia z puszki (2 połówki) Wydmuszki umyć, wyparzyć i osuszyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wlać ją do wydmuszek. Za pomocą łyżki równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni jajka. Wstawić do lodówki do schłodzenia. W międzyczasie przygotować masę twarogową: schłodzoną śmietanę ubić na sztywno wraz z niewielką ilością cukru. Następnie ubitą śmietanę wymieszać z serem twarogowym
Ugotować