ser żółty - 6379 przepisów (strona:339/426)

Placuszki z cukinii z fetą 277

zamieść je pod tym przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Placuszki z cukinii z fetą Proporcje na ok. 10 placuszków Czas przygotowania: 40 minut  Składniki: 500 g cukinii 150 g fety 2 jajka 2 ząbki  czosnku 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki starego sera Pecorino sól pieprz olej do smażenia Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
Sos kurkowy 173

domu, okazało się, że miałam białą i żółtą gorczycę, szukajcie więc białej gorczycy jak chcecie by sos kurkowy z prażoną gorczycą był smaczny. Polecam Wam Przepis na sos kurkowy z prażoną gorczycą i serkiem mascarpone makaronem farfalle bo był pyszny, Składniki: 30 dag kurek 1 mała cebula 4 łyżki sera mascarpone (opcjonalnie śmietana 36 %) 2 łyżki gorczycy 50 g masła

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak zrobić gremolatę? 129

Spróbujcie posypać przygotowany makaron ze szpinakiem i serem feta taką gremolatą! Istne niebo w gębie! Włosi wiedzą co dobre! Gremolata Składniki: pęczek natki z pietruszki 1 cytryna 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Natkę z pietruszki i cytrynę myjemy, osuszamy. Cytrynę dodatkowo sparzyć, ząbki czosnku obieramy ze skórki.  Obieramy cytrynę ze skóry (tylko żółtą część, bez białej części, która jest gorzka

Moja smaczna kuchnia
Ziemniaki faszerowane 171

łyżki majonezu 5 dkg zera żółtego  1 łyżka masła  1 łyżka bułki tartej 1 łyżka mleka  sól,pieprz  Wykonanie Ziemniaki gotuje na półtwardo w mundurkach . Ugotowane na twardo 2 jajka i wędlinę kroję w kostkę ,przekładam do salaterki ,dodaję majonez 1/2 łyżki masła ,kukurydze i z tarty na drobno ser. Dokładnie mieszam ,doprawiam solą i pieprzem

Eli Gotowanie
Obiad z Fetą! Akcja! 259

przepisy na obiad, które zawierają ten ser i pozwolić im, żeby nas wszystkich inspirowały i były w jednym miejscu!   Czekam na Wasze kreatywne przepisy!   Wpis musi zawierać zdjęcie i przepis dodanej potrawy!   Zapraszam do udziału! Mój przepis na Obiad z Fetą: Składniki: Ulubiony makaron 2 piersi z kurczaka Opakowanie Fety Żółta Papryka Czerwona cebula Sałata Ogórki Konserwowe

Chocolate Stop Tempting
Chłodnik z pieczonych buraków z fetą 206

przepisem przy pomocy żółtego przycisku Cook'd i weź udział w konkursie: Chłodnik z pieczonych buraków Chłodnik z pieczonych buraków z  fetą Proporcje na 4 porcje Czas przygotowania i chłodzenia: 3 godziny Składniki: 500 g   pure z pieczonych buraków 400 g kefiru 100 g jogurtu typu greckiego 75 g sera feta 1 ząbek czosnku

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto bez pieczenia 697

galaretki , 2 czerwone i dwie żółte ( można dać każdą inną)  owoce świeże lub z kompotu, np truskawki,gruszki, ananasy, brzoskwinie. Jak robimy Rozpuścić jedna galaretkę w półtorej szklanki wody. Ostudzić i połączyć z serkiem, Wlać do tortownicy i wstawić do lodówki. W tym czasie , gdy tężeje rozpuścić następną galaretkę, połączyć z serem wlać na zastygniętą postępować tak samo

W kuchennym oknie Ewy
Jajka zapiekane ze szpinakiem, pieczarkami i kozim serem 171

patelni. Na nadzienie pokrusz resztę koziego sera, po czym wbij po 2 jajka na porcję. Lekko posyp solą i pieprzem. Wstaw foremki do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 min. Długość pieczenia zależy tak naprawdę od Twoich preferencji, czy wolisz jajko mniej lub bardziej ścięte. Ja lubię, aby białko było ścięte, a żółto jeszcze lekko lejące. Gotowe jajka podawaj

Chilli Czosnek i Oliwa
Risotto pomarańczowe z dynią i rozmarynem 151

smażenia 80 g pora (żółto-zielonej części) 125 g dyni surowej, pokrojonej w grubą kostkę 125 g soku wyciśniętego z pomarańczy 125 g wytrawnego, białego wina 500 ml bulionu jarzynowego  skórka otarta z jednej niedużej pomarańczy na tarce do ziemniaków lub na bardzo drobnych oczkach 2 łyżki igieł rozmarynu, posiekanych dość grubo 50 g sera peccorino lub parmezanu

Kuchnia Prezydentowej
Szybka pizza - gorgonzola, szałwia i kilka zdań o europejskich znakach jakości 173

moją niekonsekwencję w podlewaniu ziół ;) O europejskich znakach jakości na pewno słyszeliście:  Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne, Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. To te pomarańczowo-żółte lub granatowo-żółte kółeczka na opakowaniach: Obecnie oznaczenia te znajdziemy na 1248 produktach z 32 krajów. Już po tej liczbie widać, że to nie tylko kraje Unii Europejskiej. Na liście znajdziemy na przykład(...)żywności pochodzi jednak z Włoch (268), Francji (219), Hiszpanii (180), Portugalii (125) i Grecji (101). Polska plasuje się na 8 miejscu z 36 produktami. Włochy to przede wszystkim oliwy, sery, owoce i warzywa. Francja to sery i mięsa. Po owocach, warzywach i zbożach, nabiał to drugi najczęściej wyróżniany przez UE produkt. W gąszczu marketingowych trików, takie oznaczenia są zawsze dobrym

W kuchni wieczorem
Zielona łączka czyli sernik na zimno 518

sklepowy niestety miał inny smak a córcia zażyczyła sobie abym jej zrobiła taki sklepowy sernik. No i zrobiła, ale nie na serkach homo tylko na mielonym białym serze. Składniki:     biszkopt:       2 jajka       35g mąki       35g cukru       1 łyżeczka(...)szklanki wrzątku      200ml śmietanki kremówki  (musi mieć temperaturę pokojową)      3/4 szklanki cukru      po 1 galaretce czerwonej, zielonej, żółtej      2 galaretki zielone Przygotowanie:   biszkopt:        Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier i miksować

Amatorka kuchenna
Tęczowy sernik z ricottą 180

dodajemy stopniowo sery i mąkę, cały czas miksując. Mleko podgrzewamy w garnuszku z laską wanilii, którą po 10-15 minutach wyjmujemy i wyciągamy ze środka ziarenka. Razem z mlekiem dodajemy do masy serowej, chwilę mieszamy.      Ciasto dzielimy na 6 podobnej wielkości kubków - do każdego dodajemy barwniki spożywcze: fioletowy, niebieski, zielony, różowy, pomarańczowy i żółty. Co istotne, dodajemy

sama złodycz
Szlakiem dobrego smaku - recenzja 167

grupy zaliczamy m.in.: wielkopolski ser smażony, jabłka grójeckie i kiełbasa lisiecka. Ostatnim znakiem jest GTS czyli Gwarantowana Tradycyjna Specjalność , a wśród oznaczonych nim produktów można znaleźć np. olej rydzowy, kiełbasę myśliwską i miody pitne. Poszczególne produkty i regiony są w krótki sposób scharakteryzowane, a dodatkowo ozdobione ładnymi zdjęciami. W przewodniku znajdziemy dwie trasy: czerwoną i żółtą, które pomagają zlokalizować poszczególne

Pasja Smaku
UFO – Latający talerz. 129

Zielone i żółte miniaturowe patisony są bardzo wdzięcznym materiałem w kuchni. Owoce   patisonów można przyrządzać ze skórką, podobnie jak cukinię i najlepiej smakują faszerowane. Dynia jest znakomitym źródłem beta-karotenu, witaminy C, B, a także K, Ca i Fe. Patison z grzybami  ( zimowy ). Składniki: 1 patison 20 dkg świeże grzyby 1 cebula 10 dkg ser grecka feta Miąższ

Kulinarny karnet Christophera
Czekoladowe jajka z twarogiem i brzoskwinią 155

wanilią żółta masa 1 brzoskwinia z puszki (2 połówki) Wydmuszki umyć, wyparzyć i osuszyć. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wlać ją do wydmuszek. Za pomocą łyżki równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni jajka. Wstawić do lodówki do schłodzenia. W międzyczasie przygotować masę twarogową: schłodzoną śmietanę ubić na sztywno wraz z niewielką ilością cukru. Następnie ubitą śmietanę wymieszać z serem twarogowym

Ugotować