Zapiekanka makaronowa z serem pleśniowym Zapiekanka ryżowa Kebab Gyros – Składniki: 2 woreczki ryżu (razem 200g) 1 opak. przyprawy kebab – gyros 2 duże filety z piersi kurczaka (ok. 600g) 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) olej rzepakowy do zamarynowania mięsa i smażenia 2 cebule 6 ogórków konserwowych (ok. 400g) 400g sera żółtego 4 pełne łyżki
Kulinarne Przebojeróżyczki ugotuj al dente na parze. Ser feta pokrój w kostkę. Migdały upraż na suchej patelni na złoty kolor. Na talerzu ułóż różyczki brokuła, na to wysyp kosteczki sera feta oraz uprażone migdały. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalny. Dopraw do smaku pieprzem i granulowanym czosnkiem. Wymieszaj. Soli nie radzę dodawać do sosu, ponieważ ser feta jest dość słony. Tuż przed(...)Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą wg Pascala Ryba ( łosoś) w galarecie z brokułami Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem Sałatka z papryką, brokułami i żółtym serem Brokuły w cieście i bułce tartej Kieszonki francuskie z brokułami i fetą The post Sałatka z brokułami, fetą i migdałami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojecebulą, białe wino oraz śmietana połączona z żółtkami i odrobiną sera. Mimo, że moja wersja trochę różni się od oryginału, to jest również smaczna, a nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że smaczniejsza! ;))) * wędzony boczek w plastrach- 100 g * śmietana 18 %- 200 ml * białe wino- 150 ml * ulubiony ser żółty- 20 g * żółtka- 3 szt. * cebula- 1 duża szt. * czosnek
Kraina Miodem Płynącascript','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SZYBKIE SPAGHETTI Składniki: - 500 gramów mięsa wieprzowo-wołowego - 2 puszki pomidorów bez skórki - 1 cebula - 150 gramów sera żółtego - olej - zioła prowansalskie - pieprz - sól Przygotowanie: Cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do szklistej cebuli dodajemy mięso w temperaturze pokojowej, które również podsmażamy. Dodajemy
Życie zamknięte w smakuproponujemy makaron ze szpinakiem, bryndzą i oscypkiem, z domowym sosem pomidorowym. Jak nie macie bryndzy i oscypka to może być feta tudzież biały ser i parmezan lub dobry, ostry ser żółty. Potrzebujemy: opakowanie makaronu duże muszle około 3 kg pomidorów dobrej jakości jedną czerwoną paprykę 2 cebule 5 ząbków czosnku (lub mniej, jeśli ktoś nie lubi) szklankę bulionu drobiowego
ladykitchenpracy smak jest fantastyczny! * ciasto francuskie- 1 płat * wędzony kurczak- 250 g * mini marchewka- 150 g * fasolka szparagowa zielona- 150 g (wykorzystałam ugotowaną na parze Bonduelle) * jajka- 3 sztuki * ser żółty- 80 g * oliwki- 10 szt. * przyprawy- sól, pieprz, papryczka chili, świeża bazylia i szczypta gałki muszkatołowej * szczypiorek- do posypania Piekarnik nastawić na 200 stopni. Marchewkę oraz fasolkę wcześniej odmrozić
Kraina Miodem PłynącaSAŁATKA! Świetnie wygląda ale i świetnie smakuje :) Nie byłabym sobą gdybym czegoś nie zmieniła, dlatego od podstawowego przepisu mój się trochę różni :) Składniki: 27 sztuk słonych krakersów 50g sera żółtego pół cebuli papryczka chili tuńczyk sałatkowy w oleju 3 jajka 5 łyżek majonezu pieprz (u mnie pieprz kolorowy, ale jeśli nie macie spokojnie można dodać normalny) szczypiorek do dekoracji Jajka
Czerwona Porzeczkamyśl, że w mej kuchni nic nie powinno się zmarnować użyłem kilku przygotowanych wcześniej dodatków, by stworzyć oryginalną kanapkę na ciepło ze świeżymi dodatkami. Znalazłem: -przygotowane pieczywo kukurydziane Fougasse -ser żółty edamski -rukola -pomidorki koktajlowe -ogórek zielony -sos, który wykorzystałem do przygotowanych w sobotę hamburgerów ; do jogurtu naturalnego dodajemy ząbek utartego w moździerzu czosnku. Solimy, pieprzymy, dodajemy łyżeczkę musztardy francuskiej
BaRepas1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie. Ciasto naleśnikowe w każdym kolorze przygotować w osobnej miseczce. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i nakładać łyżką małe porcje
Kulinarny karnet Christopheranaleśniki o średnicy 24 cm: CIASTO: 125 g mąki gryczanej 7,5 g mąki pszennej 1 jajko 250 ml wody mineralnej niegazowanej 20 g rozpuszczonego masła sól NADZIENIE: ser żółty Ementaler, starty na tarce na grubych oczkach jajka (1 jajko na 1 naleśnik) szynka ewentualnie świeża kolendra lub szczypiorek Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Ciasto możemy pozostawić
Blondynka GotujeSkładniki: kilka plastrów boczku (ja lubię grube plastry pokrojone w sporą kostkę) 2-3 ząbki czosnku (to tak normalnie ja dodaję nawet 4) 250 ml śmietany 3-4 żółtka ser żółty - powinien być parmezan u mnie inny tańszy pół opakowania makaronu spaghetti pieprz, sól rozmaryn Do dzieła Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy boczek aby się troszkę wytopi (dlatego
sierotka maRysia w kuchnizebrać" i zrobić! Wiem, że ważnym składnikiem tego dania jest parmezan - ja go nie dodaję gdyż jest za drogi. Staram się zamieniać go jakimś tańszym, ostrym serem lub w ogóle pomijam ten składnik. Dla mnie najważniejszy jest dobry boczek, czosnek i śmietana. ,,Boczuś" domowy (rodzice robią czasem wędliny sami) jest idealny. Duuużo czosnku to obowiązek(...)kilka plastrów boczku (ja lubię grube plastry pokrojone w sporą kostkę) 2-3 ząbki czosnku (to tak normalnie ja dodaję nawet 4) 250 ml śmietany 3-4 żółtka ser żółty - powinien być parmezan u mnie inny tańszy pół opakowania makaronu spaghetti pieprz, sól rozmaryn Do dzieła Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy boczek aby się troszkę wytopi (dlatego
sierotka maRysia w kuchnidanie, które szybko i smacznie możemy przygotować. Ciekawy smak sosu uzyskujemy poprzez połączanie boczku ,śmietany , sera oraz odpowiednio dobranych przypraw. Takie proste , a takie smaczne. Zapraszam do wypróbowania przepisu. SKŁADNIKI: 20 dag boczku wędzonego można pół na pół zmieszać z szynką 20 dag sera żółtego, np. parmezan 2 żółtka 250 ml. śmietany zioła typu tymianek, gałka, rozmaryn 1 mała
W kuchennym oknie Ewyzrobiłam pyszne pizzeriny z pomidorami, serem i bazylią. Są chrupiące i smaczne. To doskonała przekąska dla całej rodziny. SKŁADNIKI: Ciasto: 20g świeżych drożdży , 150 ml letniej wody, 1,5 szklanki mąki , 1 płaska łyżeczka cukru, 1/2 łyżeczki soli , 2 łyżki oleju, Dodatkowo: 3 pomidory , 3 cebule, 50g sera żółtego, 1/2 łyżki suszonej bazylii
Tradycyjna kuchnia Kasiok.10 sztuk naleśników ) CIASTO NALEŚNIKOWE - 2 i 1/2szklanki mąki - 2 szklanki mleka - 1 szklanka wody - 1 jajko - szczypta soli, szczypta cukru NADZIENIE - 10 plastrów szynki - 10 plastrów sera żółtego Wykonanie. Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksuję, odstawiam na 15-20 minut, aż mąka napęcznieje. Po tym czasie smażę na lekko natłuszczonej patelni, na wysokim ogniu cienkie naleśniki z obu stron
Kuchnia z widokiem na ogródPizza wiejska SKŁADNIKI: 250 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 25 g drożdży świeżych 100 ml mleka sól 2 łyżki oliwy jajko 1 czerwona cebula 1 kiełbasa wiejska ser żółty 1/3 puszki groszku oregano sos pomidorowy PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozprowadzamy z cukrem. Następnie dodajemy łyżkę mąki i zalewamy ciepłym mlekiem. Kiedy wyrosną dodajemy mąkę ze szczyptą soli, oliwę oraz jajko
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisyta. Polecam :) Składniki: około 70 dag ziemniaków u mnie było około (8 ziemniaków średniej wielkości) 2 duże cebule 2 średnie marchwie 1 pietruszka 15 dag wędzonego boczku 20 dag żółtego sera (można pominąć) sól, pieprz suszony tymianek, zioła prowansalskie Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze części, marchwie oraz pietruszkę także obieramy. warzywa zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Na rozgrzanym
Bon Appetit Małgorzatyczyli tortellini w naszym wydaniu. Niewiele nam potrzeba, bo tylko: -2 opakowania tortellini -1 groszek konserwowy -1 śmietana słodka 500 ml -20 dkg chudej wędliny -1 opakowanie tartego twardego sera żółtego -warzywko Do gotującej się wody wsypujemy warzywko i suche tortellini. Kiedy wypłyną zmniejszamy ogień i gotujemy 15 minut. Zlewamy wodę. Do tortellini wlewamy śmietankę. Garnek(...)chwili przełożenia dania do naczynia żaroodpornego. Dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę. Dosypujemy groszek konserwowy (odsączony). Wszystko mieszamy. Dosypujemy połowę opakowania sera. Ponownie mieszamy. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy pozostałym serem. Wstawiamy do piekarnika 180 st. C na ok. 30 minut. Kiedy
Maminek kulinarnyzależy tylko od naszego smaku. Ja użyłam: (porcja dla 2 męskich głodomorów) 6 jajek 4 łyżki mleka 2 łyżki mąki szynka pomidor groszek zielony sól, pieprz słodka papryka ser żółty szczypiorek masło klarowane Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła sklarowanego. Wrzucamy szynkę, pomidor i groszek. Smażymy kilka minut. Jajka z mlekiem i mąką roztrzepujemy. Dodajemy sól, pieprz
Walijskie Pichceniepół szklanki ciepłej wody * szczypta soli * szczypta cukru * łyżka oliwy z oliwek Nadzienie : * pół kg mięsa mielonego * łyżka oliwy z oliwek * sos pomidorowy * dużo ulubionych ziół świeżych bądź suszonych * ser żółty Przygotowanie : Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłą wodę i odstawić do wyrośnięcia. Tak przygotowany zaczyn dodać do mąki ze szczyptą soli oraz oliwą. Zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia
Magiczne Życie Martyciepłej wody * szczypta soli * szczypta cukru * łyżka oliwy z oliwek Sos : * szklanka śmietany 12 % * pół szklanki jogurtu naturalnego * 2 ząbki czosnku * sól , pieprz * ulubione zioła dodatkowo : szparagi, szynka, ser żółty Przygotowanie : Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać ciepłą wodę i odstawić do wyrośnięcia. Tak przygotowany zaczyn dodać do mąki ze szczyptą soli oraz oliwą. Zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia
Magiczne Życie Marty