Przepis na : śniadanie
To prosty, ale bardzo ciekawy przepis. Ciekawy o tyle, że jajka sadzone przygotowujemy zwykle na płaskim naczyniu typu patelnia, które jest podgrzewane od spodu. Tymczasem tutaj, choć użyty przeze mnie tytuł tego przepisu jest w powszechnym użyciu, jajka są tak naprawdę… pieczone. Bułkę wypełnioną wszystkimi pozostałymi składnikami wkładamy bowiem do piekarnika na dobre 15-20 minut. Jakkolwiek przewrotne, wszystko to sprawia, że znakomita większość naszego popularnego wśród czytelników poradnika sadzenia jaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...