Ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek - parówki w cieście francuskim - doskonałe na ciepło, dobre jako przekąska na zimno. SKŁADNIKI parówki (u mnie z szynki) żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówek opakowanie ciasta francuskiego (wystarczy do ok. 10 parówek) papryka słodka 1 jajko PRZYGOTOWANIE Ciasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około
Moje Kuchenne Rewelacjesycącą i prostą w przygotowaniu szwajcarską zupę serową podaną z czosnkowymi grzankami. Przygotowanie zupy zajęło mi godzinę, stanowi ona smaczny i pełnowartościowy posiłek, gdyż z uwagi na dużą zawartość żółtego sera. Danie jest doskonałe na chłodniejsze dni, gdyż doskonale rozgrzewa. Do przygotowania zupy użyłem: 1 litra bulionu wołowego, 1 bagietki, 100 gram sera gruyere, 100 gram sera ementaler, 1 pęczka
Wyprawy kulinarnewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com 1 parówka 1 jajko sól, pieprz Dodatkowo (opcjonalnie): 2 plastry wędzonego boczku ser żółty szczypiorek Romualda duńska (sos z firmy Folwark ) Parówkę przeciąć na pół zostawiając około 1-1,5 cm. Wygiąć, aby przypominała kształt serca a końce spiąć wykałaczkami. Na patelni podsmażyć boczek i na wytopiony tłuszcz położyć kiełbaskę. W środek wbić jajko
Di gotujedynia hokkaido 300 g mięsa mielonego pół cebuli 3 ząbki czosnku 4 kromki chleba ok 75g 100 g sera żółtego (twardego) szczypta mięty szczypta lubczyku szczypta oregano 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka przyprawy tureckiej lub innej do mięs mleko do namoczenia chleba Dynię umyć, odciąć korzonek tworząc przykrywkę. Wyciąć miąższ by dostać się do gniazda nasiennego. Wyjąć przy pomocy łyżki
Gotowanie jest łatwezrobiłam je na sylwestra-okazały się naprawdę pyszne,i szybkie do zrobienia naprawdę polecam,a szczególnie teraz jak zaczyna się karnawał SKŁADNIKI: opakowanie tortilli(4 szt.) 20 dag sera żółtego w plastrach 20 dag szynki konserwowej w plastrach sałata masłowa ,lub lodowa 2 pomidory 2 łyżki majonezu sól, pieprz ząbek czosnku(lub jak ktoś woli łagodniejsze to czosnek
Swojskie jedzonkocukrem. To były piękne czasy :-) Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 2-3 łyżki mąki pszennej łyżka śmietany sól, pieprz 30 dag sera żółtego 1 jajko olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ziemniaki i cebulę obrać, wypłukać i zetrzeć na tartce o małych oczkach. Odcisnąć delikatnie sok, można na sitku można ręką. Masę
pieprzny smaczekBardzo się spieszę do pracy, dlatego w dwóch zdaniach - NAJTAŃSZA! NAJSMACZNIEJSZA ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW! Składniki: 10 średniej wielkości starych ziemniaków - 0,89 gr 20 dag sera żółtego - 6 plastrów - 3,40 zł ząbek czosnku łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka pieprzu łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju świeży koperek do posypania Sposób przyrządzenia: Ziemniaki(...)wyszorować i ugotować w mundurkach na al dente- 10 min. Po przestygnięciu obrać ze skórki, pokroić w grube talarki. Układać w naczyniu żaroodpornym warstwami na przemian z serem. Każdą część z osobna potraktować przyprawami.. Na pierwszą polać olej z przeciśniętym czosnkiem. Piec 25 min w temperaturze 200 stopni Podawać z ogórkami konserwowymi, różnego rodzaju surówkami
pieprzny smaczekpiersi kurczaka 1 opakowanie sosu bolońskiego w proszku 300 g mięsa mielonego 200 ml. bardzo gęstej śmietany 500 g pieczarek 1 cebula 5-6 plastrów dobrego sera żółtego olej do smażenia pieprz, sól Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć i usmażyć
Jadło i czytadłoobciążeniem i piec kolejne 10 minut, do zezłocenia. Składniki na farsz: - 2 cebule; - 250 g parzonej cienkiej białej kiełbasy; - 3 jajka; - 200 g śmietany 18% - łyżeczka chrzanu; - 10 dag sera żółtego; - sól, pieprz, majeranek Cebulkę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju. W misce połączyć jajka, śmietanę, chrzan, doprawić solą i pieprzem. Kiełbasę gotować 20 minut z dodatkiem 2 listków
dom-agi.plkurczakiem i ananasem – Składniki: 300g piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka Gyros olej rzepakowy 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) 1 puszka ananasa (340g po odsączeniu) 230g sera żółtego 8-10 placków tortilli (o średnicy ok. 20cm) 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki ketchupu pikantnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem – Wykonanie: Kurczaka
Kulinarne PrzebojeSkładniki na 3 porcje: 100 g ryżu brązowego 200 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 1 cebula 180 g pieczarek olej 250 ml bulionu warzywnego ( klik ) 65 g sera żółtego, startego Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w krążki. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej i posmażyć cebulę z pieczarkami. Dodać fasolę, podlać bulionem
Moja Galeria Smakukolejny sposób na ziemniaki . Tak podane nie tylko super smakują, ale również elegancko wyglądają. Proste, szybkie, a jednak coś innego. Polecam! Składniki: 8-10 ziemniaków 100 g startego sera żółtego 6 łyżek stopionego masła 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz Obieramy, myjemy i osuszamy ziemniaki. Nacinamy je po całej długości. Układamy nacięciem do góry na wysmarowanej masłem lub wyłożonej
NA MOIM TALERZUformę do zapiekania. Szpinak przesmaż z wyciśniętym czosnkiem i posól do smaku.Wyłóż na ciasto. Do przestudzonego sosu dodaj jajko i dokładnie wymieszaj. Zalej nim masę szpinakową. Całość posyp żółtym serem i zapiekaj przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytteraz w maju/czerwcu Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym z pieczonymi ziemniakami SKŁADNIKI: 5 kotletów wieprzowych pęczek białych szparagów kilka młodych ziemniaków śmietana 18% serek topiony ser żółty sól, pieprz, pietruszka, cukier, czerwona papryka chilli Szparagi i ziemniaki obrać i podgotować na parze, dodając sól i pół łyżeczki cukru. Następnie umyć mięso, osuszyć na ręczniku papierowym. Doprawić solą
MarciochaKucharzywyjścia), tylko zaproszę Was tu wszystko po kolei jest tam opisane. Tymczasem przygotujcie: Składniki: pieczarki ok 40 dag szynkę gotowaną w kawałku 30 dag ser żółty twardy 35 dag oliwki 2 białe części pora oliwę przyprawy Sposób przyrządzenia: Por, pieczarki dokładnie oczyścić, wypłukać, przemyć. Pokroić w małe części i smażyć na oliwie
pieprzny smaczekłyżeczka soli 150 g masła 1 jajko SKŁADNIKI FARSZU masło 4-6 pomidorów , obranych i pokrojonych 10 świeżych liści bazylii, posiekane 1/2 szklanki posiekanej zielonej cebuli 125 g żółtego sera np. cheddar 1 szklanka startego mozzarella 1 śmietanka kremowa 30% 2 jajka Sól i pieprz czosnek3-4 ząbki cebula pokrojona w plasterki
w mojej kuchniNasze podejście do pieczarek w takim wydaniu uważamy za zakończone zwycięstwem. Przewidujemy powroty do tej propozycji. SKŁADNIKI: - pieczarki, 0,5 kg, - kapusta pekińska, połowa główki, - kukurydza, puszka, - ser żółty, 400 gram, - Cebulka z dudami (Dymka), 6 sztuk (łącznie z dudami) - majonez domowy, łyżka-dwie, - pieprz czarny, - przyprawa domowa typu vegeta, WYKONANIE: Blanszujemy pieczarki w nieosolonej wodzie
Wypisz Wymalujmąki ziemniaczanej 1 jajko 2 płaskie łyżeczki soli 3 łyżki oliwy z oliwek 250g mleka 25 g drożdży 1 łyżeczka cukru NADZIENIE 150 g wędzonego boczku 150 g żółtego sera 150 g salami, szynki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wsypać do miski całą mąkę, zrobić dołek na środku. Dodać rozpuszczone drożdże w letnim mleku z cukrem, oliwę, jajko, sól
zielonacukinka