ser smażony - 2002 przepisów (strona:44/134)

Tarta ze szpinakiem i łososiem. 246

świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 10 pomidorków koktajlowych 2 jajka 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 3-4 łyżki startego żółtego sera sól pieprz oliwa Wykonanie: Na patelni rozgrzać oliwę. Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć. Dodać szpinak smażyć dalej ok. 10 minut. Doprawić solą.  Rybę doprawić ulubionymi przyprawami i podsmażyć na drugiej patelni. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną

zadanie-gotowanie
Ramen // japoński rosół na wypasie po mojemu 231

warzywa możesz ponacinać lub poprzekrawać na mniejsze części. W dużym garnku rozgrzej olej sezamowy i wrzuć posiekaną cebulę, czosnek, imbir oraz przyprawy — listki laurowe, ziele angielskie i czarny pieprz. Smaż przez kilka minut — to pozwoli wydobyć ich aromat. Następnie wlej 6 szklanek wody (1,5 l) i wrzuć wszystkie warzywa oraz glony kelp. Przykryj szczelnie pokrywką(...)proszku. Marynowane tofu Tofu pokrój w niedużą kostkę i umieść w misce. Czosnek i imbir zetrzyj na tartce i dodaj do sera wraz z pozostałymi składnikami. Wymieszaj wszystko i odstaw na przynajmniej 30 minut. Przed podaniem smaż chwilę na patelni (już bez tłuszczu, bo dodaliśmy go do marynaty). Dodatki Grzyby mun i shiitake należy przed spożyciem namoczyć i ugotować

Food Square
Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka 200

grubą kostkę 100g sera żółtego - startego na największych oczkach tarki 150g pomidorków koktajlowych - kilkanaście sztuk, przekroić na połówki 1 cebula - średnia, pokrojona w kostkę 4 ząbki czosnku - duże, pokrojony w cienkie plasterki 2 jaja - całe 1/2 kostki bulionu rybnego - lub inny smak, rozkruszyć  sól, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany - do smaku olej - do smażenia masło i kasza manna - do wysmarowania(...)mikrofalową i funkcją szybkiego rozmrażania. Dołożyć do zawartości patelni. Analogicznie wcześniej rozmrożony szpinak dorzucić do reszty składników i chwilę smażyć, aby odparować wodę. Rozkruszyć kostkę bulionową i przyprawić do smaku. Zdjąć patelnię z ognia i odstawić do wystudzenia.    Ser feta pokroić w dość dużą kostkę.  Ser żółty zetrzeć na największych oczkach tarki.  Rozbełtać w oddzielnym naczyniu

Grunt to przepis!
Zupa meksykańska 227

rozgnieciony w moździerzu kmin rzymski i paprykę w proszku. Smażymy przez chwilę, po czym wlewamy bulion i dodajemy koncentrat pomidorowy. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Zrumienione mięso dodajemy do zupy. Zupę gotujemy około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy fasolę i kukurydzę. Zupę podajemy z tartym serem, posypaną natką pietruszki. Jako dodatek świetnie się sprawdzą gorące grzanki

Smakowity Blog Kulinarny
Penne w sosie serowym z krewetkami 269

chilli. podsmażamy delikatnie wrzucamy krewetki i smażymy około 3 min. na dużym ogniu...Podlewamy całość winem i smażymy az wino odparuje. Na koniec wrzucamy masło i posiekana natkę...Mieszamy aż masło sie rozpuści. Do rondla o grubym dnie wlewamy śmietanę, dodajemy pokruszone sery mieszamy az wszystko sie rozpuści ( bardzo małym ogniu) jesli jest taka konieczność gdy sos jest zbyt gesty

NaKońcuJęzyka
Szybka zupa cebulowa 220

kostki rosołowej :)) 1 kg cebuli sól, pieprz, kminek 4 łyżki oleju 4 kromki czerstwego chleba 4 plastry sera żółtego  KROK 1: Cebulę siekamy w tzw. "piórka"      Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, gdy się nagrzeje wrzucamy pokrojoną cebulę i smażymy mieszając od czasu do czasu by cebula nie przywierała do patelni, dopóki nie stanie się miękka

smacznieinatemat
Selerowa sałatka z kurczakiem i ananasem 563

Fileta z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. W trakcie smażenia mieszać, rozdzielając poszczególne cząstki kurczaka. Wystudzić. Selera, ananasa i kukurydzę odsączyć z zalewy i przełożyć do dużej miski. Ananasa pokroić na mniejsze cząstki. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami. Na końcu przyprawić dodając majonez, śmietanę i przeciśnięty przez praskę

https:KKuchniaMniam
Zapiekanki 182

być naprawdę dobre, gdyż facet zaczął przygotowywać je sam :)  Składniki: 2 bagietki łyżka masła pieczarki cebula starty ser żółty szynka sól, pieprz Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy. Kroimy pieczarki w talarki, dodajemy do cebuli, przyprawiamy pieprzem i smażymy razem, aż woda z pieczarek wyparuje (10-15 minut). Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Bagietki kroimy wzdłuż na pół

NA MOIM TALERZU
Spaghetti carbonara – Włochy 177

boczku wędzonego; - 30 dag makaronu spaghetti; - 1 cebula; - 1 ząbek czosnku; - 2 jajka; - 150 g śmietany 30% - ser do posypania - sól, kolorowy pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Boczek pokroić w małą kostkę, przesmażyć na rumiano, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie złota dodać makaron. Wszystko chwilę smażyć. W tym czasie

dom-agi.pl
Schab nadziewany szpinakiem 182

Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem. Schab rozklepujemy jak na schabowe, nakładamy szpinak z serem, spinamy w kształcie pierożków wykałaczkami. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, panierujemy i smażymy na złoty kolor na tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i sałatą

Gotowanie jest łatwe
Makaron z mięsem i grzybami w sosie serowym / Cheeseburger pasta with mushrooms 192

szklanki ulubionego makaronu 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka 2 szklanki startego sera żółtego np. goudy posiekana natka pietruszki, do podania Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu oliwę i włóż mięso. Rozdrobnij je drewnianą łyżką i smaż, często mieszając, przez około 5 minut. Dodaj cebulę i czosnek i smaż kolejne 5 minut(...)większość sosu. W międzyczasie w średnim rondelku, rozgrzej na średnim ogniu masło, wsyp mąkę i smaż przez 1-2 minuty, aż mąka lekko się zarumieni. Wlej mleko i gotuj mieszając trzepaczką, aż sos zgęstnieje, przez około 4-5 minuty. Zdejmij z ognia, wsyp ser i mieszaj do jego rozpuszczenia, dopraw do smaku jeżeli to konieczne. Wymieszaj ze składnikami na patelni

karmelowy
Placki jaglane z serem i szpinakiem 151

patelni) 200g świeżego szpinaku jajko sól, pieprz wg, smaku ząbek czosnku Sposób przygotowania: Szpinak blanszujemy, a następnie odcedzamy i blendujemy razem z serem dodajemy rozduszony ząbek czosnku, przyprawiamy wg. smaku dodajemy jajko, kaszę i ponownie miksujemy  smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni, przetartej olejem (np. ryżowym), na małym ogniu (dość długo na pierwszej stronie, żeby było nam łatwiej je przewrócić

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Śniadaniowe serowe krokiety z parówką na sałatce szpinakowej z melonem. 423

szpinak baby -melon biały w kostkę pokrojony Sos: -ocet balsamiczny, łyżeczka -oliwa, łyżka -syrop z brzoskwiń, łyżeczka -sól, szczypta Parówkę zawijamy w ser, obtaczamy w jajku, następnie w bułce i znów w jajku i w bułce. Smażymy na maśle klarowanym do zrumienienia. Jeżeli lubicie ostre smaki, możecie do jajka w trakcie roztrzepywania dodać paprykę sypką. Wszystkie składniki na sos mieszamy

BaRepas
Tortilla hiszpańska z szynką 228

 Sycąca, rozgrzewająca hiszpańska tortilla ziemniaczana prosto z piekarnika.  Do przygotowania hiszpańskiej tortilli potrzeba przede wszystkim jajek, śmietany, ziemniaków – ugotowanych, na przykład takich

Smakowity Blog Kulinarny
Kotleciki kukurydziane z serem 277

wymieszać z jajem i kaszą. Masę pozostawić na kilka minut by kasza nabrała wilgoci, będzie lepiej sklejać ziarna kukurydzy. Paprykę czerwoną i ser pokroić w drobną kosteczkę i dodać do masy. Doprawić solą do smaku i smażyć na małej teflonowej patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Placuszki należy smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania