ser smażony - 2002 przepisów (strona:50/134)

Domowy hamburger 154

mieszamy, na końcu wlewamy wodę. Mięso mieszamy ręką. Formujemy kotlety, mi z tej porcji wyszły 4 duże. Mięso smażymy na mocno rozgrzanej, natłuszczonej patelni z obydwu stron po około 5 minut. Bułki przekroić na pół, posmarować sosem, położyć sałatę, cebulę, kotlet, ser i pomidora, górę bułki również posmarować sosem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined

dom-agi.pl
Buraczane spaghetti z boczniakami 147

oliwy i masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pokrojone grzyby i smażyć na rumiano. Pod koniec smażenia boczniaki doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie zagotować wodę, lekko ją posolić. Na gotującą się wodę wrzucić spaghetti z buraka i gotować max. 2 minuty.  Odcedzić. Ser camembert pokroić w nieduże kawałki, szynkę porwać na nieduże kawałeczki. Na półmisku lub talerzach ułożyć buraczane

kolorowotorcikowo
ACQUACOTTA czyli toskańska wodzionka ;) 144

książki "Smaki Toskanii" - Aleksandry SeghiSkładniki na 2 porcje:2 kromki czerstwego chleba2 jajka6 łyżek startego sera pecorino ( u mnie parmezan)4 średniej wielkości pomidory2 cebulekilka listów bazyliioliwa z oliwek do smażenia2 łodygi z liśćmi selera naciowego2 marchewkisólNa patelni polanej oliwą smażymy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone pomidory bez skórki, pokrojony seler, marchewkę, liście bazylii i sól. Wlewamy trochę

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa z zielonymi szparagami, młodymi ziemniakami i serem feta 156

wywaru warzywnego) 100 ml śmietany 30% 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól, pieprz do podania ser feta pokrojony w kostkę Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło. Dodać ziemniaki. Całość smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie czosnek obrać i pokroić w plasterki. Gdy ziemniaki lekko się przesmażą to dodać do nich czosnek(...)Wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. W gorącej wodzie rozpuścić domową wegetę. Przygotowaną zalewę wlać do ziemniaków. Całość delikatnie posolić i popieprzyć. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, aż do lekkiej miękkości ziemniaków. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić na mniejsze kawałki (główki pozostawić w całości!). Do ziemniaków dodać szparagi (bez główek!). Całość gotować kilka minut, aż do miękkości szparagów

Ugotować
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA, TORT ZIEMNIACZANY 224

26cm . Składniki: - 1200-1400g obranych, ugotowanych ziemniaków - 5-6 dużych jaj - 500g pieczarek - 100-150g wędzonego boczku - 2 duże cebule - 2 ząbki czosnku - 100g startego żółtego sera - duży pęczek natki pietruszki - szczypta majeranku (dałam więcej) - 2 szczypty gałki muszkatołowej (pominęłam) - 1 łyżka masła klarowanego lub oleju kokosowego - sól i pieprz do smaku - ulubione zioła - ja dałam pokrojoną drobno(...)ziemniaków. Na łyżce masła klarowanego lub oleju kokosowego podsmażyć pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Smażymy tak długo aż odparuje z nich cała woda. Przekładamy do ziemniaków z boczkiem i cebulą. Dodajemy starty ser (gdy nie zapomnimy go, tak jak ja...), przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem, dodajemy jajka, pokrojoną natkę pietruszki, majeranek i inne przyprawy

Smaczne Zdrowe
Rösti-szwajcarskie placki z podgotowanych ziemniaków na ostro z chilli... 150

tarce grubsze oczka i wymieszać z przyprawą do ziemniaków i rozdrobnione chilli na mocno rozgrzanym oleju smażyć placki o grubości do 1 cm i odkładać na ręcznik papierowy boczek wędzony podsmażyć na lekko rumiany na każdy placek położyć plaster boczku - cebuli- pomidora- sera ja zapiekłam w mikrofali 10 minut na 450Wat Combi - w piekarniku z 20 minut w 180C placki

W Mojej Kuchni Lubię
Francuskie smaki w Lidl i tosty francuskie z kremem kasztanowym 195

Lidl Polska od poniedziałku 30 stycznia możemy delektować się i poznać kuchnię francuską. Rozpoczął się właśnie Tydzień Francuski. Miłośnicy francuskich smaków będą mogli ropieszczać podniebienie aromatycznymi serami, wytrawnymi przekąskami.  Niespotkanymi słodyczami. Do tego świece w cudownym szklanym pojemniku, muzyka.  A dla prawdziwych znawców i koneserów kuchni francuskiej żabie udka i winniczki. Czy ktoś z Was już jadł(...)cukru z wanilią masło do smażenia Mleko, jaja, wanilię rozmącić widelcem. Zamoczyć kromkę chleba tostowego. Smażyć na złoto z dwóch stron. Gorące posmarować kremem.   Jeśli ktoś woli na wytrawnie do środka może dodać  swój ulubiony francuski ser

AZgotuj!
Pierś kurczaka z serem kozim i kaparami 230

jestem ich fanem, zwłaszcza, że w sklepie pod moim domem kosztują niecałe 4 zł za opakowanie 250 g). Składniki (dla dwóch osób): 1 podwójna pierś kurczaka kilka plasterków koziego sera 2 łyżki kaparów 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki miodu sól i pieprz do smaku Jeśli pierś chcecie podać jak ja - z ryżem i sosem pieczarkowym(...)pawie bezwonny) i szybko obsmażyć mięso z obu stron (dzięki temu będzie ono bardziej soczyste). Zmniejszyć ogień do średniego i smażyć po ok. 4 - 5 minut z obu stron. Gdy mięso będzie prawie gotowe, na wierzch położyć kozi ser i pod przykryciem trzymać, aż się nieco rozpuści. Na koniec na serze położyć kilka kaparów i poczekać jeszcze chwilę, by się

W SMAK
Makaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami. 146

makaronu - u mnie penne 1 średniej wielkości cukinia 5-6 połówek suszonego pomidora z oleju 20 dag kurczaka - resztka kurczaka jaka mi została z sałatki - specjalnie zważyłam ! ;) 1/3 kostki sera typu feta ząbek czosnku sól pieprz tymianek Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Cukinie umyłam i pokroiłam w połówki plastrów.  Pomidory i kurczaka pokroiłam w kostkę. Kurczaka - posoliłam(...)miejsce wrzuciłam cukinię i sypnęłam szczyptę soli. Gdy zmiękła, dodałam pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyłam na średnim ogniu. Na końcu wrzuciłam ponownie kurczaka. Na talerz wyłożyłam makaron, potem mieszankę z patelni i na końcu posypałam serem typu feta. Danie właśnie znika z talerza mojego ukochanego, ja mam swoje przygotowane na jutro do pracy. Smacznego

Justa próbuje gotować
Spaghetti z pieczarkami 196

500g mięsa mielonego 300g pieczarek 2 cebule 200 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano sól, pieprz olej ser do posypania 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy obsypane przyprawami mięso, smażymy do zarumienienia. Pieczarki kroimy w półplastry, smażymy wraz z mięsem i cebulą do odparowania wody.  2. Dodajemy przecier pomidorowy, koncentrat. Gotujemy

Szefowa kuchni
Naleśniki ze szpinakiem 207

soli Farsz ze szpinakiem 300 gramświeżego szpinaku (może być mrożony) 200 grampieczarek starty ser żółty 3 duże ząbki czosnku 1 cebula średniej wielkości sól, pieprz, gałka muszkatołowa Naleśniki ze szpinakiem Przygotowanie Składniki na ciasto naleśnikowe wyrabiamy w dużym naczyniu, do ciasta możemy dodać szczyptę soli. Smażymy bez dodatku tłuszczu. Świerzy szpinak płuczemy i następnie siekamy. Cebulę należy obrać, posiekać(...)kostkę i podsmażyć razem z rozdrobnionym czosnkiem na patelni z niewielką ilością oleju. Smażymy aż cebulka się zeszkli. Pieczarki również podsmażamy mieszając je, aż zmiękną, dodajemy podsmażoną cebulkę i szpinak. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz posypując go startym żółtym serem, podsmażamy, zawijamy w rurkę i naleśniki ze szpinakiem są gotowe do podania. Łączny czas

Naleśniki
Kurczaczki z mandarynkami 142

makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki smażymy na oliwie, dolewamy odrobinę soku z mandarynek oraz dorzucamy kilka mandarynek makaron gotujemy składniki na pesto blendujemy, podsmażamy, dorzucamy ugotowany makaron makaron oprószamy parmezanem

Luźna Kuchnia
Oscypek z patelni 176

Składniki : Oscypek  łyżka masła  żurawina w słoiczku lub ew dobry ketchup ( wersja dla dzieci ) Wykonanie : Ser kroimy na średniej grubości plastry Masło rozpuszczamy na patelni i na rozgrzane kładziemy plastry oscypka . Smażymy na małym ogniu z obu stron sprawdzając palcem czy środek jest już miękki Podajemy z żurawiną lub ketchupem - wersja dla dzieci lub tych co są ketchupożerni

Od kuchni czyli o wszystkim po trochę
Cannelloni ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i serem ricotta 223

CannelloniW pierwszej kolejności podsmażamy posiekaną dymkę na oliwie. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i szpinak. Składniki podsmażamy na małym ogniu. Dokładamy ser Ricotta i odrobinę startego Grana Padano. Dolewamy śmietanki 30%, doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy, aż do momentu uzyskania gęstego farszu. Na końcu dodajemy posiekana natkę pietruszki. Pamiętajmy o częstym mieszaniu farszu.*Sos beszamelowyW rondelku roztapiamy na małym

kulinarnyJa
Oponki serowe 146

się uśmiechnęłam :) Ona też smażyła oponki :) Nie mogłam oprzeć się, aby nie skubnąć kilku ;) Was też zapraszam: Oponki serowe Taniki A jak przyrządzić moje?Potrzebujemy:1 kg. twarogu zmielonego3/4 kostki masła stopionego i przestudzonego (margaryna też może być)cukier do smaku (jeśli mamy bardzo kwaśny ser, to trzeba go do smaku dosłodzić)duży cukier waniliowyok

Codzienna kuchnia niecodzienna