Szybkie i smaczne! KURCZAK W SOSIE SEROWYM Z BROKUŁAMI SKŁADNIKI: 50dag.piersi z kurczaka jeden duży brokuł sos 4 sery( można zrobić samemu np. beszamel z serem ) masło około 5 łyżek cebula przyprawa do kurczaka 2 woreczki ryżu, ewentualnie sól, pieprz odrobinę bazylii do posypania, starty mazdamer WYKONANIE: Roztopić masło, usmażyć(...)knorra, ryż gotujemy również z kostką rosołową. Obgotowanego brokuła przekładamy do kurczaka i chwilę razem smażymy(zostawiamy kilka różyczek do dekoracji talerza). Przygotowujemy sos, wlewamy do mięsa z brokułem i gotujemy chwilę na wolnym ogniu. Ryż polewamy sosem, kładziemy kilka cząstek brokuła, posypujemy serem. GOTOWE SMACZNEGO
Kuchnia Beatyupieczone mięso z kurczaka (1 pierś + udko)- 3 małe kolorowe papryki- 250g pieczarek brązowych (są bardziej aromatyczne niż białe)- olej rzepakowy- młode liście pora- 4 ząbki czosnku- 4 plastry sera żółtego- uprażone płatki migdałowe- 1 jajko do posmarowania Umyte i wydrążone papryki pokroiłam na kawałki, skropiłam olejem i upiekłam (pieczona papryka jest bardzo aromatyczna), gdy przestygły zdjęłam skórki. Mięso(...)woda odparowała dołożyłam pokrojony w talarki por (uważając, aby składników nie połączyć), posoliłam. Jeszcze chwilę smażyłam (na jednej patelni) nie mieszając ze sobą – pieczarki i por. Płaty ciasta francuskiego posmarowałam rozkłóconym jajkiem. Na każdy (przypominam, że robiłam z podwójnej porcji) nałożyłam – plasterki sera żółtego, kurczaka, upieczone papryki, por i na wierzch pieczarki. Nadzienie zawinęłam w ciasto, końcówki podwinęłam
mojewypiekiinietylkomięsa z indyka (u mnie w sklepie sprzedają je pod nazwą "gulaszowe z indyka") 1 opakowanie świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku kawałek masła kawałek o grubości ok 2 cm sera feta świeżo zmielona sól, u mnie jak zawsze różowa sól himalajska świeżo zmielony pieprz Ziemniaki: 3 niewielkie ziemniaki czosnek niedźwiedzi suszony estragon świeżo zmielona sól himalajska oliwa z oliwek Frytki(...)plasterki i podsmażam chwilkę, następnie na patelnię ląduje szpinak i tu tak jak widać na zdjęciach wyżej smażę kilkanaście sekund do momentu, aż szpinak zmniejszy swoją objętość i zmieni kolor na ciemno zielony. Doprawiam pieprzem i delikatnie solą, bo do szpinaku dojdzie ser feta, który jest mocno słony. Zawartość patelni wykładam do miseczki, do której rozdrabniam w palcach kawałek sera
Blondynka Gotujeananasa 200 ml śmietany 30 % 3 jajka 100 g żółtego sera sól, ostra papryka Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w 0,5 cm plastry. Brokuł myjemy, kroimy w różyczki i razem z ziemniakami gotujemy na parze do miękkości. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, a następnie smażymy na oleju i przyprawiamy solą oraz ostrą papryką. Ananasa wyciągamy
Krokusowy Domtemat możecie przeczytać w moim wpisie o dzikiej zieleninie . Przepis znalazłam w książce "Kulinarne wyprawy Jamiego" , zamiast parmezanu dałam jednak ser feta. Przygotowanie: Na patelni rozgrzej trochę oliwy i wrzuć na nią posiekaną małą cebulkę (lub 1/4 dużej) i smaż aż zmięknie. 200 g wybranej zieleniny włóż do miski z zimną wodą i opłucz z piasku.Wytnij grube łodygi, duże liście
Chilli Czosnek i Oliwaczęści i wałkujemy tworząc koło. Nakładamy część farszu na środek koła, zostawiając 7-8 cm odstępy od brzegów. Farsz posypujemy serem i sklejamy ciasto tworząc worek (zdjęcie poniżej jak powinno to wyglądać). Rozgrzewamy patelnię z dodatkiem łyżki masła i "smażymy" placek tak długo aż się zarumieni, przekładamy na drugą stronę i postępujemy tak samo. Tuż przed podaniem na placku rozpuszczamy
Mango Papajaprzepis gdyż nie miałam serka homogenizowanego tylko z wiaderka ale mimo to wyszły pyszne i sycące. Składniki: pół wiaderka sera białego 3 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Do miseczki przekładam serek, wbijam jajka i mieszam dokładnie. Następnie dodaję przesianą mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, dokładnie
Motylkowa KuchniaPaprykę oczyszczam z nasion , też kroję w kosteczkę i dodaję do miski . Wbijam 2 jajka , wsypuje ser, przyprawiam , dodaję łyżkę skrobi i mieszam całość. Na patelni rozgrzewam olej, wykładam łyżką masę mięsną i formuje placuszki. Smażę po parę minut z każdej strony. Usmażone wykładam na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podaję
Takie tam pichceniezwijać). Drobno pokrojone pieczarki, cebulę i kiełbaskę podsmażamy (bez tłuszczu!) i delikatnie doprawimy - jeśli lubimy mocno przyprawiony farsz :)Smażymy naleśniki i na każdym kładziemy porcję nadzienia. Zawijamy, tak jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem żółtym - ilość według własnego uznania :)Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy 25 minut w 170 stopniach. Bardzo dobrze smakują
Lawendowe Niebopieprzem, oregano, ostrą papryką i dorzucamy czosnek. Wszystko razem podsmażamy, aż kurczak się usmaży.Następnie dokładamy pokrojoną paprykę czerwoną i smażymy tak aby papryka nie straciła swojej chrupkości.*Odstawiamy do przestygnięcia.Przygotowujemy tortille na której wykładamy farsz i dodajemy sera mozzarella. Zawijamy i wstawiamy do piekarnika na 12-15 min. w temp. 180'. Najlepiej z termoobiegiem, będzie chrupka
kulinarnyJasiebie trzy kotlety posolić i popieprzyć. Na każdym ułożyć po 1 plaster kiełbasy, posmarować majonezem, na to mała papryczka, plaster sera, natka, przykryć kotletem posypanym pieprzem. Kotlety spiąć na brzegach ze sobą wykałaczkami tak aby nie rozpadły się podczas smażenia. Posolić i popieprzyć na zewnątrz. Na patelni, najlepiej takiej którą możemy wstawić do piekarnika, rozgrzać oliwę, obsmażyć mięso
Stare Garycienko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Następnie na każdym kawałku mięsa, układamy różyczki kalafiora, brokuła, fasolkę , paprykę i żółty ser. Zwinąć mięso w roladkę. Jajka roztrzepać widelcem z solą i pieprzem. Roladki obtaczać w mące, jajku i sezamie. Smażyć roladki na złoty kolor, w głębokim tłuszczu
Kuchnia Danusibasmanti. Przygotowanie: Każda pierś rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta układamy plasterek sera i zawijamy roladki. Jajko roztrzepujemy ze słodką papryką, obtaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podajemy z ryżem. Smacznego
Aga w kuchniDzisiaj proste naleśniczki ze szpinakiem ale dla odmiany z mąki kukurydzianej.składniki:ciasto naleśnikowe2 szklanki mąki kukurydzianej1 czubata szklanka mąki pszennej1,5 szklanki mleka1 szklanka wodyszczypta
Monia miesza i gotuje