oliwek, tosty z mascarpone, brzoskwinią i tymiankiem albo chałka z masłem i daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować wszystko do koszyka
GRUBY WAŁEKMoje ulubione sałatki, które idealnie sprawdzą się na lekką Wielkanoc! Zapraszam i życzę smacznego! Sałatka z jajem i serem pleśniowym Lazur Sałatka z jajem poche, tuńczykiem i pesto migdałowo-słonecznikowym Sałatka z jajem i serem korycińskim Sałatka z jajem i tuńczykiem, z pomidorowym pesto Wiosenna sałatka z fetą i owocami
Sajkofanka smakumiałam kawał i to konkretny tarty jaką piekłam wczoraj dla siebie i Syncia. Delikatna w smaku, dość sycąca ale i pyszna. Bardzo spodobało mi sie połączenie smaku botwinki i sera pleśniowego. Przepis zaczerpnięty z "Moich smaków życia". U mnie z połowy poniższej porcji.Tarta z botwinką i serem camembert
Dzieje kuchennej Wiewióryskładniki przynoszą bardzo ciekawe rezultaty. Tak jest w przypadku tych paczuszek, które fajnie sprawdzają się na domowych impreskach :) Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 250 g parówek - 1 ser pleśniowy camembert - zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy w kwadraty. Każdy kwadrat nadziewamy pokrojonym w plasterki serem oraz parówką, a wierzch posypujemy szczyptą ziół prowansalskich. Pieczemy
Zainspirowana w kuchniotrzymać dwie "miseczki". Miseczki wypełnić kulkami pitaji i truskawkami. Do tego syrop klonowy. Zdrowy ,niskokaloryczny ,smaczny deserek. Szaszłyk z meksykańską pitają. Składniki. 1 owoc pitaji 8 pomidorów koktajlowych 50g sera pleśniowego listki mięty Wykonanie. Owoc pitaji przekroić i wyciąć kulki specjalną łyżeczka. Pomidorki przekroić na połówki Ser pokroić w płaską kostkę Na patyczek nadziać kolejno kulkę pitaji, ser, pomidor
Kulinarny karnet Christopherarodzaju mięs, do pysznych wegetariańskich burgerów, do warzywnych kotletów ( takich z cukinią czy takich z dynią , czy takich z marchewką )... Połączenie świeżych ziół, ostrego marynowanego pieprzy i kaparów z pleśniowym serem i gęstym jogurtem, sprawia że ten dip wcale nie musi być bombą kaloryczną. Składniki: opakowanie serka pleśniowego typu Rocpol, z niebieską pleśnią 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Naturalna Kuchniaszwedzku Jajka faszerowane krewetkami Koreczki śledziowe Koreczki z marynowanego sera Mini kanapki z łososiem Zapiekane daktyle Sylwestrowe przekąski na ciepło Mini zapiekanki z francuskiego ciasta z daktylami i pleśniowym serem Zapiekane pieczarki z chevre Nuggets z awokado Kruche pierogi z grzybami Przekąska z klopsików i francuskiego ciasta Dania mięsne Udka z kurczaka w musztardzie Klopsiki z parmezanem Mini kebab Pieczone
codojedzeniakilkoma żykami suszonego oregano, odrobiną soli, cukru i oliwy. A ser? Nie musi być to zawsze żółta mozzarella. Możemy użyć białej albo pokruszyć kawałki fety a nawet ser plesniowy. Ten ostatni mocno pozytywnie mnie zaskoczył. Na minutę przed wyciągnięciem pizzy z piekarnika położyłem na placku spore kawalki sera plesniowego - błękitny lazu. Delikatnie rozpuścił się i nadał pizzy
Right Behind The KitchenSzybka i rewelacyjna przekąska. Miękki ser pleśniowy zamknięty w chrupkiej skorupce. Jako idealny dodatek sprawdzi się borówka lub żurawina. Dla mnie boskie! Składniki: 2 szt sera camembert 1 jajko bułka tarta żurawina, borówka Wykonanie: Ser panierujemy w jajku i bułce tartej (najlepiej zrobić to 2 razy) i smażymy go na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej
Malinowe Pocałunkipotraw z makaronem czy ryżem, zawsze dobry - SOS SEROWY: 100-200 g sera pleśniowego łyżeczka masła odrobina białego, wytrawnego wina około 50ml 50ml śmietanki słodkiej i gęstej18% sól, pieprz do smaku bazylia WYKONANIE: Ser wkładamy do rondelka, na dno wlewam odrobinę wody i masło, podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszamy(pamiętajmy że ser może szybko przywrzeć
Kuchnia Beatystron (tuż przed podaniem). Przedostatni etap to odrobina zieleniny na talerzu czyli sałatką z rukolą . Przygotuj suszone pomidory pokrojone w paski, gruszkę pokrojoną w plastry i pokrusz na drobno ser pleśniowy z niebieską pleśnią. Rukole po umyciu i osuszeniu nałóż na przygotowany talerz, nałóż kilka plastrów gruszki, pomidory suszone, posyp serem i polej odrobiną sosu [3 łyżki oliwy bądź dobrego
Gotuj z Natkąpyszny, cieplutki ser zapiekany z żurawiną. Do tego chrupiące pieczywo i dobre, czerwone, półwytrawne winko i jestem szczęśliwa :) Świetna propozycja na romantyczną kolację we dwoje lub Walentynki. Składniki: ulubiony ser pleśniowy (ja zakupiłam swój w Lidlu). Najlepiej w drewnianym opakowaniu. żurawina aromatyzowana oliwa z oliwek (ja użyłam rozmarynowo- tymiankowej) Sposób przygotowania: Ser naciąć z wierzchu na krzyż. Polać odrobiną oliwy
Wielki apetytdrobne listki, który z powodzeniem można dodawać do sałatek i koktajli. Większe należy dokładnie oczyścić, także z łodyżek. Szpinak surowy, drobnolistny, świetnie nadaje się do sałatek z dodatkiem serów pleśniowych, oscypka, fety czy parmezanu. Prawdziwym rarytasem jest sałatka z dodatkiem świeżych truskawek, skropiona octem balsamicznym czy glassą balsamiczną, pokruszona po wierzchu serem kozim. Szpinak doskonale sprawdza się jako farsz
Moja smaczna kuchniaefektowna sałatka to ciekawe i sprawdzone zestawienie smaków: gruszka, ser pleśniowy gorgonzola i orzechy włoskie. Całość skropiona pysznym dressingiem z dodatkiem miodu. Składniki na porcję: sałata garść rukoli mała gruszka 100 g sera gorgonzola garść orzechów włoskich na dressing: 3 łyżki oliwy 1 łyżka miodu
wyzwania kuchennejuż należytą konsystencję ( powinien przypominać śmietanę, być lekko lejący ale gesty). Doprawić solą,pieprzem i obowiązkowo gałką muszkatołową. Muszle polać sosem beszamelowym . Mozzarellę pokroić w plastry. Muszle posypać najpierw serem pleśniowym, potem parmezanem a na końcu poukładać na nich plastry mozzarelli. Zapiekać w piekarniku w 200 o C około 20 minut, aż ser się zarumieni
Mania Gotowaniasmaczny obiad proponuję Wam przed świętami. Teraz mamy mało czasu na wszystko, a ciepły obiad w domu być musi. Smacznego! Składniki : * ulubiony makaron * 300g pieczarek * łyżka masła klarowanego * 100g sera pleśniowego np gorgonzola * świeżo mielony czarny pieprz * koperek Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Rozpuścić masło, dodać pokrojone pieczarki i przyprawić pieprzem. Poddusić, dodać ser i poczekać aż się rozpuści
Magiczne Życie Martyprzygotowanie nie zajmie nam dużo czasu. Polecam! Wypatrzyłam takie daktyle tutaj składniki 10 cienkich plastrów boczku wędzonego, przekrojone na połowy 20 szt daktyli bez pestek ser pleśniowy - dałam gorgonzolę wykałaczki przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C Z daktyle przekroić wzdłuż na pół. Otworzyć. Na połówce daktyli położyć kawałek sera, przykryć drugą połówką
Stare GaryTarta z ciasta francuskiego z serem pleśniowym i suszoną żurawiną to prosta wegetariańska potrawa smaczna zarówno na zimno jak i po podgrzaniu. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 g sera camembert garść suszonej żurawiny 2 jaja 250 g gęstej śmietany tymianek pieprz Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Ciasto francuskie wyłożyć na formę do tarty i ponakłuwać spód widelcem. Formy
wyzwania kuchenne