skórki z pomarańczy. Krakowski sernik to prawdziwa klasyka. W każdej szanującej się cukierni można kupić taki właśnie sernik, ale najpyszniejszy jest stanowczo ten upieczony własnoręcznie w domu. Nie jest lekki, to prawda. Ma sporo jajek i masła, ser też najlepszy jest prawdziwy tłusty ale efekt to poezja smaku. Zawsze wychodzę z założenia, że lepiej zjeść mały kawałek(...)Paseczki ułożyć na wierzchu masy serowej w formie kratki. Żółtko roztrzepać widelcem. Przy pomocy pędzelka posmarować kratkę żółtkiem. Piec około 70 - 75 minut, do momentu ładnego zarumienienia wierzchu sernika. Upieczony sernik pozostawić w wyłączonym uchylonym piekarniku. Następnie schłodzić w lodówce. Lukier: 150 g cukru pudru sok z 1 dużej cytryny Cukier puder utrzeć z sokiem z cytryny. Gęstość lukru
maniapieczeniasobie jest pyszny. Sernik gotowany jest delikatny i po schłodzeniu przypomina mi w smaku lody. Jeśli nie znacie go to jest zdecydowanie warty uwagi. Sernik gotowany na herbatnikach: 1 kg mielonego sera (może być z wiaderka*) 4 ekologiczne jajka 200 g masła (1 kostka) 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru(...)małe kawałki, a następnie zalewamy 150 ml śmietanki 30% – zostawiamy na 1 minutę i mieszamy do połączenia. * Jeśli używamy sera wiaderkowego to musi on być gęsty – jeśli ser wylewa się i nie trzyma kształtu to sernik może się nie zsiąść. Ja nie mieliłam sera – użyłam wiaderka z Piątnicy. Post Szybki sernik gotowany na herbatnikach pochodzi
Poezja smakucząstkami soczystych brzoskwiń i dodatkiem kremowej słodkiej śmietanki!Taki sernik zachwyci podniebienie zarówno gości jak i domowników!Nie jest przesadnie słodki , więc śmiało można sięgnąć po dokładkę , bez obaw o „zasłodzenie się”.Ahhh … czyż nie cieknie Wam ślinka na samą myśl? SKŁADNIKI:CIASTO:* ser biały dwukrotnie mielony – 1 kg* masło – 175 g* cukier – 1 szklanka
Ostra na Słodkojego smaku decydują dwa składniki: kremowy ser Philadelphia i słodko-słone ciasteczka Digestive. Przy tradycyjnym serniku ważne jest połączenie masła z dużą liczbą żółtek, potem twaróg i ubita piana z białek. Tak przynajmniej wygląda większość przepisów na sernik. W przypadku sernika nowojorskiego ser musi mieć co najmniej 20 proc. tłuszczu, ważna jest też śmietana, jaja i brak masła
Smakowity Blog KulinarnyDziś mam dla Was kolejny przepis na sernik!A właściwie to ciasto serowo – czekoladowo – kokosowe.Połączenie tych 3 smaków tworzy fantastyczną całość , której nikt się nie oprze!Serowo – kokosowe kulki przykryte delikatnym czekoladowym ciastem zachwycają nie tylko oczy , ale i podniebienie.Idealny pomysł nie tylko na Święta!Spróbujcie! SKŁADNIKI:( tortownica 20 cm )CIASTO CZEKOLADOWE:* jajko(...)mąka pszenna – 60 g* mąka ziemniaczana – 40 g* kakao – 2 łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 1 szczyptaMASA SEROWO – KOKOSOWA:* ser biały 3-krotnie mielony – 250 g* jajko – 1 szt* wiórki kokosowe – 80 g* cukier – 50 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:MASA SEROWO – KOKOSOWA:Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy , odstawiamy
Ostra na Słodkobezową pianką. Niestety ser z wiaderka, którego użyłam – bo nie miałam innego do wyboru – nie był najlepszej jakości. Bardziej przypominał serek homogenizowany niż ser mielony i dlatego po upieczeniu i ostygnięciu następnego dnia na spodzie zrobił się lekko wilgotny. Dlatego trzeba wybierać te dobre jakościowo sery z wiaderka lub zwyczajnie mielić ser, żeby sernik z brzoskwiniami(...)czas miksując aż cukru nie będzie czuć a na koniec dodać mąkę. Wyłożyć masę na warstwę sera i brzoskwiń. 4. Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce na wierzch bezy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 170 stopni około 1 godziny.Smacznego Post Sernik z brzoskwiniami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plrazem wychodzi idealny i delikatny. Tego sernika nie da się popsuć chyba. Jeśli ja go nie „spaprałam”, w „te dni” to nikt go nie „spapra”. Jest to sernik przygotowany na serze z wiaderka, dobrze smakuje po półdniowym leżakowaniu w lodóweczce, ale najlepiej ..to po 2 dniach ! Serio! Jak się ostanie w lodówce i go nie zjecie to po dwóch(...)ciasta , 3 sztuki i cukier około pół szklanki. Do misy wlożyć ser , cukier, jaja, przyprawę do sernika i mas serowych i zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać proszek budyniowy i miksować. Dodać sok z cytryny , następnie olej i zakończyć wlewając delikatnie zimne mleko. Jak robiłam sernik pierwszy raz to się przestraszyłam, że coś poszło nie tak- ser jest bardzo
Z Kuchni Do Kuchnipysznego sernika.Dziś mam dla Was przepis na sernik , który ostatnio wyszedł spod moich łapek.Delikatna … niesamowicie kremowa masa … na kruchym ciasteczkowym spodzie smakuje obłędnie!Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę!Polecam!SKŁADNIKI:( tortownica 18 cm )SPÓD;* ciasteczka Oreo – 15 szt* masło – 50 gMASA :* ser biały mielony ( śmiało może być wiaderkowy
Ostra na Słodkobardzo długo nie podawałam żadnego przepisu na sernik. Ten dzisiejszy to delicja, kawowy środek a wokół pełno borówek, znakomite połączenie. Dodałam do sera agar - agar zamiast żelatyny, a jeśli chcecie to możecie użyć żelatyny. Sernik kawowy z borówkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierozpoczęcia przygody z pieczeniem. Dlaczego popołudniówka? Po pierwsze jest to sernik o bardzo lekkiej konsystencji, z rodzaju lekkich serników - piankowych. Po drugie upieczony popołudniu znika a rano już go nie ma ... Składniki: 350 gram mielonego sera 4 jajka łyżka mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania * 2 łyżki rodzynek łyżeczka cukru waniliowego lub łyżeczka aromatu waniliowego 4 łyżeczki cukru(...)cukru Prezentowane w przepisie ilości cukru można dowolnie modyfikować. Z ilości podanej w przepisie otrzymamy średnio słodki sernik. Łasuchom proponuję zwiększyć ilość cukru. Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, na końcu ubijając dodać cukier/cukry. Ser połączyć z żółtkami, mąką ziemniaczaną i pozostałymi składnikami. Delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Piec w wyłożonej pergaminem tortownicy
Garniec Magalieszklanka mąki 1 łyżeczka. soda oczyszczona 1 ½ łyżeczki. Cynamonu 1 ½ szklanki startej marchewki Polewa 100 g - kremowego słonego serka śmietankowego 2 łyżki - masła 4 łyżki - miodu Na sernik: Zmiksować ser, wanilię i cukier, na gladką masę Dodać budyń i jajka {pojedynczo}. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na bok. ciasto z marchwi: Jajka ubić mikserem z cukrem i cukrem waniliowym Powoli
w mojej kuchniCappuccino Ten smak przywodzi mi na myśl zeszłoroczne wakacje spędzone w Rzymie. Piękne zakątki … wąskie uliczki … i przytulne , zatłoczone kawiarenki , z których wydobywał się
Ostra na Słodkokruchym cieście …. z dodatkiem nadziewanych żurawiną jabłek! Połączenie słodkiego sernika z kwaskowatym smakiem żurawiny tworzy nieziemską całość , której trudno się oprzeć! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 26 cm ) KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna – 400 g * cukier puder – 80 g * masło – 200 g * jajko – 2 szt MASA SEROWA : * ser biały dwukrotnie mielony – 500 g * śmietana kremówka
Ostra na Słodkozupelnie tego nie spodziewamy.Dodatek mleka kokosowego ,oprocz bardzo milego ,delikatnego kokosowego posmaku czyni sernik niebywale kremowym i aksamitnym.Tu opuscilam dodatek jogurtu greckiego,pojawiajacy sie w moich ostatnich sernikach,a ser polaczylam z cala puszka mleka kokosowego bez odzielania jego bialej czesci.Smakuje bajecznie.Bardzo polecam ,bo taki sernik mozesz upiec tylko w sezonie jagodowym.Skladniki na duza tortownice(...)owsianych ciasteczek kokosowych40 g masla750 kg sera 3 X mielonego1 puszka mleka kokosowego bio (bez dodatkow E i zageszczaczy)4 jajka L1 budyn waniliowy+1 lyzka maki200 g cukru200-300 g czarnej jagody 2-3 lyzki Malibu-opcjonalnieWykonanie:ciasteczka pokruszyc w kielichu blendera lub przy pomocy walka w woreczku foliowym i polaczyc z maslem.Wylepic spod tortownicy wylozonej papierem do pieczenia.Uprzednio
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przekładamy do tortownicy wyłożonej szczelnie folią spożywczą pozostałego banana kroimy na cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny na wierzchu sernika układamy plasterki banana lekko wciskając go w ser wstawiamy sernik do lodówki, aż stężeje SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość