ser na sernik - 1000 przepisów (strona:13/67)

Sernik z brzoskwiniami i kruszonką 363

z brzoskwiniami, dostrzeżony u Dorotki na MW. Premiera miała być na Wielkanoc, ale niestety nie doczekał) Nic, upiekę coś innego)) Natomiast my doczekaliśmy się pysznego, kremowego sernika, z gruubą warstwą sera, soczystymi owocami i chrupiacą kruszonką. Sernik wyszedł wyjątkowo kremowy, choć troszkę wilgotny, chyba za sprawa brzoskwiń. Przyznaję się od razu, że poczyniłam pewne zmiany: użyłam serka

Mia Cucina Sofieta
SERNIK 212

masłaszklanka cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka śmietany 18%2 żółtka Sernik: 1,5 kg białego sera (najlepiej  trzykrotnie zmielonego) 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy laska wanilii 2 budynie waniliowe (jeżeli używamy budyniu z cukrem, wtedy należy użyć mniej zwykłego cukru) 2 jajka Opcjonalnie bakalie(...)oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Z odciąć ok 15 dag ciasta rozwałkować na cienki placek i wyciąć wąski paski, którymi udekorujemy wierzch sernika. Pozostałym ciastem wyłożyć spód blachy. Sernik: Białka (2 z sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka (+ 4 żółtka z masy makowej) zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym

RAROSSA
Sernik czekoladowy 223

Zawsze raczej używałam go do smarowania bułeczki na śniadanie, odkąd użyłam go do wypieków już nie kupuję innego...;-) Jest kremowy bez zbędnych dodatków jakie czasem zawierają sery innych marek. Doskonale spisze się do serników. Polecam ten wypiek na zimowy deser do filiżanki małej czarnej. Składniki Tortownica o śr 28 cm Ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru(...)krótko zmiksować aby nie napowietrzać zbytnio masy.Wylać na kruchy spód, wstawić do nagrzanego do 180*c piekarnika -na półce niżej ustawić małą blaszkę z wodą -dzięki takiemu pieczeniu sernik będzie wilgotny, piec 60 minut. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Całkiem zimny udekorować polewą czekoladową i posypać orzechami.   Przepis bierze udział w czekoladowym konkursie trzymajcie kciuki! http://tortadellafiglia.com

Wanilia i Kardamon
Sernik + ciasteczka Oreo = sernikowa kostka oreo'wa 155

sernikowa kostka oreo'wa' (na prostokątną formę 33cm x 23cm) Składniki: - 1 opakowanie (250g) ciasteczek typu degestive (mogą być jasne albo ciemne) - 16 szt ciasteczek Oreo - 1 kg sera mielonego na sernik (w wiaderku) - 1 jajko - 150g masła  - 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii - 1/4-1/3 szklanka cukru Ciasteczka degestive rozkruszyć. Masło rozpuścić. Dodać(...)wymieszać. Przygotowaną masą wyłożyć formę, wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy. Jajko utrzeć z cukrem na gładką i puszystą masę. Dodawać po łyżce sera i ekstrakt z wanilii i dokładnie zmiksować. 8 sztuk Oreo pokruszyć i dodać do masy serowej. Wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na ciasteczkowy spód. Pozostałe ciasteczka Oreo przekroić na pół

CookYourself
Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno 253

Rewelacyjny sernik na zimno dla fanów czekolady w każdym wydaniu. Gorzka czekolada, mleczna czekolada i biała czekolada, czyli dużo, dużo CZEKOLADY! Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno - Składniki:350 g sera dwukrotnie zmielonego300 ml śmietany kremówki 30%2,5 łyżki żelatyny + ok. 30 ml ciepłej wody2 łyżki cukru pudru50 g czekolady białej50 g czekolady mlecznej50 g czekolady(...)gorzkiej biszkopt lub okrągłe biszkopciki Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno - Sposób przygotowania:Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, studzimy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej (każdą osobno) lekko przestudzamy. Ser miksujemy razem z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę i dodajemy do masy serowej. Rozdzielamy ją na trzy części. Do każdej z nich dodajemy czekolady

Słodka Strona
Melba z truskawkami 568

Melba z truskawkami to moje ciasto rodzinne – robione kiedyś przez babcię i mamę. Znacie ją? Melba to sernik na zimno, bez pieczenia, z własnego sera. Nie przypomina typowych serników – jest delikatna, puszysta i smakuje jak ciepłe lody. Każdego zaskakuje swoim smakiem. U mnie w rodzinie zawsze była w wersji czarno-białej z truskawkami i taką prezentuję tutaj(...)wyjąć masło z lodówki i rozcieńczyć galaretkę w ok. 350 ml wrzątku. Po dwóch godzinach durszlak wykładamy gazą, pieluszką lub bawełnianą ściereczką. Odcedzamy masę, aby w durszlaku zebrał się ser i zostawiamy na 30 minut, aż dokładnie odcieknie (można go leciutko odcisnąć). Gdyby był jeszcze ciepły, zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym, na bardzo

Poezja smaku
Trzyskładnikowy dietetyczny sernik 231

wypiek. Nie mam czasu, nie mam siły i nie mam chęci, miejmy nadzieję, że to się zmieni. No to startujemy ;) Składniki (średnica około 25 cm): 4 jajka 400g sera mielonego do serników Dr. Oetker Twaróg aksamitny (82 kcal/100g) około 0,5 szklanki ksylitolu firmy Oleofarm  (ilość zależy od naszego progu słodkości, najlepiej spróbować surowego ciasta ;)) jako dodatek przed

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik na zielono BEZGLUTENOWY 209

serową w całości? Mnie się udało. Sernik jest malutki, gdyż na eksperymenty kuchenne biorę mniejsze porcje składników. Dlatego wyjątkowo masa serowa jest z 0,5 kg sera. Co ciekawe - sernik nie zawiera również ani brązowego, ani białego cukru. A jest bardzo słodki i zachowuje jakąś tam wartość odżywczą. Przede wszystkim tłuszcze jednonienasycone, białko, witaminy

Eat Shrimps
Kurki wiedeńskie - mini serniczki 180

jeść codziennie. Niezależnie od tego czy jest smakowy, ze spodem kruchym, delikatnym, czy bez. Grunt to to żeby cały sernik po ostudzeniu był delikatny, a ser nie był suchy. Suche serniki to nie na moją głowę :). Pamiętam kiedy pierwszy raz piekłam sernik i od razu po wyjęciu z piekarnika, rozkroiłam go żeby zobaczyć czy się udał. Byłam(...)zdarza się każdej z nas, grunt to to jaki jest finał końcowy. Ma być smacznie i to co robimy ma nam dać satysfakcję i innym sprawiać dużą radość. Kocham sernik wiedeński, ale czasem cała brytfanka to dla mnie za dużo, i kiedy nie ma gości, robię małe wiedeńskie kureczki. Wiedeńskie bo to nic innego tylko mini serniczki wiedeńskie, kurki

KreatywnePiny
Wieniec z ciasta francuskiego z serem 156

mnie jakoś naszło, żeby zrobić coś z ciasta z francuskiego. Kilka dni temu kupiłam ser waniliowy do sernika, ale stwierdziłam, że się nic nie stanie jak zabiorę z wiaderka 2 łyżki twarogu:) Dzięki temu powstał wieniec z ruloników z ciasta francuskiego z serem. Składniki: 1 ciasto francuskie 2 łyżki sera waniliowego z wiaderka 3 łyżeczki cukru Posypujemy deskę (blat

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik bez tłuszczu 206

sernik powstał przez przypadek. Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :)  Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny(...)wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min.  Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie

Ciasteczkowy Potwór
Sernik na zimno na jogurcie z jagodami i białą czekoladą 239

Sernik jest świetny! Przepis znalazłam w internecie, ale spód wymieniłam na inny i dodałam od siebie białą czekoladę, która wg mnie świetnie komponuje się z borówkami. Sernik jest bez sera, a na jogurcie i powiem Wam, że jak to mówią "jogurt dał radę". Dla kogo: dla tych, którym zepsuł się piekarnik dla kochających ciasta bez pieczenia dla mających

Mania Wypiekania
Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym 174

źródłem kwasów omega–3 i dlatego zawsze używam go do smażenia, pieczenia i do sałatek. Serdecznie polecam, sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowym zdecydowanie wart jest wypróbowania Sernik czekoladowy z gruszkami na oleju rzepakowymSkładniki:Spód:400 g ciasteczek digestive200 g masłaMasa – wszystkie składniki w temperaturze pokojowej600 g serka kremowego250 g mascarpone150ml oleju rzepakowego300 ml kwaśnej śmietany5(...)Dobrze docisnąć i wstawić do lodówki na minimum 30 min. Na wierzch ułożyć ugotowane, ostudzone i dobrze odsączone gruszki. Jeśli nie chcą stać można podciąć podstawę. 3. Zmiksować razem sery, cukier, olej, jajka i wanilię. Dodać makę ziemniaczaną i zmiksować. Dodać kwaśną śmietanę i po zmiksowaniu dodawać po trochu czekoladę mieszając łyżką (rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną) Masę wylać

UgotujmyTo.pl
Sernik z owocami 202

inne owoce, ważne żeby było smacznie i kolorowo ;-) Sernik można zrobić w formie o średnicy od 26 do 30 cm (w zależności jaką posiadacie). SKŁADNIKI Na sernik 1 kg sera twarogowego zmielonego (np. z wiaderka) 125 g masła 200 g cukru 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie(...)Białka ubić osobno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z pozostałą masą. Przelać do formy i piec godzinę, po tym czasie wyłączyć piekarnik i go uchylić, zostawiając w nim sernik jeszcze na 10 minut. Po tym czasie wyciągnąć go z piekarnika i zostawić do ostudzenia. Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu z wykorzystaniem mniejszej ilości wody (można również zamiast

Passions hobbies life
"SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY 179

krzty normalności. Osobliwa i nieokiełznana, nie zawsze poukładana. Gdzieś w tym szumie i szaleństwie, oddaje się rozkoszom stołu. Tym razem deser. W imię nietolerancji pokarmowych.  Dziś sernik, ale bez sera. Z migdałów. Bez laktozy i glutenu, w 100% wegański. Słodki i kremowy. Dziwny i nietuzinkowy. Niemniej bardzo smaczny! Kto nie spróbował jeszcze czegoś podobnego, niech żałuje!  Mąka(...)ciecierzyca (w końcu z tego powstaje) - ziemiście, gorzko, bardzo nieprzyjemnie. Jednak pod wpływem temperatury smak zmienia się i wręcz staje się nieodróżnialny do spodu z mąki pszennej. Naprawdę pyszności! "SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY /własny; współpraca z Winiary ;/ spód: 1,25 szklanki mąki z ciecierzycy 180g masła bez laktozy * 1/2 szklanki ksylitolu (cukier brzozowy

W kuchni Karmel-itki