naleśniki bananowe (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/nalesniki-bananowe.html), zapiekane naleśniki z serem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/10/zapiekane-nalesniki-z-serem.html), naleśniki z kaszy manny (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/nalesniki-z-kaszy-manny.html), pełnoziarniste naleśniki na maślance (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/07/penoziarniste-nalesniki-na-maslance.html), naleśniki orzechowe z orzechowym serem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/03/nalesniki-orzechowe-z-serem.html), naleśnikowe rogaliki z białym serem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/08/nalesnikowe-rogaliki-z-serem.html), tradycyjne naleśniki
Waniliowe Improwizacjenawet je podrzucała do góry, aby przewrócić na drugą stronę. Poprosiła mnie o ser, jaki pamiętała ze swojego dzieciństwa w Tarnogrodzie. Był to biały ser niemielony, a jedynie delikatny utarty z żółtkami i cukrem, z wyrażnie wyczuwalnymi grudkami. Ja również pamiętam takie nadzienie z dzieciństwa. Składniki: Ciasto
To co kochamuzyskania odpowiedniego koloru. Pyszna, prosta i zdrowa - najlepsza sałatka na świecie! Żałuję, że nie udało mi się zdobyć nigdzie sera sirene, który jest absolutnie wyśmienity. Wygląda trochę jak nasz biały ser, ale ma zupełnie inną, bardzo aksamitną konsystencję. Jest słony, ale pod koniec jedzenia wydaje się nawet lekko słodki - niesamowicie komponuje się z chrupiącymi ogórkami, słodkimi pomidorami, jędrną papryką
Cooking Monsteruzyskania odpowiedniego koloru. Pyszna, prosta i zdrowa - najlepsza sałatka na świecie! Żałuję, że nie udało mi się zdobyć nigdzie sera sirene, który jest absolutnie wyśmienity. Wygląda trochę jak nasz biały ser, ale ma zupełnie inną, bardzo aksamitną konsystencję. Jest słony, ale pod koniec jedzenia wydaje się nawet lekko słodki - niesamowicie komponuje się z chrupiącymi ogórkami, słodkimi pomidorami, jędrną papryką
Cooking Monsterstronie www.tygodnikzamojski.pl w zakładce "Gotuj z TZ" Moje przepisy wysłane na konkurs to: Pasta z makreli i twarogu Pierogi z ciasta francuskiego z nadzieniem ruskim z domową przyprawą do sera białego Pasta twarogowa z krakersami Francuskie pierogi z kaszą i serem Sernik na kruchym spodzie (Sernik królewski) Sernik na zimno z truskawkami A oto nagroda sponsorowana przez Tygodnik Zamojski oraz
Ciastka - domowe słodkościsprawdzonym sklepie gdzie wiem, że mnie nie zawiadom i zawsze jest świeżo i smacznie. Ta kiełbasa kojarzy mi się również z domowymi świętami Wielkanocnymi, gdzie tuż obok jajek, barszczu białego, sera, chrzanu, sałatki ziemniaczanej, ćwikły i babki znajdowała się pieczona biała kiełbasa. Dzisiaj dla Was właśnie taki domowy przepis, który zawsze się sprawdza. Lubię podawać ją również na kolację
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwczorajszym szale pieczenia zostało mi jeszcze odrobinę owoców, a mianowicie borówek amerykańskich i malin. Te ostatnie to chyba moje ulubione owoce w ogóle. Poniżej banalny przepis.Składniki:200g sera białego półtłustego150-170g śmietany 18%1 łyżeczka cukru waniliowego2 łyżki (niezbyt kopiaste) cukru białego1 garść malin1 garść borówek amerykańskichSposób przygotowania:Ser ubijamy widelcem ze śmietaną i cukrem. Dodajemy owoce i delikatnie
W kuchni wieczoremsię do potraw wytrawnych, a cieńsze do wytrawnych i deserów. W Turcji można kupić je wszędzie. Świeżutkie, mięciutkie i delikatne. Składniki. 4 trójkąty ciasta yufka 100g sera białego słonego 2 łyżki natki pietruszki Olej do smażenia Wykonanie. Ser wymieszać z posiekaną pietruszką. Na każdy trójkąt ciasta ,równolegle do górnego boku.ułożyć wałeczek nadzienia grubości palca.Ciasto zwinąć
Kulinarny karnet Christopheraroztopiony na spaghetti czy pizzy, a białego na słodko w naleśnikach. Ach no i feta i mozzarella - te bardzo lubię :) W każdym razie pewnego dnia z chęci oswojenia tych białych serów (bo w końcu jakiś nabiał wypadałoby jeść) postanowiłam dodawać je do dipów, co w moim przypadku okazało się strzałem w dziesiątkę. Sałatki z "serowymi" dipami są moim
Kraina Tysiąca SmakówPyszna, wilgotna babka, która będzie idealnie prezentować się na wielkanocnym stole. Podwójnie czekoladowa - z gorzką czekoladą w cieście i białą w kremowym nadzieniu serowym. Lżejsza, lecz równie pyszna wersja tradycyjnej wielkanocnej babki - bez masła i żółtek. Ciasto wieńczy delikatna, jogurtowo-miodowa polewa z wiórkami gorzkiej czekolady. Serdecznie polecam:) Składniki (na okrągłą formę do babki) : ciasto: - 200 g mąki (u mnie(...)białka - kubeczek jogurtu naturalnego (ok. 200 g) - 1/2 szklanki mleka (jeśli ciasto będzie bardzo gęste) nadzienie serowe - ok. 200 g sera zmielonego jak na sernik - cukier waniliowy (15 g) - budyń waniliowy (40g) - tabliczka białej czekolady - jajko + ew. kilka łyżek wiórek kokosowych polewa - 100 g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego) - 2 łyżki miodu - łyżeczka żelatyny + kilka łyżek wody do jej rozpuszczenia
Kuchnia EllieSkładniki: 4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 żółtka 1 kostka masła 2 pełne łyżki śmietany 18% Masa: 1 budyń śmietankowy 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 kostki białego twarogu 1 kostka masła 3 żółtka Wykonanie: Mąkę i cukier mieszam dodaję żółtka, wiórki masła i śmietanę. Zagniatam ciasto, wałkuję i kroję w pasy szer(...)utworzył się kożuch i odstawiam w chłodne miejsce. Ser przepuszczam przez maszynkę. Żółtka ucieram na parze z cukrem, aż będą białe, dodaję po łyżce miękkie masło i biały ser. Następnie dodaję zimny budyń. Masę przekładam do rękawa cukierniczego i napełniam nią moje rurki
Ciasteczkowy Potwóradsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 750 g białego sera 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli opcjonalnie: dowolne przyprawy wykonanie: Ser wkładamy do garnka z grubym dnem. Dodajemy jajko, sodę oraz sól, opcjonalnie dowolne przyprawy i miksujemy przy pomocy blendera do momentu połączenia się składników. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy cały czas przez ok. 15 – 20 minut
Domowy Smak JedzeniaSkładniki 100g białego sera 100g sera Ser Landle Weinkase - ser żółty 3 jajka na twardo 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki szczypta soli szczypta pieprzu posiekany szczypiorek do dekoracji pieprz kolorowy do dekoracji
w mojej kuchniPamiętacie z dzieciństwa domowy, biały ser? Nie takie kupny ze sklepu ale taki zrobiony przez babcie, czy mamę z mleka prosto od krowy. Ja pamiętam, chodziłam u babci na wsi po mleko od krowy, pamiętam zapach i smak tego mleka, pamiętam zapach gdy to mleko stało na oknie i kwaśniało, a potem gdy babcia robiła z niego ser. Rano kładła
Bernika - moj kulinarny pamietnikpuszki masy makowej – 450 g • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Ciasto serowe • 500 g białego sera mielonego • 5 jajek • 125 g masła • 1/2 szklanki cukru pudru • 1 łyżka maki ziemniaczanej • 1 cukier waniliowy Ciasto orzechowe • 100 g mielonych orzechów włoskich • 1/2 szklanki cukru pudru(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto serowe • Miękkie masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na biały puch. • Dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. • Wymieszać masę z serem, mąką i ubitymi białkami. • Masę serową delikatnie wyłożyć na masę makową. Ciasto orzechowe • Ubić białka na sztywno, dodać cukier i dalej
To co kocham