Capresi 2-3 cząstki białego grejpfruta nasiona granatu 2 kromki bagietki oliwa z oliwek olej z orzechów włoskich A jak to zrobić: Kromki bagietki pokroić w kostkę i usmażyć z nich grzanki na oliwie z oliwek. Grejpfruta oczyścić z błonek. Na talerzu ułożyć porwane liście sałaty. Na wierzch ułożyć pokrojonego w kostkę pomidora, grejpfruta i ser. Posypać całość grzankami
Kuchnia w opałachwzdłuż , dokładnie umyte białe części pora kroimy w półplasterki, cebulę siekamy i razem dusimy na maśle , często mieszając i nie dopuszczając do zrumienienia. W połowie duszenia dodajemy pokruszone pieczywo i przez 3 minuty zasmażamy razem , przekładamy do ciepłego rosołu i gotujemy ok. 20 minut . Następnie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku . Dodajemy śmietankę i posypujemy serem
Gorący kąsekzimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z borówką amerykańską Truskawkowe serniczki na zimno Lekki jak mgiełka truskawkowy sernik na zimno Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania: 5 godzin Składniki Masa serowa: 250 g jogurtu typu greckiego 250 g tłustego sera zmielonego
Kulinarne przygody Gatitywłoską. Pasty, pizza, sery wino....To wszystko od razy wprawia mnie w dobry nastrój. Dziś zapraszam na lasagne z mięsem mielonym i cukinią w sosie beszamelowym. Składniki: 2 os 500 gram mięsa mielonego ja użyłam mięsa z indyka 10 płatów makaronu lasagne 1 cukinia olej rzepakowy do smażenia 1 mała papryczka chilli czosnek kieliszek białego wina bazylia, sól
NaKońcuJęzyka„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych
Ogrodnik w podróżyłososiem i serem ricotta . Kanapki z łososiem i serkiem na roggenvollkornbrot (chleb żytni pełnoziarnisty) łosoś solony (gravlax) w zalewie oliwnej roggenvollkornbrot lub bagietka domowy serek labneh z jogurtu lub dowolny serek kanapkowy o smaku śmietankowym Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły chlebek roggenvollkornbrot , pumpernickel lub bagietka. Łososia wyciągamy i odsączamy z oliwy. Serek doprawiamy białym pieprzem. Smarujemy serkiem dowolne pieczywo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięumyć i osuszyć. Białą część pora poszatkować, marchewki obrać i pokroić w plastry. W garnku rozgrzać oliwę i dusić por ok 10 minut, pod koniec dodać marchewkę i masło i podsmażać jeszcze 5 minut. Po tym czasie wlać wywar warzywny i gotować tak długo, aż marchewka będzie miękka. Do kubeczka wlać 2 chochle zupy, dodać ser topiony i wymieszać
Trufelkowołososia 1 cebula biała sól, pieprz 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka majeranku warzywa: 2 bataty 1 papryka zielona 1 papryka czerwona sól, pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżki oliwy 3 garście rukoli 2 łyżki oliwy od suszonych pomidorów sos selerowy: 4 łodygi selera naciowego 1 cebula 1/3 pęczka natki pietruszki sól, pieprz 1/2 sera camembert 1 łyżka masła
wesoła kuchniajajka nadziewane serem jajka z łososiem i awokado jajka na twardo jajka poszetowe obsmażane jajka sadzone na szpinaku jajka w koszulce na grzance jajka z anchois i "kawiorem" jajka z sardynkami czerwone jajka kraszanki pasta jajeczna z awokado pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim pomidory zapiekane z jajkami rosti/jajko/anchois sałatka wiosenna z jajkami sałatka z białej kiełbasy z jajkami sałatka
królestwo garówlitra wina białego (najlepiej wytrawnego ja dałam po szklance wytrawnego i półsłodkiego) 1 kostka bulionowa 4 ziela angielskie 2 liście laurowe u mnie kości ze schaba - opcjonalnie (z racji tego ze sama je odcinałam więc pozostało na nich trochę mięsa) 1000-1200 ml wody 2 łyżki masła klarowanego lub zwykłe masła pieprz świeżo mielony ser cheddar lub inny grzanki
Piekielna Kuchnia Patizasmażka ma zostać biała. Wlewamy do niej powoli mleko, cały czas mieszając, żeby nie utworzyły się grudki. Po wlaniu całego mleka stale mieszamy, żeby nie potworzyły się grudki, czekamy aż całość ponownie zgęstnieje i zdejmujemy z ognia. Jeśli grudki jednak Wam powstały, zmiksujcie całość. Dodajemy przyprawy – startą gałkę, sól, pieprz. Do sosu ścieramy całą kulę sera mozzarella. Mieszamy dokładnie
Karo in the Kitchensmaku solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Voila! Składniki na bruschettę: - ciabatta lub inne dowolne pieczywo - gruszki - dojrzałe, słodkie i soczyste - gorgonzola - orzechy włoskie Przygotowanie bruschetty: Pieczywo skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy na patelni grillowej lub podpiekamy w piekarniku. Na wierzch kładziemy: gruszkę, orzechy i gorgonzolę. Można bruschettę podpiec jeszcze chwilkę dla rozpuszczenia sera, można podawać bez tego
Życie zamknięte w smakupięknych trzech sióstr: biała, czerwona i czarna. Osobiście uwielbiam pod każdą postacią i jestem autentyczną porzeczkową fanką. Przepis na keczup obiecałam już w zeszłym roku fanom na facebooku, ale dopiero dziś udało mi się pięknie oprawić całość i dzielę się nim z wami. Mam nadzieję, że pokochacie go tak jak ja. Sos jest idealny do serów mięs i wędlin
Farmażonyformy. Ser miksujemy razem z żółtkami i cukrem. Wsypujemy budyń. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce do masy, mieszamy delikatnie. Gotową masę serową przelewamy równo do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy do drugiej dodajmy aromat waniliowy. Na przygotowany spód ciasta wlewamy po łyżce na zmianę ciemną i białą masę. Gotowe ciasto
ciastkarnia na kruchym spodzieJest to sałatka rodem z Tajlandii a znalazłam ją na blogu u Kingi Paruzel. Sałatka jest przepyszna, czerwony pieprz fajnie strzela pod zębami. Dressing na bazie
Moje Małe Czarowanie