ser biały - 9461 przepisów (strona:459/631)

SAŁATKA Z GRANATEM I ... 160

Capresi 2-3 cząstki białego grejpfruta nasiona granatu 2 kromki bagietki oliwa z oliwek olej z orzechów włoskich A jak to zrobić: Kromki bagietki pokroić w kostkę i usmażyć z nich grzanki na oliwie z oliwek. Grejpfruta oczyścić z błonek. Na talerzu ułożyć porwane liście sałaty. Na wierzch ułożyć pokrojonego w kostkę pomidora, grejpfruta i ser. Posypać całość grzankami

Kuchnia w opałach
Zupa krem z porów 300

wzdłuż , dokładnie umyte białe części pora kroimy w półplasterki, cebulę siekamy i razem dusimy na maśle , często mieszając i nie dopuszczając do zrumienienia. W połowie duszenia dodajemy pokruszone pieczywo i przez 3 minuty zasmażamy razem , przekładamy do ciepłego rosołu i gotujemy ok. 20 minut . Następnie zupę miksujemy , doprawiamy do smaku . Dodajemy śmietankę i posypujemy serem

Gorący kąsek
Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki 345

zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z borówką amerykańską Truskawkowe serniczki na zimno Lekki jak mgiełka truskawkowy sernik na zimno Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Proporcje na tortownicę o średnicy 20 cm Czas przygotowania:  5 godzin Składniki Masa serowa: 250 g jogurtu typu greckiego 250 g tłustego sera zmielonego

Kulinarne przygody Gatity
Lasagne z mięsem mielonym i cukinią 167

włoską. Pasty, pizza, sery wino....To wszystko od razy wprawia mnie w dobry nastrój. Dziś zapraszam na lasagne z mięsem mielonym i cukinią w sosie beszamelowym. Składniki: 2 os 500 gram mięsa mielonego ja użyłam mięsa z indyka 10 płatów makaronu lasagne  1 cukinia olej rzepakowy do smażenia 1 mała papryczka chilli czosnek kieliszek białego wina  bazylia, sól

NaKońcuJęzyka
„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej 166

„Szufladki z mozzarellą ” , pierś indyka inaczej Szufladki z indyka, pełne są mozzarelli i pesto , doskonałe połączenie Pierś z indyka jest dobrym mięsem , dla niektórych

Ogrodnik w podróży
Kanapki z łososiem i serkiem 125

łososiem i serem ricotta . Kanapki z łososiem i serkiem na roggenvollkornbrot (chleb żytni pełnoziarnisty) łosoś solony (gravlax) w zalewie oliwnej roggenvollkornbrot lub bagietka domowy serek labneh z jogurtu lub dowolny serek kanapkowy o smaku śmietankowym Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły chlebek roggenvollkornbrot , pumpernickel lub bagietka. Łososia wyciągamy i odsączamy z oliwy. Serek doprawiamy białym pieprzem. Smarujemy serkiem dowolne pieczywo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa porowa z serkiem topionym 152

umyć i osuszyć. Białą część pora poszatkować, marchewki obrać i pokroić w plastry. W garnku rozgrzać oliwę i dusić por ok 10 minut, pod koniec dodać marchewkę i masło i podsmażać jeszcze 5 minut. Po tym czasie wlać wywar warzywny i gotować tak długo, aż marchewka będzie miękka. Do kubeczka wlać 2 chochle zupy, dodać ser topiony i wymieszać

Trufelkowo
Łosoś z sosem selerowym 139

łososia 1 cebula biała sól, pieprz 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka majeranku warzywa: 2 bataty 1 papryka zielona 1 papryka czerwona sól, pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżki oliwy 3 garście rukoli 2 łyżki oliwy od suszonych pomidorów sos selerowy: 4 łodygi selera naciowego 1 cebula 1/3 pęczka natki pietruszki sól, pieprz 1/2 sera camembert 1 łyżka masła

wesoła kuchnia
jajka 161

jajka nadziewane serem jajka z łososiem i awokado jajka na twardo jajka poszetowe obsmażane jajka sadzone na szpinaku jajka w koszulce na grzance jajka z anchois i "kawiorem" jajka z sardynkami czerwone jajka kraszanki pasta jajeczna z awokado pasta jajeczna z czosnkiem niedźwiedzim pomidory zapiekane z jajkami rosti/jajko/anchois sałatka wiosenna z jajkami sałatka z białej kiełbasy z jajkami sałatka

królestwo garów
Zupa cebulowa 193

litra wina białego (najlepiej wytrawnego ja dałam po szklance wytrawnego i półsłodkiego) 1 kostka bulionowa 4 ziela angielskie 2 liście laurowe u mnie kości ze schaba - opcjonalnie  (z racji tego ze sama je odcinałam więc pozostało na nich trochę mięsa) 1000-1200 ml wody 2 łyżki masła klarowanego lub zwykłe masła pieprz świeżo mielony ser cheddar lub inny grzanki

Piekielna Kuchnia Pati
Moussaka – prawdziwa grecka zapiekanka 210

zasmażka ma zostać biała. Wlewamy do niej powoli mleko, cały czas mieszając, żeby nie utworzyły się grudki. Po wlaniu całego mleka stale mieszamy, żeby nie potworzyły się grudki, czekamy aż całość ponownie zgęstnieje i zdejmujemy z ognia. Jeśli grudki jednak Wam powstały, zmiksujcie całość. Dodajemy przyprawy – startą gałkę, sól, pieprz. Do sosu ścieramy całą kulę sera mozzarella. Mieszamy dokładnie

Karo in the Kitchen
Zupa krem z porów oraz bruschetta z gruszką, orzechami włoskimi i gorgonzolą 174

smaku solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Voila! Składniki na bruschettę: - ciabatta lub inne dowolne pieczywo - gruszki - dojrzałe, słodkie i soczyste - gorgonzola - orzechy włoskie Przygotowanie bruschetty: Pieczywo skrapiamy oliwą z oliwek i grillujemy na patelni grillowej lub podpiekamy w piekarniku. Na wierzch kładziemy: gruszkę, orzechy i gorgonzolę. Można bruschettę podpiec jeszcze chwilkę dla rozpuszczenia sera, można podawać bez tego

Życie zamknięte w smaku
Porzeczkowy keczup. 250

pięknych trzech sióstr: biała, czerwona i czarna. Osobiście uwielbiam pod każdą postacią i jestem autentyczną porzeczkową fanką. Przepis na keczup obiecałam już w zeszłym roku fanom na facebooku, ale dopiero dziś udało mi się pięknie oprawić całość i dzielę się nim z wami. Mam nadzieję, że pokochacie go tak jak ja. Sos jest idealny do serów mięs i wędlin

Farmażony
Sernik Zebra 247

formy.  Ser miksujemy razem z żółtkami i cukrem. Wsypujemy budyń. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce do masy, mieszamy delikatnie. Gotową masę serową przelewamy równo do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy  do drugiej dodajmy aromat waniliowy.  Na przygotowany spód ciasta wlewamy po łyżce na zmianę ciemną i białą masę. Gotowe ciasto

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sałatka z rukoli, awokado i czerwonego pieprzu 194

Jest to sałatka rodem z Tajlandii a znalazłam ją na blogu u Kingi Paruzel. Sałatka jest przepyszna, czerwony pieprz fajnie strzela pod zębami. Dressing na bazie

Moje Małe Czarowanie