ser biały - 9461 przepisów (strona:463/631)

Kluski z serem 325

Postanowiłam odtworzyć smak klusek z serem, które uwielbiałam jako dziecko. Moje wyszły bardzo smaczne, pachnące wędzonką i aromatyczną oliwą, ale smak z dzieciństwa babcinych klusek był inny. Myślę, że może to być zasługa własnoręcznie wykonanego domowego makaronu przez babcię i domowego twarogu. Gdzieś zgubiłam ten smak, pewnie więc przyszła pora(...)zagniatanie własnych klusek… Składniki: • 500 g makaronu wstążki • 300 g białego twarogu • 200 g wędzonki krotoszyńskiej • 5 łyżek oliwy • sól do smaku Wykonanie: • Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić iprzelać ciepłą wodą. • Wędzonkę krotoszyńską pokroić w kostkę i podsmażyć na 1 łyżce oliwy. • Makaron wrzucić do podsmażonej wędzonki, dodać pokruszony twaróg

To co kocham
Potrawy na Wielkanoc 146

białą kiełbasą Chrupiące polędwiczki z kurczaka Bigos świąteczny Potrawy na zimno: Sałatka jarzynowa Sałatka śledziowa z burakami Sałatka z paluszków krabowych Sałatka lwowska Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Łosoś w galarecie Sałatka jajeczna z twarogiem Gravlax - marynowany łosoś Śledzie z cebulą Hekele. Sałatka śledziowa Surówka z młodej kapusty Sałatka z kaszą pęczak Sałatka z żółtym serem i ananasem Sałatka

Codziennik Kuchenny
Zapiekanka naleśnikowa 154

kurczaka 100 g startej mozzarelli 2 cebule 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz Sos beszamelowy: 500 ml mleka 4 łyżki masła 3 łyżki mąki mielona gałka muszkatołowa cukier sól biały pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mleko dokładnie łączymy z jajkiem, mąką, proszkiem i szczyptą soli. Z przygotowanego ciasta   smażymy naleśniki. Pieczarki oczyszczamy(...)kroimy na plasterki. Filety i cebule   kroimy w kostkę. Całość podsmażamy na maśle, nadmiar płynu odparowujemy, całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy i mieszamy ze startym serem oraz z osączoną z zalewy, kukurydzą. Farsz układamy na uprzednio usmażonych naleśnikach, zawijamy jak krokiety i układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy sos. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, chwilę razem

R'n'G Kitchen
Sernik z czekoladą i żurawiną 168

tabliczka) białej czekolady, 25 g masła lub 25 ml śmietanki kremówki Sposób przygotowania: Herbatniki i kakao dokładnie zmiksować. W rondelku rozpuścić masło, przestudzić, dodać do zmiksowanych herbatników i dokładnie połączyć na jednolitą masę. Wyłożyć na dno wysmarowanej i wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm), dokładnie ugnieść i docisnąć przy brzegach. Wstawić do lodówki do schłodzenia. Ser trzykrotnie zemleć

Nie tylko w kuchni
Sałatka środziemnomorska 375

łyżki białego wytrawnego wina 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki musztardy gruboziarnistej 1 łyżeczka miodu prawdziwego pieprz czarny grubo mielony do smaku sól morska do smaku Sposób przygotowania 1. Miks sałat przesypujemy do dużej miski.Papryki i pomidory cherry myjemy z papryki wydrążamy nasiona kroimy w paseczki, pomidory kroimy na połówki.Obraną cebulę w cieniutkie piórka. 2. Ser osączamy

Wanilia i Kardamon
Sernik z rabarbarem i truskawkami 262

100g białej czekolady, 3 jajka, 3 łyżki budyniu truskawkowego, 250g cukru, 70g masła lub margaryny, 3 czubate łyżki śmietanki 30%, 5 łodyg rabarbaru, 100g truskawek, czubata łyżka cukru pudru. Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę. 3/4 rabarbaru ułożyć na przygotowanym spodzie. Truskawki umyć, usunąć szypułki, połączyć z resztą rabarbaru oraz cukrem pudrem i zmiksować na gładki mus. Ser zemleć, dodać

Z miłości do słodkości
Sernik z żurawiną na piernikowym spodzie. 292

chętniej i nawet nie notuję wpadek :) - po trzecie zakochałam się z żurawinie , zarówno w deserach jak i w innych daniach No i o to powstał taki oto sernik zasypany białym puchem jak krajobraz za oknem . Popękany wierzch ciasta jest  podobno oznaką ,że coś poszło nie tak  ... jak dla mnie takie pęknięcia są niezwykle urocze i nie ujmują(...)wspaniałego smaku . Składniki : Spód : 30 dkg rozdrobnionych w malakserze pierników  10 dkg roztopionego masła pół łyżeczki przyprawy do pierników  (opcjonalnie) Masa serowa : 1 kg sera ( u mnie taki w wiadereczku)  350 ml śmietany 30 %  5 łyżek cukru pudru 4 jajka 2 op cukru waniliowego 1 budyń waniliowy 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Ulubiony aromat

Malinowa Kawiarenka
Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym 689

Post Cannelloni z mięsem mielonym w sosie porowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 378

śmietany, bo zastanawiałam się czym wypełnić tarte. Sos jest również mojego autorstwa, gdyż sama dobrałam proporcje i składniki. Można do niego dodać zioła, zieleninę czy starty ser żółty. Ja dzisiaj wolałam nie przesadzić, gdyż to moje pierwsze starcie z tartą na słono. A tak przy okazji dodam, że mam już pomysł na kolejną wersję – tym razem z moim ulubionym brokułem(...)kostki margaryny - miękkiej Szczypta soli Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany – ja dałam 18% Farsz: Pół filetu z kurczaka – mój miał jakieś 27 dag 1 duży por (biała część jest nam potrzebna) 20 dag pieczarek cebula Sól pieprz 200-250ml śmietany – ja dałam 18% 3 jajka Olej Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól

Fabryka pomysłów
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 249

Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach oraz zupie z ich wykorzystaniem musieliśmy wypróbować czegoś nowego, stąd przepis na faszerowane słodkie ziemniaczki. Mięso mielone, warzywa, ulubiony ser i wyżerka gotowa! Do tego bardzo orzeźwiająca, letnia sałatka z arbuzem, fetą oraz miętą - miodzio! :)  Bataty: 4 większe bataty 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz Bataty szorujemy(...)Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25-30 minut Po upieczeniu dajemy im wystygnąć, a następnie delikatnie wydrążamy miąższ zostawiając po ok. 0,5 cm od krawędzi skórki. Farsz: 2 cebule - biała + czerwona 2 ząbki czosnku  2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 250 g pieczarek 400 g mięsa wołowego (może być także wołowo-wieprzowe) 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżeczki ziół

Cooking Monster
Tortellini z brokułami 95

także inne przepisy: – zebrane w jednym miejscu  najlepsze przepisy na makarony –  makaron ze szpinakiem –  makaron z boczkiem –  makaron z kurkami –  makaron z krewetkami z białym winem –  makaron z polędwicą –  makaron z tuńczykiem –  makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką TORTELLINI Z BROKUŁAMI PRZYGOTOWANIE: 15 minut ILOŚĆ PORCJI(...)pierożków tortellini (możesz użyć tych z nadzieniem serowym lub z szynką) – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 szklanka małych różyczek brokuła – 2 ząbki czosnku – 80-100 g sera gorgonzola – 4 łyżki śmietany 18% + dodatkowa do podania – 80-100 gorącej wody (możesz użyć wody z gotujących się tortellini) – listki świeżej bazylii do podania – świeżo mielony czarny pieprz

nietylkopasta.pl
Pasty do kanapek 247

Rano spiesząc się do pracy większość z nas do kanapek na śniadanie standardowo wkłada plasterek sera żółtego czy wędliny bardzo często zapominając o warzywach czy innych

Kuchenne Wariacje
Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym 189

część biała łyżka oleju Pora pokroić w pół plastry. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić czosnek , lekko go zeszklić , po czym dodać pokrojony por i dusić ok. 3 minut na małym ogniu. Przełożyć do garnka z 1 l wody . W momencie gdy por z wodą się zagotuje , wrzucić 2 kostki serka topionego. Gotujemy tyle , żeby ser się

Różne smaki w kuchni
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 130

sera, dodać cukier- ma być lekki krem. Masa czekoladowa- ubić 250 ml. śmietany, w tym czasie roztopić na parze czekoladę połamaną w kostkę (woda nie może się gotować po zagotowaniu wyłączyć umieścić na garnku miskę z czekoladą i przykryć pokrywką). Roztopioną ciepłą nie gorącą polewe wlać do śmietany i delikatnie zmiksować- cukru pudru już nie dodawałam.  Wysmarować białą masą

Kubki smaku
Naleśnikowe pappardelle w buraczkowo-śmietanowym sosie z prosciutto 140

białego wina szczypta soli Sos: 3 plasterki prosciutto 10-15 cieniutkich plasterków buraka czerwonego 3 plasterki szynki wiejskiej 200 ml śmietany 30 % oliwa z oliwek- ja użyłam z liściem laurowym i różanym pieprzem tymianek sól  pieprz cytrynowy pieprz cayenne duży ząbek czosnku pokrojony w plasterki posiekane liście świeżej bazylii 5-10 g masła Dekoracja: tarty drobno żółty ser bądź

KreatywnePiny