ser biały - 9461 przepisów (strona:472/631)

Tarta z kurczakiem, porem i pieczarkami 364

śmietany, bo zastanawiałam się czym wypełnić tarte. Sos jest również mojego autorstwa, gdyż sama dobrałam proporcje i składniki. Można do niego dodać zioła, zieleninę czy starty ser żółty. Ja dzisiaj wolałam nie przesadzić, gdyż to moje pierwsze starcie z tartą na słono. A tak przy okazji dodam, że mam już pomysł na kolejną wersję – tym razem z moim ulubionym brokułem(...)kostki margaryny - miękkiej Szczypta soli Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany – ja dałam 18% Farsz: Pół filetu z kurczaka – mój miał jakieś 27 dag 1 duży por (biała część jest nam potrzebna) 20 dag pieczarek cebula Sól pieprz 200-250ml śmietany – ja dałam 18% 3 jajka Olej Przygotowanie: Do miski dodać mąkę, żółtka, śmietanę, margarynę, sól

Fabryka pomysłów
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 242

Eats . ;) Wraz z Dominikiem uwielbiamy bataty i po purée, frytkach oraz zupie z ich wykorzystaniem musieliśmy wypróbować czegoś nowego, stąd przepis na faszerowane słodkie ziemniaczki. Mięso mielone, warzywa, ulubiony ser i wyżerka gotowa! Do tego bardzo orzeźwiająca, letnia sałatka z arbuzem, fetą oraz miętą - miodzio! :)  Bataty: 4 większe bataty 1 łyżka oliwy z oliwek sól i pieprz Bataty szorujemy(...)Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 25-30 minut Po upieczeniu dajemy im wystygnąć, a następnie delikatnie wydrążamy miąższ zostawiając po ok. 0,5 cm od krawędzi skórki. Farsz: 2 cebule - biała + czerwona 2 ząbki czosnku  2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 250 g pieczarek 400 g mięsa wołowego (może być także wołowo-wieprzowe) 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżeczki ziół

Cooking Monster
Tortellini z brokułami 89

także inne przepisy: – zebrane w jednym miejscu  najlepsze przepisy na makarony –  makaron ze szpinakiem –  makaron z boczkiem –  makaron z kurkami –  makaron z krewetkami z białym winem –  makaron z polędwicą –  makaron z tuńczykiem –  makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką TORTELLINI Z BROKUŁAMI PRZYGOTOWANIE: 15 minut ILOŚĆ PORCJI(...)pierożków tortellini (możesz użyć tych z nadzieniem serowym lub z szynką) – 1 łyżka oliwy z oliwek – 1 szklanka małych różyczek brokuła – 2 ząbki czosnku – 80-100 g sera gorgonzola – 4 łyżki śmietany 18% + dodatkowa do podania – 80-100 gorącej wody (możesz użyć wody z gotujących się tortellini) – listki świeżej bazylii do podania – świeżo mielony czarny pieprz

nietylkopasta.pl
Pasty do kanapek 234

Rano spiesząc się do pracy większość z nas do kanapek na śniadanie standardowo wkłada plasterek sera żółtego czy wędliny bardzo często zapominając o warzywach czy innych

Kuchenne Wariacje
Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym 180

część biała łyżka oleju Pora pokroić w pół plastry. Czosnek drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić czosnek , lekko go zeszklić , po czym dodać pokrojony por i dusić ok. 3 minut na małym ogniu. Przełożyć do garnka z 1 l wody . W momencie gdy por z wodą się zagotuje , wrzucić 2 kostki serka topionego. Gotujemy tyle , żeby ser się

Różne smaki w kuchni
Tort śmietanowo-bezowy z truskawkami 123

sera, dodać cukier- ma być lekki krem. Masa czekoladowa- ubić 250 ml. śmietany, w tym czasie roztopić na parze czekoladę połamaną w kostkę (woda nie może się gotować po zagotowaniu wyłączyć umieścić na garnku miskę z czekoladą i przykryć pokrywką). Roztopioną ciepłą nie gorącą polewe wlać do śmietany i delikatnie zmiksować- cukru pudru już nie dodawałam.  Wysmarować białą masą

Kubki smaku
Naleśnikowe pappardelle w buraczkowo-śmietanowym sosie z prosciutto 134

białego wina szczypta soli Sos: 3 plasterki prosciutto 10-15 cieniutkich plasterków buraka czerwonego 3 plasterki szynki wiejskiej 200 ml śmietany 30 % oliwa z oliwek- ja użyłam z liściem laurowym i różanym pieprzem tymianek sól  pieprz cytrynowy pieprz cayenne duży ząbek czosnku pokrojony w plasterki posiekane liście świeżej bazylii 5-10 g masła Dekoracja: tarty drobno żółty ser bądź

KreatywnePiny
Kisz lotaryński - tartaletki 191

Kisz lotaryński to zwykła, niezwykła tarta. W dodatku dość uboga, jeśli chodzi o dodatki, bo w klasycznym przepisie nie ma ani cebuli, ani sera. Żeby nie było nudno, bo tarty publikowałam już wiele razy (np.  z kiełbasą ,  z pomidorkami ,  z cukinią ) postanowiłam zmienić trochę samą formę i zrobić tartaletki. Przyznaję, że mogły wyjść ładniejsze i muszę jeszcze(...)poćwiczyć, ale gwarantuję Wam, że mięsożercy będą się nimi zajadać. Tarty najlepiej podawać z sałatami, rukolą lub szpinakiem, skropionymi prostym dresingiem i kieliszkiem białego wina. Składniki ciasto 2 szklanki drobnej mąki (pszenna tortowa 450 lub krupczatka) 150g masła 1/3 szklanki zimnej wody 1 jajko 1 łyżeczka soli szczypta cukru masa śmietanowo-jajeczna 1 szklanka creme fraiche (przepis  tutaj

W kuchni wieczorem
Sałatka z roszponką i bryndzą 177

Świeża, wiosenna sałatka z wyrazistym smakiem bryndzy i orzechowym aromatem roszponki podkreślonym ziołowym winegretem. Składniki: (na 1 porcję) dwie garści roszponki bryndza lub ewentualnie feta 4

Pyry na Gaz
Zupa krem z kalafiora 176

Odkąd mam blender, pokochałam zupy kremy. To naprawdę fajna przystawka, którą można zrobi ć praktycznie ze wszystkiego. Dziś na tapetę bierzemy kalafiora :) Składniki: - różyczki z jednego

Kulinarne zapędy Kokosa
Sernik czarno biały 292

biały pyszny sernik :) , dla tych co lubią sernik z dodatkiem ciasta. Składniki na ciasto: 3 szk mąki tortowej  1 szk cukru pudru 5 żółtek 25 dag margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Zarobić ciasto jak na kruchy placek szybko zagniatając. Ciasto podzielić na 2 części i schłodzić w zamrażalniku. Masa serowa: 1 kg sera

Apetyczna babeczka
Kopytka a/la gnocchi z pulpecikami w sosie porowo-paprykowym 154

częśc biała łyżka oleju Pora pokroic w pół plastry. Czosnek drobno posiekac. Na patelni rozgrzac olej i wrzucic czosnek , lekko go zeszklic , po czym dodac pokrojony por i dusic ok. 3 minut na małym ogniu. Przełożyc do garnka z 1 l wody . W momencie gdy por z wodą sie zagotuje , wrzucic 2 kostki serka topionego. Gotujemy tyle , żeby ser

Słodkości i nie tylko
Serniko-brownie z dynią, pomarańczą i figami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 129

Nie można zaprzeczyć, że jesień zawitała nie tylko w naszej kuchni. Pogoda zmienia się co chwilę ale nam apetyt zatrzymał się na korzennych i jesiennych smakach

Candy Pandas
Co przygotować na kolację? 207

ser jest naturalnie smaczny. Ostatnio wpadły mi w ręce japońskie bakłażany. Są to długie, cienkie i jasnofioletowe bakłażany. Smakiem raczej się nie różnią od tradycyjnych bakłażanów. Świetnie smakują w sałatce skropione winegretem. Sałatka z resztek 2 porcje Składniki: 150 g mieszanej sałaty 1 japoński bakłażan, ok. 250 g 2 łyżki kokosowego oleju 1 pomidor ½ czerwonej papryki kilka krążków białej cebuli

codojedzenia