ser biały - 9461 przepisów (strona:420/631)

Papryka faszerowana z brokułem 180

pieczarek 2 pomidory 100 g ugotowanego ryżu 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Sól, pieprz 50 g sera pleśniowego typu brie 80 g twardego żółtego sera dojrzewającego typu holenderskiego Sposób przygotowania Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy i przesmażamy na niej pieczarki, do których po 2-3 minutach dodajemy drobno posiekany ząbek(...)papryki kroimy wzdłuż na pół, odkrajamy ogonki razem z gniazdami nasiennymi i wykrajamy białe wewnętrzne gorzkawe części. Wykładamy pergaminem blachę do pieczenia i układamy na niej połówki papryk.  Każdą z nich napełniamy do połowy farszem z pieczarek, ryżu i pomidora, a następnie wkładamy po kawałku sera pleśniowego, a na wierzch kładziemy pomidora pokrojonego w cząstki i różyczki brokuła

Miód i pieprz
Papryka faszerowana z brokułem 147

pieczarek 2 pomidory 100 g ugotowanego ryżu 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Sól, pieprz 50 g sera pleśniowego typu brie 80 g twardego żółtego sera dojrzewającego typu holenderskiego Sposób przygotowania Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy i przesmażamy na niej pieczarki, do których po 2-3 minutach dodajemy drobno posiekany ząbek(...)papryki kroimy wzdłuż na pół, odkrajamy ogonki razem z gniazdami nasiennymi i wykrajamy białe wewnętrzne gorzkawe części. Wykładamy pergaminem blachę do pieczenia i układamy na niej połówki papryk.  Każdą z nich napełniamy do połowy farszem z pieczarek, ryżu i pomidora, a następnie wkładamy po kawałku sera pleśniowego, a na wierzch kładziemy pomidora pokrojonego w cząstki i różyczki brokuła

Miód i pieprz
Gruszkowe Love 105

mojprzepisna.pl | Gruszkowe Love Jak obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem

moj przepis na
Zupa cebulowa 140

Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: około 1 kg cebuli 2-3 ząbki czosnku 150 ml białego wytrawnego wina 1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 50 g masła 50 g oliwy 2 liście laurowe sól pieprz tymianek Dodatkowo: bagietka ser u mnie mozzarella 1. Wcześniej przygotowujemy bulion. Cebule obieramy i kroimy w cienkie piórka. W garnku roztapiamy masło

kruche babeczki
Gruszkowe Love 163

mojprzepisna.pl | Gruszkowe Love Jak obiecałam na Facebooku, spróbowałam upiec ciasto z połówek jabłek w wersji z gruszkami. Ciasto wyszło bardzo delikatne, chyba zbyt delikatne, następnym razem

moj przepis na
Makrela w sosie pomidorowym 94

Danie z regionalne z kuchni kaszubskiej. Zamiast makreli można użyć innej białej ryby, np. mintaja. Składniki: 2 makrele 250 ml passaty pomidorowej 4 pomidory 1 cebula 2 młode marchewki 100 ml oliwy 150 g startego sera busztyn 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonej mięty natka pietruszki sól

R'n'G Kitchen
Tarta z zielonym groszkiem na cieście bez masła i białej mąki 134

spokojnie możecie zamienić ją na świeżą lub dodać inne ulubione warzywo. Fajnie wkomponowałby się tutaj także ser pleśniowy, więc jeśli macie ochotę na więcej wyrazistych smaków, to będzie to świetny wybór. TARTA Z ZIELONYM GROSZKIEM NA CIEŚCIE BEZ MASŁA I BIAŁEJ MĄKI Czas przygotowania 15 minut + 40 minut pieczenia Składniki na formę 22 cm Kruche ciasto na spód

HealthyCreations
Grillowane szparagi w szynce szwarcwaldzkiej 188

zawijałam 3 sztuki szparagów. A przygotowanie grillowanych szparagów w szynce szwarcwaldzkiej nie zajmuje więcej niż kwadrans. Białe szparagi polecam zaś podawać z sosem holenderskim . Polecam inne przepisy ze szparagami: – Szparagi zawijane w boczek (roladki ze szparagami) – Kremowa zupa szparagowa z serem – Zupa szparagowa krem – tarta ze szparagami Składniki: – pęczek szparagów zielonych – szynka szwarcwaldzka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
zupa krem z czosnku niedźwiedziego 130

składniki: 100 g świeżego czosnku niedźwiedziego 1000 ml rosołu lub bulionu warzywnego ok. 60 ml wytrawnego białego wina 1 średnia cebula 1 por 3 ziemniaki 2 łyżki oleju 3-4 łyżki śmietany 18% sól, pieprz dodatkowo do podania: jajko, grzanki, ser grana padano lub parmezan wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, pora w talarki. W garnku rozgrzewamy olej dodajemy cebulę oraz

Domowy Smak Jedzenia
Zdrowa zapiekanka z pieczonymi warzywami 212

ziołami daje nieziemski efekt. Wasze kubki smakowe zwariują z zachwytu. W dodatku zapiekanka nie zawiera ani odrobiny sera. A więc zapraszam na prawdziwą ucztę kulinarną! SKŁADNIKI 1 kg buraków 1 duża marchewka 1 zielona papryka 400 g dyni (waga bez skóry, białego miąższu i pestek) olej rzepakowy 400 g mięsa mielonego wołowego (u mnie udziec wołowy) 1 cebula 1 puszka

Passions hobbies life
KASZA GRYCZANA Z CYKORIĄ I PIECZARKAMI 194

PORCJĘ: około 1/2 woreczka kaszy gryczanej 2-3 małe marchewki 6 średnich pieczarek 1 cykoria biała koperek tymianek świeżo mielony pieprz kolorowy sól 2 łyżki śmietany 12 % około 2 łyżek cukru pudru 2 łyżki oliwy z oliwek starty twardy ser do posypania potrawy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie.  Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy

wege i kropka
Quiche ze szparagami, Cereal (Seinfeld) 184

pęczek zielonych szparagów (ok. 500 g) 2 cebule 1 duża łyżka masła 130 ml białego wytrawnego wina Składniki na sos: 4 jajka 1 szklanka gęstego jogurtu greckiego 1 pęczek koperku sól, czarny pieprz, pieprz ziołowy 4 łyżki startego sera żółtego Ciastem francuskim wylep formę, nakłuj je w kilku miejscach widelcem. Piecz 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Wyjmij

Qlinarnie i Qlinarnie
puszysty, malinowy sernik w polewie z białej czekolady 209

herbatników - 70 masła masa serowa: - 1 kg dobrej jakości sera z wiaderka (u mnie President ) - 1 i 3/4 szklanki cukru pudru - 5 jajek - 200 ml śmietanki 30% - cukier wanilinowy - 1,5 opakowania budyniu śmietankowego - 450 g malin (poza sezonem mogą być mrożone, ale trzeba je wcześniej rozmrozić) polewa z białej czekolady: - 100 g białej czekolady - łyżka masła - 50 ml śmietanki

Cook&Love
Nakrapiane serniczki ze słodką niespodzianką 212

pokojową Przygotowanie: Do jednej miski wbijamy żółtko, do drugiej białko. Do żółtka dodajemy cukier, budyń (proszek) i ser z wiaderka. Całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Białka ubijamy (ja robię to ręczną trzepaczką, nie musimy ubić ich na sztywno). Pianę z białej przekładamy do masy serowej i krótko mieszamy łyżką, bądź trzepaczką. Formę na muffinki wykładamy papilotkami (6 sztuk

Słodkie okruszki
Pęczotto (orzotto) z buraczkami, kurczakiem i porem 172

starty na tarce o dużych oczkach 1/2 szklanki białego wina 1 średni por – biała część drobno posiekana 1 cebula – pokrojona w małą kostkę 2 – 3 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę 3 łyżki tartego parmezanu, grana padano lub sera cheddar + odrobina do posypania masło: 1 łyżka + 1,5 łyżki schłodzonego 2 łyżki oliwy z oliwek sól, świeżo zmielony pieprz, tymianek

Moja pasja smaku