ser biały - 9461 przepisów (strona:339/631)

Sernik z malinowo-śmietanowym musem 294

ustach ,mus malinowy jest słodki ale jednocześnie kwaskowaty idealnie pasuje do smaku sera . Składniki na blaszkę 26 cm Masa serowa : - 800 g sera u mnie z Wielunia "mój ulubiony" - 4 jajka - 200 g białej czekolady - 2 duże płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego - 157 g cukru pudru spód : - 230 g herbatników maślanych - 50 g roztopionego masła(...)szczelnie folią aluminiową , wyłożyć ciastka na blaszkę i dokładnie ugnieść spód ,wstawić do lodówki . Roztopić w kąpieli wodnej czekoladę. Nagrzać piekarnik do 180 stopni  zagotować 1.5 litra wody. Ser ,cukier i mąkę wymieszać ,dodawać po jednym jajku cały czas mieszając ,na koniec wlać ostudzoną czekoladę ,dodać olejek waniliowy, wymieszać . Masę wyłożyć na ciasteczkowy spód , na dużą blaszkę wlać wrzątek

Wypieki Rene
Francuska zupa cebulowa 163

bulionu lub wody (jeśli chcemy by zupa była gęstsza , bulionu dajemy mniej)  4 ząbki czosnku  60 ml koniaku  250 ml białego wytrawnego wina sól , tymianek , pieprz dodatkowo : bagietka lub inne pieczywo , starty ser (typu comté lub gruyère) Cebulę obrać i pokroić w cienkie krążki , czosnek przecisnąć przez praskę. W dużym i szerokim garnku roztopić masło z oliwą(...)oraz wlać białe wino. Smażyć wszystko razem ok 2-3 min. Następnie dodać gorący bulion. Zupę doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem , tymiankiem. Dodać brandy i jeszcze gotować ok 30 min. Kromki chleba lub bagietki opiekamy w tosterze lub piekarniku. Zupę rozlewamy do małych naczyń żaroodpornych. Na powierzchni zupy kładziemy upieczony kawałek chleba i posypujemy startym serem. Rozgrzewamy piekarnik

Aromatyczne Podróże
Sernik podwójnie czekoladowy 86

Sernik podwójnie czekoladowy ma lekką konsystencję i jest przepyszny. Poza czekoladą w swoim składzie, jest również polany dwoma rodzajami czekolady: białą i mleczną. Dla czekoladohilików istny raj ;-)  SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany 30% 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao

Passions hobbies life
Tarta ze szparagami, brokułami, suszonymi pomidorami i ricottą 230

ciasto:250 g mąki pszennej125 g masła + 1 łyżka do wysmarowania formy1/2 łyżeczki soli1 żółtko50 ml wodySKŁADNIKI na masę do tarty:10 szparagów ( użyłem białych)1/2 średniej główki brokuł5 suszonych pomidorów200 g sera ricotta100 g sera mozzarella3 jajka150 ml śmietany 18%1 cebula dymka5 listków bazyliisól, pieprzPRZYGOTOWANIE kruchego ciasta:Mąkę i sól przesypujemy na stolnicę. Dodajemy zimne masło

kulinarnyJa
SAŁATKA NA IMPREZĘ 479

wzbogacić o kukurydzę lub jajka. Całość polana delikatnym sosem z majonezu i jogurtu naturalnego.  Składniki: słoik selera konserwowego 20 dkg żółtego sera  1/2 puszki ananasów Puszka fasoli z cieciorką Bonduelle  1 por ( tylko biała część) 2 łyżki majonezu 1 mały jogurt naturalny sól i pieprz Przygotowanie: Do dużej miski przekładam odsączony seler, fasolę, pokrojonego w kostkę ananasa

Kukuleczki
Risotto ze szparagami i boczniakami 145

masła Pieprz Ryż do risotto (🔆 Moja zasada jest taka - tyle ryżu, ile pozostałych składników)  Łyżka startego sera pecorino lub grana padano/ u mnie drożdże nieaktywne ( mam uczulenie na sery niestety 😭) Szczypta chilli w płatkach (opcjonalnie) Garść natki z pietruszki (opcjonalnie) Chlust białego wytrawnego wina (opcjonalnie) Do podania salsiccia albo plastry łososia albo krewetki albo plaster włoskiej wędliny lub podsmażony(...)podlej bulionem (dolewaj wedle potrzeby, gdy zabraknie bulionu, możesz dodać wody). Ryż gotuje się kilkanaście minut, powinien być a dente. Dodaj na koniec szparagi, łyżkę masła i ewentualnie ser, natkę z pietruszki. Zamieszaj i podawaj. Smacznego

Cytryna&Co.
Biała kapusta w pomidorach z białą kiełbasą i fetą 122

świeżymi ,ziołami i fetą , smak jest bardzo fajny , zapraszam do wypróbowania . Składniki  4 białe kiełbasy  surowe  pół główki białej kapusty  1 pęczek koperku  3 średnie pomidory  2 cebule czerwone  100 dag sera feta  oliwa do smażenia  sól himalajska różowa  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 ząbek czosnku  1 łyżeczka

Mój Smak
Sałatka z ananasem, porem, fasola i dzikim ryżem czyli To nie jest sałatka z robalem! 177

ostrej sałatki :) Sałatka z ananasem, porem, fasola i dzikim ryżem puszka fasoli pinto 1 czerwona papryka 1 por 1 puszka ananasa 120 g sera żółtego + 1/2 łyżeczki ostrej papryki 80 g majonezu 1 torebka ryżu (mieszanka białego z dzikim) Ryz gotujemy i studzimy. Fasolę odcedzamy i płuczemy. Paprykę kroimy w drobna kostkę, pora siekamy. Ananasa odcedzamy i kroimy w drobne

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rizotto z gruszką i serem Gorgonzola czyli Risotto alle pere e gorgonzola 208

może zbyt efektowne, ale warte zrobieniaskładniki: (dla 6 osób)1 średnia cebula2 niezbyt dojrzałe gruszki2 łyżeczki masła3 łyżki oliwy50 dkg ryżu Arborio ( nie płukać! )kieliszek białego wina1,5 l gorącego bulionu drobiowego20 dkg sera Gorgonzolaświeżo zmielony pieprzPrzygotowanieJedną gruszkę ,bez obierania, pokroić w małe kawałki i podsmażyć  na patelni na połowie masła. Odstawić na bok.Cebulę i drugą

Stare Gary
Sałatka Rózia 177

Sól ·        Szczypiorek Sposób przygotowania: 1.   Pora białą końcówkę kroimy w krążki. 2.   Szynkę oraz ogórki kroimy w drobną kostkę. 3.   Jajka obieramy i drobno siekamy. 4.   Ser również kroimy w kostkę. 5.   Dodajemy majonez i doprawiamy pieprzem oraz solą. 6.   Wszystkie składniki razem mieszamy, przekładamy do naczynia

Kulinarna Chwila
Naleśniki z porem i pieczarkami 18833

lubi naleśników? Każdy na pewno nie raz już je smażył i jadł. Robimy je na różne sposoby: na słodko z owocami czy serem lub wytrawne. Moje dzisiejsze naleśniki można zaliczyć do tej drugiej grupy. Farsz do nich przygotowałam z pora i pieczarek. Sprawdzą się one jako danie obiadowe na piątek i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Ciasto(...)mąki pszennej 250 ml mleka 200 ml wody 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju olej do smażenia Farsz: 300 g pora (biała i jasnozielona część) 200 g pieczarek 200 g żółtego sera tartego 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz do smaku 2 łyżki masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pora umyć, pokroić w półtalarki. Pieczarki oczyścić, pokroić w paski

Danka Pichci
Deska serów 218

Owoce Tu pasują i zazwyczaj najczęściej podaję bezpestkowe winogrona, ciemne lub/i jasne, pasuje także posiekany melon, gruszki, śliwki – super pasują do pleśniowych serów, morele, w sezonie truskawki, maliny, agrest, porzeczki, szczególnie te czerwone i białe. Warzywa świeże Najbardziej znanym dodatkiem takich warzyw są pomidorki koktajlowe. Sprawdzą się też małe papryki posiekane w paski. Warzywa marynowane Zaostrzają smak, podkreślają

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania