ser biały - 9461 przepisów (strona:334/631)

Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem 128

ugotują się według Twoich preferencji). Gotową szakszukę posyp listkami świeżej bazylii lub posiekaną natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem.  ➤ Rada: Zamiast ciecierzycy możesz użyć białej fasoli. Szakszuka będzie świetnie smakować posypana pokruszonym serem feta.  Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Hot dogi z kremowym serkiem, chrupiącym boczkiem i jalapeno 197

wychodzi 8 hot dogów. Ostrość papryczek jalapeno bywa różna, dlatego należy ich ilość dostosować do własnych upodobań. Do przepisu należy użyć łatwo topilwego gatunku żółtego sera np. gouda, edam, ementaler, cheddar (czerwony i biały). Źródło przepisu: Real Housemoms . Hot dogi podaj  z domowego wypieku bułką do hot dogów ! Domowe bułki do hot dogów

Gospodyni Miejska
Tarta ziemniaczana z łososiem 156

Nadzienie z ziemniaków 300 g ugotowanych ziemniaków w mundurkach 1 cebula 4 jajka 200 g creme fraiche 100 ml śmietanki lub mleka 200 g ostrego sera, cheddar ½ łyżeczki soli lub wedle smaku szczypta białego i czarnego pieprzu do smaku Do dekoracji 200 g wędzonego łososia 1 pęczek szczypiorku zielenina do posypania Ziemniaki ugotuj w mundurkach lub wykorzystaj resztki ziemniaków. Ziemniaki

codojedzenia
Sernik Bounty (bezglutenowy) 230

łyżki mąki kokosowej 4 łyżki wiórków kokosowych+ do posypania 1 gorzka czekolada tortownica o śred. 28 cm Przygotowanie: Do dużej miski wkładamy twaróg, ricottę i białą część mleczka kokosowego. Miksujemy do połączenia się serów. Następnie dodajemy jajka i cukier puder i miksujemy ponownie. Na koniec dodajemy mąkę i 4 łyżki wiórków kokosowych i mieszamy delikatnie łyżką. Tortownicę wykładamy papierem

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Risotto z kurkami 151

bardziej apetycznie. Składniki na 2 porcje: 200 g oczyszczonych kurek 100 g ryżu arborio 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2 szkl. gorącego bulionu 50 ml białego wina 3 łyżki masła 3 łyżki startego sera Grana Padano lub Parmezanu sól, pieprz natka pietruszki oliwa Szalotkę i czosnek drobno posiekać. W głębokim garnku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z łyżką

wyzwania kuchenne
Żurawinowy sos do mięs z jabłkami i orzechami 139

orzechów włoskich autorstwa Hanny Szymanderskiej. Przepis aktualny jeszcze przez całą zimę. Leśna żurawina już się skończyła, ale ciągle można upolować świeżą hodowlaną. Znakomity dodatek do białych mięs i pieczonego drobiu, dla wegerarian do serów i warzywnych pasztetów. Składniki: 3 szklanki żurawiny - około 400 g 2 jabłka ( u mnie szara reneta) 60 g orzechów włoskich   200 g   miodu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hiszpańska tortilla ziemniaczana 429

pyszne i sycące danie na jesienne dni. Spróbujcie sami! Składniki (na patelnię o średnicy 20 cm, porcja dla 2 osób) 4 duże ziemniaki 1 biała cebula 4 jajka łyżka świeżo startego twardego sera (grana padano, parmezan) sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie (ok 20-25 minut). Odcedzić i zostawić

Kulinarne Inspiracje
Nadziewane pomidory na dwa sposoby 120

Sposób pierwszy Składniki: -2 pomidory -2 duże plastry szynki białej gotowanej -2 małe korniszony -2 plastry żółtego sera -szczypiorek -łyżeczka majonezu Odcinamy wierzch pomidorów, wydrążamy środek, który można przechować w lodówce i użyć np. do sosu lub zupy pomidorowej. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę i mieszamy z majonezem. Napełniamy pomidory. Sposób drugi Składniki: -2 pomidory -mała puszka tuńczyka

Kulinarne przemyslenia
Pierogi z farszem pizza 551

łyżki oregano do smaku sól do smaku Składniki na farsz: filet z kurczaka podwójny 1 szt Pieczarki 1/2 kg Kukurydza konserwowa 1/2 puszki Cebula biała Papryka czerwona 1 szt Ketchup 1 łyżka Ser żółty 20 dag przyprawa do pizzy Jajo kurze 1 szt. Wykonanie: Zarobić rozczyn z drożdży: 1 łyżki mleka, 1 łyżki cukru, 1 łyżki mąki i śmietany. Odstawić

Tradycyjna Kuchnia
Schabowe na bogato. 160

widokiem. SKŁADNIKI: 5-6 ubitych kotletów drobiowych(można użyć wieprzowych) 20 dag. parzonej wędzonej szynki lub boczku 1-2 cebule pokrojone w piórka 10cm. białej części pora pokrojonego w krążki 10 dag. sera tartego na grubych oczkach lub krojonego w kostkę 2-3 rozkłóconego jajka bułka tarta mąka masło klarowane przyprawa do wieprzowiny przyprawa włoska lub inne wg. upodobań WYKONANIE

Kuchnia Beaty
Biała papryka faszerowana mięsem i serem 168

białych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony. Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody

Gotowanie jest łatwe
Kruche ze śliwkami 180

właśnie mój obecny wyznacznik, który limituje weekendowe dobra.  I nie chcę, żeby ten pączek był z ksylitolem. On ma być z cukrem. Tym fuj, białym, niezdrowym, najgorszym. Sernik też ma być z serem a nie z kaszą jaglaną imitującą ser. A jeśli ciasto kruche ze śliwkami to z mąką pszenną. Od czasu do czasu sięgam po zamienniki. Pączki usmażę

bistro mama
Zapiekane ostrygi 110

ostrygi jadamy zapiekane z serem. Wystarczy po otworzeniu skropić każdą kilkoma kroplami świeżego soku z cytryny, tabasco, posypać pieprzem i zetrzeć odrobinę sera. Zapiekać aż ser się rozpuści. Podawać z cząstkami cytryny i białym winem. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Zapiekane roladki kapuściane 149

Mini gołąbki z pieczarkowym wkładem. Szybkie w wykonaniu i pyszne. Składniki: 8 liści kapusty białej 8 kawałków szynki konserwowej 8 plastrów żółtego sera 20 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka przyprawy typu Vegeta 1 łyżka masła olej Wykonanie: Liście przygotować tak jak na gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka Tortellini 369

wpisami! Możesz również polubić ten przepis.   Składniki: 1 opakowanie makaronu Tortellini (nadzienie wg uznania) 20 dag wędliny drobiowej w kawałku 20 dag sera żółtego w kawałku) 1/2 puszki ananasów puszka kukurydzy 2 pory 1 biała cebula 1 małe jabłko 1 mały słoik selera majonez (śmietana) sól, pieprz, vegeta Przygotowanie: Makaron Tortellini należy gotować wg wskazówek na opakowaniu. Wędlinę

Za drzwiami kuchni

Proponowane wyszukiwania