ser biały - 9461 przepisów (strona:325/631)

Pancakes z serka mascarpone 131

następnie uzyskaną w ten sposób śmietankę podgrzewa do temperatury 90 stopni. Kolejnym etapem jest zakwaszanie z pomocą kwasku cytrynowego i odsączanie z serwatki. W tym czasie ser szybko dojrzewa. Gotowy mascarpone jest miękki, biały lub delikatnie kremowy, słodki i intensywnie śmietankowy w smaku. Brzmi kusząco, prawda

Poranek na słodko
Omlet ze szpinakiem 227

pożywnym daniem, dlatego nadaje się na śniadanie jak i na kolacje. Jest to uniwersalne danie. Składniki: 100 g świeżego szpinaku 2 jaka 1 łyżka mleka Sól, biały pieprz 1 ząbek czosnku 2 łyżki sera parmezan Oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Na początku myjemy szpinak, odcinamy łodygi i siekamy. Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wrzucamy szpinak. Dusimy go przez

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Między Mostami...Niech Cię Zakole 131

tysiące winorośli oraz szczęśliwą siódemkę różnych rodzajów szczepów. Winnica została założona w 2010 roku.” W winnicy ugościli nas Anna i Wiesław Jasińscy jej właściciele. Zaprezentowali białe wina, które świetnie komponowały się z serami z mleka krowiego, nagrodzonymi na niedawnym Festiwalu w Grucznie, od państwa Adamczyków ze wsi Kosowo.  I w ten oto sposób w Winnicy przy Talerzyku, degustowaliśmy wina

królestwo garów
Sernik marcepanowo-jeżynowy 133

jeżyn  15 dag malin 2  galaretki owoce leśne Dr.Oetker Bita śmietana   do dekoracji jeżyny   do dekoracji motylki z czekolady mlecznej i białej Dr.Oetker Sposób przygotowania: Masa serowa: Zmielony ser, jajka, mleko w proszku, mleko zwykłe, cukier i budyń umieścić w jeden misce, zmiksować krótko tylko do połączenia składników. Gdy masa serowa będzie zmiksowana dodajemy starty

Wanilia i Kardamon
,,Roladki ze szparagami otulone boczkiem’’ 151

sznycle szparagi- proste, pyszne i zarazem wykwintne danie. Inspiracją do powstania roladek była życzliwość marki Ole ! Składniki: 4 sznycle wieprzowe po 15 dag 1 słoik białych szparagów 4 plastry boczku 4 plastry sera żółtego 4 łyżki oliwy 2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Sznycle myjemy i osuszamy. Rozbijamy na płaty grubości około 1 cm. Sznycle oprószamy solą i pieprzem

Podróż w kulinaria
Sałatka z groszkiem i ryżem 144

ryżu, zdrowymi tłuszczami omega z orzechów i świeżymi warzywami. Składniki: 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 200g ryżu (u mnie brązowy ale może być również biały) jabłko szklanka orzechów włoskich 100g żółtego sera 4 jajka 4 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na półmiękko w osolonym wrzątku. Odcedzamy. W osobnym garnku z dodatkiem

Pyry na Gaz
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 117

gotowania 20 min Czas całkowity 45 min Składniki 4 filety z kurczaka pieprz czarny sól Nadzienie 100 g chorizo 2 średnie pory 1 szalotka 4 plasterki sera cheddar 2-3 łyżki masła pieprz biały Panierka 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej Dodatkowo oliwa do smażenia Instrukcje Filety kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przy pomocy ostrego noża nacinamy każdy filet

Wędrówki po kuchni
Paszteciki krucho- drożdżowe z nadzieniem pizza gyros 154

łyżki mleka sól do smaku 1 jajko papier do pieczenia Składniki na nadzienie: 1 puszka kukurydzy 1 filet z kurczaka 25 dag pieczarek 1 cebula biała 1 czerwona papryka 15 dag żółtego sera 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa tłuszcz do smażenia Wykonanie nadzienia: Pieczarki drobno posiekać  , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać pokrojone mięso, przyprawę

Tradycyjna Kuchnia
Sałatka warstwowa ze śledziem i żółtym serem 171

Duża miska)  450g filetów śledziowych (użyłam w oleju, ale mogą być solone/marynowane) 2 jajka 1 jabłko (duże) 1 czerwona cebula (duża) 1 por (średni; biała część) 4 ogórki konserwowe 100g żółtego sera Sos: 4 łyżki majonezu 4 łyżki śmietany sól, pieprz Dodatkowo: sok z cytryny 1 łyżka oleju (w przypadku śledzi solonych/marynowanych) Filety śledziowe pokroić w kostkę. (Używając solonych

Di gotuje
naleśniki z leśnymi grzybami 160

Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. składniki na farsz: 300 g grzybów, borowików leśnych 1 marchewka 1 por, biała część 150 g cebuli 150 g sera żółtego 1 łyżka natki pietruszki, posiekanej sól, pieprz tłuszcz do smażenia wykonanie: Grzyby oczyszczamy, dokładnie myjemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych

Domowy Smak Jedzenia
Risotto ze szparagami 99

Składniki: 200 g ryżu Arborio do risotto pęczek zielonych szparagów 60 g masła 500 ml bulionu warzywnego pół dużej cebuli 100 ml białego wytrawnego wina sól morska i pieprz ser żółty tymianek do dekoracji Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końce, pokroić na 3-4 centymetrowe kawałki. Na głębokiej patelni roztopić połowę masła i podsmażyć szparagi przez 3 minuty. Odłożyć

Moja Galeria Smaku
Sałatka z fasolą, jajkiem i brokułami 334

Składniki: Puszka fasoli białej lub czerwonej Puszka kukurydzy Kawałek żółtego sera 3 jajka 1 cebula Natka pietruszki 1 Papryka żółta lub czerwona Majonez Sól i pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Należy również ugotować brokuły. Następnie  pokroić  w kostkę ser  żółty, paprykę, brokuły, cebulę i jajka. Dodać drobno posiekaną  natkę pietruszki, kukurydzę, fasolę i majonez. Doprawić

The Sweet Damsel
Prosta sałatka ze szparagami, rzodkiewkami, serem feta i kiełkami 166

Składniki: garść rukoli 3-4 rzodkiewki 8 białych szparagów kiełki rzodkiewki i kiełki brokułu ser feta olej z orzechów laskowych Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie przez 6-7 minut. Rzodkiewki myjemy, kroimy na pół (zostawiamy kilka młodych, miękkich listków jeśli to możliwe), rukolę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Na talerzu układamy rukolę, rzodkiewki, pokrojone

Mango Papaja
Zapiekanka ziemniaczana 212

odrobiną soli, pieprzu i tymianku. Można delikatnie podlać wodą około 4 łyżek. Całość zapiekamy około 30min. Po tym czasie gdy zapiekanka jest jeszcze gorąca układamy kawałki sera. Mniam, gorąca pachnąca zapiekanka i kieliszek białego wina, hmmm można dalej czytać książkę. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Sernik Wiedeński 219

opcjonalnie) Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej lub gorzkiej (według uznania) ok. 40 g masła Sernik Wiedeński - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Zmielić ser przynajmniej dwa razy. Masło utrzeć na białą masę, dodać cukier waniliowy, cukier puder i dalej mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Powoli wbijać jajka (po jednym - ciągle ubijając). Następnie dodawać po jednej łyżce twarogu

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania