seler naciowy - 4547 przepisów (strona:153/304)

Sałatka makaronowa z selerem i mozarellą 365

początek zrobiłam sałatkę z makaronu, mozarelli i warzyw. Lekka a zarazem sycąca, śmiało można ją zabrać do pracy jako drugie śniadanie! Składniki: 250g makaronu (użyłam Międzybrodzkiego),  2 łodygi selera naciowego,  4 pomidory,  2 dymki ze szczypiorkiem,  kulka mozarelli,  sok z 1/2 cytryny,  6 łyżek oliwy z oliwek,  1/2 łyżeczki oregano,  sól, pieprz

Z miłości do słodkości
Koktajl z jarmużu 97

połączeniu z jabłkiem daje idealny efekt odchudzający. ​ • Czas przygotowania: 3 minuty • Smak: dominacja jabłka • Kiedy pić: z rana Składniki : • 2-3 duże liście jarmużu • 2 jabłka • ​1 łodyga selera naciowego • ​pół cytryny • ​pół limonki • woda (według uznania) Przygotowanie : Opłucz liście jarmużu oraz pozbądź się odnóg i łodyg. Obierz jabłka i usuń z nich gniazda nasienne, a następnie pokrój w kostkę

KUCHNIA POLSKA
Sałatka katalońska 119

Danie z kuchni hiszpańskiej  Składniki główka sałaty 2 gałązki selera naciowego 2 cebule 2 jajka 50 g szynki 3 filety anchois 100 g kiełbasy wiejskiej sos winegret sól pieprz majonez     Przygotowanie   Sałatę dokładnie umyłem , dokładnie osączyłem, porwałem palcami na drobne kawałki. Gałązki selera oczyściłem, pokroiłem na nieduże kawałki. Cebule obrałem , pokroiłem w krążki. Wszystkie składniki wymieszałem

R'n'G Kitchen
Sałatka z rukolą, gruszką, burakami, awokado i miętą 147

upieczone buraczki*                                   - ocet balsamiczny - 1 słodka gruszka (np. konferencja) - 2 łodygi selera naciowego - kawałek awokado - 1 łyżeczka pestek dyni * Sposób pieczenia buraczków znajdziecie  TUTAJ Wykonanie: - Sałaty umyć, osączyć,  porwać na kawałki i przełożyć do miski - Buraczki i gruszki obrać, posiekać

Wegańska kuchnia orientalna
Moj Food Revoliution Day 182

Food Revolution Day Jamiego Olivera :) akcja świetna i mobilizująca! Nas, mnie, zmobilizowała do przygotowania świeżego obiadu z rewelacyjną i bardzo, jak na moje gotowanie, nietypowa surówką... z fenkułem, selerem naciowym i maślanką... Odważyłam się na nowy smak i przeniosłam się na smakowe wyżyny!  A jaki był Wasz rewolucyjny dzień w kuchni??? schab tymiankowo-pomaranczowy z surowka z fenkula, kapusty

Dzieje kuchennej Wiewióry
Koktajl ze szpinakiem i nowy 'Kocioł' 176

odmiany - w deserach, przystawkach lub daniach głównych. Ode mnie przepis na prosty mus kawowy oraz szybki koktajl w propozycjach "na kaca" :) Smacznej lektury! Składniki 200g świeżego szpinaku 1 łodyga selera naciowego 1 banan 1 szklanka wody niegazowanej 2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru 2 łyżki soku z cytryny Sposób przygotowania Do blendera wrzucić umyty szpinak, pokrojony na mniejsze kawałki

pink envelope
Kalarepa faszerowana mięsem mielonym 22

możecie kombinować. U nas akurat był chcieizm na mięso mielone w sosie pomidorowym. Składniki: 3 kalarepy 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 300 ml passaty pomidorowej 1 szklanka wody szczypta mielonej chili (lub więcej) szczypta cynamonu 1 łyżeczka oregano 1 gałązka natki pietruszki (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy Pokrojoną w drobną

Kardamonovy
Makaron z... ziemniakami (tak właśnie 😋) 74

rurki ale może też być inny. Ja np. dałem muszelki, bo akurat miałem pod ręką) 500g ziemniaków (waga obranych) 1 średnia cebula 1 marchew 100g pomidorków koktajlowych 1 łodyga selera naciowego 100g wędzonego sera (najlepiej Provola lub Scamorza ale można zastąpić nawet polskim serem salami) oliwa bulion lub woda sól i pieprz do smaku opcjonalnie: kawałki skórki od Parmezanu Wykonanie

Pasta Po Polsku
Kalarepa faszerowana mięsem mielonym 56

możecie kombinować. U nas akurat był chcieizm na mięso mielone w sosie pomidorowym. Składniki: 3 kalarepy 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 300 ml passaty pomidorowej 1 szklanka wody szczypta mielonej chili (lub więcej) szczypta cynamonu 1 łyżeczka oregano 1 gałązka natki pietruszki (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy Pokrojoną w drobną

Kardamonovy
Sałatka z ciecierzycy i rodzynek 51

względu na popularność diet wegańskiej i bezglutenowej robi zawrotną karierę. Więcej o ciecierzycy przeczytacie w serwisie LokalnyRolnik.pl . Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – 2 filiżanki ugotowanej ciecierzycy – 2 łodygi selera naciowego – 2 garście rodzynek – pistacje (ok 25 sztuk, można więcej) – 1/4 cebuli (posiekanej) – sól, pieprz do smaku – oliwa z oliwek – świeży tymianek W misce

Szybko Tanio Smacznie
Kalarepa faszerowana mięsem mielonym 92

możecie kombinować. U nas akurat był chcieizm na mięso mielone w sosie pomidorowym. Składniki: 3 kalarepy 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łodyga selera naciowego 300 ml passaty pomidorowej 1 szklanka wody szczypta mielonej chili (lub więcej) szczypta cynamonu 1 łyżeczka oregano 1 gałązka natki pietruszki (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy Pokrojoną w drobną

Kardamonovy
Fasola ze słoiczka - obiad lub kolacja w 15 minut 116

fasolkę  z pomidorami. Wystarczy trochę go "dorobić " i od razu mamy świetne danie na obiad czy kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI  słoiczek fasoli puszka pomidorów mała cebula seler naciowy nać pietruszki 50 g boczku lub kiełbaski  ostra papryczka lub pieprz 3 łyżki oleju z oliwek sól i szczypta cukru do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA   Na oleju podsmażyć

zielonacukinka
Kapuśniak ze świeżej kapusty po rosyjsku 102

Danie z kuchni rosyjskiej Składniki pół głowki białej kapusty 3 łodygi selera naciowego 2 marchewki cebula biała rzepa 3 kwaśne jabłka 1 l bulionu wołowego 3 łyżki masła pół szklanki kwasu z kiszonych ogórków sól pieprz kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy koperek Przygotowanie Łodygi selera, marchew oraz rzepę obrałem, pokroiłem w słupki, a obraną cebulę w dużą kostkę. Warzywa

R'n'G Kitchen
Sałatka z kaszą i oscypkiem 149

Mój zapas oscypków postanowiłam wykorzystać do przygotowania sałatki. Składniki: - 1 szklanka kaszy pęczak - 2 i 1/2 szklanki wody - 1 pęczek selera naciowego - 120 g kabanosów - 3 małe oscypki - 1/2 papryki czerwonej - 4 łyżki majonezu - 1 płaska łyżeczka curry - pieprz i papryka ostra do smaku Przygotowanie: Kaszę pęczak zalewamy wodą, solimy i gotujemy 20 minut. Selera, kabanosy, oscypka i paprykę

Zainspirowana w kuchni
STEK CHILI W CZERWONYM WINIE 96

spodoba się Wam :) Czas marynowania: około 12h (najlepiej całą noc) Czas przygotowania: około 50 minut Liczba porcji : 4  SKŁADNIKI: 4 rumsztyki po około 200g każdy 1 niewielka łodyga selera naciowego 1 cebula 1/2 szklanki bulionu wołowego 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka chili mielonego 1 łyżeczka musztardy (niezbyt ostrej) PRZYGOTOWANIE

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania