Składniki : opakowanie rukoli 2 gruszki granat duża kiść białego winogrona 2 zielone ogórki 4 łodygi selera naciowego ewentualnie ziarno słonecznika Składniki na sos: oliwa, miód, musztarda, sok z cytryny Przygotowanie : Gruszki obrać i pokroić w małą kostkę, to samo z zrobić z ogórkami Winogron umyć i przekroić owoce na połówki Owoc granatu obrać i wyłuskać ziarenka Umyte łodygi selera pokroić
Proste PotrawySkładniki: 2,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 750 g mrożonej mieszanki warzyw (np. marchew, fasolka szparagowa, kalafior, brukselka) 1 cebula 3 łodygi selera naciowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 3 łyżki śmietany 18% 1 listek laurowy 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz świeży koperek lub natka pietruszki 250 g makaronu jajecznego chińskiego Sposób wykonania: Cebulę kroimy
Qchnia po prostuugotowane ziemniaki - pół średniej czerwonej cebuli ( lub jedna mała) - 5-6 cm kawałek białej części pora - jedno średniej wielkości jabłuszko - ok 200g kukurydzy z puszki - 1 duży kawałek selera naciowego - sól, pieprz, majonez do smaku ( ja dodałam 1,5 łyżki majonezu i starczyło) Ziemniaki kroimy w kosteczkę ( nie za małą ani nie za dużą) , cebulę w kostkę a pora
Kuchnia Pełna EmocjiSmaczna,pożywna i przede wszystkim zdrowa,pełna wartościowych składników sałatka. 100 g kaszy gryczanej białej (użyłam Kupiec) 1 świeży ogórek 3-4 łodygi selera naciowego 1/2 żółtej papryki 1 mała czerwona cebula garść listków świeżego szpinaku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2-3 łyżki słonecznika wcześniej uprażonego na patelni 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Kaszę ugotować
Kolorowa kuchnia Elkiwarzywa które łączy nie tylko kolor ale też witaminy niezbędne dla naszego zdrowia. W tej zupie przemycimy coś czego nasza rodzina nie lubi. 1 por biała część 4 gałązki selera naciowego 1/2 brokuła 1 cebula duża 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania rukoli sól, pieprz 1/3 szklanki słodkiej śmietany 750 ml wywaru warzywnego 1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki masło klarowane
wesoła kuchniaszczęśliwymi posiadaczami bulionu, pewnie będzie jeszcze smaczniejsza. Co do rodzaju ryżu, polecam parboiled, ciężko go rozgotować. Składniki: 1,5 l wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 łodygi selera naciowego pół białej części pora pół szklanki ryżu 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis
Kardamonovyosoby 👱👱👱): 300gr makaronu - Ziti lub Cesarecce ok. 500gr mięsa - najlepiej udziec wołowy lub ligawa. Można też dać kawałek szpondra albo dodać coś z wieprzowiny - łopatkę lub żeberka. 1 łodyga selera naciowego 1 marchewka 1,2 kg cebuli 2 szklanki białego, wytrawnego wina pęczek pietruszki 2 liście laurowe oliwa sól i pieprz do smaku opcjonalnie: kawałek Prosciutto opcjonalnie: 2-3 jagody
Pasta Po Polskuszczęśliwymi posiadaczami bulionu, pewnie będzie jeszcze smaczniejsza. Co do rodzaju ryżu, polecam parboiled, ciężko go rozgotować. Składniki: 1,5 l wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 łodygi selera naciowego pół białej części pora pół szklanki ryżu 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis
Kardamonovyuspokajające - krojenie warzyw w drobną kosteczkę, mieszanie ma właściwości kojące. Polecam więc wszystkim zestresowanym, zmęczonym jako darmowy lek uspokojający. Składniki : - 200g ryżu brązowego - pół pomarańczowej papryki - 2-3 łodygi selera naciowego - 1 marchewka. - kilka rzodkiewek - 100g bobu - ugotowanego wcześniej i ostudzonego - 1 cebula - 2-3 duże ząbki czosnku - 50 g masła - woda - tyle, żeby ryż był miękki. U mnie gorącej
Kuchnia Pełna Emocjijedynie troszkę krojenia i mieszania ale efekt jest cudowny - polecam wszystkim amatorom kurczaka. Potrawka z kurczaka - 750 g filetów z kurczaka - 1 puszka pomidorów - 2 cebule białe - 4 łodygi selera naciowego - 1 papryka żółta - 1 papryka zielona - 2 małe marchewki - 3 ząbki czosnku - bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz, cząber do smaku - łyżka masła i odrobina oleju Filety myjemy i kroimy
Kuchnia Pełna Emocjisamodzielne danie. 2 porcje: 100 g kaszy gryczanej 50 g kurek świeżych lub mrożonych ok. 50-100 g dyni piżmowej lub słodkiego ziemniaka 1 mała cebula 1 łodyga selera naciowego 3-4 łyżki mleka kokosowego lub śmietany 2 łyżki oleju lub masła sól, pieprz i garam masala do smaku Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie
Kucharzycaszczęśliwymi posiadaczami bulionu, pewnie będzie jeszcze smaczniejsza. Co do rodzaju ryżu, polecam parboiled, ciężko go rozgotować. Składniki: 1,5 l wody 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 2 łodygi selera naciowego pół białej części pora pół szklanki ryżu 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis
Kardamonovybardzo dobrze komponują się z rybką. Polecam Składniki: – 6 filetów z dorsza – 1 średnia cebula – 1 średnia marchewka – 1/2 papryki (użyłam żółtej) – 1 łodyga selera naciowego – garść posiekanego koperku – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 1/2 łyżeczki kurkumy -sól i pieprz wg smaku Składniki na sos: – po 1 łyżce sosu sojowego, rybnego, octu
Smaki ArmineKuchnia włoska Składniki pół szklanki białej fasoli 1 por gałązka selera naciowego 1 cebula ¼ główki włoskiej kapusty plaster dyni 2 ziemniaki 2 pomidory kilka gałązek natki liść laurowy 10 listków bazylii 4 łyżki oliwy 2 garście drobnego makaronu kawałek świeżego parmezanu Przygotowanie Fasolę zalałem na noc 2 litrami zimnej wody. Marchew, ziemniaki, dynię i seler pokroiłem
R'n'G Kitchen