schab duszony z warzywami - 389 przepisów (strona:11/26)

Schab w sosie porowo-dyniowym z mleczkiem kokosowym 66

bardzo smaczny obiad na lekko egzotyczną nutę. Delikatne i chude mięso jakim jest schab doskonale komponuje się z porem i startą dynią. Mleczko kokosowe i kurkuma sprawia, że zyska na smaku. W tym daniu można wykorzystać obfitość jesiennych warzyw, świeżych ziół aby ze zwykłego schabu wyczarować niebanalne danie.  Polecam podawać do ugotowanego na sypko ryżu lub ziemniaków.  Przepis(...)przygotowania: Umyty i osuszony schab pokroić na 6 grubszych plastrów. W szerokim rondlu rozgrzać masło, obsmażyć mięso z każdej strony, dodać pokrojony por, cebulę oraz posiekany czosnek. Smażyć aż warzywa staną się szkliste. Podlać gorącym bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz pokrojoną paprykę, doprawić do smaku solą lub sosem sojowym    i dusić około 30 minut na wolnym

Wanilia i Kardamon
Roladki schabowe 177

Czas duszenia: 1 godz 40 min Całkowity czas: 3 godz 10 min Ilość porcji: 8 porcji Roladki schabowe sposób przygotowania: Składniki, które potrzebujesz do wykonania Roladki schabowe znajdziesz w przepisie na dole tego wpisu. Oznaczyłem go #UgotujPrzepis , żeby było Ci łatwiej znaleźć. Mięso umyj pod bieżącą wodą. Wykrój z niego błonki i nadmiar tłuszczu. Schab pokrój w plastry grubości(...)ciemnym sosie. To idealna propozycja na niebanalny, smaczny obiad. Kategoria Obiady Trudność Średni Czas przygotowania 1 hour 30 min Czas duszenia 1 hour 40 min Całkowity czas 3 hours 10 min Ilość porcji 8 porcji Składniki 1 kg schabu wieprzowego bez kości ½ szklanki mąki 1 łyżka smalcu 5 łyżeczek musztardy np. c zeska 125 g czerwonej papryki

ugotuj-przepis.pl
schab po bałkańsku 3018

sól, pieprz olej do smażenia Schab pokroić w paseczki, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące. W grubym rondlu rozgrzać trochę oleju i wrzucić mięso, obsmażyć na złoto. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, plasterki pieczarek i paprykę pokrojoną w paseczki. Smażyć chwilę (można trochę osolić, żeby warzywa puściły sok), dodać pomidory z puszki, dusić na wolnym ogniu. Pod koniec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety schabowe duszone w sosie 206

koniec smażenia przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażone warzywa przełożyć do rondla z kotletami. Do rondla z kotletami i warzywami wlać zimną wodę (woda powinna zakrywać mięso). Dodać ziarna ziela angielskiego, liść laurowy oraz domową vegetę i gotując na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i dusić, na małym ogniu, przez około 20 minut. Pod sam koniec duszenia(...)podanych składników wychodzi około 6 - 7 kotletów w sosie. Czas duszenia, w zależności od twardości mięsa, może być nieco dłuższy. Sos, po wyjęciu mięsa i zagęszczeniu, można zblendować. Będzie wówczas aksamitny i szklisty. Ja nie blendowałam sosu. Według powyższego przepisu można także przygotować łopatkę wieprzową czy mięso od szynki. Schab przygotowany w ten sposób jest delikatny, kruchy i miękki

Gospodyni Miejska
Obiad w 15 minut . 275

schab i trochę zapomnianych warzyw z lodówki .Taki sobie zwykły obiad. Składniki: dla dwóch osób Makaron szpinakowy ,cztery gniazdka Kawałek schabu ,pokroić w kawałki ,doprawić kawałek papryki czerwonej ,pokroić kawałek białej kapusty ,pokroić drobno mała cebulka ,pokroić Makaron gotujemy al dente . W tym samym czasie smażymy mięso z cebulką . Dodajemy paprykę i kapustę i dusimy jeszcze chwilkę , w razie potrzeby

Ladylaura.
MULTICOOKER CROCK POT+ KILKA PRZEPISÓW Z MULTICOOKERA 85

się czas 12 minut a po tym czasie miałam w garnku pyszny, sypki, idealnie ugotowany ryż. Karkówka z warzywami w sosie pomidorowym . Oj to było pyszne a co ważne gotowe po 35 minutach. Wszystko z jednego gara, mięso pyszne, kruche, warzywa mięciutkie, sos aromatyczny.  Składniki: * 500 g karkówki pokrojonej w plastry * 1 cebula * 1 czerwona papryka * 1 marchewka(...)wszystkie warzywa. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Wodę wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos wlać do garnka. Całość wymieszać dołączoną do szybkowaru łyżką. Zamknąć pokrywę i uszczelkę. Szybkowar ustawić na funkcję "meat/stew" czyli gotowanie/duszenie. Na wyświetlaczu pojawi się czas 35 minut. Po tym czasie karkówka jest gotowa do spożycia. Schab duszony na kanapki

Zrób to smacznie
Schab w sosie musztardowym 50

Schab w aromatycznym sosie musztardowym to rewelacyjny pomysł na wykorzystanie mięsa schabowego. Delikatny i miękki schab w sosie to ciekawa propozycja dania obiadowego. Podasz go do wszelakich dań z ziemniaków (puree, kopytka, kluski śląskie), kasz, ryżu lub makaronu. Do schabu w sosie musztardowym pasują wszelkiego rodzaju surówki, mizeria z rzodkiewką , warzywa pieczone lub gotowane, buraczki zasmażane . Do tak podanego mięsa(...)jogurtu naturalnego. Gdy mięso zmięknie, na patelnię wlewam powoli sos musztardowy. Całość mieszam, smażę chwilę. Schab w sosie musztardowym próbuję, w razie potrzeby doprawiam solą, pieprzem i papryką. Schab w sosie musztardowym smakuje podany z potrawami z ziemniaków, kaszami oraz wszelakimi surówkami i warzywami gotowanymi. Schab przed podaniem posyp posiekaną natką, koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Wieprzowina z fasolką i makaronem w sosie hoisin 193

chili. Dodać zamarynowany schab, zwiększyć ogień i usmażyć go na złoty kolor. Umytą i przekrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową dodać do usmażonego mięsa i chwilę razem smażyć. Dolać 1 szklankę gorącej wody, 1 łyżkę sosu sojowego i sos hoisin. Całość dusić pod przykryciem aż fasolka zmięknie, a sos zgęstnieje (5-10 minut). Ewentualnie dosolić. Do warzyw i mięsa dodać

Trzeci talerz
Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim 180

Schab i sos pieczarkowy to nuda? Dzięki dodatkowi czosnku niedźwiedziego na pewno nie:). Polecam to danie w mojej wersji. 1 kg schabu w plastrach 500g pieczarek  2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego  3 łyżki śmietany 18% olej sól, pieprz, papryka słodka 1. Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy solą, pieprzem(...)rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia. 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy warzywa do zarumienionego mięsa. Smażymy do momentu aż pieczarki puszczą wodę. Wtedy dolewamy 1 szklankę wody, dodajemy czosnek niedźwiedzi, dusimy pod przykryciem przez około 40 minut.  3. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Szefowa kuchni
SCHAB W SOSIE WŁASNYM 135

bulionu z warzyw listek laurowy 2 ziela ang sól, pieprz mąka do panierki olej do smażenia Wykonanie: Cebulę kroimy w piórka, złocimy na oleju. Plastry delikatnie rozbijamy, oprószamy solą, pieprzem. Panierujemy w mące, obsmażamy na rozgrzanym oleju po przesmażaniu cebuli.  Do gorącego bulionu przekładamy obsmażone plastry schabu. Dodajemy cebulę, ziele ang, listek laurowy, doprawiamy wywar solą. Dusimy na wolnym

Z Majeczką w kuchni
Schabowe roladki ze szpinakiem duszone w sosie śmietanowym 232

Dzisiaj przedstawiam Wam proste danie, które zadowoli tych, którzy mają dość nudnego obiadu. Nadchodzi   także sezon wiosennych owoców i warzyw, dlatego warto go wykorzystać i włączyć te specjały do naszego codziennego menu.   Stragany będą nas teraz kusić m.in.: młodą kapustą, szczawiem czy szpinakiem, dlatego to ostatnie jest królem naszej dzisiejszej potrawy. Wykorzystałam go jako farsz do mięsa(...)nich jest właśnie szpinak. Po drugie, dostałam również zamówienie na schab nim nadziewany, więc zgodnie z obietnicą publikuję przepis. Ps. przypominam o trwającej akcji "Gotowanie za głosowanie" - ankieta mieści się w prawym, górnym rogu bloga, a słowniczek możecie poczytać tutaj . Składniki na 3 porcje: 6 plastrów schabu (30 dag) 25 dag szpinaku świeżego lub mrożonego 2 ząbki czosnku

Fabryka pomysłów
Zrazy wołowe 61

Child Schab z suszonymi pomidorami Sznycel z indyka Gulasz z indyka Pieczona polędwica wieprzowa Kotlet schabowy Kotlety mielone Karkówka duszona Golonka pieczona ZRAZY WOŁOWE PRZYGOTOWANIE: 1h 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 4 SKŁADNIKI: 1 kg udźca wołowego 1-2 kiszone ogórki 2 cebule 3-4 łyżki mąki pszennej 2-3 łyżki musztardy sarepskiej 700-900 ml bulionu z warzyw

nietylkopasta.pl
Roladki wieprzowe z serem i suszonymi pomidorami 243

orkiszową i warzywami. Pyszny mieliśmy obiad;) Składniki: 8 kotletów ze schabu o grubości 1cm (albo kawałek schabu o wadze ok 1kg) 2 łyżki musztardy 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów 1 kulka mozzarelli (125g) pieprz sól mąka do obtoczenia roladek olej lub olej z suszonych pomidorów do smażenia 150ml białego wina 100ml śmietanki 30% 2 gałązki rozmarynu Schab w kawałku(...)każdej strony. Wlać wino, włożyć rozmaryn, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok 20 minut. Jeśli w trakcie duszenia płyn wyparuje, należy podlać jeszcze odrobinę wina lub gorącej wody. Po 20 minutach wlać śmietankę i dusić kolejne 10 minut. Roladki podawać z gotowanymi ziemniakami, kaszą na sypko, warzywami. Smacznego

Obiad gotowy
Schab pod pierzynką 201

Wykonanie: Schab oprószamy solą, pieprzem i ostrą papryką, nacieramy oliwą. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę.  Cebulę i czosnek drobno kroimy, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w półtalarki, pieczarki kroimy w plasterki. Na łyżce masła podsmażamy cebulę i czosnek, po chwili dodajemy marchew i chwilę razem dusimy. Następnie dorzucamy pieczarki i smażymy, aż warzywa zmiękną

Smak mojej kuchni
Schab duszony z papryką i brzoskwiniami 70

orientu. Jest to schab duszony w kawałkach, z cebulą, papryką czerwoną i brzoskwiniami z syropu. Schab wcześniej zamarynowałam w sosie sojowym, czosnku i przyprawach. Stąd nutka orientu. Danie jest utrzymane w smaku słodko - ostrym, ale nie jest ani mocno pikantne, ani bardzo słodkie. Smaki są bardzo stonowane, żeby było czuć smak poszczególnych składników. Taki schab można podać z ryżem(...)łyżki oleju i wyłożyłam mięso. W czasie gdy mięso się powoli smażyła, przygotowałam warzywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebule obrałam i pokroiłam na drobno. Paprykę umyłam, wycięłam gniazdo nasienne i pokroiłam w paseczki. Warzywa dodałam do mięsa, wymieszałam i posypałam roztartymi ziołami prowansalskimi. Mięso dusiłam z warzywami pod przykryciem ok. 20 minut. Brzoskwinie wyjęłam z zalewy i pokroiłam na paseczki. Dodałam

Waniliowe Improwizacje