być miękkie i różowe. Ugrillowane żeberka wkładamy do dużego naczynia i polewamy pozostałym sosem BBQ. Dokładnie obtaczamy w nim wszystkie kawałki mięsa. Na obiad żeberka możemy podać z kopytkami, sałatką z warzyw w sosie winegret oraz grillowanymi pieczarkami z czosnkiem, solą i natką pietruszki. Smacznego
OstryKęsZa oknem gorąco i na ciepłe posiłki nie mamy ochoty, wtedy idealnie sprawdzają się takie sałatki jak ta. Smaczna i pożywna bo z dodatkiem makaronu a
Monia miesza i gotujerobić nic tylko leżeć w ogrodzie i opalać się. Taki relaks przyda się każdemu. Gdy są takie upały to nie chce mi się siedzieć w kuchni, wybieram wtedy lekkie sałatki i pyszny chłodnik. Takie lato to ja rozumiem. Tydzień mija mi zawsze szybko, od dzisiaj ten post z podsumowaniem będzie ukazywał się zawsze w poniedziałki. Weekend będzie niestety bez wpisów
Magiczne Życie MartyOd czasu do czasu robię na obiad (lub obiadokolację) tortillę. Jest to danie proste, smaczne, no i małe szkodniki zjedzą swoją porcję surowych warzyw bez marudzenia
Gotuj z Misiemsię nawet przepisy z XVII w.) pod nazwą gąszcze” ( klik ). Zawsze lubiłem połączenie mięsa i słodko/ostrych smaków. Na początek zdecydowałem się na chutney mango . Właściwie to planowałem zrobić sałatkę z piersi kurczaka, rukoli i mango, ale przypomniałem sobie o chutney'u i postanowiłem zaryzykować:) Eksperyment uważam za bardzo udany. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemrybami słyszę "Taatooo... kup makrelę" :) Jest trochę zabawy z filetowaniem, ale warto. Szkodniki jedzą po prostu kanapki z makrelą. Ja wolę zrobić z niej jakąś pastę albo sałatkę. Ostatnio postanowiłem zrobić wersję „na bogato”: z makaronem, dodatkiem groszku i kaparów. Smakowała wybornie, a jak widać na załączonym obrazku, prezentowała się też całkiem nieźle. Czytaj dalej
Gotuj z Misiemżywieniowych. BIOLEVITA wprowadziła ostatnio na rynek nową linię produktów w stylu 3 w 1 , czyli mix sałatkowy : olej, przyprawa i ziarno słonecznika . Jest to gotowy zestaw do przyprawienia sałatki, wystarczy tylko dodać ulubione warzywa - rzecz idealna dla leniwców i oportunistów kuchennych, czyli dla mnie :) Generalnie bardzo przemawia do mnie idea oleju w saszetce - akurat do wykorzystania(...)zasady sałatkę czy surówkę lubię ubierać w dresy (dressing) tuż przed jedzeniem. Nie cierpię gdy długo stoi ona w zalewie, która spływa z warzyw i zamiast dodawać smaku zawartości, gromadzi się na dnie naczynia. Skropienie olejem z saszetki tuż przed podaniem sprawia, iż sałatka pozostaje krucha, soczysta i nie namoknie zbytnio, a olej jest świeży i nie traci aromatu
Grunt to przepis!Czerwiec w statystykach wyglądał tak : 299 polubień na FB 129 obserwujących 48 postów 46 ,696 wyświetleń najpopularniejsze posty : Sałatka na grilla Domowa lemoniada Biszkopt z truskawkami i bezą Dziękuje
Magiczne Życie MartyW sałatkach najlepsze jest to, że zawsze się udają, bez względu na dostępność lodówkowych składników:)
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZapraszam na przepyszną sałatkę z mozzarella. Zdrowa, smaczna I dietetyczna. Dostarcza witamin, białka. Polecam . Zaczynamy: Składniki: ok 100 gr mozzarella ok 200 gr pomidorków
Smaki EdytyObiecywałam sobie częściej wstawiać posty, ale jednak zmęczenie dało mi się we znaki. Jednak wróciłam i zamierzam dalej Was raczyć swoimi przepisami. Tym razem postawiłam na sałatkę. Te jem praktycznie pod każdą postacią. Najchętniej jednak zabieram je ze sobą jako lunch, gdyż są łatwe do zapakowania i szybkie do przygotowania. Ta sałatka jest o tyle ciekawa, że wystarczy ugotować jedną
Fabryka pomysłówjuż ostatnia truskawkowa sałatka w tym sezonie. Powstała dla mojego mężusia, który lubi sery z pleśnią dlatego też składniki na jedną porcję. składniki: kilkanaście listków sałaty dębowej 50 g sera blue 3-4 truskawki 5 różowych winogron 2-3 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczki musztardy dijon Kamis sól ziołowa Kamis do smaku Na talerzu(...)Truskawki pokroić w ćwiartki. Winogrona przekroić na pół. Wszystkie pokrojone składniki ułożyć na sałacie. W słoiczku wymieszać oliwę, sok z cytryny, musztardę z odrobiną soli ziołowej. Gotowym sosem skropić sałatkę i podawać
Monia miesza i gotujeJest ktoś kto nie lubi fasolki szparagowej ? Chyba nie! U mnie króluje co lato pod każdą postacią, ale najbardziej smakuje mi ciepła prosto z wody. Jednak
Magiczne Życie Marty