sałatki - 53422 przepisów (strona:2975/3562)

BABECZKI 207

się prezentują, świetnie smakują według dzieciaków żadne ciasto im nie dorównuje. Babeczki te można upiec także jako wytrawne zamiast cukru przyprawić na ostro i upieczone faszerować np. różnego rodzajami sałatek, czy pastami. SKŁADNIKI:  (80 sztuk) 40 dag mąki  20 dkg masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczki proszku

RAROSSA
Pomidory suszone w słoikach 313

myślę, że warto jest zrobić chodź kilka słoików domowych suszonych pomidorów. Z podanego przepisu wyszło mi 9 słoików różnej pojemności. Takie pomidory są świetne do sałatek, kanapek, domowego pesto czy mięsa, olej zaś jest aromatyczny i można wykorzystać go do sosów sałatkowych, pieczenia mięsa itp. Zastosowań jest całe mnóstwo Do suszenia nadają się najlepiej

Marta Gotuje
Moje domowe nachosy 199

Bardzo łatwe w przygotowaniu, można je dowolnie przyprawić - papryką ostrą, słodką, ziołami prowansalskimi, oregano, czosnkiem. Świetnie pasują do sosu serowego czy sałatki meksykańskiej. Ja podałam je do mojego chilli con carne, dlatego też nie doprawiałam ich jakoś szczególnie - przygotowałam wersję naturalną. Składniki: pół szklanka mąki pszennej pół szklanki mąki kukurydzianej 1 jajko szklanka wody gazowanej łyżeczka oleju rzepakowego szczypta soli

Kulinarny Pamiętnik
Sałatka brokułowa z fetą i słonecznikiem 471

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif";} Połączenie brokuła i fety to sprawdzona kombinacja, lecz najbardziej w tej sałatce lubię chrupiące ziarenka słonecznika :) Dobra opcja na kolację, sprawdzi się też jako przystawka na imprezie. Składniki: 1 duży brokuł, ugotowany al dente na parze i podzielony na różyczki 100 g sera

Kulinarny Pamiętnik
Świderki z kurczakiem 195

umyć, wysuszyć i posiekać. Dodawać do potrawy według uznania. Uwaga – sprawdzona rada 1)        na   zimno danie świetnie nadaje się na pożywna sałatka  Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał  Patentowo  gdzie przedstawiam

Świat Smaku
Sałatka z kurczakiem II 212

kostkę, oprószyć przyprawą do grosa i podsmażyć. Wystudzić i dodać do warzyw. Wymieszać, posypać fetą. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z kefirem i majonezem. Sosem polać sałatkę. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał  Patentowo  gdzie przedstawiam ciekawe patenty

Świat Smaku
Sałatka z czerwoną fasolą 220

oprószyć przyprawą kebab – gyros. Schłodzić godzinę, usmażyć  na oleju. Makaron i ryż ugotować osobno w osolonej wodzie. Fasolę i kukurydzę osączyć. Paprykę pokroić w niewielkie kawałki. Składniki sałatki wymieszać, dodać ketchup i majonez. Doprawić solą, pieprzem i curry. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także

Świat Smaku
Sałatka wiosenna z porem 189

obrać i podzielić na części. Jajka ugotować na twardo i studzić. Obrać i pokroić w kostkę. Składniki wymieszać. Sos przygotować według przepisu na opakowaniu. Wymieszać z majonezem i polać sałatkę. Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie  Świat Smaku . Komentarze oraz lajki mile widziane :) Zapraszam także na mój drugi kanał  Patentowo  gdzie przedstawiam ciekawe

Świat Smaku
Sałatka z kapusty pekińskiej, marchewki i pora VIDEO 207

Łatwa i prosta w przyrządzeniu sałatka idealnie nadająca się jako dodatek do obiadu Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - główka kapusty pekińskiej - 3 jabłka - biała część pora - 2 marchewki - mały słoik majonezu - sól, pieprz Wykonanie Kapustę oczyścić, umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Jabłka i marchewki umyć i obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć razem z marchewką

Świat Smaku
Sos koperkowo - ziołowy / Dill sauce - herbal 173

Jest to moja wersja tego popularnego sosu sałatkowego. Dzięki nucie cytryny sałatki zyskują bogatszy smak. Składniki - 6 łyżek oliwy lub oleju - 6 łyżek wody - 3 łyżeczki suszonego koperku - 2 łyżeczki ziół prowansalskich - ½ łyżeczki suszonej natki pietruszki - ½ łyżeczki suszonego szczypiorku - ½ łyżeczki soku z cytryny - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe  i chciałbyś

Świat Smaku
Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna 217

tarty ząbek obranego czosnku, Specialite, posiekaną natkę i koperek, doprawiamy jeśli zajdzie potrzeba. Mieszamy. Możemy podać jako danie obiadowe zaraz po przygotowaniu, ale polecam schłodzić i podać jako wspaniałą sałatkę

Moja smaczna kuchnia
Placki ryżowo-warzywne 197

Składniki: 4 porcje 300g ryżu (ja dałam jaśminowy) 2 ząbki czosnku czerwona papryka pęczek cebulki dymki (głównie białe części) 3 żółtka 1 jajko pęczek natki pietruszki

Gorący kąsek
SAŁATKA Z GRUSZKĄ, PISTACJAMI I KASZĄ JAGLANĄ! DIETETYCZNY OBIAD! 349

szklanki ugotowanej kaszy jaglanej z dodatkiem ziół toskańskich Na środku talerza ułóż kaszę jaglaną, sałatę, pokrojone pomidorki i resztę składników. Posyp posiekanymi pistacjami, świeżą bazylią. Polej dressingiem. dressing do sałatki: - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka musztardy francuskiej - 50 ml wody w/w/ składniki zmiksuj na gładką masę

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania