sałatki - 52922 przepisów (strona:2401/3529)

Sałatka makaronowa ze szprotem 245

Sałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić. Składniki : 20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i szpinakiem) 20 dag pieczarek puszka szprota w oleju średnia cebula kilka gałązek pietruszki łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie : Makaron gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu, pieczarki oczyszczam i kroję w grubsze pół plastry

Mechanik w kuchni
Świąteczny rogal z niespodzianką 207

Polecam przygotowanie na Święta tego nadziewanego rogala, który na pewno będzie ozdobą na naszym stole, jak też znakomitym dodatkiem do wszelkiego rodzaju sałatek zamiast chleba.  Sam w sobie jest smakowity można sobie zmienić dowolnie nadzienie na np szpinak -co doda koloru lub też zamiast sera  kapustę,  grzyby itd. Na zimno lub odgrzewany jak kto lubi, jest tylko

zielonacukinka
Muffiny cassis z różanym pudrem 208

Muffiny z czarnymi porzeczkami macerowanymi w alkoholu z laską wanilii. Takie wspaniałe owoce zostają po przygotowaniu domowego cassisa :). Poza ciastami można je dodawać do mięs, sosów, sałatek, deserów oraz napoi zimnych i gorących. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z czekoladą i dziczyzną np.  Jeleń w sosie czekoladowy cassis (przepis) .   W podobny sposób można wykorzystać inne owoce (bez pestek), które

SzczyptaSmaQ
Roszponka-Feldsalat z malinami i orzechami włoskimi 162

np.w ponmidorach.Potas korzystnie wplywa na prace serca i ukladu krazenia w naszym organizmie.Jest rowniez swietnym roslinnym zrodlem jodu z zawartoscia 62 mg/100 g salaty. Proponuje wyprobowac dzisiejszy przepis.Smak tej salatki Was zachwyci. Skladnik dla 2 osob: 4 garscie salaty 60 g malin 50 g orzechow wloskich Sos winegret: 3 lyzki oliwy 1 lyzka Aceto Balsamico 1 pelna lyzeczka miodu Salate

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szczypiorek -zimowe zapasy-mrozenie 127

drobno posiekac i od razu ukladac w pudelku,w ktorym bedzie przechowywany w zamrazarce.Nie dopuszczamy do zwiedniecia szczypiorku.Dobrze osuszony szczypior nie zbryli sie w trakcie zamrazania.Zamrozonym posypywac kanapki i salatki-rozmraza sie blyskawicznie. Dlatego zachecam do zalozenia malej hodowli,chocby w skrzynce balkonowej lub duzej donicy. Hodujmy szczypiorek,dodawajmy go do dan ,bo zieleniny nigdy nie za duzo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka ze smażonej cukinii 138

stanowic  zupelnie odrebny posilek.Nie jest to danie zbyt dietetyczne,bo smazone,ale na pewno bardzo smaczne.Dodatek orzeszkow piniowych i skorki cytrynowej w ciekawy sposob podkresla smak salatki cukiniowej. Skladniki na 2 porcje: 2 cukinie -zielona i zolta 2 lyzki orzeszkow piniowych 2 lyzki oliwy sol,pieprz 1/2 lyzki skorki z cytryny i sok z cytryny Wykonanie: Orzeszki piniowe lekko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka piękności z selera 165

selera, ktory niejednego zniecheca do siegniecia po to warzywo jest tu w ogole niewyczuwalny.Odczarujmy to jakze zdrowe warzywo,ktore co najwyzej laduje w rosole jako wloszczyzna lub jest skladnikiem salatki jarzynowej.Dlaczego surowka pieknosci ? Otoz bez selera nie obedzie sie zadna dieta odchudzajaca czy oczyszczajaca.Kochaja go gwiazdy Hollywood.Wszystko o wartosciach selera znajdziesz tutaj: klik .Przekonajcie sie,ze nie tylko selera naciowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Rozmaryn-przyprawa,ktora chroni oczy 153

smaku.Stanowi jeden z podstawowych skladnikow mieszanki ziol prowansalskich. Doskonale nadaje sie do przyprawiania ryb i miesa,Dobrze komponuje sie z baranina,dziczyzna,jagniecina,wieprzowina i cielecina.Mozna nim przyprawiac takze salatki,makaron,pizze i ziemniaki.Nadaje niezwykly aromat likierom,winom i wodkom.  U P R A W A W polskich,takze i niemieckich warunkach pogodowych rozmaryn jest niestety roslina jednoroczna.Poradniki ogrodnicze

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczarki duszone z oregano 231

kcal w 100 g.Stanowia zatem swietna przekaske we wszystkich dietach odchudzajacych. Tak przygotowane pieczarki sa miekkie i delikatne.Moga byc swietna przystawka do drugiego dania lub kolacji ,stanowic skladnik salatki lub marynaty.Smakuja wysmienicie na cieplo i na zimno. Skladniki: 300-500 g malych pieczarek oregano lub natka zielonej pietruszki odrobina wody+1/3 lyzeczki bulionu warzywnego w proszku Wykonanie: pieczarki oplukac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Nasiona CHIA - "SUPERFOOD" 158

nasion chia-okolo 2 lyzek,ten kto zje kawalek lososia to spozyje wiecej kwasow omega-3 niz zawartych w 2 lyzkach chia.Rowniez 2 lyzki oleju lnianego,ktorego uzyjemy do salatki ma wiecej kwasow omega-3 niz chia. Nie zrozumcie zle-chia sa super, trzeba to jednak porownac w relacjach z innymi produktami,ktore spozywamy na co dzien.Dla wegetarian i wegan

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z pomidorów i kiszonego ogórka 219

Najprostsza i najsmaczniejsza salatka na lato,dwuskladnikowa i wlasciwie sama sie robi.Tyle nowych przepisow,tyle nowych smakow i kombinacji,a do tej salatki wracam kazdego lata.Gdy tylko przejedza sie pierwsze "malosolne" ogorki ,a pomidory pachna juz i smakuja latem najlepszy to czas ja popelnic.Pasuje wlasciwie do wszystkiego,a z bagietka moze stanowic samodzielne danie.Moja za kazdym razem jest inna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybka sałatka z czerwonej kapusty z pistacjami 180

patelni rozgrzać olej i poszatkowaną kapustę razem z posiekanymi pistacjami podsmażyć 5 minut doprawić cukrem i octem balsamicznym i poddusić kolejne 2 minuty na koniec doprawić solą i pieprzem sałatkę serwować na ciepło posypaną szczypiorkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka szparagowa & cząber 201

nasze zdrowie jedzenie fasolki szparagowej,zainteresowanych odsyłam do tego ciekawego artykułu . Fasolkę możemy wykorzystywać w kuchni na wiele sposobów.To świetne warzywo na jarzynkę.Ugotowane strączki mogą być składnikiem sałatek,nadają się do zapiekania i zup. Najpopularniejsza jest jednak spożywana po ugotowaniu w osolonej wodzie,bez żadnych dodatków w wersji light lub polana masłem z bułką tartą. Wielu rezygnuje

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Buraczki ćwikłowe z tartym chrzanem 196

Burak to jedno z moich ulubionych warzyw.Do buraczków mam słabość od zawsze.Bez czerwonego barszczu,sałatki z buraczków i ćwikły moja kuchnia nie mogłaby istnieć.Ćwikła to mój ulubiony dodatek nawet do kanapek,także króluje w mojej kuchni przez cały okrągły rok,a nie tylko od święta.Smak ćwikły w głównej mierze zależy od jakości buraków,dlatego najlepiej byłoby zaopatrzyć się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zdrowe pomidorki 112

kosteczkę, szpinak posiekać. Różyczki brokuła drobno posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Do miseczki wrzucić pokrojone składniki, dodać posiekany szczypiorek oraz majonez i przyprawy i wszystko wymieszać. Tak przygotowaną sałatką napełniać wydrążone pomidory i podawać jako przekąskę

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania