przykrycia ). Długość smażenia zależy od grubości piersi - ja smażyłam po 5 minut z każdej strony. 5. Gotową pierś podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie z sałatką z kalafiora. Smacznego
Kuchnia domowa AniJeśli lubicie serek wiejski to taka a'la sałatka śniadaniowa powinn a Wam przypa ść do gus tu. Pierwotnie pasta miała wyglądać tak , ale zm ieniłam ją po swojemu. Składniki: 1 serek wiejski pół papryki czerwonej 2 ogórki kiszone 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Sposób przygotowania: 1. Ogó rki i paprykę kroimy w kosteczkę. 2. Tuńczyka odsączamy z zalew
Kuchnia domowa Aniwłoskiej sałatki specjalnie nie trzeba przedstawiać. Więc nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Was na stołu! Składniki: 1 kulka mozzarelli 1 duży pomidor oliwa z oliwek pieprz (kolorowy lub czarny) listki bazylii Sposób przygotowania: 1. Pomidora myjemy i kroimy w plastry. 2. Mozzarellę kroimy w plastry. 3. Na talerzy układamy naprzemiennie plastry sera i pomidora. Całość posypujemy pieprzem
Kuchnia domowa AniCukinia faszerowana kurczakiem i warzywami Leczo z cukinią i kiełbasą Mięso mielone z cukinią i pieczarkami Zupa-krem z cukinii i ziemniaków Przetwory: Leczo z cukinii na zimę Sałatka z cukinii i papryki Cukinia waniliowa Pasztet z cukinii
Kuchnia domowa Animące, następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej panierce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. 4. Kotlety podałam z ziemniakami z wody, papryką z miodem i sałatką z cukinii i papryki . Smacznego!!! A teraz Władysławowo :) Władysławowo Władysławowo - plaża Władysławowo - Ocean Park Władysławowo - Dom Rybaka Władysławowo - port Władysławowo - plaża Władysławowo - port
Kuchnia domowa Animnie te frytki są idealne - pyszne, mało pracochłonne i nie ociekają tłuszczem. Przepis znalazłam na Mirabelkowym blogu . Frytki podałam do pieczonego drobiu i sałatki z pomidorów. Składniki: 6 średnich młodych ziemniaków 2-3 łyżki oleju sól, pieprz mielona słodka papryka Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obrać lub wyszorować i pokroić na frytki. 2. Do ziemniaków dodać olej, pieprz i słodką paprykę
Kuchnia domowa Anizeszłym tygodniu robiłam szybki przecier pomidorowy , zielony dżem z cukinii , kompoty ze śliwek i mirabelek ... A na blogu tym razem buraczki, które zimą będą w sam raz np. do sałatek, obiadów czy po prostu do wyjadania ze słoika. Przepis znalazłam u Magdy . Składniki: 5 kg buraczków (najlepiej drobnych) 1 kg cebuli Normal 0 21 false false false PL X-NONE
Kuchnia domowa Anilubię surówki do obiadu przełamane smakiem słodkiego owocu. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 owoc kaki 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 por 1 jabłko olej + woda przyprawa do sałatek (lubię Prymat) Sposób przygotowania: 1. Oczyszczoną kapustę kroimy w kostkę lub paski. 2. Paprykę i kaki kroimy w kostkę. 3. Obraną marchew i jabłka ścieramy na tarce jarzynowej. 4. Pora
Kuchnia domowa AniOdstawiamy na 10-15 minut. 4. Mięso zanurzamy w cieście, wyciągamy. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu z obu stron do zrumienienia. 5. Podajemy z ulubionymi dodatki (np. sałatką). Smacznego
Kuchnia domowa AniKlasyczna potrawa na świąteczny stół. Czasem robię też sałatkę śledziową z jabłkiem . Składniki: 5-6 filetów śledziowych a'la matias 2 kwaśne jabłka 1 cebula kwaśna śmietana 1 łyżka majonezu sok z połowy cytryny pieprz, cukier do smaku Sposób wykonania: 1. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie przez 1,5-2 godziny, odsączyć i pokroić na niewielkie kawałki. Rozłożyć na półmisku
Kuchnia domowa Anigodzinę w 200 st. C. Pod koniec można rozerwać folię, by kurczak się lekko zarumienił. 4. Mięso podać z ulubionymi dodatkami, u mnie były to frytki z piekarnika oraz sałatka z pomidorów . Smacznego!!! Źródło: Lepszy smak
Kuchnia domowa Anischłodzić w lodówce najlepiej dobę przed przygotowaniem. 3. Karkówkę piec na dobrze rozgrzanym grillu, aż mięso zrumieni się i skruszeje (u nas ok 15-20 minut). 4. Podawać z sałatkami, surówkami, ryżem - co kto lubi :) Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 marchewki 1 por ulubiony dressing do sałatek np. taki lubczyk ( świeży lub suszony) Sposób wykonania: 1. Kapustę drobno szatkujemy. 2. Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Pora drobno kroimy i solimy. 4. Wszystko mieszamy, dodajemy dressing i lubczyk. Smacznego
Kuchnia domowa Anidrobno pokroić, obrane jabłka zetrzeć na tarce. 3. Cebulkę drobno posiekać, szczypiorek również. 4. Wszystko wymieszać, doprawić solą, pieprzem, cukrem i octem. Na końcu dodać olej. 5. Podawać schłodzoną sałatkę do obiadu. Smacznego
Kuchnia domowa Anijest dość tania. Mrożę wszystkie kolory papryki, mieszam je razem lub wkładam do osobnych worków, kroję na mniejszą lub większą kostkę. Świetnie się nadaje papryka do wszelkich gulaszy, sosów, sałatek itp. Należy pamiętać, że przed krojeniem trzeba paprykę dobrze umyć i usunąć gniazda nasienne.Dobrze jest też wysuszyć paprykę papierowym ręcznikiem. Mrożone warzywa nie tracą zbyt dużo na wartości więc
Kuchnia domowa Ani